Metal Dog, jól megelőztél. Én is hasonlót akartam írni, de ennyire összeszedettet nem sikerült volna. :-)
Még annyit, hogy az aloe az immunrendszert modulálja. A kasvirág pedig főleg a megfázások, influenza ellen erősíti az immunrendszert.
Ár-érték arány:
Német országból bejövő ker. forgalomban kapható Aloe készítmény. 25 ampulla, 2%-os aloe tartalom, barnás szin: 5400 Ft
FLP Aloe gél : 5600 Ft
Most hogy tudom, hogy a mekkai zarándokok ajtajára tűzve is megél amíg ők retúroznak egyet, tuti ezt fogom venni... :)
Csak azt nem tudom mi a ráknak egy gyógynövényösszehasonlításba olyan fontos adatot beírni, hogy egy mekkai zarándok ajtajára tűzve tovább él? Ettől van aki azt mondja, hogy hűűűűű, ez ám a gyógynövény? :)
Az Aloe Vera Miller syn Aloe Barbadensis Linne egyedülálló tulajdonságait annak köszönheti, hogy mintegy 240 hatóanyagot tartalmaz (a kutatások máig nem zárultak még le, ez az eddig felfedezett szám). Ezek a hatóanyagok szinergikus módon, egymás hatását erősítve működnek. Mindezen anyagok a növény puritán életkörülmények közötti életben maradását szolgálják. Leglényegesebb anyagai közé tartoznak a mukopoliszacharidok, azok közt is főleg az acenmannon, mely egyedülálló a növényvilágban. Iszlám hívők közt szokás, hogy mekkai zarándoklatuk elején Aloe Verat tűznek az ajtóra, mely visszatérésükkör még él. A növény belső gélje, mely nem tartalmaz hashajtó hatású aloint, a levél felvágása után 3-4 órán belül lebomlik. Az FLP szabadalma a stabilizációs eljárás. A termék a megengedett mennyiség 1/3-ának megfelelő Na-Benzoátot is tartalmaz.
A natúr gél a csalánteával szemben nem bántja a bélbolyhokat, hanem tisztítja azokat, így segítve a felszívódást. Mindenki döntse el, megér-e ez neki ennyi árkülönbséget, figyelembe véve, hogy az aloe nem 1-2, hanem mint említettem számos hatóanyaggal rendelkezik, melyek különböző hatásokat fejtenek ki.
Az Echinaceanak, magyarul kasvirágnak számos faját használt(j)ák a gyógyászatban. Az FLP termékskálájában is megtalálható a Forever Echinacea Supreme tabletta. Két faj (Purpurea és Angustifolia) található meg benne, szőlőmag kivonat és Gondenseal kivonat társaságában. A társításnál a szinergikus hatást használták ki.
nyilván a nagy profok is hazabeszélnek, de legalább nem kárpitosok :)
Mellesleg én le szoktam mosni hideg vízzel a tojást (nagyanyám így csinálta) oszt jólvan. Még sose lett bajom (kopkopkop) a tojástól, pedig eszem lágyan és tökörben is.
kicsit túlvédjük magunkat néha. Már lehet gyerekvizet is kapni, azzal köll főzni a csecsemőnek... hát nem tudom, ahhoz képest, hogy gyerekkoromban a játszótér homokját zabáltam marokszám...
Bezzeg az FLP aloe-ültetvények fölött nemcsak hogy megvették a légteret, de biztos körbe is kerítették madárhálóval, nehogy a madarak lesz@rj@k a 100%-ig higiénikus növényeket. :-)))))))))))))))))))))))))
Csecsemőknél is kisgyerekeknél fordult elő szalmonella-fertőzés az édesköményteánál. Azt javasolják, hogy -lobogó vízzel kell felönteni a teát - legalább 5-10 percig ázni kell hagyni - csak ezután szabad pl. ásványvizet hozzáadni (hogy minél tovább magas hőmérsékleten maradjon, és elpusztuljanak a kórokozók)
A tojásról elég sokfélét írtak az utóbbi időkben, meg annak az ellenkezőjét is. Mindet komoly tudósok. Nem szabad melegvízzel lemosni, meg főleg dörzsölni a tojást, mert gyakorlatilag beledörzsölöd a kívül lévő baktériumokat a porózus héjon keresztül a belsejébe. Most az a legjobb módszer - állítólag - ha csak közvetlenül a felhasználás előtt, hideg vízzel mosod le a héját.
