Én nem is számítottam másra. Hiába jobb a színvonal, ez már akkor sem a régi Megasztár, és nyilván pont olyan a lebonyolítása, mint a többi a tehetségkutatónak. Hol van már az az időszak, amikor az Arénában rendezték a döntőt... :)
Más: dec. 15-én este az 1% Klub lesz a TV2-n. Addigra már be is fog fejeződni a Megasztár, vagy esetleg 2 hetet pihenhetnek a döntősök, és 22-ére teszik az utolsó adást?
Szilágyi – Dányi duett: Alsó hangoknál felolvasós volt Robika, bizonytalanabb volt a szituációban. Jóskánál pedig az angol nyelvű szövegek nehezen kivehetők, ugyanakkor dominálni tudott. Átütőerő hiányzott, de fogyasztható volt. Alázat van, tettvágy van, munka van. Én ezt az X-Faktoros dagonyázás után értékelem.
Rebeka – Gudics duett: Leszögezném elsőként, hogy komoly hatást váltott ki belőlem a produkció. Máté itt-ott átment manírokban ugyan Kökénybe, a jazzes-bluesos hangzásvilága ma jött be leginkább nekem. Rebeka nem akarta túlénekelni őt, ezért egy picit lejjebb tekerte a verklit. Egyébként minden elismerésem. Finomságok voltak dögivel.
Szilágyi József: Szimpatikus ember a Jóska, élvezi a zenélést, életvidám, és ez ragadós ám – a „most aztán megmutatom” erőlködésekkel szemben. A Cserháti-nóta eleje Nikolast idézte. (Ez tőlem pozitív megjegyzés.) A sorok újszerű tördelése szintén bejött. S megint lamentálhatunk, mennyire kár, amiért nincs élő zenekar. Izgi zenei játszadozást tolhattak volna együtt.
Intermezzo: Ilyen egy szakmai zsűri! Empatikus, építő, valid kritikák, kevesebb közhellyel, több tartalmas segítséggel.
Balogh Rebeka: A zene újabb ízét csillogtatta meg. A színpadias rock nekem működött, még ha én is éreztem benne egyfajta katyvaszt. Szerintem élőben nagyobbat hasított, mint egy pici laptopon át fürkészve. Meg aztán piszkosul sok meló volt benne.
Dányi Róbert: A meditáló melódiák az ő stílusa egyelőre. Jóféle frazírokkal tolta végig a dalt, az ívet talán hiányoltam egy picit. Szenvelgése inkább betanult, de ízléses módon teszi.
Gudics Máté: Ütött a cucc! Talán némi extrovertáltság elfért volna a dal mellé, egyébiránt karakterhűen, jófajta zenei ízléssel lehozta. Számomra az est meglepetése.
Teljesítmény alapján Máté és egy paraszthajszállal még mindig Rebeka.
Abigél – Rudi duett: A duettélmény nekem egy picikét hiányos volt, ami az érzelmi vonalat illeti. Jól összehangolták a hangszínüket, Rudit határozottan felhúzta a tiszta zeneiségre építő dal. Abigél amúgy keresztbe lenyelné, nincsenek egy súlycsoportban férfi-női relációban. De ez nem érződött. Bravó!
Nella – Dávid duett: Magasan feszül a léc nálam, egyik kedvenc nótám! Átjött a rockhimnusz mondanivalója, de a színpadiasságra mentek rá inkább. Caramellel egyetértve dallamban konszolidáltak maradtak, Dávidnál leereszt a lufi? Kár lenne érte.
Tóth Abigél: SzabóZé csinált egy X- Faktoros „Győztes dalát”. Az etnós beütés csatlakozott Abigélhez, aki a második refrént megelőző verzétől kezdve kegyetlenül beindult. Naturális, mégis olyan mai.
Dénes Dávid: Visszatért a helyes irányba, a fölényes frontemberséghez! Morrison- style!
Bánsági Petronella: Több ösztönösség, kevesebb betanult manír fért ezúttal a produkcióba. Búcsúszámnak megfelelt.
Orbán Rudolf: Kár volt ez a végére… Iskolás dalolászás, nem értettem, hogy jön a stílus, a szöveg, meg az egész a Rudikához? Apró előrelépés: mérséklődött a „szomszéd fiú”- effektus.
Nincs mese: Abigél és Dávid tovább, a többiből meg valahogy kiesik kettő. Nálam Rudi mindenképp, meg talán a Nella.
Meglepett Robika kiszavazása, így már a zsűri döntése sem lett izgi.
egyetértek, a tegnapi este Abigélé volt. Nekem is ők tetszenek a legjobban, Rebeka, Abigél és Dávid. A két lány messze a legjobb, azok közül, akik az utóbbi években ilyen műsorokban szerepeltek.
