Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.22 0 0 218
Na ez mind szép és jó, de akkor nem szeretnék a te ellenséged lenni, mert ha belém "csak ekkorát rúgsz", akkor az ellenséged biztos, hogy a holdig repül... :-)
Előzmény: kivi (209)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.22 0 0 217
Amikor azt leírtam, pl. erre gondoltam:

"nomad von Fblodilovich ... (77540)

Pedig csak annyi kellene, hogy ha valaki egyszer leírja, hogy nincs több sárdobálás az be is tartaná az igéretét, és nem csak három napig :("

"DINGO ... (77544)

sztem már volt ilyen ígéret. [előzmény : (77540) nomad von Fblodilovich, 2003.12.20 19:23]"

Itt is "elfogulatlanul" nyilvánítasz véleményt. Pedig mi is történt? Valaki feltett itt (mármint az IKT 2.0-ban) egy kérdést, arra válaszoltam ugyanott, majd elindult egy beszélgetés. Leírtam a kőkemény tényeket. Igyekeztem nem kommentározni, hogy ne sértsem meg a személyeskedésre ugrókat. Ehhez képest megint azt kaptam, hogy személyeskedem. Pedig csak és kizárólag válaszoltam egy kérdésre.

Tudod az ilyen "azonnal ugrok" valami dologra, nagyon "kilóg a lóláb" szagú. Miért is? Mert amikor levettem mindenkit a listámról azzal, hogy tisztázva nyissak egy másikat (ugyanott), te azonnal elkezdtél szapulni a Panther féle társaságban. Miszerint milyen dolog az, hogy valaki csak úgy lerúg téged... Amikor viszont visszahívtalak (mert ha nem is azonnal, de egy-két nap késéssel visszahívtalak), mint régi tagot, akkor még egy bágyadt választ sem írtál.

Tovább nem részletezem.

Minderről honnan tudok? Fogalmazódhat meg benned a kérdés. Onnan, hogy én - bár ezt állítottátok mindenhol - nem tiltottam meg a fiamnak semmit sem (vagyis a fiamtól csak kérek dolgokat). Éppen ezért máig nézegeti, olvasgatja az egyesületi nyílt listát, és a WEB oldalt. Én annyira nem vagyok a korlátozások, tiltások embere, hogy még a sex oldalakra sem adtam tiltást a fiamnak (a közösen használt) gépünkön. Tőle tudom, hogy mikor, mivel szapultok a nyílt listán. Néha már külön kell kérnem, hogy ne olvassa fel nekem. Én ugyanis nem olvasom el, még akkor sem, ha Ő jelzi, hogy rólam írogattok...

Én már akkor is nagyon nehezen tudtam elviselni a Panther féle tiltásokat, korlátozásokat. Ez nem az én mozgásterem, életfelfogásom. Én szeretem a szabad cselekvést, az ember ötleteinek dinamikus kihasználását. Ezt pedig egy ilyen "vasmarkos" rendszerben, mint amilyen a Ti egyesületetek nem lehet megvalósítani....

Tudom, most egyből megfogalmazódott benned egy "visszavágó" válasz, miszerint nem vagy az egyesület tagja. Valóban. Igaz, csak szimpatizáns vagy. Annyira, hogy jársz a többiekkel tekerni, bulikra. Nem mondom - soha nem is gondoltam - hogy ez baj. Csak innentől kezdve a véleményed nem autentikus, nem elfogulatlan. Azt hiszem ezt te is belátod.

