Keresés

Részletes keresés

Franz Ferdinand Creative Commons License 2011.01.26 0 0 2009

Én hazai továbbjutásokat várok, különösen a Northampton és a Leinster esetén, de a franciáknál is inkább a Perpignan és a Biarritz tűnik esélyesebbnek nekem. Nem bánnék egy Leinster-Northampton döntőt végül (főleg Leinster sikerrel).;)

Előzmény: szponzor (2007)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.26 0 0 2008

Szerintem a létező legoptimálisabb párosítások alakultak ki a negyeddöntőben, és legalább biztosan nem fokozódik francia belüggyé a sorozat. Csak a Northampton veresége lenne nagy meglepetés, a másik három meccset kétesélyesnek látom.

A franciákat a Challenge Kupában is összepárosították, sőt: a sorsolás szerint az elődöntőt is egymás ellen játszák. A négy közé igazi nagyágyúk juthatnak, feltéve hogy komolyan veszik majd és nem tartalékokat küldenek pályára.
Stade Francais-Montpellier (1. elődöntő pályaválasztó)
LaRochelle-Clermont (1. elődöntő vendég)
Brive-Munster (2. elődöntő pályaválasztó)
Harlequins-Wasps (2. elődöntő vendég)

 

Érdekes hogy a Harlequins és a Wasps megint játszani fog egymással, a januári bajnoki és az eheti anglo-welsh kupameccs után idén már harmadszor.

Előzmény: szponzor (2007)
szponzor Creative Commons License 2011.01.24 0 0 2007

A nyolc továbbjutót eltaláltam a Heineken Kupában - nem volt nagy kunszt -, viszont a negyeddöntők párosítását nem. A Toulouse kikapott az utolsó fordulóban a London Wasps otthonában, a Biarritz és a Perpignan pedig - eltérően az általam jósolttól -bónuszponttal győzött, és ez a három változás a sorrendet is átalakította:

 1. Northampton 25 pont
 2. Leinster 24 pont
 3. Perpignan 22 pont
 4. Biarritz 22 pont
 5. Toulouse 21 pont
 6. Toulon 17 pont
 7. Leicester 22 pont
 8. Ulster 22 pont

Ez alapján a negyeddöntők párosítása:

 • Northampton - Ulster: az idei szezonban remeklő Szentek a lehető legkönnyebb ellenfelet kapták.
 • Leinster - Leicester: a tavalyelőtti döntő párosítása már a negyeddöntőben - igazi csúcsrangadó!
 • Perpignan - Toulon: igazi mediterrán rangadó Dél-Franciaországban.
 • Biarritz - Toulouse: a tavalyi döntő párosítása, amin a hazai pálya előnyét kihasználva visszavághatnak vereségükért a baszkok.

Megtartották az elődöntők sorsolását is:

 • a Leinster-Leicester továbbjutója fogadja majd a Biarritz-Toulouse továbbjutóját: innen biztosan egy olyan csapat jut a döntőbe, amelyik az elmúlt két évben már járt ott;
 • a Northampton-Ulster továbbjutója fogadja majd a Perpignan-Toulon továbbjutóját: az innen döntőbe jutó lesz majd az idei év meglepetéscsapata.

A Top 14 csapatok fölénye a csoportkör után nem vitatható, viszont a számukra kedvezőtlen sorsolás miatt az is elképzelhető, hogy egy francia csapat sem jut majd be a döntőbe.

Előzmény: szponzor (1995)
rugbista Creative Commons License 2011.01.23 0 0 2006

A Pratót szétzúzta a Connacht, 12 célt raktak. A röbiben áthághatatlanok a lépcsőfokok. Igaz, a Connacht ősszel Szamoát is megverte, ha jól emlékszem.

Előzmény: szponzor (2003)
rugbista Creative Commons License 2011.01.23 0 0 2005

A Challenge-ben is a franciák uralkodnak: továbbmentek 4 csoport élén, csak a Byonne maradt le kicsit, mert a Bourgoin befuccsolt mindenhol, így otthon is.

Előzmény: szponzor (2003)
rugbista Creative Commons License 2011.01.23 0 0 2004

Azért tanulságos volt látni; a tények makacs dolgok, Pelikán elvtárs.

Ez a hétvége jól sikerült a Tuilagi családnak. Továbbmentek és mindhárman vittek célt! Manu egyre jobb, már tavalyelőtt összel megvillant, de a nagy kluboknál tudják, hogyan kell felépíteni valakit, tovább etették és ebben az évben szerintem e vb-n is kint lesz.

