Keresés

Részletes keresés

limobaba Creative Commons License 2007.10.07 0 0 430

limobaba Creative Commons License 2007.10.07 0 0 429
limobaba Creative Commons License 2007.10.07 0 0 428
Háááát ennek örülök, de elég sok emberrel találkozom, kicsit bővebben taglalnád?

te voltál esetleg, akinek fiú bearded collija van és volt veled egy másik lány is?
Előzmény: nextdoor (427)
nextdoor Creative Commons License 2007.10.06 0 0 427
Szia, mi találkoztunk egy reggel, amikor mentetek a parkba sétálni:))
Előzmény: limobaba (418)
limobaba Creative Commons License 2007.10.05 0 0 426
limobaba Creative Commons License 2007.10.05 0 0 425
Egy kis fáziskéséssel Kecskemét

limobaba Creative Commons License 2007.10.05 0 0 424
Ez az érzés, nemhogy nem fog csillapodni, de elfog teljes mértékben hatalmasodni rajtatok....
Előzmény: milk-and-apple (422)
limobaba Creative Commons License 2007.10.05 0 0 423
igazság szerint, elsősorban kiállításkor jelent ez nekünk problémát. Akkor elsősorban kihasználjuk a falusi turizmus adta lehetőségeket. Idén voltunk Kőszegdoroszlon a Patakpart panzióban 7 kutyával. 1 vendég épp távozott és azon nyomban közölte is, hogy jobb is, hogy most megy, mert úgy látja a körülmények megváltoznak.
Akik maradtak, örültek nekünk...

Éttermekbe is bevittük, pl. Debrecenben is és Kőszegdoroszló szinte valamennyi vendéglátóegységét igyekeztünk bejárni.
Viszont Pécs és környéke teljesen más... ott még kerthelyiségbe is nem szívesen látottak voltunk, úgyhogy oda nem mentünk sehova.

Szállodát csak egyszer külföldön vettünk igénybe. Egyáltalán nem volt probléma.
ez Kőszegen volt....

egy vendég, akit nem zavartak a kutyák

A IX. ker. Ráday u-ban már szinte minden egységben voltunk... Ahova a kutyák nem mehetnek be, oda mi sem megyünk. De mivel minden kiállítás után éhesek leszünk, ezért aztán mindig találunk helyet, ahova valamennyien bemehetünk.

Előzmény: milk-and-apple (421)
milk-and-apple Creative Commons License 2007.10.03 0 0 422
mindig jól megnézegetem ezeket a képeket, mert olyan szép kutyák :)
próbálom elképzelni artúr milyen lesz majd ilyen "komoly" nagy kutyának.
mert egyelőre olyan feje van, hogy azonnal nevetünk ha meglátjuk :))))
imádjuk. nagypn jó választás volt ez a fajta, úgy érzem.
Előzmény: limobaba (418)
milk-and-apple Creative Commons License 2007.10.03 0 0 421
köszi szépen :) majd jól megmosom a szakállát ma és aztán igyekszem jobban karban tartani. a fésülést hála égnek jól tűi - mondjuk cselesen akkor szoktam, amikor hullafáradt egy-egy nagyobb séta után - szerintem olyankor még élvezi is :) kábé egy tonna bogáncsot operáltam ki belőle egy nagyobb erdei túra után - azt hittem ki fog készülni, de cserébe megnyalogatta a kezem. hmmm.

viszont nyomoztam és ikderült, hogy csomó szállodába lehet vinni kutyust, komolyabb 4-5*-osokba is! a kedvenc szállodámnak is írtam és mondták, hogy vihetjük. kivagyok - jó értelemben :) szóval artúr nemsokára meginsmerkedhet a "wellness" örömeivel :) (najó, ő persze inkább a szobával és a környező mezőkkel fog ismerkedni :)))

de írtad korábban, hogy te sokat jössz-mész a kutyával (kutyákkal) - példáulhová viszed, ami nem megszokott? szívesen fogadnak? bár egyszer írtál egy étteremről, ahol már ismernek. ez is annyira felemás, van ahol a kerthelységbe sem engednek be, máshol meg rohannak a kutyatállal és vízzel. ki érti ezt.
mindenesetre nagy nagy öröm volt látni, hogy vihetem a szállodába :)
Előzmény: limobaba (420)
limobaba Creative Commons License 2007.10.02 0 0 420
Csak lemosni tudod, és ahhoz hogy fehér maradjon, lehetőleg azonnal le kell mosni, ahogy lemosható helyzetbe kerül.

Kozmetikum is van, ami fehéríti a szakállt, ezt kérdezd a kozmetikustól ő mit használ.

Előzmény: milk-and-apple (419)
milk-and-apple Creative Commons License 2007.10.02 0 0 419
ide írkálom a kérdéseimet ha nem baj :o)
a szakállát mivel szoktátok tisztítani? ugyan mindig igyekszünk megtörölgetni, de néha elég koszos tud lenni, főleg ha kaja/ivás után turkál a kertben a drága (persze nyakig a koszban :))
köszi előre is a segítséget.
limobaba Creative Commons License 2007.09.29 0 0 418
limobaba Creative Commons License 2007.09.29 0 0 417
limobaba Creative Commons License 2007.09.26 0 0 416
limobaba Creative Commons License 2007.09.25 0 0 415
ilyet fogtok még soxor tapasztalni, de le fog róla szokni...

