Tehát az egész téridőt kitöltik a "téridő-atomok". Sőt ahogy haladunk előre az időben, újabb részecskék "jönnek létre". Ez így sok bonyodalmat okoz.
Sokkal egyszerűbb feltételezni azt, hogy a téridőt már alapból kitöltik ezek az "atomok". Valójában ezek az "atomok" lehetnek a Higgs-mező epítőkövei.
így tehát az einsteini idő dimenzió egy valós térbeli dimenzióvá válik, pont ahogy az egyenletek azt kezelik.
Ekkor már csak az a kérdés, hogy mi jelöli ki a "jelent". Ez a "idő-fehérlyuk" modellben egy 4d lökéshullám, vagyis egy görbült hypersurface. A lökéshullám fénysebességgel halad a 4d térben. Mivel egy pontból indult, ezért ez egy görbül felület. A görbülete kiszámolható a Hubble-állandóból.
Valójában ez a lökéshullám az a felület, ahol a fázisátmenet történik ahol éppen kifagy a Higgs-mező.
érdekes, hogy mindig ez a válaszod amikor már nem tudsz semmi értelmeset mondani.
Visszatérve az elmagyarázáshoz. Sikerült már valaha is elmagyaráznod a specrelt?
Ahogy elnézem a specrel topikokat, nem nagyon. haha Ami nem is csoda, hiszen az is egy geometriai elmélet. Szavakkal akarsz egy geometriai elméletet elmagyarázni, Oké.
Nem értem a fórumokat, miért kell olyan dolgokból nagy ügyet csinálni, ami nincs benne a tankönyvekben.
A te hozzászólásaidból bárki is ügyet csinált szerinted? Én pont az ellenkezőjét látom: senki nem szól hozzá ezekhez egy árva szót sem. Pedig sok van belőlük.
Ennek szerintem az összefüggő, világos, követhető gondolatmenet teljes hiánya az oka. Senki nem ért ezekből a hozzászólásokból semmit, azért nem szól hozzá.
Emlékszem a csillagvaros fórumon DGY-vel csatáztam, helyből elvetette azt az ötletet, hogy az univerzum lehet egy "idő-fehérlyuk". Miért ne lehetne? A görbülete olyan, akkor meg mi a probléma?
Értem én, hogy a fekete-lyuk egyenletei a négydimenziós sokaságra érvényesek. De miért ne lehetne kiterjeszteni az egészet egy ötödik dimenzióba?
Ellenben olyastam az egyik hozzászólásában, hogy a fizika nem a logika alapján működik, hanem a mérési eredmények mutatják meg a helyes utat. /vagy valami ilyesmi xD/
Nos ha a fehér-lyuk görbülete olyan mint az univerzum mérhető görbülete, akkor mi a probléma?
Akkor ez egy jó ötlet. Ennyi. Nem kell érzelmi problémát kreálni egy "brainstorm" utóhatásaiból.
Gondolom irritáló, hogy nem szaknyelvet használok. Nos nem is tudnék, mert nem magyarul ismertem meg ezeket a dolgokat. De szerintem ez már leesett mindenkinek.
alapvető dolog a fizikában, ha valami pontosan kiszámítható egy modellből, az a modell helyes bármennyire is abszurd. A tetrahedronból az összes paraméter kiszámolható az összes részecskére.
A modell helyes. Bármennyire is fájdalmas.
Ahogy Feynman mondta, akinek nem tetszik, el lehet menni máshova, mondjuk egy másik univerzumba.. haha
Egyébként mint tudod, senki nem ért minden részletet, hiszen nincs meg a végleges elmélet.
Megmutattam egy lehetséges utat. Ennyi. Nem értem a fórumokat, miért kell olyan dolgokból nagy ügyet csinálni, ami nincs benne a tankönyvekben.
Egyetlen dolog tud igazán bosszantani, és az az éter és ahogy a mainstream fizika hozzááll az egész témához. Na de hagyjuk...szerintem egyértelműen látszik mi a helyzet az éterrel.
Mint az elején utaltam rá, a tetrahedron nem lehet 3 dimenziós. Ennek több oka is van, pl a kitüntetett részecske-irányok, vagy az adott Q-T3-Yw hyper-plane.
Mivel számunkra ez a hyper-plane projekció adja mérhető értékeket, ezért feltételezhető, hogy a többi irány extradimenzió. Mivel a vörös-kék irányok szorosan kapcsolódnak az előre-hátra irányokhoz, emiatt az is feltételezhető, hogy a hyper-plane normálja az idő-irányba mutat.
Tehát nem a tér "kristályos" szerkezetű, hanem a téridő.
De már erről is volt video, csak gondolom le se s...tátok.
Na de akkor ismét xD
"Fay Dowker Public Lecture - Spacetime Atoms and the Unity of Physics"
A tetrahedronon a rezgés fénysebességgel terjed. Ebből és a leggyorsabban elbomló részecske élettartamából /pl W/ közelíthető a tetrahedron élhossza ami 1×10−17 ami a húroknál használatos egyik alapértéknek felel meg.
A feles spin eredete a tetrahedron. Könnyű belátni, hogy 180 fokos elforgatás után még egy 90 fokot forgatnunk kell , mert az élek csak így fognak egybeesni. Ennek az extra forgatásnak köszönhetően a hullám fázisa 360 fokos forgatás után 180 fokkal eltolódik . A fázis helyreállításához még egy 360 fokos forgatás kell. Ez 720 vagyis a tetrahedronon keletkező hullám egy 1/2 spinű hullám.
Az a vicces, hogy valójában minden ott van az ábrán. A piros nyíl megfele a tetrahedron egyik élének, a jobbkezes elektronnak. (eR) a spin ennek a vetülete arra a lapjára, amelynek az egyik éle a Higgs a másik a W bozon.
Úgy tünik, valójában két Higgs van, az egyik semleges a másik elektromosan töltött. A két Higgs párba kapcsolódik, és az összekötő elem a W bozon.