Keresés

Részletes keresés

The_Rev Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7106
http://origo.hu/sport/csapat/kezilabda/20031223szigoru.html
Goodman2 Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7105
Sztem a nők is szeretik, legalábbis a tesóm 7 éves kislánya együtt zokogott Görbével a lefújáskor, és most is gyakran emlegeti őt. Elhatározta, hogy kézilabdázó lesz, pedig most látott először meccset :-)))
Előzmény: Goodman2 (7103)
imoT Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7104
nekem pl. nem az esetem:D Lovi powaaaaa:DD
Előzmény: Goodman2 (7103)
Goodman2 Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7103
Nem tudom, nem vagyok győri, de ott biztos nagyon népszerű, és úgy általában a sportkedvelő férfilakosság körében is, gondolom...
Előzmény: endre_d (7101)
Goodman2 Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7102
Ez rendben is lenne, de itt nem ösztöndíjról, hanem különdíjról volt szó. Ha a kettő ugyanaz akkor bocs. Másrészt akkor meg kellene mondani, hogy ez az év tehetséges, fiatal sportolójának jár, és nem folyton azt hangsúlyozni, hogy miniszterelnöki különdíj, mert így tényleg nagyon PR szagú. Maga Görbe sem tudta, miért kapta, lásd a tegnapi NS interjút.
Előzmény: Dormas (7098)
endre_d Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7101
"Görbe az őt ért balszerencse miatt, vagy bárminek is nevezzük, vagy a szépsége és kecses játéka miatt a vesztes csapat legnépszerűbb tagja."

Ugy erted ugye, hogy Gyorben a legnepszerubb?

Előzmény: Goodman2 (7094)
Esik Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7100
És ezt miért is nekem írod?:->>>
Előzmény: Furuja (7099)
Furuja Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7099
Uram Isten miről beszélünk? Már az is baj, hogy a mndenkori magyar miniszterelnök kitüntet egy sportolót? Baj, hogy díjat adott Görbének? Ilyen erővel akkro minden művészeti díj nem egy művésznek, hanem az adott társulatnak szól? Egy Kossuth-díj nem annak jár, akik kapja, hanem egy egész társaságnak? Neeeee máááááááááár..... Nem védem MP-t, de igenis szép húzás volt (mégha egy kicsit pr-ízű is) odaadni egy díjat valamelyik kézis csajnak. Hogy pont Görbe, az már legyen az ő dolga..... de ha végiggondoljátok, akkor logikus választásnak tűnik. Dunaújvárosinak nem fogja adni, mert ott ugye azért erős a szoci részéleg, Győrben már nem annyira, így csak természetes, hogy oda adja, hogy hozzon az mszp-n egy két százalékot. Tudom, most azt mondjátok, hogy ez politika, de minden kitüntetés valahol az éppen regnáló kormány politikai pr döntése..... Ezt tudomásul kell venni.

Hogy Baumgartner és az elfecsérelt 4 millió dolcsi? Imádom a kézit, de várjuk meg a végét ennek az elfecsérelésnek. Szerintem gazdaságilag nem rossz húzás ez. Kamatostul visszajön a pénz még akkor is, ha Baumgartner nem szerepel majd jól.....

Előzmény: Esik (7095)
Dormas Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7098
Lehet, hogy nem jól tudom, de a miniszterelnök minden évben egy-egy fiatal, tehetséges sportolót miniszterelnöki ösztöndíjban részesíti. Tavaly ezt Risztov Éva kapta, ha jól informálódtam, akkor most Göbre is ebben az elismerésben részesült. Tehát, ez a díj - még ha a csapatnak is része van benne - a Görbiczé. A férfi pólósokat pedig - bármennyire is szeretem a kézilabdát - ebben az évben nem lehetett überelni.
Előzmény: Goodman2 (7087)
Replica Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7097
már megy bocsi.
Előzmény: Replica (7096)
Replica Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7096
lesz belöle vmi?
Előzmény: phanatic (7089)
Esik Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7095
Más a dolga Medgyessynek és más Görbicznek. Medgyessynek az a siker, hogy tudja vezetni a kormányt, hogy ő vagy az MSZP következő jelöltje kormányt alakíthasson 2006-ban. Ehhez elég egy relatív többség elfogadása. (Még szeretete sem kell.) Most nem áll nyerésre éppen, de még az ő olimpiai ciklusa a felénél sem tart.:->

