Sziasztok! Jó ötletnek tartom ezt a fórumot, többek között azért is mert februártól fog igazán beindulni a zenekar szekere. Koncertek egymás után, de elsősorban csak vidéken.
Ha már a koncerteknél tartunk, én már tudok is egy biztos időpontot (bár ez még idén lesz és nem vidéken, hanem Budapesten): december 27. Marco Polo.
...hogy mikor ismertem meg az Escalatort? Még a kezdetekkor, amikor még a régi THDMFC vezetősége szívesen látta a bemutatkozni vágyó, feltörekvő zenekarokat. Én még ebben a szellemiségben nőttem fel - talán éppen ezért szeretünk mi is a New Life Depeche Mode Klubunkba zenekarokat meghívni. Egyébként bennem a mai napig erőssen él egy dallam, ami mindig visszacseng a fülemben. Nem tudom ki emlékszik még a Hernádi Judit féle Sohase mond című számra. Ez a szám magában is nagyon jó, de az Escalator-os feldolgozása az egyenesen csúcs!
Remélem minnél több ember megismerő most őket és méltó helyre talál a zenekar a mai "silány" magyar zenei világban.
Jéééé, ezek még léteznek? :-) Arra az időzítettbomba című számra még én is emlékszek, benne volt az "ufó" lámpa az Erzsébet téren. :-) Meg arra is emlékszek, hogy Nagy Feró adta ki az első kazijukat, ezt még pár éve beszéltük egy topicban. Aztán ezután az egy szám után nagyon eltűntek, és mivel engem az ő stílusuk sose vonzott, nem is törődtem velük, aszittem, hogy hamar eltűntek... egy kis emlék az részemről is a nullázás mellé... de többet nem tudok.
Gondoltam, nyitni kellene már egy ilyen topicot is, hiszen még nincs :)
Escalator... emlékeztek?
Én 1991-ben fedeztem fel őket, a megboldogult MOST nevű műsorban léptek fel, azt láttam. Szerintem volt ennek ismétlése is, mert felvettem videóra azt a pár percet és aztán rongyosra néztem... Naponta vagy százszor :)))
Aztán sikerült beszerezni a Helicopter c. kazettát, onnantól kezdve azzal terrorizáltam az egész lakótelepet (túl jól verte vissza a hangot a szemközti L-alakú ház és túl hangosan hallgattam a kazettát :))
Koncertre nem jutottam el, vidéki lévén ezekről nem is értesültem :( (De lehet, hogy csak hozzánk nem jutottak el a hírek...)
A baráti körben is elterjedt a zene, sokat hallgattuk együtt is, sokan ismerték meg általam.
Jött az Antropologia... és itt az én tudományom meg is állt Escalator-ügyben. Persze nem azonnal, sok hónap telt el addig, hogy már csak néha-néha vettem elő a kazettákat...
De ennek is van már vagy 8-9 éve...
Nademost! :)
Pár hónapja tudtam meg, hogy létezik a www.escalator.hu weboldal. Azt a nosztalgiát, ami elkapott a böngészéskor!! :))
Leporoltam a zenéket, beszereztem az 1990-2000 c. CD-t és felfedeztem újra őket.
A szeptember 13-i koncert híre hozott aztán igazán lázba, azalatt az egy óra alatt simán fiatalodtam vagy 10 évet :)))
Szóval így kattantam megint rájuk, még mindig rá tudok csodálkozni egy-egy számra, mert talán természetes, hogy így van, de szinte csak az ismertebb számok maradtak meg bennem tizeniksz év után is: M.V.K.V., Időzített bomba, Számítógépes lovagok...
Pedig korántsem ennyi a munkásságuk. A honlap "download" szekciójában fent vannak olyan számok, amiket én nem is ismertem a közelmúltig. Érdemes lehalászni és meghallgatni őket...
Érdekelne, hogy TE mikor/hogyan/mennyire ismerted meg őket, mit gondoltál akkor és mit gondolsz ma, voltál-e koncerten stbstb.