Keresés

Részletes keresés

PsichoTheRapist Creative Commons License 2003.07.14 0 0 20
Tény, hogy van szemed, és az is, hogy nézel, de hogy látsz-e, az kérdéses. Persze ez a hívőkre is vonatkozik. Mindenki azt látja, amit bele akar látni. Istent, véletlent, semmit, atomokat.
Most láttam a Ponyvaregényt újra. Amikor túlélték a lövöldözést, Travoltának véletlen volt, Jacksonnak Isteni közbelépés.
Ha ledobod a materialista szemüveget, a Bibliát, a Gítát, a Koránt, a neveltetésedet, akkor látod meg Istent. Addig csak szellemi maszturbáció.

Fodor Ákos kérdi:
Vajon látsz-e még?
Vagy csak nézel, és tudod,
Hogy ott az van.

Előzmény: antisztatikus (19)
antisztatikus Creative Commons License 2003.07.14 0 0 19
Na álljunk meg egy szóra és egy kérdés tisztázására. Itt többfajta Istenről van szó. Melyik Istent, hogy kell és lehet látni? Mondjuk én speciel szerencsére nem vagyok egy átlag ember és olyan irkenőcsöt is beszerzek majd valahonnan, amit a szememre kell kenni. Van még valamilyen további feltétel?
Előzmény: smpt (18)
smpt Creative Commons License 2003.07.14 0 0 18
Aki mindenhol engem, és mindent Bennem lát, számára én sohasem veszek el, s õ sem vész el számomra soha. (6.fejezet 30.vers a Gítából)
A Legfelsõbb Igazság kívül is, belül is, a mozgóban és a mozdulatlanban is létezik. Õ túl van a látás és a tudás anyagi érzékszervének hatalmán. Bár nagyon-nagyon távol van, mégis megtalálható mindenki közelében is. (13.16)
A Brahma-samhitá pedig azt írja: Csakis az láthatja Govindát, az Istenség Legfelsőbb Személyiségét mindenhol, testén kívül és testén belül (a szívében) is,aki szemét, a transzcendentális Istenszeretet írjával kente be. Az átlagemberek tehát nem láthatják Őt. E vers szerint bár Ő mindent átható, tehát jelen van mindenhol, mégsem érzékelhető az anyagi érzékek által. Ennek ellenére minden Őbenne nyugszik.(részlet a könyvből)
Előzmény: antisztatikus (16)
PsichoTheRapist Creative Commons License 2003.07.14 0 0 17
Több mint 3 órát ültem egy fa alatt röhögve. Többen megkérdezték, hogy mennyit szívtam. Valaki, lászott, hogy féltékenységből, mindenáron ki akart rángatni az 'állapotból'. Ez azért is szörnyű, mert mindannyian ugyanezt kerestük. Megint mások, pedig jöttek velem, és a végén együtt fetrengtünk. Hiánytalan teljesség volt, bármi szándék nélkül.
Mindazonáltal, szerintem, bármilyen közel jutsz, bármilyen kinyilatkoztatást kapsz, az még nem AZ. Mire megtalálod elveszik a kereső is, meg a tárgya is a keresésnek. (Lásd a Zen bika-hasonlata) A veszély benne az, hogy ismételni szeretnénk az élményt, az pedig soha nem ugyanolyan. Ahogy Csögyam Trungpa írja: kimész a barlangból, rácsodálkozol a napra, lefényképezed, és visszamész nézegetni a fotót a barlang legmélyére.
Persze sokan inkább kóstolgatják a mézet, minthogy azzá váljanak, hiszen: a méz nem érzi önnön édességét, a lámpa nem látja saját fényét. ( Weöres Sándor )
antisztatikus Creative Commons License 2003.07.14 0 0 16
Nekem tiszta a szívem és az elmém is, tehát ez nem akadálya az Istenlátásnak. Lehet, hogy már láttam többször is, csak éppen nem tudtam, hogy Ő az. Valaki igazán megmondhatná, hogy hogyan ismerjem fel.
Előzmény: smpt (14)
smpt Creative Commons License 2003.07.14 0 0 15
Hogy egy kis keleti kitérőt tegyünk, a Bhagavad gítában elég részletesen van Istnről leírás, mikor Magáról beszél:
(4)Megnyilvánulatlan formámban ezt az egész univerzumot áthatom. Minden lény Bennem van, de én nem vagyok bennük. (5)És mégsem nyugszik bennem minden teremtett. Íme misztikus hatalmam! Habár én vagyok az összes élõlény fenntartója, s jelen vagyok mindenhol, mégis én magam vagyok a teremtés eredeti forrása. (6)Tudd meg, hogy minden élõlény úgy nyugszik bennem, miként a mindenhol fújó, erõs szél állandóan az éteri ûrben.
(7)Ó, Kuntí fia, a korszak végével minden anyagi megnyilvánulás visszatér belém, de a következõ korszak hajnalán újra teremtek energiám által. (8)Ez az egész kozmikus megnyilvánulás nekem van alárendelve. Akaratom által újra meg újra megnyilvánul, s végezetül akaratom által is semmisül meg
És még egy kicsi rész:
11)Az ostobák kigúnyolnak, mikor alászállok emberi alakomban. Nem ismerik transzcendentális természetem és mindenek felett álló, páratlan uralmam.
A könyvben kép is van Istenről. Szóval itt van leírás Istenről. Fotó nincs,de festmény van.
Előzmény: antisztatikus (13)
smpt Creative Commons License 2003.07.13 0 0 14
Nem vagyok egy buzgó keresztény, de valami olyasmi is van a Bibliában, hogy akiknek tiszta a szívük, azok megláthatják Istent. Biztosan van erre valaki aki azt is megmondja,hogy hol van ez pontosan benne.
Hallottam arról,hogy egy papot a beszéde után megkérdezett egy ember, hogy: Meg tudná nekem mutatni Istent? - Erre a pap csak vissza kérdezett, hogy: Önnek milyen képességei vannak, hogy meglássa Istent? Isten sok mindent adott magának. Levegőt, vizet, testet stb. Ön tett már valamit Istenért. - Nem jött válasz.
Ha elmegyünk otthonról, és szép rendet csináltunk, de amikor visszamegyünk, sznaszét van minden, akkor következtethetünk arra,hogy valaki járt a lakásban. Egyenlőre talán csak ilyen közvetett bizonyítékaink lehetnek Isten létére is szerintem. Kivéve persze a tiszta szívüeket ugyebár!
Előzmény: antisztatikus (13)
antisztatikus Creative Commons License 2003.07.13 0 0 13
Satya engem az érdekelne, de baromira, hogy honnét tudja az illető olyan biztosan, hogy éppen Istennel találkozott?

