Keresés

Részletes keresés

Melcsi625 Creative Commons License 2016.06.23 0 0 5524

Szia!

Mi augusztus 12-én indulunk Skala Potamiasba megyünk (13-20 között leszünk ott).Nem Bulgárián keresztül megyünk,hanem Macedónia felé,nekünk az a bevált útvonalunk,ugyan 100 km-rel hosszab kb.,de én imádom azt a tájat...Keramotiból tervezzük kompozni.A Pontios apartmanban foglaltunk,ugyanis december elején (!) csak ott volt már szállás családi aparmanban,mivel két kisebb gyerek van.Képeken jól néz ki,nem is olvastam rosszat róla.(Nekem is van kamionos haver,aki sokat járja az útvonaladat.... :-))  )

Annyi lenne még a kérdés,hogy megnéztem webkamerán is azt az utat,ami Keramotiból skala potamias felé megy,hát elég trének néz ki...olyan töredezett,kátyús,sehol jó részt nem láttam benne,valahogy olyan nem személyautónak valónak látszik....ez tényleg ilyen,vagy csak szar helyeken néztem?Ennyi,ami még sötét folt nekem,tudsz erről valamit mondani?köszi!

 

Előzmény: Katana750 (5522)
kiflic Creative Commons License 2016.06.23 0 0 5523

Szia.

Mi már háromszor voltunk Skala Potámiában.Egyszer parti szállásunk volt,a központban,de én ott nem tudtam aludni.Következö években már a föut tuloldalán,a hegyen laktunk,ott lehetett pihenni és nem volt 10 perc séta a part.aA strand homokos,lassan mélyülö,vannak napágyas részek,a bárok elött,fizetösek,de sok helyen le lehet fogyasztani.Mi soha nem béreltünk,igy árat nem tudok.Ettöl függetlenül mindenhol le lehet telepedni saját ernyövel,vannak egész nyugis részek is. Jó pékség,több bolt,rengeteg étterem van,orvosi rendelö/ne kelljen/,husbolt,cukrászdák,autóbérlés.Sokat lehet kirándulni,hegyet mászni-mi megmásztuk az Ypsáriot,nem volt könnyü,de nagy élmény.Rengeteg jó strand van a szigeten,érdemes körbemenni :)

 

 

 

Előzmény: Melcsi625 (5519)
Katana750 Creative Commons License 2016.06.22 0 0 5522

Itt vagyok! Mikor és hol lesztek a szigeten? Nekem 08 01-től él a hotelfoglalásom Ormos Prinouban .Ezért Kavala az első számú cél a hajózásnál. Ha valami miatt nem érjük el a déli járatot egyszerűen átmegyünk Keramotiba. Onnan nagyon sűrű a kompjárat.

Előzmény: Melcsi625 (5521)
Melcsi625 Creative Commons License 2016.06.06 0 0 5521

Köszike!

Előzmény: geodo1 (5520)
geodo1 Creative Commons License 2016.05.31 -1 0 5520

aki csak volt a szigeten járt ott. úgyhogy amiket a neten találsz, azok bizony nagyrészt eléggé személyes tapasztalatok, abból volna érdemes kiindulnod.

de tessék, egy újabb személyes tapasztalat hozzá: szállásnak szerintem a legideálisabb, a part remek, lassan mélyülő, homokos, nem minden része turistadzsumbuj (bár jelentős része az), minden megtalálható amire szükség lehet, a pékségtől a tavernákon át az orvosig. a környezet is szép, akármerre is néz az ember.

 

további személyes élmények pedig itt.

Előzmény: Melcsi625 (5519)
Melcsi625 Creative Commons License 2016.05.31 0 0 5519

Sziasztok!

 

Valaki volt már itt Skala Potamias-on?milyen ott a part?

Nagyon sok véleményt olvstam össze-vissza a neten,én valami személyesebb véleményre lennék kíváncsi.

Jó helynek tűnik aleírások alapján,remélem az is lesz,csak még nem jártunk ott,így minden édkel!Köszi!

Melcsi625 Creative Commons License 2016.04.19 0 0 5518

Kedves fabyen82!

 

Mi a nyár közepén szoktunk Görögországba menni,két kisgyerekkel...én úgy gondolom,hogy ne tarts a hőségtől.Hosszú évek tapasztalata,hogy tenger mellett nem olyan brutális a hőség,mint itthon a nagyvárosban,teljesen más ,fújdogál a szellő,alig érezhetően,de épp elég.Sokkal jobban elviselhető ott,mint itthon,sőt mi azért  a nap nagy részét lenn töltöttük a víznél,de sem a gyerekek,sem mi nem égtünk le soha ,nem úgy ,mint itthon.Ráadásul nekem a férjem és a kicsi lányom is szőke,világos bőrű.

