Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.03.13 0 0 1625
Azért az vicces, hogy a komoly műgonddal megalkotott koncert-beszámolómból mindenkinek egy tréfás(nak szánt) félmondat ragadta meg a figyelmét, és a legutóbbi 10 hozzászólás arról szól, hogy ki kit baszna meg. Ennyit az indexes "közösség"-ről... Itt is hagylak titeket, sziasztok, átmegyek az origóra, ott biztos komolyabb emberek nyomulnak!
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.13 0 0 1624
Én? Má mér?
Előzmény: R_R (1623)
R_R Creative Commons License 2004.03.13 0 0 1623
Zsíroskám,a legnagyobb buzeráns Te vagy,ezért mavisszal ideális párt alkottok.
Előzmény: Törölt nick (1622)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.13 0 0 1622
Na megint kiderült, hogy meleg vagy, mavis. Fogadok, hogy a koncerten is az előtted álló kislány fejére recskáztál, miközben Briant bámultad nyálcsorgatva. (Megjegyzem, Brianre bukni már a nekrofília fogalomkörébe tartozik.)

Aki meg nem rakná meg Zitát, az ugyanolyan buzeráns, mint mavis.

Előzmény: Törölt nick (1620)
themanwho Creative Commons License 2004.03.13 0 0 1621
tekerné a lófasz! én Zsédás vagyok ! (bár neki meg kicsit nagy a feje a testéhez képest, de mindegy, akkor is)
Előzmény: Törölt nick (1620)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.13 0 0 1620
Hagyjatok már a hülyeségeitekkel, faszt érdekel a feje, rá kell húzni egy barna papírzacskót és akkor nem látszik. Le merem fogadni, hogy zeuszka és Theremin Who is megtekernék szívesen ha lenne rá lehetőség, csak túlságosan elitista sznobok ahhoz hogy bevallják! Haha! (Bár Én Tillát is bevállalnám! Haha!) (Csak ezt el ne olvassa Zsírharang! Haha!)
themanwho Creative Commons License 2004.03.13 0 0 1619
készen van a csávó, bár ez érthető.
Előzmény: R_R (1618)
R_R Creative Commons License 2004.03.13 0 0 1618
Szerintem nincs magánál mavis,amikor ilyen felelőtlen kijelentéseket tesz,úgyhogy az én tudatomig el sem jut az ilyesmi.
Előzmény: themanwho (1617)
themanwho Creative Commons License 2004.03.13 0 0 1617
egyetértek! göröcs zituka - alakja oké, de a tipikus idegesítő arcú, ordinary népkurva.
Előzmény: zeuszka (1607)
R_R Creative Commons License 2004.03.12 0 0 1616
A kurva anyját...
Akkor leírom, úgyis ráérek: a kép John-t ábrázolja,nagykabátban, mellette pedig bikinis lányok állnak, láthatóan fáznak.
A megállapításom pedig még mindig megegyezik az előbbivel!
Előzmény: R_R (1615)
R_R Creative Commons License 2004.03.12 0 0 1615
Brian-ért biztos nem fagyoskodtak volna a csajok...