Gyermekintézményekben van valami előírás, hogy 15 percig híg hypós vízben kell áztatni a nyers tojást. Én ettől rossszul lennék, az biztos!
Létezik ózonkezelt tojás is (kb. 2x-es áron), a fóbiások vegyék ezt. Én eszem továbbra is a lágytojást meg a tükörtojást is.
meg kell jegyezzem, hogy sajnos nem vagyok élelmiszer-szakértő, csak ilyesmi környezetben dolgozom. Ez a tea ügy egy konkrét eset volt.
Gondolom ez is valami olyasmi, mint a tojás meg a szalmonella, minden tojásban van szalmonella, csak nem mindegy, hogy mennyi és ki zabálja meg.
A nagy okosság, hogy ma már nem szabad enni a lágytojást meg a tükörtojást, mert az elégtelen hőkezeléssel készül. Ejróbában nem is sikerült lágytojást szerezzek, pedig igen szeretem. Az nem egészen világos a számomra, hogy eleddig nem volt ez a pánik és semmi bajunk se volt a tojástól. És ezeket a dolgokat nem villanyszerelőből lett csodakenőcsárusok mondják, írják, hanem tényleges profok akik soksok éve élelmiszerrel foglalkoznak.
nem, sajnos nem tudok forrásmegjelölést adni. Valószínűleg valahol a német élelmiszerbiztonságnál vagy a fogyvédnél megvan ez, de némettudás híján megkeresni sem nagyon tudom.
A német élelmiszerbiztonsági hivatalban mesélték ezt meg kb 3 másik hasonló vizsgálatot, az egész előadás arra volt kihegyezve, hogy követni kell az élelmiszerfeldolgozás változásait, mert élelmiszerbiztonságilag fontos.
Egyébként ha a vizet melegíted a mikróban és utána öntöd rája a teára akkor a teán lévő bacik basznak elpusztulni, mert nem kerülnek a mikró közelébe.
Lehet, hogy ez csak egyfajta tea volt, nem tudom pontosan, nem is ez a lényeg, hanem maga a jelenség. Hogy megváltozik a táplálék elkészítésének a módja ami bizonyos kockázatokkal járhat, amely kockázat nyilván csökkenthető, ha megértjük, hogy mi merre változik.
(egyébként ződteját én is úgy tudtam, hogy nem szabad forrázni)
a sima kukorica konziban vákuum vanik, ami nem kedvez a baciknak lisztet meg nemtom ki eszik hőkezelés nélkül... (a rántás is hőkezelés mellett megy, a kenyérsütés meg pláne. Szerintem.)
A zöldteát én (és még hozzám hasonlóan sokan) hideg vízben áztatom ki.
Ez nem az én találmányom, akkor találták ki, amikor nemhogy a mikro, de sokmás dolog is olyan távoli jövő volt, hogy eszükbe sem jutott.
Csókoltatjuk a madarakat. :)
Amúgy egy átlagos városban egy nyári napon annyi madárszar-por száll a levegőben, hogy tökmindegy hány fokra hevítjük a teát, amit onnan kaphatunk az a belélegzetthez képest smafu.
németországban a gyógyteák a kilencvenes években csomó megbetegedést okoztak, ennek következtében vizsgálatot indított az ottani egészségügy és figyasztóvédelem. Az derült ki, hogy a mikrohullámú sütők elterjedésével megváltozott az emberek teakészítési szokásai. Amíg a forrásban levő vizet öntötték a teára, addig semmi baj sem volt, de amíg a mikróban csak 70 fokra melegedett a víz, akkor csomó baktérium életben maradt. A gyógynövényföldek felett repülő madárkák szépen rászartak a növénykékre és az ürülékükben levő kórokozók életben maradtak. Ha forraltad a vizet akkor semmi baj sem volt. Ergo változnak a fogyasztási szokások amihez alkalmazkodni kell.
Szia pyr.
Gondoltam, hogy nem fogsz válaszolni, mert akkor beismerted volna a hibádat, így most menekülsz a magyarázgatásod mögé, hogy nem érted, ez hogy jön ide, meg hogy nem is innen indultunk ki.
1- tényleg nem érted miért másoltam be. Akkor tényleg butuska vagy
2- érted csak válasz helyet, támadsz alpári stílusban, rali támogatásával a hátad mögött. Akkor meg jellem gyenge alak vagy.
Még azt nem tudom tényleg azt hiszitek hogy az agresszió és a bunkóság helyettesíti az észt?