Görbicznek sok szempontból egyszerűbb mérni a teljesítményét:-) Ha sikeresen játszik a válogatott, a népszerűsége az egekbe szökhet. (Az ellentmondásról: a "hozzáértő" szurkolók egy része az utolsó másodpercett miatt szidja ("Bozsik, mi' csinálsz?"), nem jut eszébe az, hogy Görbének (is) oroszlánrésze van a sikerben. Kisoroszlán:-)

Előzmény: Goodman2 (7094)
Goodman2 Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7094
Rendben, legyen írónia, OK. De hasonlatnak eléggé erőltetett, és még finom vagyok.

Továbbá:

Görbe sokkal népszerűbb mint M. Ha együtt emlegetik és mutatják őket, az M-nek jó. Sőt, Görbe az őt ért balszerencse miatt, vagy bárminek is nevezzük, vagy a szépsége és kecses játéka miatt a vesztes csapat legnépszerűbb tagja. Ezért választották a díjra sztem. Ennek játszik alá CSG, lehet, hogy nem tudatosan, azzal, hogy idétlen hasonlatában egy kalap alá veszi László Csabát Görbével.

Előzmény: Esik (7090)
GERMANICUS Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7093
A történet lényege az, hogy az "év sportolója" díjakat már december elején eldöntötték. És utána jött a kézilabda VB. A sierkes szereplés után a már kialakított sorrendet nem akarták felbolygatni, ezért kapott a csapat különdíjat.
Előzmény: ShamLee (7091)
Gyapi Dóri Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7092
Minden kedves fórumtársamnak Nagyon Boldog Karácsonyt és még nagyobb válogatott sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánok!

Üdv:Dorka

ShamLee Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7091
Igen,a csapat is kapott különdíjat,de sztem ez is hülyeség. Ugyanis ha megnyerik a vb-t,akkor nem különdíjasok,hanem rendes díjazottak (nem mondom,hogy elsők,de dobogósok).
És itt jön elő az,hogy a magyaroknak csak az arany jó,ugyanis egy csapat vb ezüsttel nem lehet bekerülni,csak a különdíjasok listájára...Mert olyan könnyű ám csapatsportágban aranyat szerezni akárhol is...
Előzmény: Replica (7086)
Esik Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7090
Csurka Gergely László-Görbicz hasonlatához:
Halotta már valaki azt a szót, hogy irónia? Kezeket a magasba! (Mellesleg szerinetm nem túl jól sikerült)

Amúgy azokhoz, akik azt mondják, hogy nem tudunk nyerni: milyen igaz. Az elmúlt időszakban csupa kudarc ért bennünket.

Néhány nekem is eszembe jutott az elmúlt 15 évből: Veszprémi kézisek KEK győzelme, Dunaferr BEK győzelem

Fradi, Dunaferr egyéb "kicsiny" kupasikerei.

Férfi pólósok VB, EB, olimpiai arany
UTE BEK győzelem.

Női póló: EB, VB arany

Azoknak, akik Sidney ezüstöt siratják, azért emlékezetetőül: a legjobb nyolc között Ausztria ellen két perccel a vége előtt három góllal égtünk, és mögöttünk volt már egy nagyon alapos verés a koreaiaktól

Zágrábhoz: a tizedik meccs elbukásához kilenc meccsen oda kellett érni

A győzni képtelen női kézi csapat Romániában EB-t nyert. (Aki látta a románok elleni EB döntőt és azt mondja, a csapatnak nics tartása - lelke rajta)

Darnyi, Egerszegi, Kovács Ági.