Szóval nekünk ez a tapasztalat....most is nyár közepén megyünk.

Pierr_Kardán Creative Commons License 2016.04.02 0 0 5517

Bocsi, de június elején nincs olyan rész a Földközi tengeren, ahol gyereknek pancsizni elég meleg lenne a víz (persze gyereke válogatja :-)).

 

Illetve talán az Adrián Rab szigetén, Loparnál van olyan rész (Balaton jellegű lassan mélyülő honokos part, nyugodt vízzel), ami június elején már elég meleg.

 

Szoktunk menni június elején utazgatni (páromnak akkor van a születésnapja), de a Vörös tenger kivételével eddig mindenhol hűvösnek találtuk a vizet.

 

Mivel Thassos kellemes klímájú hely, ezért nem kell félni a júliusi hőségtől sem, menjetek inkább július elején, akkor már elég meleg a víz a fürdéshez.

Előzmény: fabyen82 (5514)
balazsh Creative Commons License 2016.04.02 0 0 5516

Nem lehet megjósolni. :(

Mi június utolsó, július első hetét töltöttük már 6x a szigeten. Volt már mindenben részünk. Többnyier napsütéses meleg, de volt már eső, jégeső, szél is. A rosszabb idő persze csak 1-2 napig tart. Olyan is volt, hogy a sziget egyik oldalán esett, a mások oldalán ragyogó napsütés volt.

Szóval az időjárás ott is olyan, mint itthon. Kiszámíthatatlan.

 

Előzmény: fabyen82 (5514)
geodo1 Creative Commons License 2016.04.02 -1 0 5515

Három éve nekünk ilyen volt június elején:

 

http://maszekutazos.blogspot.hu/2013/07/harom-evszakos-nyaralas-thassoson-13.html

 

Két éve egy kedves fórumtársnak pedig ilyen:

 

http://utazasaimkepekben.blogspot.hu/2014/06/thassos.html

Előzmény: fabyen82 (5514)
fabyen82 Creative Commons License 2016.04.02 0 0 5514

Sziasztok!

Idén is görög nyaralást tervezünk, valamerre északra, egyelőre Thassos merült fel, mint lehetőség. Mivel kisgyerekkel megyünk, kerülnénk a forróságot, mik a tapasztalatok a június elejéről? Mennyire melegszik fel addigra a víz? Lehet már akkor fürdeni a kicsikkel? Vagy esetleg van olyan hely északon, ahol biztosan melegebb már a víz? Autóval mennénk, így nem leszünk helyhez kötve annyira.

pamag Creative Commons License 2016.03.20 0 0 5513

Igen, a szerbek is sokan járnak oda. De a 3-4 évvel ezelőtti állapothoz képest nőtt meg a románok száma.

A szerbeket meg, ha valami zavar lesz az útvonalon, ugyanúgy érintheti a dolog, mint minket, de a keleti utakon járókat nemigen.

 

De nem lesz probléma nyáron. Eddig is már pár éve rendszeres volt szezon előtt a rémhírkeltés, és mégis rendben lehetett nyaralni. Megoldják, mert aki a turistákból él, annak az az érdeke, hogy a turista oda tudjon menni.

(Ha meg neadjisten mégis lenne gond, akkor már úgyis mindegy, mert akkor kisebb gondunk is nagyobb lesz annál, minthogy nyaralni menjünk.)

 

Előzmény: zs_dtl (5512)
zs_dtl Creative Commons License 2016.03.20 0 0 5512

"Thassost egyébként .......felfedezték a románok, sőt a bolgárok is....."

No meg a szerbek is. Pár éve mikor voltunk érezhetően többen voltak a korábbiaknál.

Gondolom a horvát tengerparthoz képest kicsit a görögök vendégszeretőbben viszonyulnak hozzájuk, 

a montenegrói meg nem jobb, meg nem érhető el hamarabb még egyenlőre Belgrádból mint Észak-Görögország. 