Előzmény: szponzor (2003)
szponzor Creative Commons License 2011.01.23 0 0 2003

Az egyik célom a megírásával egyébként tényleg az volt, rugbista, hogy a Heineken Kupa szakkommentáláshoz adjak egy kis statisztikai segítséget. Így, hogy nem Te mentél, ez sajnos nem jött össze. Mézes Csaba pedig nem olvasta, ezért is mondhatta tegnap, hogy a franciák tavalyi fölénye enyhült idén - az adatok ennek éppen az ellenkezőjét mutatják.

Egy dologra még felhívnám a figyelmet: a Heineken Kupából a Challenge Kupába átkerülő három csapatra. Ugyebár tavaly óta létezik ez a lebonyolítás, miszerint a Challenge Kupa öt csoportjából csak az elsők jutnak tovább, és melléjük a Heineken Kupa csoportkörében a 2., 3. és 4. legjobb eredményt elérő csoportmásodikok jutnak a második számú európai kupa negyeddöntőibe. Ennek eredménye volt tavaly, hogy az eredetileg a Heineken Kupában induló Cardiff nyerte a sorozatot. Szóval már első nekifutásra kiderült, hogy az elitből átkerülő csapatok túl erősek a második vonal számára. Idén azonban még a döntőbe jutásra is minimális az esélye a Challenge Kupa csoportgyőzteseinek, mivel rájuk eresztették a Munstert és a Clermont-t...

Előzmény: rugbista (2002)
rugbista Creative Commons License 2011.01.23 0 0 2002

Szép munka volt, kár, hogy nem megyek mostanában, hogy villogjak - a más munkájával. Az olaszok is kezdik összeszedni a csapataikat - ám hiába, mivel a többiek még jobban...

Pl. Az Aironiaban van Aguero, Ongaro, Bortolami, Julien Laharrague, del Fava, Peurgini stb., de az Ulster behúzta Wanenburgot és Pienaart...Az írek megérdemlik a továbbjutást, még hallunk róluk! Szépen játszottak tegnap is abban a 15 percben, amit láttam.

Előzmény: szponzor (2000)
Franz Ferdinand Creative Commons License 2011.01.22 0 0 2001

Ez nagyon jó munka volt, szponzor. "Hálából" igyekszem is belefogyni a Leinster mezembe.:)

Előzmény: szponzor (2000)
szponzor Creative Commons License 2011.01.22 0 0 2000

Azt tényleg túlzás volt állítanom, hogy az angol klubok leszerepeltek idén a Heineken Kupában, hiszen a Northampton vagy a Leicester akár még meg is nyerheti a sorozatot. A Szenteknek azonban ehhez nyerniük kellene ma este Castres-ban, mert ha nem, akkor elveszíthetik a hazai pálya előnyét a negyeddöntőben, márpedig egy franciaországi vagy írországi kirándulás erősen csökkentené az esélyeiket a végső győzelemre.

Akik viszont tényleg leszerepeltek idén, azok a walesi klubok. Mindegyik elvérzett a csoportküzdelmekben: sem a kelta bajnok Ospreys, sem a Challenge Kupa címvédő Cardiff nem jutott tovább, sőt még a Challenge Kupában se folytathatja egyik sem – erre a Scarletsnek van még egy kis esélye, ha holnap győzni tud Perpignanban.

Csináltam egy kis összevetést a Heineken Kupa csoportmeccseiről. Megnéztem, hogy a négy meghatározó nemzet csapatai hogyan szerepeltek a másik három ellen – a skótok és olaszok elleni eredményeiket kihagytam, mivel ez a két nemzet nem sok vizet zavar a nagyok játékában. A tegnapi két eredményt már beleszámítottam az összesítésbe.

 

A hat angol klub eredményei

- a francia klubok ellen: 11 meccsből 2 győzelem, 1 döntetlen, 8 vereség;

- az ír klubok ellen: 5 meccsből 1 győzelem, 4 vereség;

- a walesi klubok ellen: 8 meccsből 7 győzelem, 1 vereség.

Jól látszik, hogy mind a franciák, mind az írek ellen nagyon rossz az angol klubok mérlege, a walesieket viszont majdnem mindig legyőzték.

 

A hét francia klub eredményei

- az angol klubok ellen: 11 meccsből 8 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség;

- az ír klubok ellen: 8 meccsből 3 győzelem, 5 vereség;

- a walesi klubok ellen: 6 meccsből 4 győzelem, 2 vereség.