Kajakosok és a kenusok.

Statisztika asztiliteniszezői.

Csollány.

Kovács István, Erdei Zsolt.

Kovács Antal.

Birkózók. Karatékák. Öttusázók. Sportlövők. Vívók.

Megnyert tenisz versenyek, profi kerékpárversenyek, sakktornák és páros meccsek.

Nem gondolkodtam különösebben, ezek ugrottak be.

És a megnyert ezüstök, bronzok, helyezések.

Csupa-csupa kudarc kudarc. Hajaj. Szegény mi.:->

Más: tudom, hogy én rosszul működöm, de nekem végig a döntő hosszabbítása alatt az volt a fejemben, ami Cs. G-nek: a lányokat sajnáltam, akik, tíz tizenöt húsz évet dolgoztak, dolgoznak egy ilyen lehetőségért. De én a vébén azt láttam, hogy ez a csapat posztonként nagyon erős játékosokból áll, és ha megmarad cspatként, akkor biztos hogy lesz még döntőjük, nem is egy.

Még valami: idén és két éve is a junior csapat is "csak" vébé ezüstötm nyert. Erről van akinek az jut eszébe, hogy nem tudunk nyerni. Nekem az, hogy két egymást követő generáció is a közvetlen világelit tagja. Úgyhogy a női kézisek következő tíz tizenöt évében jónéhány siker lesz még, ebben biztos vagyok. (Csak maradjon meg legalább ilyen az utánpótlás nevelés)

A miniszterelnöki díjhoz: ha van ilyen díj (és van), azt a miniszterelnök annak adja, akinek akarja. Különböző szavazásokon Pálinger Kati is "egyedül" mérettetik meg, nem csapatban. Látszólag. Mert Lovász, Görbicz, Radulovics, Kulcsár, Ferling, és a többiek is ott vannak ezekben a díjakban. Bármelyikük kapott elismerést, azt többiek is megkapták virtuálisan. Csak a játékosoknak több eszük van, mint nekünk szurkolóknak, és ők ezt pontosan tudják.

Előzmény: Goodman2 (7083)
phanatic Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7089
ide is, hátha érdekel valakit - élő közvetítés:

Győri Graboplast ETO KC - Hypo Niederösterreich 18:00

HandballLIVE!

Goodman2 Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7088
Milyet és kitől?

Ha így van, akkor tényleg felesleges egy játékost külön is díjazni, még ha Görbe is az:-))

Előzmény: Replica (7086)
Goodman2 Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7087
Ezzel teljesen egyetértek. Átvehetné a csapatkapitány, vagy Görbe kijelenthetné, hogy a csapat nevében veszi át, nem a sajátjában. Nekem egyáltalán nem tetszik, hogy év végi sportgálán politikusok adnak díjakat. Adjanak edzők, adjanak sportújságírók, (bár a munkájuk színvonala messze elmarad az általuk díjazott sportolókétól szvsz), esetleg szavazzanak a játékosok maguk, vagy a közönség.

Bár kicsit off, de sztem ez a díj úgy született, hogy a miniszterelnök PR-esei látták, hogy 10 000 magyar kiment Zágrábba, 750 000 megnézte kábeltévén, nosza mi is dörgölőzzünk oda egy kicsit. Ez önmagában nem olyan nagyon nagy baj, de dörgölőzni úgy is lehetne, hogy megnövelik a kézilabda támogatását. De az is sokkal szerencsésebb lett volna, ha tényleg a csapatot tüntetik ki. Mondom ezt annak ellenére, hogy én is rajongok Görbéért:-)))

Egyébként sztem a PR-esek is sejtik már, hogy belenyúltak, és ha Görbe átveszi a díjat, akkor most borítékolom, hogy MP a díj átadásakor vmi olyasmit fog mondani, hogy az egész csapatnak szánja, bla, bla, bla...

