Francia lapértesülés szerint Lance Armstrong amerikai kerekessztár - a Tour de France tavaly visszavonult hétszeres bajnoka - beismerte, hogy betegsége előtt doppingszerekkel élt.
Koszonom,korul neztem,az angolom hianyos de UptonSinclair-t megertettem.
Kulonbenis a sok kotetu vilaghaborus regenyet amelyik egy muerto szovetseges kem tortenete a hitleri korokbe annak idejen ( tehat majdnem 50 eve !) visszafolytott lelegzettel olvastam . Meg kell vallanom hogy mar akkori tul jo ertesulesei alapjan gyanitom hogy U.Sinclair nem volt mentes a titkos szolgalati munkatol hiszen olyan kullisza titkokat irt meg a konyveben Hess-rol es Goringrol,hogy azzok kesobb tizevekkel mint valami uj szenzacios leleplezesek - ertesulesek jellentek meg a mediaba.
Most pedig segitsetek mi volt ennek (magyarul 12 vekony kotetu ) munek a cime...
..es bocs az OF-ert :oreg ember tevelyedesei fiatalkora utvesztojeiben...
Egy nagyon szereny asszony ,azzok kozze a dusgazdagok kozze tartozik ( felre az irigyseggel..) akik miutan termeszetesnek tartjak helyzetuket nem hivalkodnak vele es probalnak nagyon nagyoin udvariasak lenni ( szinte bocsanatkeroen) azzokkal akik valamiylen teren haztranyba lennenek vele...
Miutan atment egy mellrak operacion oriais penzeket adott azalapitvanynak es Pesten is sokat tett anyagilag is a prevencio nepszerusegeert...
Nem hiszem hogy osszezordulnel vele..
Azzon szoktam derulni hogy milyen sokszor igen okos emberek nem veszik figyelembe ( ez most nem a mi irasainkrol szol..) hogy a hivatalos elet sok kis maganeletkockabol all...
nagyon kicsi kivetelel nem is ternek el tole nagy elvek miatt sem...
Kedves Gabor,csak annyira bizhatsz prognozisomba mint hogy most alkalmad van leellenorizni.
Valamikor januarba irtam gondolom valami riposztkent hogy Bush elnok junniusba Pestre latogat ( gondolom mikor Gy.F kulfoldi elfogadottsagarol vitatkoztunk ).Nos, itt is lesz (amitol nem lesz kisebb a koltsegvetesi deficit ..).Megpedig ugy ahogy akkor is saccoltam valoszinuleg a becsi EU semeszteri osztrak elnokseg zarasa alkalmabol johet Becsbe es onnan ide -ez mar a felesege es baratnoje volt budapesti amerikai kovetasszony noszogatasara. O az ugyanis aki nem adott meg 5 percet sem sajat hivatalaba OV-nek...
Ebben a mai helyzetbe persze ez jellentektelen esemeny hiszen jobban faj a gazdsagi helyzet mint a barokk latogatas,de....
Kovetkeztesek igazoljak az ellemzeseket.
Ugy hogy bizzal bennem...hehe.
Amit meg irni akartam az mar nem ide tartozna hanem a magyar temahoz....
Lattam. Hjaj ha Gore ilyen jol kommunikalt volna 6 evvel ezelott...Ugyes film, ugyan sok mindent hozza lehetne tenni, de talan tenyleg nem kell, igy konnyen ertheto es sokkolo, jo lenne, ha sokan megneznek.
En nem prognosztizalok semmit, minden attol fugg ma is meg a jovoben is, hogy mekkora indulatokat meg gyuloletet sikerul kelteni. Hogy mit szeretnek, azt azert leirom, ehelyett: hogy menjen el mindenki Al Gore globalis felmelegedes filmet nezni es vitatkozzanak a nepek annak a mondanivalojan ekkora szenvedellyel.
A meleg kollégák közül nem mindegyik dolgozott kreativ munkakörben. Csak az volt a hirünk, hogy ennél a cégnél elfogadnak, ha normális ember vagy, és ez igy is volt.
Az USAban ilyesmiről sokat beszélnek, de a valóságban kevésbé létezik.
Ma szavaznak arrol, belevegyek-e az alkotmanyba a "hazassag csak egy ferfi es egy no kozott johet letre" passszust, mint legfontosabb kerdest az amerikai kozeletben.
Ketharmad ha osszejon, akkor ugy lesz, ha nem, akkor tovabbra is az allamok dontenek arrol hogy hazasodhatnak-e egynemuek vagy sem.
A homosexualitas buntetojogi aspektusai volt az elso ( tehat a kolozsvari es ez 1958-ban ) diplom (doktori ) munkam...