Előzmény: milk-and-apple (414)
milk-and-apple Creative Commons License 2007.09.24 0 0 414
köszi! hétvégén már elengedtema margit szigeten, mert ott nem tudott volna kirohanni kocsi alá - és lám-lám, nem is mert nagyon nagyon eltávolodni (na meg a velünk lévő spánielen lógott állandóan, így mindig körülöttünk volt :) de aranyos volt és nagyon jól csinálta, kivéve, hogy néhány napon sütkérező emberkét meglepett azzal, hogy berongyolt a pokrócuk közepére puszikat osztani, sőt egy családhoz egyeneseb le is feküdt :))))) mondjuk szerencsére senki nem haragudott rá... nem is lehet sztem ezzel a fejjel :))
Előzmény: limobaba (413)
limobaba Creative Commons License 2007.09.23 0 0 413
mivel, kifejezetten viháncolós kiskutyáról beszélünk, ezt elég nehéz így elnavigálni. Nagyon ismerned kell minden rezdülését ahhoz, hogy elengedhesd bárhol. Bármikor és bárhol gyakorolhatod a behívást, és amikor hívásra odajön hozzád, nagyon-nagyon dícsérd meg... Nagyon gyorsan fogja megtanulni. A gondot a viháncolása okozhatja még jó sokáig. Nem szófogadatlanság ez, hanem inkább "felhőtlen örömködés" amit nagyon nehéz kordában tartani. Ezt úgyis látni fogod és tudni is, mikor nem engedheted el.

Előzmény: milk-and-apple (412)
milk-and-apple Creative Commons License 2007.09.21 0 0 412
szerintem már lassan haladunk, legalább már odafigyel arra, hogy ne ugráljon és ne harapjon, amikor lát valakit (legalább sejti, hogy mi a gondom :))
még egy kis TANÁCSra volna szükségem:
tegnap kivittem egy hatalmas rétszerűségre (hát nemtom minek nevezik ezt, ilyen bokros füves nagy izé - az én agyamban a rét egy nagy zöld pázsit :)) - szóval nem volt ott senki, ezért elengedtem és végre egyedül mászkálhatott - eléggé ragaszkodott azért hozzám, aranyos volt, direkt el is bújtam előle néha (már amennyire egy bokor engem eltakar, inkább lemaradoztam :)) - viszont ennél kisebb területen, ahol járhat autó még abszolut nem merem elengedni, mert eléggé szabadon értelmezi még a "gyere ide" vezényszót. ugyanakkor neki is, nekem is jobb lenne ha szabadon szaladgálhatna.
szóval mi ennek a folyamata? gondolom még jóóó sok idő és türelem kell hozzá :)
de valahol el kellett kezdenem, hogy megnézzem mit csinál egyedül. igazából nem zavarna ha elszaladna, előbb-utóbb gondolom visszajön mindig, sokkal inkább a biztonsága érdekében nem engedem még el.
köszi előre is a segítséget.
Előzmény: limobaba (409)
limobaba Creative Commons License 2007.09.20 0 0 411
limobaba Creative Commons License 2007.09.20 0 0 410
limobaba Creative Commons License 2007.09.17 0 0 409

igen, lefog szokni az emberekre való felugrálásról, ha nyomatékosítod hogy az nem jó, és neked kell megelőznöd az ugrást, azaz abban a pillanatban ahogy a szándékot észreveszed, máris szólnod kell neki, hogy ne tegye....

A hangsúlyod a fontos, és röviden kell kifejezned pl.: "rossz, nem"

Előzmény: milk-and-apple (408)
milk-and-apple Creative Commons License 2007.09.17 0 0 408
a hétvégén felvittük a normafához, ahol gyakorlatilag MINDEN létező kutyát megcsókolgatott (kapott is egyszer-kétszer érte, de mondjuk én is kiakadnék tőle, amilyen lelkes :)))
volt egy roger nevű bearded collie is fönt - ő az asztal alá menekült tőle. kicsit lelkes még :) viszont nagyon élvezte!
amíg el nem fáradt, a szembejövő emberekre is fel akar ugrál és sehogy nem tudom erről leszoktatni - aranyos, de nem mindenki értékeli a szeretetét - erről vajon le fog szokni magától is?? :)
Előzmény: limobaba (407)
limobaba Creative Commons License 2007.09.16 0 0 407
limobaba Creative Commons License 2007.09.13 0 0 406

mert nem url-t kell bemásolni, hanem feltölteni kell, de úgy látom magadtól is rájöttél....

viszont a netboardon csak úgy tudsz képet feltteni, hogy az url-t másolod be....

Előzmény: milk-and-apple (401)
limobaba Creative Commons License 2007.09.13 0 0 405

Jajjj de aranyos, hogy idetaláltatok !!!!

Előzmény: milk-and-apple (400)
milk-and-apple Creative Commons License 2007.09.12 0 0 404
Artúr vizesen :)
fürdés után kicsit vékonyka :)
milk-and-apple Creative Commons License 2007.08.28 0 0 403
otthon

azért csak összehoztam :) :)

itt is felteszem a kérdésem: ti hogy oldjátok meg ősszel/télen, hogy ne legyen elképesztő nagy kosz ha a kutya ki-be járkál a kert és a lakás között? (bár gyanítom, hogy erre nem lesz tökéletes megoldás :))
Előzmény: milk-and-apple (402)
milk-and-apple Creative Commons License 2007.08.28 0 0 402
srácokkal

hmmm...
milk-and-apple Creative Commons License 2007.08.28 0 0 401
http://milkandapple.myphotoalbum.com/view_photo.php?set_albumName=album05&id=DSC04788_resize

segítség! miért nem jelent meg a kép is?
Előzmény: milk-and-apple (400)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!