Előzmény: ShamLee (7085)
Replica Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7086
A csapat is kapott valami különdíjat, ha jól tudom.
Előzmény: ShamLee (7085)
ShamLee Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7085
Az igaz,hogy Görbe megérdemel minden díjat. De a CSAPAT jutott be a döntőbe,és a CSAPAT vesztette el azt.Szal szerintem vagy az egész csapatot díjazzák,vagy senkit,mert ez nem fair,bármennyire is kedvelem Görbét!
Előzmény: Goodman2 (7083)
bölcs27 Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7084
finom voltál... én nem írom le mit gondolok, mert a moderátor nem alszik...
Előzmény: Csbalázs (7081)
Goodman2 Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7083
Most visszafogottan annyit mondanék: Csurka Gergely elmehet a gyíkba!

Hogy a fenébe lehet egy kalap alá venni László Csabát Görbével??!!! Méghogy MP kiáll az ellentmondásos megítélésű emberek mellett? Beteg dolog e között a két eset között párhuzamot vonni. László Csaba mellett muszáj kiállnia, mert ő tette meg miniszternek. Ha László bukik, akkor kb. Medgyessy is veheti a kalapját.

A Görbének adott különdíj esetében pedig kilóg a lóláb! Nekem elég egyértelmű, hogy Görbe népszerűségében akar sütkérezni. Különben is, mit jelent ez a Miniszterelnöki különdíj? Én ilyenről korábban még nem hallottam. Tavaly, vagy valamikor korábban volt ilyen díj? Persze Görbe minden díjat megérdemel, de általában meg szokták mondani, hogy miért kapja a sportoló. És a csapatból más is érdemel díjat ennyi erővel. Pálinger, Boki, stb.

Különben is Görbe megítélése mitől ellentmondásos? Ő egy sportoló, akinek tizedmásodpercek alatt kell döntést hozni, rengetegszer dönt jól, és van amikor hibázik, de a sport ilyen. Ennyi erővel minden sportoló ellentmondásos, ha nem nyer meg minden versenyt ahol elindul...

A pénzügyminiszter meg hónapokig készít elő egy törvényt, vagy a költségvetést, és ha rossz a munkája akkor meg is érdemli a kritikát, de ez egész más, mint a sport!

Csurka Gergely ha át akarsz nyergelni a politikai újságírásra, menjél! Egy seggel nem lehet két lovat megülni.

Előzmény: endre73 (7080)
Leki Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7082
Persze némi rosszmájúságot is érezhettél szavaimban, ami talán érthető is, de emellett tényleg arra gondoltam, hogy a valóban kiemelkedő utánpótlás nevelés mellett nagyon tudatosan és jól igazolnak és ebben a kettőben együtt keresendő a győri sikerek titka.
A Dunaferrnél szerintem régebben az utóbbi volt meg, de mostanában utánpótlás téren is egyre jobb eredményeket tud felmutatni. Hiszen Bulath már lassan beérett tehetségnek számít és akkor még ott van Vincze Melinda, Trufán, Gertsmár, Tomori stb. akik közül páran szintén nemsokára feltűnhetnek az első csapat keretében.
Előzmény: Greeneagle (7078)
Csbalázs Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7081
Csurka Gergő! Csókold meg a seggem!
Előzmény: endre73 (7080)
endre73 Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7080
Nem tudom megállni, hogy Csurka Gerő (NS) jegyzetéből ne másoljak ide egy bekezdést, és ne reagáljak rá:

"Bónuszként Medgyessy Péter üzent a Sportcsillagok Gálaestjére: különdíjat ajánl fel Görbicz Anitának. Szemétkedő jegyzetírók itt nyilván elsütnék, úgy látszik, a miniszterelnöknek az a heppje, hogy kiálljon a legalábbis ellentmondásos megítélésű személyiségek mellett, lett légyen szó pénzügyminiszterről vagy a vb-döntő utolsó három támadásában rontó irányítóról – de ne keverjünk ilyen színeket az összképbe, mégiscsak az a lényeg, hogy egy ország nem tudott napirendre térni a Zágrábban történtek fölött."