R_R Creative Commons License 2004.03.12 0 0 1614
Úgy innék egy sört!
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.12 0 0 1613
Ugyan, ugyan, ne bíráld a tulajdon ízlésedet, fiatal vagy még, az évek múlásával sokat fog fejlődni. (Legközelebb kapsz tőlem egy Adam and the Ants- vagy egy Devo-lemezt, ahhoz mit fogsz szólni, hahaha!)
Előzmény: R_R (1612)
R_R Creative Commons License 2004.03.12 0 0 1612
Picsába a finnyás ízlésemmel, de sajnos bebizonyosodott,hogy Todd mégsem az ISTEN!
Előzmény: Törölt nick (1611)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.12 0 0 1611
Írjad már le a véleményedet a Something Anythingről és a Wizardról a Todd-topikba, könyörgöm! Megöl a kíváncsiság, vajon milyen módon fogod szénné fikázni azt a két zseniális lemezt
Előzmény: R_R (1610)
R_R Creative Commons License 2004.03.12 0 0 1610
Teljesen el vagyok telve magamtól.
Egyedül is rájöttem volna,csak feldúlt,felhergelt állapotban voltam és nem tudtam higgadtan gondolkodni.
Nah jó, tényleg segítettél, köszönet jár ezért, viszont a többi komplikációt egymagam oldottam meg.
Előzmény: Törölt nick (1609)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.12 0 0 1609
megjavult a géped, bébi? ez esetben Én vagyok zseniális, mert Én mondtam meg, hogy mit tegyél. szorri
Előzmény: R_R (1608)
R_R Creative Commons License 2004.03.12 0 0 1608
ÉLJEN! ÉLJEN! ZSENIÁLIS VAGYOK!!!!
zeuszka Creative Commons License 2004.03.12 0 0 1607
görög zita??? hát ez azért snassz, de komolyan
Előzmény: Törölt nick (1605)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.12 0 0 1606
Mi lesz a bootleglemez címe, Frankfurt Girls vagy Sloop Jürgen B.?
Előzmény: Törölt nick (1605)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.12 0 0 1605
Wun-wun-wunderbar

Brian Wilson, Frankfurt, Alte Oper

Hat teltházas londoni koncert után Brian Wilson megpróbálta Európa legunalmasabb népét, a germánt is mosolyra gerjeszteni, többé-kevésbé sikerrel. Dark Mavis cikke