Az angolokkal és walesiekkel szemben egyértelmű a Top 14 klubok fölénye, az írek azonban állják velük a versenyt.

 

A három ír klub eredményei

- az angol klubok ellen: 5 meccsből 4 győzelem, 1 vereség;

- a francia klubok ellen: 8 meccsből 5 győzelem, 3 vereség;

- a walesiek ellen: 2 meccsből 1 győzelem, 1 vereség.

A Munster kiesése ellenére világosan látható, hogy az ír klubok továbbra is meghatározóak a Heineken Kupában.

 

A négy walesi klub eredményei

- az angol klubok ellen: 8 meccsből 1 győzelem, 7 vereség;

- a francia klubok ellen: 6 meccsből 2 győzelem, 4 vereség;

- az ír klubok ellen: 2 meccsből 1 győzelem, 1 vereség.

Ez katasztrofális, lehet nagy sírás-rívás Walesben. Valószínűleg minden walesi klub befejezi a nemzetközi kupaszereplését a Hat Nemzet megkezdése előtt – ilyenre se nagyon volt még példa.

Előzmény: Törölt nick (1996)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.19 0 0 1999

Én azért annyira nem aggódnék a Northamptonért, pont a novemberi tesztek alatt bizonyították be hogy a válogatott játékosaik nélkül is nagy játékra képesek. és remélhetőleg nem dől ki egyszerre Tonga'iuha, Hartley, Foden és Myler még pluszban. Szélsőkből van nekik elég.

Előzmény: rugbista (1997)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.19 0 0 1998

Addig emlegettük meg dícsértük Mapusuát hogy a nyártól már csak a válogatottban fogjuk viszontlátni (remélhetően továbbra is a szamoaiban). Bejelentette ugyanis hogy szezon végén elhagyja Londont és a japán liga egyik csapatához fog szerződni. Nagy kár... :(

http://www.skysports.com/story/0,19528,12331_6672904,00.html

rugbista Creative Commons License 2011.01.18 0 0 1997

Továbbra is a Northampton a favoritom. Csakhogy fogynak, mint a faggyú a napon. Ha nem épülnek fel a játékosaik időre, akkor nem lesz esélyük - a Toulouse ellen, akiknek akkora kerete van, hogy két tuti csapatot is felküldhetnek egyszerre a pályára. De a Tigrisek is nagyot haraphatnak!

Előzmény: Törölt nick (1996)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.17 0 0 1996

Kár a kiesőkért, de igazából az se nagy baj hogy friss hús kerül a kieséses szakaszba a kicsit belterjessé vált európai elitküzdelmekben. Az általad megtippelt továbbjutók nyolcas listáján így is a Toulon az egyetlen csapat aki még sose játszott döntőt a kupasorozat 15 éves történetében.
Azt viszont valószínűnek tartom hogy Contepomi most már stabil kezdő lesz, tegnap is centerként végigjátszotta a meccset, volt is egy kisebb de látványos nézeteltérése o'Garával.
Azt viszont nem gondolom hogy az angolok nagyon leszerepeltek volna ezzel a két továbbjutóval, talán csak a Waspsnak és a Saracensnak van oka szégyenkezésre, a Bath-ot és az Irish-t inkább pechesnek mondanám de tőlük nem is várt mindenki diadalmenetet.

Előzmény: szponzor (1995)
szponzor Creative Commons License 2011.01.17 0 0 1995

Azért nem semmi, hogy a Toulon egy fordulóval a vége előtt már biztos csoportelső abban a csoportban, amelyikben rajta kívül a Munster, az Ospreys és a London Irish van. És az is durva, hogy sem a Munster, sem az Ospreys nem lesz ott a negyeddöntőben. Az angol klubok meg, úgy tűnik, idén is jól leszerepeltek, akárcsak tavaly - persze messze még a vége, a Northampton és a Leicester még javíthat a mérlegükön.

Túl sok kérdés nem maradt az utolsó fordulóra. A továbbjutók gyakorlatilag megvannak, csak a sorrend és a párosítás a kérdés.

