Keresés

Részletes keresés

laksmi Creative Commons License 2003.03.25 0 0 25
Így elsőre ua. a pár sor van mindenhol

"Peljesac, S57
Depth: 25-39 meters
Necessary experience: advanced categories
Attractions: very well preserved wreck of German torpedo boat
Description: S57 was a German torpedo boat, which was sunk on August 19 th 1944. It was attacked and sunk by three British destroyers. The wreck is extremely well preserved. One can sea the frontal anti-aircraft cannons which can still be moved and there are still torpedoes in the torpedo cannons. The ship lies on its side on the sedimentary bottom. It is not safe for entrance."

Előzmény: szitipi (24)
szitipi Creative Commons License 2003.03.25 0 0 24
Köszönjük. Nézd meg légyszives, hogy az S57-ről találsz-e valamit, mert nálam ez a kettő egyelőre HR-ban ami favoritnak tünik.
Előzmény: laksmi (23)
laksmi Creative Commons License 2003.03.25 0 0 23
Pár szó Tihanyról, így első ránézésre:
Tihany 1
Tihany 2
>Tihany 3
>Tihany 4

Anus Creative Commons License 2003.03.25 0 0 22
Sziasztok!
Látom, gondotok van a roncs kiválasztásával. Tudnék felajánlani valamit, ami fazéknak is mondható, de újabban a roncs kategóriában is megállja a helyét.
Nemrég feltettem egy adag tésztát főzési szándékkal, aztán besunnyogtam a hálóba netezni. Egy idő múlva diszkrét füst tört rám a konyha felől, az eredmény magáért beszél....
A fazék előnye a hajóroncsokhoz képest:
- bárhol filmezhető, nincs helyhez kötve
- "termeténél" fogva könnyen szállitható
- nem kell vacakolni a behatolással, a belseje teljes egészében látszik akkor is, ha csak körbe úszkáljátok
- ingyé odaadom
Hátránya:
- a ráégett tésztán kivül még nem telepedett meg rajta igazán figyelemre méltó élővilág.
Jól van na, komolyra váltva megint sikerül olyan dolgokról beszélnetek amihez közöm nincs, de meg kellett szólalnom mégis, bocsánat!
Puszi: Anus
Előzmény: szitipi (21)
szitipi Creative Commons License 2003.03.25 0 0 21
Hello

Vannak új ötletek a roncsra vonatkozólag?

wicktor Creative Commons License 2003.03.24 0 0 20
tavaly mintha júni közepe-vége felé kezdte volna a dolgot. szvsz erősen meleg függő, ha ilyen hűvös marad az idő lehet hogy később kezdi.
Előzmény: szitipi (19)
szitipi Creative Commons License 2003.03.24 0 0 19
Sajnos fogalmam sincs.
Előzmény: bggy (18)
bggy Creative Commons License 2003.03.24 0 0 18
Az adriai szmötyi mikor borul bele a virágzásba?
Előzmény: szitipi (13)
bru_noo Creative Commons License 2003.03.24 0 0 17
A búvár fórumon El Che monda, hogy a munkatársa barátnője bolgár, lehet hogy ezen a szálon kideríthető néhány dolog
Vanek Creative Commons License 2003.03.24 0 0 16
Vagy szeptember eleje-közepe, amikor nem olyan k. hideg a víz, de a roham már lement. 1 hét szerintem karcsú, de ezzel még ráérünk foglalkozni.
Előzmény: szitipi (13)
Vanek Creative Commons License 2003.03.24 0 0 15
Persze. De előfordulhat olyan is, hogy találunk egy helyet, ami túristaszempontból nem felkapott, de van egy jó roncsuk. Ott még olcsó is lehet.
A megélhetés költségét én inkább a szállásra csökkenteném, és ugye sátrazásról beszéltünk, ami azért nem lehet véresen drága (Horvátoknál aligha drágább).
De én is inkább Bulgária irányba fordulnék inkább.
Előzmény: szitipi (11)
szitipi Creative Commons License 2003.03.24 0 0 14
A magyar vonatkozás és a méret - helyszin miatt Én is ezt választanám.
Előzmény: Vanek (12)
szitipi Creative Commons License 2003.03.24 0 0 13
Hello

A behatoláshoz néhányan rendelkeznek vizsgával. Az időtartam kb 1 hét, és május vége junius eleje az ideállis, mert kevés a turista.