Előzmény: DINGO (210)
AUTHOR Creative Commons License 2003.12.21 0 0 216
Látod, Kivi! nem csak én láto így. Erről beszéltem neked, amit SK tökéletesen megfogalmazott.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (212)
AUTHOR Creative Commons License 2003.12.21 0 0 215
Ja. Nálunk az egyéb elsőbbségi szabály ugye a kölcsönös udvariasság. Na ez nincs meg. Ledudál, lenyom, keresztül megy rajtad.
A baj ott kezdődik, hogy némely autós még az egyszeres táblát sem veszi figyelembe.
Nálunk van egy kereszteződés, ahol a kerós út STOP táblával van védva. Eredmény: 10-ből 9 autó meg sem áll, a tizedik meg inkább gázt ad. Engem is majdnem elütöttek itt, ez igazán nem a sofőrön múlott.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (213)
kivi Creative Commons License 2003.12.21 0 0 214
A magyar kresz tudtommal nem ismer ilyen elsőbbségi viszonyt. Mint ahogy 4 stoptábla sincs nálunk. Azt ott elb...
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (213)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.12.21 0 0 213
A konkrét helyet nem ismerem, de a többszörös elsőbbségtábla önmagában nem feltétlenül ellentmondásos. Amerikában szokásos pl. egyenrangó kereszteződésben mind a négy sarokra stoptáblát tenni. Mindenki megáll, és utána az egyéb elsőbbségi szabályok lépnek életbe. Ha a tábla nem dönt, akkor nyilván a jobbkézszabályt kell alkalmazni. Csak nálunk ez nem szokásos.
Előzmény: kivi (184)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.12.21 0 0 212
"Azért véded az új megoldást mert benne van a kezed?"

"Ez egy kérdés volt, amire egyébként még mindig nem válaszoltál."

Már bocs, Kivi, de nekem ez nem egy érdeklődő kérdésnek tűnik, amit egyszerűen "kérdés"-nek szoktak hívni, hanem egy irányított, provokatív kérdésnek, hallgatólagos (implicit) válasszal, amiről ránézésre nem is biztos, hogy igazi választ várnak rá. Ha nekem írnál ilyet, én is felkapnám a vizet.

Előzmény: kivi (173)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.12.21 0 0 211
Én is voltam egyesületi elnök, írtam alapszabályt, és elég hülye szabálynak tartom ezt. Nekünk eszünkbe sem jutott volna kizárólagosságot követelni, sőt az alapító levélbe írtuk, hogy keressük a kapcsolatot azokkal a szervezetekkel, amelyeknek a tagságával átfedésünk van. Mire jó az egyesületet a párttal összekeverni?
Előzmény: Törölt nick (203)
DINGO Creative Commons License 2003.12.21 0 0 210

nem akartam belefolyni a topikba, nem is olvastam, de miután értesültem róla, hogy meg lettem említve, kiváncsi lettem, mivel kapcsolatban.

"Tipikus példája a félrevezetésnek. Ugyebár Dingo, Viktor, Gergooo, nomad, Azso és még páran (hogy Ghiml-t ki ne felejtsem) jöttek a különböző félrevezető dumákkal..."

akkor most tisztelettel megkérdezném:

HOGY MIT CSINÁLTAM ÉN?

légy má' oly' bájos frissísd fel az emlékezetem!

>:-|
-=:dingo:=-

Előzmény: Törölt nick (171)
kivi Creative Commons License 2003.12.21 0 0 209
Lehet hogy nem tartasz a barátodnak, én viszont nem tartom magam az ellenségednek.
Előzmény: Törölt nick (207)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.21 0 0 208
Igen. Emléxem. Pontosan olvastam a sorok között. Ezt írta nekem Viktor is, csak a mondatai és a viselkedése között volt egy baromi nagy szakadék.

Néha az emberek mást mondanak és mást gondolnak. Itt az elismerések esetében is ezt érzem, éreztem.

Tudom, hogy tovább kell lépni, csak még annyira friss, annyira "mai" a dolog. Na meg ez életem első nagy bukása. Még nem tanultam meg kezelni ezt a helyzetet, illetve most próbálom, néha teljes kudarcot érve el.

Előzmény: krilin (205)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.21 0 0 207
Na igen.

