Keresés

Részletes keresés

Apaszive Creative Commons License 2015.01.27 0 0 2438

Három hónapig közlekedhetsz magyar rendszámmal. (NE tegye fel senki a kérdést, hogy "no és honnan tudják mikor jöttem és hogy mikortól három hónap?  ... tudni fogják ..biztosan és nekik lesz igazuk, ezt már most itt borítékolhatjuk). Azután két dolgot tehetsz: 1, levizsgáztatod ott a norvég követelményeknek megfelelően (honosítod) és kapsz norvég rendszámot rá..... vagy/és 2. leállítod, bontóba adod, hazaviszed....

Előzmény: macimancs01 (2437)
macimancs01 Creative Commons License 2015.01.26 0 0 2437

Koszi a kepeket! Nagyon jok!

 

Azt azert lehetett volna arulkodo jelnek venni, hogyaszongya: Da Vinci, Pizza, Pasta, Kebab! :)

 

Valakinek informacioja autougyileg? Marmint, hogy meddig lehet magyar rendszamu autot hasznalni, ha Norvegiaba koltozik az ember?

Előzmény: Apaszive (2436)
Apaszive Creative Commons License 2015.01.26 0 0 2436

Ide feltettem pár képet.

http://indafoto.hu/apaszive

 

Az egyik képen, a ház falán -zenét tanítanak abban a házban-  olvasható írás nagyon igaz... "Soha nem késő rocksztárnak lenni!"

Kicsit átírva... soha nem késő új életet kezdened, csak erő és kitartás kell hozzá .. no, meg egy kis szerencse!

Apaszive Creative Commons License 2015.01.26 0 0 2435

Csak megerősítem "Ballószögi-t", hogy a lenti poszt kissé sántít.

Nulla nyelvtudás nélkül ma már senkit nem alkalmaznak.

Gondoljatok bele: ha bejutsz egy munkahelyre (még ha mosogatónak is egy konyhára) az első lépés a biztonsági szabályok és a védőöltözet ismerete, használata. Meg kell, hogy értsd ... végig kell csinálnod egy oktatást, melynek végén akár még egy teszt vizsgát is kell tenned. Hogyan, ha nem beszélsz se norvégül se angolul? Norvégiában általában norvégül beszélnek, az angol másodlagos nyelv, tehát norvégül kapod az instrukciókat is. A főnököd, csoportvezetőd nem fogja tartani a hátát miattad. Nem kockáztatja állását miattad... nem fognak alkalmazni, ha nyelvi problémák miatt nem tudod ezt az alapvető biztonsági és munkavédelmi eljárást megcsinálni. Ez gondolom világos. Ennyit a nyelvtudás fontosságáról.

Magyarország nem játszik ilyen téren, mert ott nagyívűen tesznek az ilyen biztonsági előírásokra. Fejlett nyugati országokban viszont a munka közelébe sem engednek ezek nélkül.

Más.

Tromso-ben, a kikötőhöz közeli utcában van egy olasz étterem. Bementünk ebédelni. A pincér srác első ránézésre ekte olasznak néz ki. A spagetti carbonara .... lehetne náluk jobb is, de mind1. Szóval fizetek és próbálok kommunikálni vele olaszul, gondolván érti, hiszen olasz származású. Néz rám nagy szemekkel és ingatja a fejét, hogy nem érti. Csodálkozom én is, ha nem érted, akkor te nem is vagy olasz esetleg. Mondja angolul, hogy nem... Ő Iraki, csak itt dolgozik. Kérdezem, van e esetleg olasz nemzetiségű is az étterem személyzetében... igen van egy srác a konyhán ő Olasz, de a többi három srác szintén Iraki. Ja, és a főnök is olasz, aki minden nap nyitáskor és záráskor bejön. Csodálkozástól nem tudtam mit mondjak erre. Kérdezem, hogy van e munka a városban, mert az utcán sok ázsiait és afrikait is látni. Mondja, hogy munka az nincs, ők mind segélyből élnek/tengődnek.  Október hónapot írtunk akkor. Hó nem volt még, de csípős reggelek már igen. Ennek ellenére igen sok olyan emberrel találkoztunk az utcán, boltokban ... akik a melegebb éghajlaton születtek ... de mégis ott voltak fent a messzi északon, a sarkkörön túl 400 km-rel.