Egesz a legujabbakik a roman buntetottoirvenykonyv buntetnek minositetette a homosexualitast :
-fiatalokkal
-publikus modon
-elcsabaitassal
nem hogy maganjogi (tehat egyenlosegi ) jogokat adjon egy homo parnak. A homokosokbol kerultek ki annakidejen a megzsarolt securitate spiclik nagy ressze..eleg keson tudtuk meg...
Mikor irtam a dolgozatot mar megjellent volt egy kutatasi anyag ( ugy emleksem de nem vagyok benne biztos hogy az az elso Kinsley Report lett volna ) amely allitotta hogy a homosexualitas egyik oka lehet egy genhiba is a 42-ik ( ?-Mr.Spock javitssal ki kerlek ) genparnal.
Ebbol adodoan azt allithattam hogy miutan egy objektiv helyzet fenall ez elvheti bizonyos esetekben a cselekmeny szubjektivitasat tehat az illeto nem buntetheto,bunosegi akarat nelkul nincs egy-ket kivetelel buntetes, az objektiv korulmeny anak idejen nehetz lett volna genetikailag ellenorizni.Ez persze nem volt mas mint egy diplomamunka teoriaja.
Mult vasarnap a roman fovarosban megtartottak a masodik gay parade-t es egy maffia vezer politikai ambiciokkal -Gigi Becali-mozgositotta szentkepekkel a bandajat -egyenlo a Steaua fotbal csapat szurkoloival-es verekedes tort ki. De a parade megis lezajlott. A szamos -kb.zer-ressztvevo is kerte a maganjogi egyenloseget.
A trend ugyis arra megy ki.
A napokba elhagyta diplomaciai posztjat egy tallini holland diplomata akinek kubai szarmazasu elettarsat ( homo elettarsat ) tobbszor is bantalmaztak az eszt fovarosban.
Gondolom meg nem jott el egy tarsadalmi konsenszus ideje es amig a republikanusok lesznek hatalmon de az sem biztos hogy a demokratak kisebb folenyenel sem ,a kerdes nem lesz az USA-ban se veglegesen letisztitva.
A hazassagom intezmenyet is jobban veszelyezteti a ferjem uj titkarnoje, mint a gay volegenyek... azert gondolkodtam rajta, honnan jon ez a rengeteg indulat a kereszteny jobbrol, es ha el is jutok odaig, hogy elkepzelem, a kereszteny erkolcsok es eletforma mellett harcolok, es mindenkeppen bele kell firkalnom az alkotmanyba, akkor nalam a prioritast az abortusz alkotmanyos tiltasa erdemelne meg, a helyukben azert harcolnek ekkora erovel. ahhoz kepest a gay hazassag kerdese eltorpul. az egyik gyilkossag, a masik csak paraznasag, vagy ilyesmi, ha jol ertelmezem.
Baratnom egy Csaladtervezo Kozpont-ba jar sokadik allasinterjura. (megkapta!) az epuletben nogyogyaszat, terhesgondozas, es igen, abortusz is elofordul. Akarhanyszor leparkol a parkoloban, harman alljak korul bibliaval a honuk alatt: "Holgyem, tudunk egy jobb megoldast ajanlani annal, amit itt most keszul elkovetni"
Elvezni fogom nagyon meglatogatni az uj munkahelyen.
Úgy néz ki, felmérések százalékarányát tekintve, a gay marriage népszerübb, mint Bush.
Ja, ez politika, sorry.
Dolgoztam olyan munkahelyen, ahol a férfiak kb. 8o%-a, a nők 3o-4o%-a meleg volt. Sok élt közös háztartásban párjával. Akkor még nem volt lehetőség házasságot kötniük.
Akárhogy töröm a fejem, képtelen vagyok visszaemlékezni, mennyiben ártottak ezek az emberek bármelyikünk erkölcseinek - divatizlésnek talán. Egyik pasas pl. borzasztó erős kék szemfestéket használt, viszont a boyfriendje éveken át, mindennap egészen a liftig kisérte... miközben az akkori, nem homo férjem, szemfesték helyett szemellenzőt viselt meg egyéb rosszaságokat követett el.
Hanyszor mondtam? Ne vegyel semmit, amiben az elso 5 osszetevo kozott hidrogenezett olaj, cukor, "enriched" feherliszt, kukoricaszirup vagy kemenyito van. Lehet, hogy a hotelboltban ilyet nem arulnak, ezert jobb elore bevasarolni a nasibol es csomagolni. Pl egy zacsi Bear Naked granola beferne a kistaskadba es rajarhatnal ejszakankent. :)