Csak nem ismered, hogy én pl. a Hori-ért mit bevállaltam (mert úgy gondoltam a barátom). Csak hallomásból tudsz arról, hogy a társaság sörözgetett fent a Rekiben. Volt, hogy én álltam a teljes számlát, és mivel nem volt elég pénzem erre, beálltam melózni - a pultba - a Dittához, hogy a többiekkel nyugodtan sörözhessünk. Nem tudod azt, hogy a Gergooo, aki nagyon megszólt magánban is, amikor szarban volt a Meidájával, megkértem a Kökény Zsoltit, hogy - ingyen - foglalkozzon a gépével, hogy 3x nem jött el a megbeszélt időben, és Kökény pénzes melót utasított vissza, miközben Gergooo-t várta. Hogy én azért milyen - egyébként jogos - letolásokat kaptam Kökénytől. Mármint azért, hogy egy ilyen megbízhatatlan srácnak akarok ingyen segíteni. És folytathatnám a sort a többiekkel. Amikor pl. Lajos (Tóth) bukott - akkor még nem tudtuk, hogy a - Rozálián, és olyan agyrázkódása volt, hogy nem tudta, hol van. Én is otthagytam a munkahelyemet, és öltöny-nyakkendőben, taxival rohantam megkeresni Őt.

Ezeket a példákat csak azért írtam le, hogy lássad, mit megtettem a "barátaimért".

Az embernek a problémát belátni nagy feladat, de átlépni a saját árnyékán, néha ember-feletti erőfeszítést igényel. Nekem még nem sikerült...

Sajnos én is ezt tapasztalom. Ezért is alapítottam meg - anno - a Happy Bike listát. Ott nem voltak beszólások. Aztán jött a törés, és 1.5 év aprólékos munkája semmivé vált. Nehéz dolog ezt megemészteni. Nagyon nehéz.

Nem kivánom ezt még Kivinek sem, pedig Ő igazán nem barátként viszonyul hozzám.

Előzmény: krilin (204)
krilin Creative Commons License 2003.12.21 0 0 206
na jó8 mindenkinek,kívánok ennél hepibb bájkolást az ünnepekre!
krilin Creative Commons License 2003.12.21 0 0 205
Manka emlékezz vissza a nagy port kavaró 'viták' végén sokan jelezték,hogy elismerik,amit csinálsz.

csak annyit akartam anno elérni, hogy ne rugjon belém olyan ember, aki régebben rám szavazott...
erről nem tudok nyilatkozni,nem ismerem az ügyet,az érintetteket,de biztos nem egy leányálom,nem irigyellek.tovább lehet lépni,vannak szarabb helyzetek is az életben,bár ez nyilván nem vígasztal.

Előzmény: Törölt nick (201)
krilin Creative Commons License 2003.12.21 0 0 204
bármikor találsz másik 24 embert
ha szerencséd van leélsz mégegyszer 43 évet
a PR-odon 180fokos fordulat csodákat tudna művelni
nem értem hol itt a gond:)

egyébként ez az állandó védekezés,félreértés ami itt a topikokban éjjel-nappal megy,az valami katasztrófa..mindenki mindenkinek beszól,sérlmez,jönnek az idézetek,lehet visszaolvasni,ja de jó,kétszer annyit olvasunk,mert mindenki beidézi amit már egyszer leírt.
én néha nem értem,hogy családos emberek,akiknek barátaik,szeretteik vannak mi a fityfenének fórumoznak,ahol aztán mindenki jól legyilkolja egymást.ehhez azért kell egyfajta mazo hajlam,nem?:)

Előzmény: Törölt nick (194)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.21 0 0 203
Nézd. Akkor tényleg az volt a helyzet, hogy - mivel akkor még az egyesület elnöke voltam - az alapszabály értelmében ki kellett lépnem a VBB-ből. Mérpedig én mentem volna arra az egyeztetésre is, amin ennek az útnak a nyomvonala és határideje meg lett határozva.