Hogy néz ki Isten, hogy ha én is találkozom vele felismerhessem. Ja meg, hogy össze ne keverjem esetleg egy vicces és kandikamerás Sátánnal.

Tényleg marhára zavarna ha egy szélhámos rászedne.

Előzmény: satya (5)
brutálmaci Creative Commons License 2003.07.13 0 0 12
és egy koporsó.
Előzmény: satya (5)
ciszko Creative Commons License 2003.07.13 0 0 11
Akkor a "Principiális Ember" "Egyetemleges Ember"-ré válna, és kezelni tudná mind a három létezési formáját, nem idézgetné az írást, mert megtestesülne őbenne, és békességre találna
Előzmény: rinpoce (10)
rinpoce Creative Commons License 2003.07.13 0 0 10
Ugy is van! És ha készen van rá, ö is találkozhat istennel, bárhogy hivjuk ezt a találkozást...
Milyen szép lenne, ha a keresztény hivö egyetlen célja istennel valo találkozás lenne...
Előzmény: ciszko (9)
ciszko Creative Commons License 2003.07.13 0 0 9
satya imája = keresztyéni meditáció
Előzmény: rinpoce (8)
rinpoce Creative Commons License 2003.07.13 0 0 8
Talán satyát még csak megérintette isten az ujhegyével.. Én is csak megvditácio alatt éreztem néha azt az elragadtatást, ami csakis a Teremtö jelenlétére utalhat...
Előzmény: ciszko (7)
ciszko Creative Commons License 2003.07.13 0 0 7
satya nem mond igazat, az isteni érintésre van egy szó: megvilágosodás
Előzmény: rinpoce (6)
rinpoce Creative Commons License 2003.07.13 0 0 6
És szeretet kedves Satya! Isten nem jelenik meg egy haragvo gyülölködö léleknek!
Előzmény: satya (5)
satya Creative Commons License 2003.07.13 0 0 5
Az Isten-élményt nagyon nehéz elmesélni. Az ember érzi Isten közelségét, de ezek rendszerint olyan élmények, amelykre nincsenek emberi szavak.
Az is érdekes, hogy ritkán ugyanolyanok. Illetve egy idő után ugyanaz a helyzet egészen másképp hat az emberre.
Egyik évben adventben (karácsonyi előtti hetek) Izaiás próféta könyvét olvasva az imádságban sok értékes, szép gondolatra indított a Lélek. A következő evben nem ugyanazok a gondolatok jöttek elő, egészen másképp éltem meg az adventi időszakot.
Az biztos, hogy nyugaom és csend kell az Isten élményhez.
Előzmény: rinpoce (-)
csapo Creative Commons License 2003.07.13 0 0 4
Majd személyesen, vagy esetlega HUSZ-ban. Itt úgyis kimoderálnák.
Előzmény: rinpoce (2)
ciszko Creative Commons License 2003.07.13 0 0 3
van egy ismerősőm akinek ugyanolyan "függöleges fénykard"-dokkal volt esete mint nekem. 9 óra hosszatt beszélgettük ki a messengeren.
Előzmény: rinpoce (2)
rinpoce Creative Commons License 2003.07.13 0 0 2
Meséld csak el! Minden részlet fontos és tanulságos lehet! :-))
Előzmény: csapo (1)
csapo Creative Commons License 2003.07.13 0 0 1
Nekem csak istennővel volt élményem. Meséljem el vagy eltudod képzelni?
Előzmény: rinpoce (-)
brutálmaci Creative Commons License 2003.07.13 0 0 0
nehülyéskedj, mindennap csetelünk meg sms-ezünk. megadjam a mobilszámát?
Előzmény: rinpoce (-)
rinpoce Creative Commons License 2003.07.13 0 0 topiknyitó
VAlamilyen élménye minden vallásos embernek volt.. HA lehet meséljétek el...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!