 

Előzmény: Ballószögi (2434)
Ballószögi Creative Commons License 2015.01.26 0 0 2434

Ne kabits kerlek.

 

Ugy az esetek 1% -ban van Norveg tudas a Lengyel/ Magyar munkavallaloknal,legalabb is a kezdo munkavallaloknal.

Ezt a fonalat vegig kovetve rogton felmerul:

Ha nem beszelsz angolul,norvegul- lsd fentiek,mert a kezdo is kb 1 ev mulva makog norvegul keveset- mar az elso skype interjun elbuksz.

 

Hogy miert?

Mert semmit se ertesz meg,a mutogatas nem eleg.

Hogy kommunikalsz a fonokoddel,hogy erted meg hogy mit,mikor,kit kell szallitani,s millionyi mas elethelyzet.

Talan egy menekultnek nem kell nyelv,meg egy mosogato allast is kaphat,de egy tgk- bus sofor min angolul kell hogy makogjom.

 

Hogy kezdted? Hogy kerestel munkat magyar tudassal?..ugye nem ugy,hogy sok magyar van,majd magyarul beszelunk!

Előzmény: Törölt nick (2433)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.25 0 0 2433

Hát persze.

 

Cégemnél kb 80 lengyel elvtárs dolgozik és mindössze 4 magyar.Sem én ,sem a többiek egy mukkot nem beszélünk angolul,csak valamennyire/egyre jobban/ norvégul.Jelen pillanatban elég jó a megítélés a magyarokról,míg valaki ezt el nem rontja.

Amúgy meg nekem senki nem segített,nem volt közvetítőm sem,szállásomat sem intézték.Mégis itt vagyok ,köszönöm szépen szépen halad minden.Erről ennyit. Pá

Előzmény: Ballószögi (2429)
macimancs01 Creative Commons License 2015.01.25 0 0 2432

Annyit hadd jegyezzek meg es javasoljak hirtelen, hogy barkinek barmi infoja van, azt ne emailben ossza meg, hanem itt! Amennyiben az info megoszthato, termeszetesen. Ebben az esetben nem csak egy szemely, hanem akar szazak is tanulhatnak es esetleg profitalhatnak belole. Mas hozzatehet, pontosithat rajta, tovabbgondolhatja, stb. Ez mindannyiunk segitsegere lehet.

 

Barmi itt megjeleno kerdes es informacio szerintem nem szemet. Ha nem erdekel, nem olvasom el, de lehet, hogy valakinek "eletmento" lehet az a tudas, amit megosztunk a masikkal.

 

Koszonom, leultem.

Előzmény: Törölt nick (2427)
Ballószögi Creative Commons License 2015.01.25 0 0 2431

Mondok egy tippet,es ingyen!

 

Tobben itt regisztraltal,es kaptak Norveg cegtol ajnlatokat.

Angolra tudsz valtani ,feltoltod a CV-det.

 

Angol nyelv eleg,nem kell tudni Norvegul!

 

Hajra!

 

www.norwork.no

Előzmény: Mazsi1972 (2430)
Mazsi1972 Creative Commons License 2015.01.25 0 0 2430

Szervusztok!

 

Kérlek ha infóval tudtok segítsetek!

 

42 éves gépészmérnök vagyok. 18 éves munkaviszonyom alatt terveztem (3D-s CAD programokkal) luxus kamionokat, lemezből készült építőipari elemeket, gyártógépeket,  célszerszámokat, programoztam lemezkivágó és maró CNC gépeket. Jelenleg Dániában dolgozom fél évig, mert az anyacéghez volt lehetőségem kijönni Magyarországról. Már 5 éve, hogy hosszabb-rövidebb időre néha ki kell jönnöm. Próbálnék kint állást találni ami állandó lenne, de sajnos eddig nemleges válaszokat kaptam. Már Norvégia felé is kacsingatok, mert annyi jót olvastam róla. Ott is nézegettem álláslehetőségeket. Angollal nincs gond, persze a norvég nem megy. 

 

A kérésem az lenne tőletek, ha tudtok esetleg számomra valami releváns melót, esetleg olyan munkahelyen dolgoztok stb. akkor kérlek benneteket írjátok meg. Gyakorlatias vagyok, nem félek a kétkezi munkától sem, nem irodakukac vagyok. 