Ez nem leszólása a dolgoknak, hanem egy egyszerű tény közlése. Olyan háttér információ, mely nélkül nem tudsz korrekt véleményt alkotni a témában.

Előzmény: kivi (200)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.21 0 0 202
Ez a helyzet talán jövőre változni fog egy kicsit... Persze erről azt szeretném, ha nem nekem kellene majd beszámolnom, hanem egy hivatalos kommunikéből értesülnétek (az érintett cégtől).

:-)

Előzmény: BoGar (199)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.21 0 0 201
Nézd. Az a helyzet, hogy manapség már nem várok elismerést én sem. Csak amikor ezt felemlegetitek, akkor beírom érvként. Rájöttem, hogy irreális elvárás volt.

Nem iszom alkoholt - csak nagyon ritkán - azóta, hogy elvesztettem egy "baráti csapatot".

Nekem nem kell, hogy mindenki szeressen, csak annyit akartam anno elérni, hogy ne rugjon belém olyan ember, aki régebben rám szavazott...

Előzmény: krilin (193)
kivi Creative Commons License 2003.12.21 0 0 200
Komolyan úgy érzed hogy minden lehetséges alkalommal szükséges felemlegetned a HBE témát?
Előzmény: Törölt nick (198)
BoGar Creative Commons License 2003.12.21 0 0 199
Pesten sem teheted meg, csak a 4-es metrón. Egy megoldás van. Ki kell kapni a 2 kereket, és akkor mint csomag lehet vinni.
Előzmény: AUTHOR (192)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.21 0 0 198
Na ez az a vonat, amiről a HBE (illetve Panther) maitt lekéstem. Ez már egy ideig így marad...
Előzmény: kivi (185)
kivi Creative Commons License 2003.12.21 0 0 197
Ennek a topicnak a 164. hozzászólása.

A többire: az elért "vívmányokat" azért említettem hogy lássuk: bizonyos emberek igenis sokat tettek (lehetőségeikhez képest) a kerékpárosokért az évek alatt. De eközben ők szerényen meghúzódtak a háttérben. Ezzel szemben Manka (ahogy krilin is írja) lehet hogy tesz valamit, de ezt is úgy "adja el" (természetesen nem pénzügyi értelemben) hogy ő milyen sokat tett, ő milyen jó, mi pedig hálátlan dögök vagyunk. Véleményem szerint, ha _valóban_ a kerékpárosokért akar tenni (és nem arra hajt hogy elismerést csikarjon ki másoktól) akkor szépen csendben, a háttérben dolgozik.

Előzmény: AUTHOR (189)
kivi Creative Commons License 2003.12.21 0 0 196
Ennek a topicnak a 164. hozzászólása.

A többire: az elért "vívmányokat" azért említettem hogy lássuk: bizonyos emberek igenis sokat tettek (lehetőségeikhez képest) a kerékpárosokért az évek alatt. De eközben ők szerényen meghúzódtak a háttérben. Ezzel szemben Manka (ahogy krilin is írja) lehet hogy tesz valamit, de ezt is úgy "adja el" (természetesen nem pénzügyi értelemben) hogy ő milyen sokat tett, ő milyen jó, mi pedig hálátlan dögök vagyunk. Véleményem szerint, ha _valóban_ a kerékpárosokért akar tenni (és nem arra hajt hogy elismerést csikarjon ki másoktól) akkor szépen csendben, a háttérben dolgozik.

Előzmény: AUTHOR (189)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.21 0 0 195
Na ere például nem figyeltem fel...
Előzmény: kivi (184)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.21 0 0 194
Javaslom, hogy olvasd el az adatok című részt. Érdemes megtudnod dióhélyban - konkrét levél idézetek nélkül - azt, hogy kb. mi is volt. Viktor ötlete volt az, hogy tüntessem fel. Megtettem.