Általános jelenség (publicisztikában, politikában stb.), hogy úgy kezdik a mondatot: "nem akarok abba a hibába esni, hogy felemlegessem, hogy xy/az ellenzék/a kormány így és így cselekedett", majd szépen felemlegetik, hogy xy/az ellenzék/a kormány hogyan is cselekedett. Szvsz ez egy undorító modorosság, vagy talán még annak sem nevezném. Mert akkor itt és most két út lehet: vagy nem mutogatunk a másikra, és saját érvekkel, saját tetteinkkel bizonyítjuk igazunkat, vagy pedig a másikkal próbálunk takarózni, annak hibáival próbáljuk önmagunkat igazolni. Az említett köztes megoldás álszent, és nem sokban különbözik az utóbbitól, a másikra mutogatástól.

Itt most CsG is hasonlót követett el. Szemétkedő jegyzetírók tennének így, írja, de hát éppen ő az, aki szóba hozza az ostoba feltételezést, éppen ő kever ilyen színeket az összképbe, és a cikk további részében meg sem próbál elhatárolódni tőle.

Végkövetkeztetés: CsG (aki egyébként számomra szimpatikus, szeretem olvasni is, nézni, hallgatni is) ebben az írásában öngólt lőtt, összességében saját megát minősíti szemétkedő jegyzetírónak.

GERMANICUS Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7079
Ugye éppen te írtad néhány napja, már-már felháborodva, hogy hogyan képzeljük azt mi, hogy a kormány támopgassa a kézilabdát, mert hát ilyet nem lehet. A F1-et lehet, úgy látszik...
Na, de elég a sírásból, ezzel nem megyünk semmire. Inkább azt kéne megtalálni, hogy ki bulizta ki a Gyurcsány - Medgyessy párosnál, hogy adjanak 4M$-t Zsótika karrierjének építésére, és ha megvan ez az ember, akkor rábeszélni, hogy lobbyzzon a kézilabdáért is. Ennek az összegnek a fele igen nagyot tudna dobni a sportágon!
Előzmény: szalapala (7077)
Greeneagle Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7078

Bízom benne hogy értem, és persze nem rosssz igazolások. Mindenesetre nekem nagyon tetszik hogy Győrben szinte minden évben feltűnik egy-két új sztár, ez a nevelőmunkájukat dicséri.

Sajnos a Dferrben, vagy hogy hazabeszéljek a Fradiban mostanában nem nagyon látok ilyen szintű ifjú tehetségeket, bár nálunk még ti is jobban álltok....

Na mindegy, Áldott, Békés Karácsonyt mindenkinek.

Előzmény: Leki (7058)
szalapala Creative Commons License 2003.12.23 0 0 7077
Gyakorlatilag a Minardit szponzoráljuk állami pénzen.
(Ebből Baumgartner visszakap valamennyit.)
5 év múlva venné vissza a család a boltot.
Közben meg Baumgartner 1 szezonra szerződött egyelőre, ha jól veszem ki.
Mi van, ha jövőre megszűnik a Minardi?
Mi van, ha nem szűnik meg, de nem hosszabbítja meg Baumgartner szerződését?
Sötét ügy ez, pláne, hogy alig egy ideje még Gyurcsány Baumgartner magánbizniszének minősítette az egészet.
De az összeg mellett még az a felháborító, hogy amikor mindenhonnan elvesznek, akkor támogatnak egy semmilyen eredményt fel nem mutató magánszemélyt egy reménytelen csapatnál.
Előzmény: Csbalázs (7074)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!