 

Előre is köszönöm ha írtok itt, vagy e-mailben: almasi.rezso@hotmail.com!

 

Szép estét!

Ballószögi Creative Commons License 2015.01.25 0 0 2429

Ugyanolyan veszelyes,ha ringatod.

Jo angol,es szakmai tudas nelkul csak bajba kerul,meg jobban le nullazodik,sot az osszes penze ramegy.

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (2427)
Atocha1 Creative Commons License 2015.01.25 0 0 2428

 

Köszönöm szépen, nagyon kedves. 

 

Várom levelét.

 

 

Előzmény: Törölt nick (2427)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.25 0 0 2427

Ok,írok a mailre.

 

Viszont 1 mondatot ha lehet a targoncás témáról.Én speciel a saját esetemet írtam le ,ebből valóban nem kell semmit sem levonni.Lehet másnak sikerül,a jó helyen, jó időben bármikor hozzájuttathat bárkit egy jó munkához.

Bizonyára van aki ebben a szakmában dolgozik itt,és ha van ilyen, valahogy csak sikerült neki ,ami nekem nem.

 Mindenesetre hasbavágott ,hogy pont az ,amiben mindenféle gyakorlat volt az nullázott,amiben meg semmi ,az meg bejött.Dehát az élet már csak ilyen.

 

Előzmény: Atocha1 (2426)
Atocha1 Creative Commons License 2015.01.25 0 0 2426

Elnézést, senkit nem akartam és akarok megbántani, de ez egy klasszikus magyar válasz volt.

 

Érdeklődni szeretnék és normális választ kapni, nem kioktatást, mert azt megkaptam gyerekként. Van rendes szakmám, de abban full norvég nyelv kellene, az pedig nem fog menni -3-6-12 hónap alatt sem, akármennyire leszek bátor vagy ügyes és okos. Úgy érzem 6 hó alatt eljuthatnék egy olyan szintre ami megfelelne egy B1-nek és talán (igen) egy egyszerűbb szakmával talán hamarabb kapok állást és mászok ki abból amiben most vagyok, mintha nem teszek semmit.

Ha már kint lennék, jobban megtanulva, megfelelő szintre emelve a nyelvtudásom, visszatérhetnék a szakmámhoz és kereshetnék munkát vele.

 

Az ilyen válaszok amit ön is ad kedves Ballószögi, ne haragudjon meg, nem segít.

 

De igaza van, rosszul tettem fel a kérdést. El lehet helyezkedni alap nyelvtudással és kezdő buszsofőri D-s jogsival Norvégiában? Van ennek bármilyen realitása vagy az a tapasztalat hogy ha nincs 1-5-10 év gyakorlata az embernek, akkor nincs értelme ebben tovább haladni.

Hajlandó vagyok bármit megtanulni és elvégezni, hogy kijussak Norvégiába, de ehhez olyan emberek minimális segítsége kellene szerintem akik már kint vannak és legalább abban segítenek, milyen szakmát érdemes tanulni, amihez elég lehet egy B1-es nyelvtudás.

 

Én tisztelettel kérdeztem, reménykedve és csak tanácsot várva. Nem kell helyettem megtenni és nem fogok hibáztatni senkit. Nem ismer engem, nem hiszem hogy egyből a nagy többséghez kellene csapnia.

 

Köszönöm!

Előzmény: Ballószögi (2425)
Ballószögi Creative Commons License 2015.01.25 0 0 2425

Klasszikus,mindig feltett kerdes:" mennyi eselyem van"

 

Mi van ha: 10,20,30- vagy 99%?

 

Mit kene irni hogy nekiindulj?.... 100!?

Ha 99% irnak,az jo?... Es ha a maradek 1% bejon?

 

Mi van ha kimesz,es semmi sem jon ossze? Itt fogsz balhezni,hogy hat azt irtatok,legalabb 50% eselyem van!

 

Egy masik ember honnan tudhatna a felkeszultseged,tudasod,onbizalmad,es millionyi mas dolgot,ami megalapozza - v kizarja- a sikeredet!

 

Barhova mesz a vilagon,kulimunkaval a nyomorgo reteghez fogsz tartozni.

Mosogatas,takaritas,targoncazas nem igenyel sok tanulast,tudast.

 

Tanulj szakmat,nyelvet...