Rájöttem: a legnyomasztóbb dolog a világon nyolc órát eltölteni Salzburgban. Az a tisztaság! A gusztusos polgári lakóházak! Sehol egy eldobott csikk az utcákon. És ezekhez fogunk mi csatlakozni. (Ráadásul MOJO-t sem lehet kapni sehol, az osztrák lakosság létszáma pedig eltörpül az arab-török-stb vendégmunkásokéhoz képest.) Megváltás volt, amikor délelőtt 11-kor megérkezett Jordi és elindultunk hosszú utunkra, a csomagtartó természetesen telepakolva bogyókkal, meszkalinnal, lassítókkal és gyorsítókkal, mégiscsak Brian Wilson koncertre megyünk.
Az autóút során a hangsugárzókból többek között a Clash első albuma és a Leave Home dübörgött, megadva az alaphangulatot. Én magam addigra sajnos meglehetősen álmos voltam már, így átlag 5 percenként le-lebicsaklott a fejem, és arra eszméltem, hogy félig tátott szájamból vékony nyálcsík szivárog az ingemre. Ilyenkor kínomban felébredtem.
Hú, kedves olvasók, Frankfurtba eltalálni tök izgi volt! Egyik autópályáról a másikra cikáztunk (még a legendás 66-os utat is megjártuk!), Jordi közben csúnya szavakat használt, aminek meg is lett az eredménye, kb. 60 perc után bejutottunk a Majna-parti városba. Frankfurt egy fokkal jobb, mint Slazburg, bár ugyanaz az idegesítő tisztaság és precíz elrendezettség mindenütt (szomorú honvággyal szívemben gondoltam Budapestre, hát még Esztergomra), de legalább lehet kapni MOJO-t.
Az Alte Oper előtt már 6 óra körül gyülekezni kezdtek a wilsonisták, kivénhedt beatrajongók és huszonéves popperek vegyesen, egy furgonból Beach Boys-dalok szóltak (bizarr módon főleg a hetvenes évekből, amikor Brian már nem is csinált semmit a Beach Boysban), egy germán ember plakátokat és kézzel írt, fénymásolt röplapokat osztogatott. Miután bejártuk a helyi Váci utcát (és sikerült MOJO-t vennem!!!), és egyetértettünk abban, hogy David Bowie 1980 óta folyamatosan köcsög, beléptünk a patinás épületbe. Poszterek, t-shirtök és egyéb haszontalan vackok vásárlása után elfoglaltuk ülőhelyünket, jó hátul a picsában sajnos, de legalább jól beláttuk az egész színpadot.
Wilson és zenekara nem késlekedett, pontban 8 órakor színpadra léptek. Brian először a Row-row-row your boat című angolszász gyerekdalt próbálta elénekeltetni a közönséggel, kevés sikerrel, Londonban ez elég jól működött, ezúttal sajnos nem. A koncert első blokkjában akusztikus (ún. unplugged) hangszereléssel csodálhattuk meg Wilson néhány slágerét, főként a korai évekből (And your dream comes true, In my room, Hawaii, Please let me wonder, All summer long, kakukktojáslént a 79-es Good Timin'), a dalok közben a zenészek tréfálkoztak egymással, kb. a Party! című 1965-ös lemez stílusában.
A kevésbé izgalmas akusztik rész után végre elkezdődött az elektomosan kierősített dalok sorozata, elsőként a Sloop John B csendült fel, és nagyon király volt. Már e ponton meg lehetett állapítani, hogy a hangzás hibátlan, szinte playback-gyanús, persze nem az, de tényleg szépen szólt minden. Hit-parade: God only knows, California girls, Dance dance dance, The little girl I once knew, plusz néhány kevésbé ismert dal a hetvenes évekből, és sajnos kettő darab szám Wilson idén kiadandó új szólólemezéről, amiről már leírtam a véleményemet. (Viszont nagy örömömre felcsendült a The night was so young az 1977-es Love you-ról, a 4. kedvenc Beach Boys-lemezemről, akkor kis híján könnyek szöktek a szemembe.) Wilson eléggé fáradtnak tűnt amúgy, és a lelkesedésnek még a csírája sem volt észrevehető színpadi jelenlétében. A show-t nem is ő vitte el, sokkal inkább a zenekara, főként Jeff Foskett gitáros és Darian Sahanaja billentyűs, akik tényleg szimpatikusak voltak, feldobottak meg minden. (És kiemelném még a dekoratív énekes csajszit is, a nevét sajnos most nem tudom így hirtelen, de ő is jófej volt, táncolt meg minden.)
Az 1973-as Sail on sailor után 15 perces szünet következett, majd elkezdődött a Smile. Érdekes volt megfigyelni, hogy a 15 perces intervallum alatt a közönség egy része teljesen kicserélődött, a slágerekre kíváncsi fanok hazamentek, helyettük LSD-mámorban úszó fiatalok bukkantak fel, akik nyilván a Pitchfork és a Stylus lelkes Wilson-cikkei hatására jöttek el megnézni a vén faszt. A Smile-ról nem kívánok sokat írni, akit érdekel, az már régen letölthette, csak annyit, hogy ami mp3-ban ilyen formátlan káosznak tűnt, az élőben sokkal jobban működött, a Wonderful-Child is father of the man-Surf's up blokk alatt a mennyországban éreztem magamat. A vonóskvintettel kiegészített zenekar abszolút profin adta elő az "eltemetett mesterművet", a Fire (Mrs. O'Leary's Cow) című szám hihetetlenül brutális volt, tiszta noise-rock (Jordi azt mondta, olyan volt, mint Aphex Twin, de őt én nem ismerem). Hasonlóan brutál volt a Cabin Essence megszólalása is. Kétségtelen: a Smile valóban "high art", popművészet felsőfokon, de ettől még a Pet sounds marad Wilson legjobb lemeze, a 64-65-ös számok pedig a legjobb dalai. A Smile-t lezáró Good Vibrations után a terem teljes közönsége standing ovationnel ünnepelte az idős mestert, aki aztán vissza is tért egy fenomenális ráadás-blokk erejéig. Nekem személy szerint ez a rész tetszett a legjobban, Do it again, I get around, Help me Rhonda, Surfin USA, Fun Fun Fun, Barbara Ann - hat olyan szám egymás után, amit az egész világ ismer, nagyon király volt, táncolt boldog-boldogtalan (már amennyire a székek ezt engedték). Az utolsó két dalhoz az addig folyamatosan a Yamahája mögött ücsörgő Wilson kezébe vette a nagyon atom fekete-fehér színezetű Fender basszusgitárját is (lehet, hogy nem Fender volt, nem értek én ehhez, csak úgy írtam). A ráadás utáni ráadás szokás szerint a Love & Mercy című kedves kis dalocska volt Wilson első szólólemezéről. Good night, drive safe - mondotta aztán Brian, és a maga bicegős módján kisétált a színpadról. Na, ez volt az a pont, amikor még én is meghatódtam egy kicsit, láttam az embert, aki a kecskéket eteti a kedvenc lemezem borítóján, életem egyik fő célja volt látni egyszer Wilsont élőben, ezt most már ki lehet pipálni, így már csak néhány további cél marad (látni Todd Rundgrent élőben, milliomos rock and roll sztárrá válni, megdugni Görög Zitát, más most nem is jut eszembe).
11 óra előtt nem sokkal ért véget a gig, könnyáztatta arcok tengerében sodródtunk kifelé az épületből Jordival, elégedettek voltunk mindketten, azt hiszem, ezt nyugodtan kijelenthetem.
Láttam Brian Wilsont. Láttam Brian Wilsont. Láttam Brian Wilsont. Láttam Brian Wilsont. Láttam Brian Wilsont. Láttam Brian Wilsont. Láttam Brian Wilsont. Láttam Brian Wilsont.