Előzmény: pamag (5504)
Katana750 Creative Commons License 2016.03.20 -7 1 5511

Hogy engem gyűlölnek néhányan azt tudom. Csak azt tartom értelmetlennek, hogy a te kérdésed után kezdték el megint. Előtte hosszú csend volt. Kérdeztél a topik témájával kapcsolatban és megkaptad. Mire való ez a fórum? Nem arra, hogy kérdezzen rajta az utazni vágyó? Mindegy, részemről el vannak felejtve. Többet nem említem őket. 

Előzmény: halley (5508)
pamag Creative Commons License 2016.03.20 0 3 5510

Hagyjad a fenébe a minuszoló(ka)t.

(Igazából fejenként-nickenként csak egyszer lehet megnyomni - vagy többen vannak, vagy inkább valamit csal az illető.)

Nem a Te véleményednek szól az ő "értékelése". Tele van ilyennel az összes topik. Teljesen értelmetlen helyeken is minuszol. Van valaki, akinek az okoz élvezetet, ha észreveszik és háborognak rajta.

 

Thassos felé megnézhető látnivalók Görögország területén:

http://www.thasos.hu/thassos/informaciok-a-szigetrol/latnivalok-thassos-on-kivul

(hogy itt is olvashassák, akiket netán érdekel)

Előzmény: halley (5508)
halley Creative Commons License 2016.03.20 0 0 5509

Mi viszont remekül együttgondolkozóknak tűnhettünk korábban is, de eszerint azóta is ugyanez áll fenn!

;^)

- Tavaly mi is Olaszországot vettük a nyakunkba.

- Tavalyelőtt mi is Bulgáriában voltunk. (Csak egy kicsit északabbra, mint amit korábban Thászosszal össze tudtunk kötni, így GR kimaradt nekünk akkor.):

- Az új határátlépő átadását én is kíváncsian vártam. (De én maradok a jól bevált, ám mégsem túrista-főcsapás jellegű goce delcsevi "alagutas" határtékelésnél. Így legalább újra elmehetnénk pár napra Blagoevgrádba is.;)

 

És épp ezeket az utóbbi emlékeket, meg a szigetünk fantasztikusságát szeretném felidézni egy ismételt Thászosz-túrával a nyáron.

(Meg alighanem Filippi felkeresésével is.:)

Előzmény: pamag (5507)
halley Creative Commons License 2016.03.20 -7 0 5508

Nos, fokozódik a drámai feszültség jelképe, a mínuszok száma. Mindkettőnknél.

 

Habár több dolgot sem értek:

- Minek kellett ez a gyűlölködő lehetőség ide, egy olyan tematikus fórumba, ahol korábban azonos érdeklődésű emberek többnyire egymás segítségére voltak??? (Nem értem a zindekszesek logikáját, miért is jó ezzel a fícsörrel aláásni egy itteni közösséget!)

- Akinek meg anélkül szegényesebb az élete, hogy lájkokat és diszlájkokat osztogatna, az ne itt élje ki magát, hanem merüljön bele még jobban a fosbúkjának a bugyraiba! (Ezt meg emberileg sem értem, hogy az ottani szokásait miért itt tombolja ki! Talán azért, mert itt névtelenül sötétben bújkáló ellenforradalmárként tevékenykedhet?)

- Ezek a barátságtalan olvtársak annyira olvasatlan emberek, hogy a másik szakfórumban, az autósban, az odamásolt - teljesen azonos - szöveget nem bírták megtalálni. Jelenthetem, hogy ott még semleges. (Különböző szövegkörnyezetben sem különbözik a kérdésem mibenléte, a tendenciák érezhetősége felől.)

- És persze attól, hogy valakik(k) vér(m)esen védelmezik azt az álláspontot, miszerint a magamfajták akár kérdezősködve is lázítók lennének. És ezt az egészet, ami befolyásolhatja sokak döntését a nyaralási úticél kiválasztásánál, igyekszenek álproblémaként feltüntetni, azt a tényt hagyják figyelmen kívül, hogy itt már az látszik, hogy Görögország mellett rendre kitartó, visszatérő kuncsaftnak tekinthető utazó előtt vált kérdésessé az odaút. Ergo a csak vívódók, az oda csak először kacérkodók még jobban el lehetnek tántorítva egy ilyen nyaralástól. (Tehát ez az állítólagos álprobléma akkor nyer igazolást, amikor már késő, amikor az ország egyik fő bevételi forrása megcsappan. Ez márpedig egyáltalán nem figyelmen kívül hagyandóságról árulkodik.)

 

Mindent összevetve fenntartom a jogot magamnak, hogy némi szkepticizmusomnak is hangot adva először információmorzsákat begyűjtögetve mérlegeljem a helyzetet, az idei úticélom kiválasztása előtt.