 

Előzmény: Atocha1 (2424)
Atocha1 Creative Commons License 2015.01.25 0 0 2424

Kedves Kannás_bor

 

Olvastam amit írt a targoncás elhelyezkedésről és sajnálkozva veszem tudomásul, hogy ennek nem sok esélye van ön szerint.

Én is szeretnék kimenni dolgozni Norvégiába, akár elvégezném az autóbusz tanfolyamot és tanulnék norvégul is. A kérdés csupán az, hogy friss jogsival, alap norvég nyelvtudással el lehet-e helyezkedni, mennyi esélyem van?

Sok kérdésem volna még, nem akarnám itt teleszemetelni a fórumot, esetleg megengedné, hogy felvegyem önnel a kapcsolatot e-mailben? Az enyém atocha1@gmail.com.

Előre is köszönöm kedvességét! :)

 

Atocha

Előzmény: Törölt nick (2421)
macimancs01 Creative Commons License 2015.01.24 0 0 2423

Hat, folyekony norveg az biztosan nem lesz majusig. Az egyetlen, amit talaltam, az kifejezetten angol nyelvtudast kovetelt meg, a norveg az csak hab volt a tortan.

 

Tehat ez azert eleg lutri. Az ember beleol egy jo honapot, meg 100 rugot, aztan meg semmi. Arohadteletbe!

 

A tobbi kerdesre van valakinek lovese?

 

Lehetoseg mindig van oceanjarokon, a kerdes, hogy ki el vele. Engem sosem vonzott az USA, norveg nok meg sosem kornyekeztek meg. :)

Előzmény: Törölt nick (2421)
Ballószögi Creative Commons License 2015.01.24 0 0 2422

Elszurtad,nagyon.

 

99%- ban ocean cruise hajokon szinte mindenki osszejon penzes amerikai csajokkal,a legjobb " lehetosegek" terepe..

 

Persze nehany kivetel itt is van,rossz nyelvtudas,kihivasokkal kuszkodo kinezet,v " massag"

 

 

Előzmény: macimancs01 (2420)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.24 0 0 2421

Szia!

 

Jó sok kérdés:-)

 

Én kiragadnám a targoncatanfolyamot ,amit említettél.Veled ellentétben nagyon sok ilyen álláshírdetést találtam, még otthonról.Ojjé, dombon a tanya ,nem lesz itt gond gondoltam.Ráadásul volt gyakorlat is ,megvolt a CE jogsi is így ez nem tűnt rossz kombónak némi nyelvtudással.A "tetthelyen" országos viszonylatban nyomattam az ilyen tipusú  önéletrajzokat is ,persze norvég nyelven,számolatlanul,lehet velem volt a baj,de interjúig sem jutottam el,ezügyben ,ami nagyon meglepő volt.Ahol hírdettek többnyire a targonca munkát összekötötték a raktárival,ill a flyttende norvég tudással.A norvég t.tanfolyam kicsit más,mint a magyar,nem összevont,hanem modulos ,ilyen -olyan kategóriák vannak.Nyilván lehonosítattam a magyart norvég nyelvre ,de nem sikerült odáig eljutni,hogy bárki is megnézze.Ami megmentett az a busz.Na azzal lehet munkát találni,de csak norvéggal nyilván.

Előzmény: macimancs01 (2420)
macimancs01 Creative Commons License 2015.01.23 0 0 2420

Nagyon kedves mar kint elok!

 

Diohejban: Fotos vagyok, 39 eves, dolgoztam oceanjaro hajokon az elmult evekben fotoskent es bolti eladokent is, angolul eltarsalgok, felesegem szinten. Majus tajekan tervezzuk a kiutazast Norvegiaba. Neten magunktol tanuljuk a norveg nyelvet, kozben felesegem kulonbozo kurzusokra jar (varras, sminkeles, mukorom-epites), amik esetleg segithetnek az elhelyezkedesben.

 

Kerdeseim a kovetkezok lennenek:

 

1, Erdemes-e targoncavezetoi tanfolyamot elvegeznem, hogy az ott kapott papirral, nulla gyakorlattal megprobaljak ebben a munkakorben elhelyezkedni Norvegiaban. Lehet, hogy en vagyok a hulye, de mindossze egy ajanlatot talaltam a multkor a neten a Finn-en az egesz orszagra vetitve. Van erre odakint kereslet?