Szerintem balul sikerült a bemutatkozás, mint ahogy az életem ezen része is tőből el van szúrva. Hiába vagyok sikeres más téren, hiába vagyok szakmailag elismert, 24 ember szó nélkül leszart. Nem tudom, hogy ezután igazából mit is lehet, kell tenni, mert ilyen még a 43 évem alatt nem fordult elő. Talán pont ezért fájt nekem sokkal jobban, mint bármi más.

A beosztottas dolog azért volt fontos, mert az egy mikrovilág. Ott sikeresen megvédtem mások érdekét, munkáját, és teljes elismerést vívtam ki. Ezen témának a felhozatalával csak párhuzamot szerettem volna állítani a kerós tevékenységem érdekében. Tudod, ha itt sikerült, talán ott is fog elv alapján.

Utólag már látszik, hogy hibás volt a kiindulási alapom. Te sem azt szűrted le, hogy én egy érdekvédelmi oldalról sikeres ember vagyok, hanem csak annyit, hogy dicsekszem valamivel. Ez a PR tevékenységem bukása (gyakorlatilag).

Előzmény: krilin (183)
krilin Creative Commons License 2003.12.21 0 0 193
Ők csak belül morfondíroznak azon, hogy mennyire hálátlanok a kerósok, amikor...
A kerékpárosok nem nőttek fel oda, hogy tudomásul vegyék, miszerint
azért ez nem a Greenpeace,hogy minden kerékpárra pattanó ember ismerjen benneteket és a tevékenységeteket.meg most egy indexes topikból akarsz mintát venni a kerékpáros populáció felétek irányuló elismerésének megítélésére?szerintem ez halott ügy.pl nézz bele a topiktáblába,hogy ki mivel foglalkozik,mit tanult..nem egy heterogén társaság.

egyébként ha ezen múlik bármikor vállon veregetlek,ha éppen nem fröcskölsz össze mindenkit körülötted sörrel:)

a sok fikázás mellett sokan nyilatkoznak elismerően.ezt vedd észre.mindenki úgysem szerethet egy embert.

Előzmény: Törölt nick (186)
AUTHOR Creative Commons License 2003.12.21 0 0 192
Csak úgy, hogy nálunk ha akarnék is lyukasztani jegyet a kerónak, akkor sem vihetném fel a buszra.
Előzmény: BoGar (191)
BoGar Creative Commons License 2003.12.21 0 0 191
"A bringának meg lyukasztasz jegyet igaz?"
Már megbocsáss, de ez hogy jön ide? A 4-es metró kapcsán?
Előzmény: AUTHOR (189)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.21 0 0 190
Abban az esetben, ha a ház sarkánál lévő táblára gondolsz, akkor az azért van, mert az utána parkoló autóknak akartak elsőbbséget adni a kerós út rovására. Abban az esetben, ha nem arra a szakaszra gondolsz, akkor nem tudom, hogy hol van a tábla. Kérek pontosítást.
Előzmény: kivi (182)
AUTHOR Creative Commons License 2003.12.20 0 0 189
Idézd be légyszíves, vagy egy számot adj, hogy visszakereshessem.
Az, hogy ismered őket, nem igazán jelent semmit. Az, hogy olyan kapcsolatod van velük, hogy valamibe bele is tudj szólni, esetleg javaslatot adj, az már lenne valami.
Ez megvan?
Mert ahogy én látom nálad nincs, Mankánálk pedíg megvan.

Örülök a 1xx km kerékpárutatoknak.
Csak azért is, mert nálunmk Miskolcon még 10 km sincs összesen.
Szintén örülök a 4 Metronak. az életben nem fogom használni, de az én pénzem is benne lesz. Szóval Gratula.
Soroljam?
Szerintem ezek az emberek elég szép pénzt kaptak azért, hogy a 1xx km kerősút elkészüljön, csak erről nem szól a fáma.
A bringának meg lyukasztasz jegyet igaz?
Hmmm.........

Előzmény: kivi (178)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!