Sőt, ha ezt teszem, az ráadásul egy pozitív hír, mert én legalább nem a sajtóhíreknek felülve egyből elkerülni kívánom az országot, hanem legalább ezzel is kifejezem az odautazási szándékomat. (És, ha ilyen, a sötétben magukat kitomboló és a felismerhetőségüket biztosító fénytől rettegő vérszívók - mint maga Drakula legendája - csak lerontanák a hozzám hasonlóan még vívódók Görögország iránti elkötelezettségét és elveszik a gusztusunkat az odautazástól, akkor könnyen lehet, hogy ők is csak rontják ezzel az ottani viszonyokat.)

Előzmény: Katana750 (5503)
pamag Creative Commons License 2016.03.20 0 0 5507

Hogy én hiányoztam? jéééé........ :)

 

Hát tavaly (jobb későn, mint soha) Itália került sorra egyszer.

 

Bulgáriában 2014-ben jártunk a kőkorszaki emlékek között, aztán utána pihentünk pár napot Thassoson is.

Beszámoló

(A többi beszámolóm is megvan ezen az oldalon.)

 

Határátkelő:  hát amit annyira vártam, hogy megnyissák végre, ami Kardzsalit és Komotinit köti össze, Makaza a határ neve.

Itt ezen a linken   föl van tüntetve mindegyik.

 

Bukarest környékéről így "nyílegyenesen" le tudnak tűzni az Égei-tenger partjára, ki is használják alaposan.

Előzmény: halley (5506)
halley Creative Commons License 2016.03.19 0 0 5506

Kedves Pamag!

 

Már hiányoztál!

Mi van Veled mostanában?

Merre jártatok? Mikor ejtettétek útba utoljára BG-t, vagy mikor ruccantatok le Thászoszra?

...

Más:

Melyik határátkelő is az, amit említesz???

Előzmény: pamag (5504)
halley Creative Commons License 2016.03.19 -5 0 5505

Azt persze nem tudom megérteni, mire is jó egy ilyen mínusz-osztogatás, de annyi azért kiérződik belőle nekem is, hogy a háttérbe húzódva, név, vagy akár nick nélkül könnyű ám fröcsögnie bárkinek. Egész egyszerűen az ő szegénységi bizonyítványának tartom.

(Igazán megtehetné, hogy adja mindehhez a véleménynyilvánításhoz a pofáját is!)

- Ha az a téma sérti az öntudatát, ami kiérződik belőle az ő olvasatában, akkor ne reagáljon rá!

- Ha meg jobban elolvassa, akkor átérezheti, hogy én tendenciák felől érdeklődtem. Erre viszont tisztesebb lépés lehetett volna, ha válaszra méltat. Ha meg nem tud rá választ, akkor automatikusan az előző bekezdés vége lép életbe.

Előzmény: Katana750 (5503)
pamag Creative Commons License 2016.03.19 0 0 5504

(Hm... azóta még több minusz... valaki gyerekesen szórakozik, mert ki a francon akar bosszút állni ezzel???)

 

Kedves Halley!

Nem véletlenül nem kaptál választ eddig.

 

"Hun van még karácsony!"

Hol van még a nyár???

 

Nincs semmi felismerhető tendencia.

A szállások áremelkedése a megváltozott adótörvénynek köszönhető - mindenki emelt. A többit még nem tudni szezon előtt.

Thassost egyébként a két évvel ezelőtt megnyitott legújabb bolgár-görög határátkelőnek köszönhetően felfedezték a románok, sőt a bolgárok is többen mennek át nyaralni. Őket meg nem izgatja a migránskérdés.

A többiek vacillálhatnak a határátkelések miatt, de nem tudjuk, hogy bizonytalanok-e, csak a magyarokról tudjuk.

Bulgária útjai: két éve nem jártam arrafelé egyáltalán, nem tudom. (De nem is szokott foglalkoztatni.)

Kavalai komp:  vigyázat, már évekkel ezelőtt nagyon megritkították! ha egyáltalán jár még. Figyelni kell a menetrendet, de kétlem, hogy már közzétették volna.

Előzmény: halley (5502)
Katana750 Creative Commons License 2016.03.19 -6 2 5503

Most nézd meg milyen egy barom jár ide! Kérdeztél és kaptál egy -1et. Nem is értem. Miért lehet így vagy úgy értékelni egy hozzászólást?