 

2, Ha lehet, nagyon szivesen kezdenenk az eletunket nem Osloban. Barmilyen kisebb telepules inkabb megfelelne szamunkra, mint a fovaros. Az elhelyezkedesi eselyek aranyaiban mennyivel szornyubbek annal, mint ami Osloban varna minket. Gondolok itt arra, hogy egy kisebb varosban ertelem szeruen kevesebb a munkalehetoseg, de kevesebb ember is lakik ott. Vagyis aranyaiban lehet, hogy jobban jar az ember, ha kisebb, nem annyira nepszeru varosokat celoz meg. Tevedek?

 

3, Annyi mindent olvastam mar errol a Magyarorszagrol bevitt auto mizeriaval kapcsolatban. Mennyi ideig lehet velem a gepjarmu a beutazastol szamitva? Harom honapig, fel evig, egy evig, ket evig? Hogyan szol ez a szabalyozas konkretan?

 

4, Ha sajat vallalkozast szeretnek alapitani kint, de olyat, amelyik beszamit a nyugdijba es munkanelkuli segely is jar utana, ha befuccsol esetleg, akkor az mennyibe kerul? Az alapitaskor szuksegszeruen "betett" penzt mennyi ido utan lehet kivenni, ha egyaltalan?

 

Nagyon-nagyon koszonom, ha veszitek a faradsagot, es megprobaljatok megvalaszolni a fenti kerdeseimet!

 

Udv!

miki ny Creative Commons License 2015.01.23 0 0 2419

köszi a választ a gyanum beigazolódot!!!

Ballószögi Creative Commons License 2015.01.23 0 0 2418

Kamusli,ne fizess!

 

A norveg munkaado fizeti a toborzot( recruiter), nem is keveset.

Nekem elore fizettek a repjegyet is...nemhogy En fizessek!

Előzmény: miki ny (2416)
Order of Hermes Creative Commons License 2015.01.23 0 0 2417

Jóhogy átverés, eszedbe ne jusson fizetni...

Előzmény: miki ny (2416)
miki ny Creative Commons License 2015.01.23 0 0 2416

sziasztok!!miki vagyok erdélyiek vagyunk és egy pesti cég összedolgozik egy itteni céggel akik visznek norvégiába dolgozni a személyiröl az orvosi papirol és a keresztlevélröl és65eurot kell küldeni mi mennünk családostol gyerekkel de nekem nincs a cégnek a neve semi csak egynév ahova kell küldeni western unionon a pénczt fazekas tibor ha mond valakinek ez a név valamit??!!a kérdésem hogy van ijen vagy csak pénczre mennek?? Előre is köszönöm hs valki tudna segiteni!!!!!

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.23 0 0 2415

Valaki leírná végre a norvég melós életszínvonalát egy nagyobb városban? Pl trondheim,bergen, ilyesmik. Mert a duma az megy hogy Norvégiában mindenki milliomos, de mi az igazság?

 

 

gytcsöpp Creative Commons License 2015.01.22 0 0 2414

Köszi a gyors választ :)

Előzmény: kilo11 (2413)
kilo11 Creative Commons License 2015.01.21 0 0 2413

Sziasztok!

 Én lassan egy éve élek Norvégiába, a párom pedig 4 hónapja van kint. Én csak ajánlani tudom ezt az országot. Persze itt sem hull az öledbe a "szebb élet", de ha dolgozol nagyon szépen meg lehet élni. Nálunk csak én dolgozom, mind sofőr. Nulla nyelvtudással jöttem ki, de nagyon hiányzik a nyelvtudás (angol vagy norvég). Én egy olyan helyen dolgozom, ahol vannak magyarok. Nekem elejében ők segítettek, de sok problémám is volt velük. Most már inkább a norvég kollégákhoz húzok. Angollal mindent el lehet itt intézni a hivatalokban és a mindennapi életben is, de később megkövetelik a norvégot. Egészségügyest nagyon sokat keresnek itt, azt látom a hirdetésekben,de a végzettségeket honosíttatni kell. Amire készülni kell, hogy albérletet nagyon nehéz találni. 2-3 havi kauciót kérnek minimum, esetleg ha van, a munkáltatódnál is lecsekkolnak és ha nem vagy szimpatikus akkor mindegy, hogy van-e elég pénzed. Nekem őrült nagy szerencsém volt, mert úgy jöttem ki, hogy volt itt fix munkám szállással, de ez nagyon ritka. Szállás ára, nem nagy városban, 6-7 ezer korona/hó (ebbe általában van rezsi, de ha nincs akkor is annyira kicsi a rezsi, hogy nem számottevő). Elejében érdemes a magyar autót kihozni. Ha jól megy az angol és jól megy majd a norvég is akkor nagy esélyetek van gyorsan munkát találni. Szeretik a magyar munkaerőt, mert jól dolgozik és nem kell neki annyit fizetni, mint egy norvégnak.  Szóval hajrá! Tanuljátok nagyon a norvégot és itt kint nagyon szép életetek lehet.