Előzmény: bggy (10)
Vanek Creative Commons License 2003.03.24 0 0 12
Azt lehet tudni, hogy melyik van annyira partközelben, hogy egy kis csónakról is merülhető legyen?
Esetleg hajós megoldás?

(Amúgy nekem ezek közül első blikkre: Vis-i két roncs, S57 és a magyar vonatkozás miatt leginkább a Tihany)

Előzmény: szitipi (8)
szitipi Creative Commons License 2003.03.24 0 0 11
Ez is lehet egy megoldás.

Az olasz törvényeket nem ismerem a merüléssel kapcsolatban, de ugy tudom ott nagyon lepusztult a vidék és nem tul olcsó a megélhetés sem. Most megnézünk még egy nagy búvár könyvet. A Medesz szigeteken van egy vagy két roncs és vörös tenger szerü élővilággal a környék, de ott elég drága a merülés. Szerezni kellene egy bázis kapcsolatot.

Előzmény: Vanek (7)
bggy Creative Commons License 2003.03.24 0 0 10
Egy kérdés: A Fekete-tengerben is biztosan vannak roncsok. Ott milyenek a látási, merülési, kutatási, bázisi, stb.si viszonyok?

Más: Eszembe jutott, hogy a forgatókönyvekhez szoknak csinálni egy képregényszerű "story-board"-ot. Van közöttünk gyors- és ügyeskezű rajzoló?

Más: mennyire akarjuk bejárni a roncsot? Körbeúszkáljuk, vagy be is hatolunk? Mert innentől el kéne kezdeni izmozni egy wreck speciality-re. Vagy ha nem akarunk behatolni, akkor még egy egyenes pályán kifeszített kötélen is végig lehet húzni a kamerát odabent. Bár ez nem lenne túl stabil. És ehhez is be kéne menni.

Más: be tudjuk határolni nagyjából a helyszínt és az időtartományt ami a rendelkezésünkre áll?

Más: most nem jut eszembe.

bru_noo Creative Commons License 2003.03.24 0 0 9
Ez volt a szándékom.
Egyetértek abban, hogy a roncs meghatározza a témát.

és szerintem ha nem feltétlenül adriás roncsban gondolkodunk az azért lehet jó, mert egy roncs, ami olyan tengerben fekszik, ami egy kicsit ismeretlenebb, egzotikusabb nekünk magyaroknak, nagyobb feltűnést keltene, eladhatóbb lenne, de ez esetben szintén inkább az élővilágra kellene koncentrálni

Vagy a roncs és az élővilág kapcsolatára mostani formájában

Vagy arra, hogy roncsokat hogyan vesz birtokába az élővilág, bár ehhez több roncs kellhet, és az nagyon drága lenne.

Előzmény: Vanek (7)
szitipi Creative Commons License 2003.03.24 0 0 8
Hello

Felirom az eddig talált roncsokat néhány adattal:

-Dubrovnik-Tarantó hadihajó- 23-52 m között.
-Lopud- sziget XVII sz. hajóroncs -23 m- engedéllyel merülhető
-Slano - német rohamcsonak gépágyuval- 15-35m
-Peljesac - S57 német torpedo csonak- 22-40m
-Vis Mali Barjak - Teti teherszállitó gőhajó zátonyra futott- 10-32m
-Vis Stupisce szirt- Vassilios T. roncs Japánba épült a szirtnek ütközött- 27-45m
-Kaprije- Francesca da Rimini Olasz hadi hajó lebombázták.- 40-58m
-Krk Silo- Siloi roncs áruszállító sziklára futott-7-32 m.
-Unije sziget, a Tihany roncs Hr-Magyar hajózási társaságában lévő gőzhajó- 27-39 m / Ez jó lehet/
-Cress - Lina áruszállító- 22-55m
-Kornici kikötötöl 5 mérföldre- Rossarol olasz romboló több 100 tengerész és a kapitány nyughelye aknára futott- 42-55m.
-Pulátol 9 mérföldre- Flamingó TB 26 osztrák torpedó naszád.-41-46 m
-Pula -Varese Árúszállító aknára futott.-32-41m erős áramlás lehet.
-Rovinj - Istra áruszállító hajó I. világháború.- 28-42m
-Rovinj - Baron Gautsch utasszállító- 28-40 csak engedéllyel merülhető
-Rovinj- Giuseppe Dezza akanaszedő hajó majd torpedó naszád- 22-35 között látványos kisméretű roncs.
-Rovinj - Coriolanus aknára futott-18-27 m -

-

Vanek Creative Commons License 2003.03.24 0 0 7
Ha hülyeség, a köveket a fejemre itt a fórumban kérem, méret alak és súly meghatározásával

Szerintem a legnagyobb hülyeségből is kisülhet jó ötlet, ha másért nem, mert a hülyeség beindítja valakinek az agyát.

Szóval én a részemről kihagynám a megkövezést és egyáltalán nem tiltakozom a hülyeség és a hülyéskedés ellen.

Amúgy egy "werkfilm" készítése szerintem mindenképp kívánatos.

Előzmény: bru_noo (6)
bru_noo Creative Commons License 2003.03.24 0 0 6
Szerintem foglalkozhatnánk az élővilággal, ha találunk hozzá megfelelő "fazekat".
És belevehetnénk a történetbe nagy vonalakban az alapötletet ( mi lenne ha forgatnánk... ) ha nincs más, de ha addig vagy közben lesz más, majd jól kidobjuk.
Ilyenből talán kevesebbet is csináltak.

Ha hülyeség, a köveket a fejemre itt a fórumban kérem, méret alak és súly meghatározásával.

Vanek Creative Commons License 2003.03.24 0 0 5
Roncslistás könyv Szitipinél van.
Szerintem amit elsősorban el kéne dönteni: csak horvát Adria játszik, vagy esetleg Olaszország, Görögország, Bulgária is szóba jöhet, mint kocsival elérhető hely.
Előzmény: laksmi (4)
laksmi Creative Commons License 2003.03.24 0 0 4
ötlet:
Hogy haladjunk kicsit, össze lehetne szedni azokat a roncsokat, amik szóbajöhetnek. Listából lehet válogatni, kihúzni. Már 2-3 név is listának minősül:)
Másképp imho a főszervező kénytelen lesz kijelenteni, hogy EZ a roncs lesz és kész.
Hm?

Zsóta merre van?

Vanek Creative Commons License 2003.03.24 0 0 3
Szerintem összefügg a kettő. Mármint a Roncs, meg a forgatókönyv.
Pl. a Baron Gautsch esetében a története kaphatna nagyobb súlyt. Egy "tucatroncsnál" inkább az élővilág, meg a "hangulat".

(Az internal server errornál meg a káromkodás)

Előzmény: laksmi (2)
laksmi Creative Commons License 2003.03.24 0 0 2
Van már azóta valakinek használható forgatókönyv ötlete?
Sőt, kezdjük az elején! Melyik roncs? Mármint az első;-)
szitipi Creative Commons License 2003.03.24 0 0 1
Hello

Természetesen nem A roncsnak felső része minimum 5 m-re legyen a víz alatt különben Kocos foka szabad tüdözni akarna, az alja ne legyen 30-35 m alatt, mert akkor tech vizsgával lehetne merülni és a fények is elég rosszak lennének.

Előzmény: Vanek (0)
Vanek Creative Commons License 2003.03.24 0 0 0
Ugye nem 0 méter mélyen levő roncsra gondoltál? És nem 0 lux megvilágításra?
szitipi Creative Commons License 2003.03.24 0 0 topiknyitó
Induljunk el roncsfilmezés ügyében

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!