Előzmény: halley (5502)
halley Creative Commons License 2016.03.10 -4 1 5502

Kedves Thászosz-járók!

 

Mit lehet tudni az idei állapotokról a szigeten?

Befolyásolja-e az ottlétet a keletről érkezők tömege?

Vagy a kompjáratokat? (Kavala felől nyilván. De ott van a rövidebb Keramoti járat is, annak kikötője csak-csak nyugisabb, nemde?)

 

Arra azért számítok, hogy idén Görögország, mint autós úticél nem lesz az európaiak szemében igazán a topon, de arra gondoltam, hogy épp a szigetünk az, ami talán kiesik annyira a népvándorlás fő csapásirányából, ezért aztán oda esetleg mégiscsak érdemes lenne - ismét - elmenni. Sőt, Thászosz-ra remek útvonalak vannak Bulgárián keresztül is (pld. Goce Delcsev felől) , így talán a GR-Macedón, manapság rosszhírű határszakasz is megkerülhető lenne.

 

DE, azért nagy kérdés az is, hogyha én rájöttem, hogy a népvándorlástól mentesebb úticélt érdemesebb felkeresni, ugyanígy rengetegen gondolkozhatnak mások is.

Így aztán Thászosz gondolata kétélű fegyvernek tűnik most még: Vagy felettébb nyugis lehetne (a görögországi hírek miatt megcsappanó nyugati túristaszám miatt) , vagy tumultus is lehet ott (ha a bizakodók viszont jórészt épp ilyen helyeket keresnek majd maguknak).

 

Árszínvonalra is lehet ez bármilyen hatással?

Ha kevesebben mennek oda, csábítgatni kéne az embereket, esetleg jobbnál jobb árakkal? Vagy épp ezért az elvárt bevételt kevesebb embertől kellene megszerezni, ergo drágábban adni mindent?

Vagy, ha mégis sokan lesznek, akkor ott még kihasználható a túristaérdeklődés, tehát az ország ezen zugában a magasabb árak is megfizettethetőek?

 

Szóval a jelenlegi információ-bizonytalanság miatt sokféle végletbe való belefutást tudnék elképzelni. Jó lenne valamivel tisztábban látni...

 

Szóval mi érezhető ott manapság???

barbados9 Creative Commons License 2016.02.10 0 0 5501

Szia Daytona 1973!

 

Amennyiben tényleg hasznos tanácsot keresel,akkor abban tudok segíteni,hogy 

mutatok egy olyan kereső portált amiben kb. 30-35 szállás nagykereskedő tölti fel ajánlatait.

 

Ha ez szimpatikus,akkor folyt. köv!

 

Üdv,Barbados

Előzmény: daytona1973 (5494)
Melcsi625 Creative Commons License 2016.01.30 0 0 5500

Jujj tényleg elírtam,köszi!

Pierr_Kardán Creative Commons License 2016.01.28 0 0 5499

Skala Potamisról nemigen tudunk infót, szerintem nem járt ott senki a fórumozók közül :-(

 

(Ha viszont Skala Potamiara gondolsz, akkor üsd be a Potamia szót a bal oldali keresőbe, nyomj egy entert és rengeteg véleményt, tapasztalatot olvashatsz.)

Előzmény: Melcsi625 (5498)
Melcsi625 Creative Commons License 2016.01.28 0 0 5498

Sziasztok!Végül mi is lefoglaltuk a szállást Skala Potamisban.Reméljük jó lesz!Ha tudtok vmi infot a helyről,megköszönöm!Üdv!

Pierr_Kardán Creative Commons License 2015.12.31 0 0 5497

Azért a felkapott szigeteken (Skiatos, Skopelos) mellbevágó árakkal lehet találkozni, de szerencsére Thassos nem felkapott sziget.

 

BUÉK mindenkinek!

Előzmény: geodo1 (5495)
daytona1973 Creative Commons License 2015.12.31 0 0 5496

Köszönöm szépen a hasznos infót!! B.Ú.É.K! :) 

Előzmény: geodo1 (5495)
geodo1 Creative Commons License 2015.12.30 -3 0 5495

ugyanaz az ország, így árakban annyira van nagyságrendi eltérés, mint itthon két országrész között.

 

szállás rengeteg van. Ha szereted az önállóságot, akkor a booking.com-on, az airbnb.hu-n, vagy a greeca-n keresgélj. ha kicsit kevésbé, akkor a thasos.hu-n.

Előzmény: daytona1973 (5494)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!