Előzmény: gytcsöpp (2412)
gytcsöpp Creative Commons License 2015.01.21 0 0 2412

Sziasztok!
Párommal szeretnénk majd kb 2 év múlva Norvégiába menni. (Még csak érdeklődés, tervezgetés szinten tartunk.) Ő járműmérnök, én meg gyógytornász, humánkineziológus. A norvég nyelvet most kezdjük, az angollal mindketten jól állunk. Mennyi esélyünk van munkát találni kinn ilyen végzettségekkel? Meg lehet-e élni belőle (annyi ellentmondó véleményt lehet olvasni!)?
Előre is köszönöm a segítséget és a tanácsokat!

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.19 0 0 2411

Sziasztok! Új vagyok a fórumon. A párommal Norvégiában szeretnénk munkát és új életet találni. Sok hozzászólást olvastam itt is meg más oldalakon is. A nyelvet tanuljuk, most kezdjük A1/2 szintet. Én növénytermesztő mérnök vagyok és motorkerékpár szerelő végzettségem is van. Igazából bármilyen becsületes munkát elvállalnék, csináltam már sok mindent eddigi pályafutásom alatt. Az egyik kérdésem az lenne hozzátok, hogy hogyan érdemes munkát keresni odakint? Itthonról küldözgetni CV-t és kísérőlevelet vagy ki kell menni és onnan próbálkozni? A másik pedig az, hogy hol van nagyobb esélyem. Úgy értem, hogy a fórumokból az derül ki, sokan a nyugati partot vagy Oslo-t célozzák meg. Érdemes-e északabbra keresgélni? Van valami tapasztalat, vagy ötlet?

Köszi előre is! Üdv! 

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.18 0 0 2410

Bocsánat ne olvastam el pontosan a kérdésedet.A véleményem ismét szubjektív.Én magyar autóval kezdenék ,mintahogy volt is,kicsit megerősödve anyagilag később meg norvégot  mindenképp.Ha van időd keresgélni lehet találni "jó " vételt.Ok. mostmár átadom a szót.

Előzmény: navarin (2407)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.18 0 0 2409

Tudtommal ,ha van fastjobb-od és néhány hónap már eltelt simán kapsz hitelt itteni autóra.Mind magánszemély ,mind kereskedés rengeteg kínálatot ad.Itt Rogalandban pl.Sandnes környéke,ill. Haugesund ahol sokból lehet választani pl.Vagy a Finn-nen,ahol viszont a jó ajánlatok 1-2 nap alatt elkelnek..Általában magánszemély olcsóbb,viszont csak a gyári garancia van a viszonylag új autóra,értem itt 1-5 évesig.Nem magánszemély többnyire drágább ,de garanciát ad,van aki át is viszi neked EU kontrolon.Az autó árak drágábbak mint otthon ,de hitelnél nincs a frankos átverés.Nyilván megszabhatod ,hogy a hónap melyik napján akarod fizetni ,és akkor vonják.Autóvételnél jó kérdés a mennyiért hány éveset, mert lakhelyem környékén 900 kr a szerelés óradíja ,ahol könnyen ott lehet hagyni mc- donaldsos barátunk kis megtakarított havi + pénzét,ha valami romot veszel,vagy próbálsz fenntartani.A másik megfontolandó kérdés,ha bevállalsz egy lakásfizetést,az autód hitele fizetését biztosítással+ élelmiszer vételét ,ez 3 alapkiadásod közelítheti a havi 20 e kr-t.Végezetül próbáltam tényszerűen leírni ,ahogy én látom,de ha valaki profibb ebben és más a véleménye ,elfogadom.

Előzmény: navarin (2408)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!