Én is letöltöttem az SP2-őt és az egyik gépen az XP-re telepítve, működik, a másikon ugyanaz amit te írtál.
Telepítés után újraindul, de a bootscreen-nél vagy lefagy, vagy mindig újraindul, vagyis a Win nem tud betöltődni.
Tök tiszta OEM verzióra telepítve egyszerűen nem megy.
Most akkor így jártam?
Mikor lesz a MS-től letölthető ? Talán azzal több szerencsém lesz.
Ha ha alap XP-d van akkor nem tudom mi a hiba, az SP2 szokott ilyen galibát okozni tudtommal, hogy nem működnek megfelelően a virtuális meghajtók. Nekem szintén magyar XP pfof-m van, igaz SP1-es, de tökéletesen működik a Nero Image Drive.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy mi az oka annak, hogy semmilyen virtuális cd-t (többet is kipróbáltam, Daemon Tools, Alcohol ill más írók virtuális meghajtói) nem tudok telepíten/beállítani, mert azonnali fagyás lesz a vége? Alap XP Professionalom van, magyar. Ugyanezen a gépen 98 alatt ment minden mind a karikacsapás, tehát hardverhiba kizárva. Ha valakinek van ötlete, örömmel venném!!
Hát, nem tudom. 19.-e van, és nekem ezt a választ adja a Windows Update oldal: "Sürgős frissítések - Nem érhetők el frissítések", magyarul nem ajánlja fel az SP2-t. Service automatikusra állítva, ha időzítem, ugyanúgy nem talál frissítenivalót.
Elképzelhető, hogy a magyar IP tartományokra korlátozták a lekéréseket? (Elég meredek lenne.)
Közbe valahogy mégis előjött a régi kereső, szerintem csak én kavartam el. (Bazi nagy betűkkel továbbra is az SP2-re hívja fel a figyelmem, de valamelyik menüpontot választva visszaáll a WindowsUpdate régi rendszere).
Nos az XP tűzfalán nem ilyen egyértelműek a dolgok, mint ahogy vOrOn írta. Amúgy meg ezek a portok engedélyezve voltak. Az SP2 tűzfal eleve úgy volt beállítva, hogy a Bat-al ne is foglalkozzon, és mégis. A forgalmat nem blokkolja ugyan, de sok perc kell neki, míg hajlandó engedélyezni az adatforgalmat a Bat számára. De ugyanez igaz az Outlook-ra és az Outlook Express-re is! Erre valami megoldás? Mármint, hogy egy kicsit legyen a dolog gyorsabb...
> Sziasztok. Kéne egy kis segítség. Hogyan kell rávenni a The Bat!-ot, hogy működjön SP2 alatt? Mert nekem eddig csak a tűzfal kikapcsolásával ment:(
Tudomásom szerint, ez azért van, mert SP2 elött windows XP tüzfala csak a bemenő támadásoktól védett. SP2 feltétele után figyeli a kimenő forgalmat is, ergo ki kell engedned a The Bat!-ot rajta.
Mellékelem a képet, remélem segitségével könnyedén be tudsz állitani a tűzfaladat.
Sziasztok. Kéne egy kis segítség. Hogyan kell rávenni a The Bat!-ot, hogy működjön SP2 alatt? Mert nekem eddig csak a tűzfal kikapcsolásával ment:(
Más: nekem a Bluetooth SP1 alatt nem volt megbizható. Ha nagy ritkán sikerült rávennem az XP-t, hogy használja, akkor is teljesen instabil volt. Most már nem. Nem tudom ezért, hogy miért idegenkednek sokan a Bluetooth miatt. Tényleg, mi a gond vele? Az hogy működik? Vagy a biztonsági dolgok miatt aggódtok?
Átolvastam a két alább megadott cikket az SP2 bootolható WinXP cédére való integrálásáról. Jól értem, hogy amennyiben nekem egy olyan cédém van, amelyikre már gyárilag feltették az SP1-et, akkor arra már nem tehetem fel az SP2-öt?
Na xp homera felrakva a bot képnél a zöld csik kékre váltott.Borzasztó lassu lett a bootolás és a rendszer felállás.Ezen a bootvis se tudott segíteni....a progik java része(amiket néztem) mükxenek.A hálozati ikonom más lett.:D Amugy nagyon lassan települt fel kb 20-25 perc amit azért sokkalok.Egyszer vmi atapi.sys-r hiányolt van ennek jelentősége? Semmi gondom bajom nem lenne ha a boot gyorsabb lenne....Lentebb olvastam uj telepitésnél sokkal gyorsabb de most azért aktiváljak??????