Legjobb szám: I Get Around, Surf's Up
Legszarabb szám: a két új
Legviccesebb pillanat: tűzoltó-sisak a vonóskvintett tagjainak fején a Fire előadása közben
Legacidabb szám: Do you like worms

Tegnapi értékelésemet felülbírálva 8,75 pontot adok a koncertre, a két új dal mellett további 0,25 pont lejön Wilson enervált viselkedése miatt, persze erről nem tehet szegény, az is csoda hogy él még, de legalább tehett volna úgy, mintha.

zeuszka Creative Commons License 2004.03.12 0 0 1604
nem lehetne inkább a salzburgi pályaudvarról és az autóútról beszélni?
Előzmény: Törölt nick (1602)
megatron Creative Commons License 2004.03.11 0 0 1603
Jó buli lehetett, a Wonderfult is elénekelte Brain? Az nekem a kedvencem a Smile-ról
Előzmény: Törölt nick (1602)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.11 0 0 1602
9/10 lesz az, én azt mondom, az a két új szám (Soul Searchin, City Blues) nagyon gázos volt, ilyen tipikus szánalmas vénember-rock, mint amikor Paul McCartney vagy a Rolling Stones új lemezt ad ki. Azt nem kellett volna, ezért jár a mínusz 1.
Itt a Frankfurter Allgemeine beszámolója, német nyelvtudás szükséges.
Ők bezzeg tudtak fényképet készíteni, a gazok:
Előzmény: Jordi Culé (1601)
Jordi Culé Creative Commons License 2004.03.11 0 0 1601
Na. Szoval nagyon jo volt. Darkyval nem tudtuk eldonteni, hogy 9/10 vagy 10/10. Majd lesz beszamolo a megfelelo helyeken. Kepek nem sikerultek.

"A mindennap tereminen eljatszott Good Vibrationst adja meg tinektek az atyauristen."

Előzmény: Jordi Culé (1600)
Jordi Culé Creative Commons License 2004.03.11 0 0 1600
LATTAM. NINCS EKEZET ITT, DE LATTAM. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.10 0 0 1599
Paul kicsit jobban érdekelne, mint az EDDA.
Előzmény: Törölt nick (1596)
R_R Creative Commons License 2004.03.10 0 0 1598
Egyre idegesebb vagyok,a tudat, hogy Jordi helyett én élvezhettem volna a társaságát...
Előzmény: themanwho (1597)
themanwho Creative Commons License 2004.03.10 0 0 1597
mit csinálhat most szörf-arc? biztos már jól beállt, leöblítette pár lágerrel a dilibogyókat.

hajrá Szörfi !!!!

Törölt nick Creative Commons License 2004.03.10 0 0 1596
Pault lassan annyiszor láthatjuk már, mint az Eddát.
Előzmény: Törölt nick (1595)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!