Ez a műsor jobban tetszett, mint az x-faktor. Tegnap még a legrosszabb is szórakoztatóbb volt, mint az x-ben a legjobb.
Nálam a tegnap estét Abigél nyerte. Nagyon tetszett a saját dala is, és a duettben is erős volt. A két kedvencem (Rebeka, Dávid) kicsit haloványabb volt most. Máté is jó volt, de a személyisége annyira nem mozgat meg. Én arra számítok, hogy ők négyen lesznek a döntőben.
Érdekes adás volt a tegnapi azt nézve, hogy ki mit teljesített a korábbiakhoz képest.
Robi-Józsi duettje úgy elzötyögött, Józsi aztán az egyéniben sem volt most igazán húha. Szerintem benne úgy ennyi szín volt, testbeszédben, stílusban nem nagyon tudott volna már többet hozni.
Robi kiesését viszont annyiban sajnálom, hogy egyéniben nagyon jót énekelt. De legalább emelt fővel búcsúzott a versenytől.
Rebeka-Máté duett szép volt, nagyon jól dolgoztak együtt. Rebeka egyénije sajnos tényleg nem sikerült, én full hamisnak hallottam most, nem tudom, mi történt vele (még ha a feladatkiosztás sem volt testhezálló). Máté azért elég jól elboldogult az Adam Lambert-dallal, de a kisfilmben beígért tánc hol maradt?
Abigél-Rudi kettősnek szép lett a végeredménye. Abigél szuper volt, Rudi sokszor elég iskolás, de igyekezett felzárkózni. Az eredetihez képest valahogy más hangulatot sikerült ebből kikerekíteni.
Abigél saját dala jól hangzott, nem egy világsláger, de messze jobb, mint a szomszédban bármelyik saját dal.
Rudi egyénijét nem néztem még vissza. (Itt megjegyezném, hogy másfél órával a kezdés után kezdtük nézni az elejétől az adást, és a reklámokat plusz a szavazási infókat áttekerve a Rudi előtti blokkban utolértük az élő adást!!!!)
Nelli-Dávid duóban szerintem Nelli volt az, aki azon a hőfokon égett, ami ehhez a dalhoz kellett, jól is állt neki. Dávid viszont alulteljesített magához képest. Nelli egyénije sem volt rossz, amúgy néha még annyira kislányos a tekintete, a haja meg a hangja miatt hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy ő is csak 20, és mennyire fiatal még.
Dávid egyénije szerintem előadásban jó volt, énekben viszont itt már kijött, hogy ebből a 8-as mezőnyből ő már hangilag a gyengébb felében van a társaságnak.
Nelli harmadszori megmenekülése már-már népmesei :) jövő héten viszont szerintem tényleg itt lehet neki a vége. A másik kieső normál esetben talán Rudi lenne.
Az első adás után amúgy Rebeka - Abigél - Dávid - Rudi top4-et tippeltem (utóbbit csak a szavazótábor miatt), ettől nem vagyunk messze, bár Máté bekavarni látszik a történetbe. Na, róla még az első élő adás után sem gondoltam volna, hogy ennyire sokáig itt lesz.
Tényleg örülnék, ha a találnának egy Damiano David típusú tehetséget, és a srác Maneskin interpretaciója biztató volt, és a férfi mezőnyben még mindig nem annyira hervasztó, mint a Rudi.
Én meg ettől a Ruditól vagyok rosszul. Jesszusom, ez mi volt megint? A tv2 béna válasza a Fehér Krisztiánra? Egy iskolai szalagavatón különben énekelnek.
Ezzel egyetértek. A Maneskin anno tök jó volt tőle, de legutóbb sokszor tök hamis volt, most meg a duettben konkrétan vacak. Az egyénit nem hallottam ma tőle. Nem mondom, hogy rossz, de én se értem az elragadtatást, ami körülveszi. Talán csak vártak már egy ilyen karakterre.
Szerintem mostanában nem találkoztam olyan tehetségkutatós versenyzővel, aki ennyire túlértékeltek volna, mint Dénes Dávidot. A mélyhangok zöme nincs meg neki, magasabb lágéban pedig úgy énekel, mint bármelyik vidéki "rockzenekar" frontembere. Rúzsa Magdi meg maga alá pisil örömében. Én nem látom azt az őserőt, azt az egyet a százból, amit a zsűri emleget, vagy amit itt olvasok.
:-) Csak a hozzászólásom után hallgattam meg a zsűrit -- természetesen a döntés az ő dolguk. De az szerintem bebizonyosodik minden ilyen műsornál, hogy ízlések és pofonok...
Várhtó, hogy Petronella esik ma ki, mert nem lehet állandóan megmenteni (bár nem tudom, mi történt Dáviddal, ma nem volt a topon). Két lány marad az egész mezőnyben?