Szerintem ez lesz a továbbjutók sorrendje:

 1. Toulouse 25 pont
 2. Northampton 25 pont
 3. Leinster 23 pont
 4. Leicester 22 pont
 5. Ulster 22 pont
 6. Toulon 18 pont
 7. Perpignan 21 pont
 8. Biarritz 21 pont

És ez alapján ez a párosítás:

 • Toulouse - Biarritz: igazi dél-francia derbi, a tavalyi döntő visszavágója;
 • Northampton - Perpignan: itt dől majd el, hogy milyen jó valójában a Saints;
 • Leinster - Toulon: Contepomi "hazatér" Dublinba, kérdés, hogy pályára lép-e majd;
 • Leicester - Ulster: korábbi kupagyőztesek egymás ellen.
Előzmény: Törölt nick (1994)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.17 0 0 1994

Banális kijelentés hogy "Egyszer minden sorozat megszakad." de meg kell említeni hogy a Munster 1998 óta előszőr nem jut a Heineken Kupa negyeddöntőjébe. Mondjuk ez az eshetőség eleve benne volt a halálcsoportos sorsolásuk miatt de a tegnap Toulonban mutatottak alapján nem is érdemeltek továbbjutást, Wilkinsonék lesöpörték őket. A tegnapi meccseken amúgy is mindenki a franciák malmára hajtotta a vizet, a London Irish az Ospreys elgáncsolásával bebiztosította a Toulon továbbjutását, a Glasgow pedig a Wasps szurkolók nyakába öntött hideg zuhanyt, egyúttal megspórolva a Toulouse-nak (és nekünk) a túlzott további izgalmakat. És így a fenti eredményeknek köszönhetően összeségében jóval kevesebb kérdőjel maradt a zárófordulóra: 4 csapatnak már biztos a továbbjutás, két másiknak meg csak formalitás.

1.csoport, továbbjutott: Northampton.


2.csoport, továbbjutott: Leinster. A Clermont ha pénteken megveri a Saracenst, akkor egy halvány reménye még abban lehet hogy esetleg kikap a Biarritz és a Wasps is.

 

3.csoport, továbbjutott: Toulon.

 

4.csoport, az Ulster van a legjobb helyzetben, nekik elég legyőzni az olasz Aironit és függetlenül a Biarritztól akár csoportgyőztesként akár másodikként de továbbjutnak. A Bath-nak csak matematikai esélyei vannak, kár is latolgatni.

 

5.csoport, a Leicesternek szintén a többi eredménytől függetlenül a Treviso minimális legyőzése már továbbjutást jelent. A Perpignan és a Scarlets "ki-ki meccset" játszanak, de a Scarlets-nek annyiban rosszabb a helyzete hogy a Waspsra és Clermontra is figyelnie kell, míg a katalánoknak elég a minimális győzelem.

 

6.csoport, továbbjutott: Toulouse. A Wasps mikor pályára fog lépni a Toulouse ellen vasárnap, már tudni fogja hogy érdemes-e hajtani a győzelemért vagy már tökmindegy.

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.16 0 0 1993

Megnő hát, de ha esetleg mégsem akkor ősztől Charlie Hodgson-é lesz a 10-es mez. Meg talán amúgy is.
Szép célgazdag meccs volt ez, a Saracens se volt olyan rossz, csakhát a leinsteri "nyomás"... ;)

A rend kedvéért :) Ulster-Biarritz SZPOJLER !
.
.
.
.
.

Szóval ismételten bebizonyosodott hogy Traille direkt módon csinál magából hülyét rendszeresen, Yachvili világklasszisa mellé valaki megbízhatóbb 10-es kéne, ő mégsem vállalhat droprúgásokat... :-s  A Biarritzot megint elhagyta a szerencséje a meccs végére, pedig az írek jópár célziccer ügyetlenkedtek el korábban (talán a szélvihar és eső miatt?). Remek hogy a SportTV pont közvetíteni fogja a Biarritz-Bath meccset a zárófordulóból, a Biarritznak muszáj lesz ráhajtania a 4 célra a csoportelsőségért, de úgy hogy közben véletlenül ne kapjon ki, mert akkor 3. hely lehet a nagy igyekezetből.

Előzmény: rugbista (1992)
rugbista Creative Commons License 2011.01.15 0 0 1992

NE OLVASD TOVÁBB, HA ÉJJEL NÉZNI AKAROD A MECCSET!

 

 

Szóval a kis Farrell és csapata nem bírta a nyomást? Na, majd megnő!

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.14 0 0 1991

A Super 1x-t amúgy is nehéz követni mert pont tavasszal van, az összes többi rögbibajnoksággal egyszerre. De szerintem letölthetőek lesznek a meccsek.