"3. NAV-ot ill. Symantec AntiVirus Corp-ot tényleg nem ismeri fel, de a Symantec honlapjáról már letölthető a patch (a vírusirtókat kell peccselni!) mindkét termékhez"
Norton 2004 security products The Norton Windows Management Instrumentation Update for 2004 products, previously available through LiveUpdate, has been removed for maintenance purposes. An updated Norton WMI is planned for late September or early October through LiveUpdate.
enterprise Symantec is developing an update to ensure that the Windows Security Center shows the status of Symantec products as green (on). This update will be in the form of a product update for some products and as a Maintenance Release for others.
Én korábban az angol nyelvűt szedtem le és az alábbiakat tapasztaltam:
1. Updte esetén egy kicsit tényleg lanyhább lesz
2. SP2-es CD készítése után friss telepítésként viszont hasít
3. NAV-ot ill. Symantec AntiVirus Corp-ot tényleg nem ismeri fel, de a Symantec honlapjáról már letölthető a patch (a vírusirtókat kell peccselni!) mindkét termékhez
4. a Windows Firewall-ban jórészt csak intrusiondetection/block van + ActiveX controll block. Warez oldalak halála.
5. Shut down/Boot up update esetén tényleg gáz, de friss telepítés esetén már ugyanolyan jó
6. Internet Explorerből végre kiszedték az Alexa-t, Windows Messenger simán uninstallálható.
7. Automatic Update kicselezhető: én minden nap reggel 05.00-ra állítottam be, ekkor ugyanis még soha nem volt bekapcsolva a gépem. Most sem és az update sem reklamálta még.
Nem értem a problémát. Az admin pack már leszedhető a már publikált url-ről. Ez is használható akár 1 számítógépre is, egyszerűen felesleges minden komponenst leszedni, ha már egyes részei frissítve vannak a gépeden. Ezért nem ajánljuk azt hogy ezt leszedd. Ami nem jelenti azt hogy nem teheted meg :)
Amit Ilona írt, az teljesen igaz. Pénteken fog kikerülni az a verzió aminél a fájl mérete magában kicsi és csak a szükséges frissítéseket tölti le az Internetről.
Tehát aki nem tud várni, annak ott az admin install, aki ráér péntekig, annak a WindowsUpdate javasolt.
"Ez a telepítőcsomag informatikusoknak és fejlesztőknek szól, akik több hálózati számítógépre kívánják telepíteni a letöltött szervizcsomagot. Ha csak egy számítógépet frissít, látogasson el a http://www.microsoft.com/protect webhelyre."
Köszi, tehát ugyanott vagyok. Csak egy otthoni gépre kell. A M$ ügyfélszolgálat ma ezt írta:
Kedves Szabó Balázs!
A magyar Windows XP SP2 javítócsomag letöltéssel szeptember 17-től (péntek) lesz elérhető a Windows Update-n keresztül és a
http://msdownload.netacademia.net letöltőközpontból. Az angol nyelvű Windows XP SP2 már letölhető a fentiekben feltüntetett webhelyekről.
Adathordozón várhatóan október folyamán jelenik meg a Windows XP Service Pack 2. Előzetes megrendelést felveszünk a javítócsomagra. Kérem amennyiben igényt tart a CD-re, válaszlevelében tüntesse fel postázási címét, telefonszámát, és operációs rendszerének nyelvi változatát.
XP Pro Sp1-em van, minden eddigi update telepítve, kivéve az Sp2. A bluetooth és egyéb okok miatt még nem telepítettem az Sp2-t. Most viszont az van, hogy a WindowsUpdate csak azt kínálja fel, hogy rakjam fel az Sp2-t, más egyéb update letöltése nem lehetséges. Régen az volt, hogy volt a critical update, egyéb update és driver update kategória, ezekre kiírta, hogy melyik csoportban mit lehet letölteni, választhattam, hogy mi kell, stb. de ezeknek már nyoma sincs.
Hogy tudok visszaállni a régi rendszerű WindowsUpdate-re.