Előzmény: rugbista (1990)
rugbista Creative Commons License 2011.01.14 0 0 1990

A srum.com felől pl. nem is érhető el az összefoglaló.

Amúgy meg a rugyzone.com is megszüntette a szolgáltatását (100 dolcsi/év), így nem lesz könnyű követni a Super tizensokat.

Előzmény: Törölt nick (1989)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.13 0 0 1989

Ja valóban, köszi. Én még régebben ezen a webhelyen valami fizetős szolgáltatásba ütköztem, aztán utána nem is próbálkoztam mert általában úgyis letölthetők máshonnan az ITV4 féle összefoglalók.

A Super League honlapja azért nagyvonalúbb, ott ingyen mérik a bő összefoglalókat is és nemcsak a briteknek. Értelmetlen dolognak tartom az uniós rögbi esetében hogy az angol tévétársaságok IP cím alapján korlátozzák a netes hozzáférést. Biztosan nem pénz kérdése...

Előzmény: rugbista (1988)
rugbista Creative Commons License 2011.01.13 0 0 1988

A http://www.premiershiprugby.com/ honlapon megnézhető 1-1 percben szinte sz összes meccs összefoglalója.

Előzmény: Törölt nick (1987)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.13 0 0 1987

Sajnos nem láttam összefoglalókat a legutóbbi Premiership fordulóból.

Holnap indul a Heineken Kupa csoportkörének záró duplafordulója. A Sport2-n 21órától élőben Northampton-Edinburgh, viszont a szombati nap legérdekesebbnek ígérkező meccse az Ulster-Biarritz sajnos csak szerdán kerül majd sugárzásra.

Előzmény: rugbista (1986)
rugbista Creative Commons License 2011.01.13 0 0 1986

Mapusua mekkorát fogott a Szerecsenek ellen! Csak hiába...

Az sem lett volna rossz poén, ha a két Farrell együtt játszik, mint Gordie Howe a két (!) fiával.

Előzmény: Törölt nick (1981)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.10 0 0 1985


Párizs parázs kis meccset láthatott, ahol a Racing 15-12 arányban megérdemelten verte a Toulont. Cél nem volt és mindkét oldalon 3-3 dropgól született, de ez inkább a Toulon "bűne", hiszen az elejétől kezdve látszott hogy Wilkinson rúgásaira alapozzák a taktikát (Contepomit meg persze megint "pihentetették".) A Racing sokkkal inkább próbálkozott célt vinni, csak éppen nem sikerült, a túloldalon meg megszívták hiszen a 4 találata ellenére Wilko legalább 2 büntetőt és 2 dropot elhibázott.
Grátisz F.Steyn félpályáról :)

Előzmény: Törölt nick (1984)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.09 0 0 1984

Bourgoinban most már csak a totális anyagi csőd elkerülése a cél, nehogy a Montauban sorsára jussanak. El akarják küldeni (engedni) a játékosok egy részét hogy azzal is spóroljanak.

Most kezdődik a Top14 két legnagyobb "pénzes-zsákjának" a Toulon és a Racing-Metro csatája. Itt egy elég jó stream: http://www.sportstreamlive.tv/channel1/index.php
Az Eurosport felirat ne tévesszen meg senkit, ez ugyanis az ausztrál Eurosport közvetítése :)

Előzmény: rugbista (1983)
rugbista Creative Commons License 2011.01.09 0 0 1983

A Biarritz meg 66-22-re verte az Agent!August 3 célt vitt...A Bourgointól alighanem búcsúzunk.

Előzmény: Törölt nick (1981)
rugbista Creative Commons License 2011.01.09 0 0 1982

És már megint nem néztem meg az összefoglalót a TV5-ön! Én barom!

Előzmény: Törölt nick (1981)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.09 0 0 1981

Hát ilyenkor januárban még érthető is hogy ha valaki megteheti akkor arrafelé tölti a telet és ha angol akkor még hazai luxusrögbit is kaphat :)

Tegnap mindenesetre a Quins újabb londoni derbit nyert, a Wasps meg megint vesztett. Sajnos a Northampton se járt sokkal jobban Leicesterben.
És egy meglepő eredmény Párizsból: Stade Fr.-Toulouse 31-3. A háromcélnyi különbség miatt még a célbónuszt is besöpörte a SF :-o

Előzmény: rugbista (1980)
rugbista Creative Commons License 2011.01.08 0 0 1980

Arrafelé már több a brit, mint otthon. Arányaiban mindenképpen!

Előzmény: Törölt nick (1979)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!