Keresés

Részletes keresés

bettybooooooooo Creative Commons License 2013.01.03 0 0 215

Remélem,hogy a baba születése után helyreáll a szemnyomásod.

Mindannyiótoknak kívánok áldott új esztendőt és jó egészséget!

Előzmény: putzmaker (213)
erzsi55 Creative Commons License 2012.12.29 0 0 214

Kedves putzmaker!
Nagyon örülök hogy jól érzed magad, és minden rendbe van. Vigyázz magadra, és a csöpségre is.

Boldog ünepeket, és tünetmentességet kívánok neked, és egész családodnak! 

Előzmény: putzmaker (213)
putzmaker Creative Commons License 2012.12.28 0 0 213

Kedves Erzsi!

 

Köszi, hogy visszaírtál! Épp ezért kerestelek meg, mert neked van legalább valami tapasztalatod, a dokimnak is napokba telt, mire szerzett valami infót. Sajnos az egyik cseppet azonnal abba kellett hagynom, mert magzatkárosító hatása lehet. A másikat használom, muszáj, de azért az se tesz jót a babának. Alacsony pulzust okozhat, de a dokim szerint, ha figyelik a szívét, akkor ezzel nem lesz gond, tudják kezelni. Mostanra már azért megnyugodtam, de először nagyon megijedtem ezektől a dolgoktól. Én úgy látom, az összes gyógyszer ismertetőjébe azt írják, hogy terhesen ne használják, de ezeknél valahogy extra ijesztően fogalmaztak. A nyomásom csak a terhesség miatt emelkedett picit, gyakrabban megyek ellenőrzésre, és akkor remélem időben tudunk lépni, ha szükséges.

A szemészemnek amúgy a műtétet javasolták, hogy ne kelljen csepegtetni, de ezt most egyikünk sem akarja. Meg adott tippeket a csepegtetésre, hogy megfelelő legyen a felszívódása a szembe, és ne kerüljön át az egész szervezetembe, mert akkor okozhatnak problémát.

Előzmény: erzsi55 (212)
erzsi55 Creative Commons License 2012.12.21 0 0 212

Kedves putzmaker!

 

Amikor én terhes voltam, az már nagyon régen volt, mert én 57 éves vagyok, és 37 éve voltam terhes, de nekem ez nem jelentett problémát, mert az akkori cseppet nyugodtan tudtam használni, nem volt gondom vele. Csak azért így vissza gondolva, ugye még nekem nem volt számító gépem, és nem igazán tudtam tájékozódni a betegségem felől, úgy vissza gondolva azért szedtem olyan gyógyszereket is amit nem lehetet volna szedni a glaukómára. És ezeket már így utólag nem is tudom hogy helyes volt e, mert ugye az ember aki nem is tudja hogy mi is ez a betegség, vagyis nem tájékozott, az el fogadja amit az orvos felír, és mond. Most már tudom hogy milyen fajta ez a betegség, de mielőtt valamilyen új gyógyszeret el kezdek szedni, utánna nézek. Az viszont nem jó ha a nyomás emelkedik, mert ugyanis a cseppnek az a teendője hogy normalizálja az állapotot. Ha nem jó akkor meg kell próbálni másik fajtát.  Ha magas annak is meg van az oka hogy miért magas. Vérnyomás, idegeskedés, nyaki problémák, és egyebek, de egy kivizsgálásal meg lehet állapítani. Én memorilt, és aspirint is szedek  mert az értágító, és az nagyon hasznos is az erekre ami a szemnek kell. Persze egy kismamának nagyon oda kel figyelni hogy mit szed, de a szem csepp az nem befolyájol, minden csepre rá van írva hogy kismama használhatja e.

Nagyon jó egészséget kívánok, ha szeretnél kérdezni valamit akkor írj.

Előzmény: putzmaker (205)
bettybooooooooo Creative Commons License 2012.12.15 0 0 211

Nagyon,nagyon köszönöm a beszámolót.

Áldott Karácsonyt és boldog új esztendőt!

Üdv:Betty

Előzmény: putzmaker (209)
putzmaker Creative Commons License 2012.12.14 0 0 210
putzmaker Creative Commons License 2012.12.14 0 0 209

Kedves Betty!

Nekem rendes szikés műtétem volt ébrenlétben (trabeculectomia), a lézerest nem ismerem, ha esetleg rád az várna, de a többi betegen látva annál talán kicsit gyorsabb a gyógyulás.

Nos én már egy ideje kórházban voltam, volt egy csomó vizsgálat, próbálkoztak mindenféle cseppel, vízhajtóval, de nem használtak. Kaptam pupillaszűkítőt, amire a doki azt a megjegyzést tette, hogy ez műtét közben is hasznos neki. Nem érezni, csak furán nézel ki :-)

Csináltak vérképet, meg volt EKG, de ennek az eredményétől függetlenül sem akartak altatni. A műtét előtt fél-1 órával kaptam nyugtatót, aztán kis idő múlva tolókocsival vittek az előkészítőbe.  Ott először szemcseppes érzéstelenítőt kaptam, aztán injekciósat. Na ez fájt (amúgy semmi más nem). 3-at a szemem köré. A rossz, hogy az első után tudod, hogy még két ilyen lesz. De a nyugtató nagyon hasznos dolog! Ezután ezzel a szememmel nem láttam. Vagyis nem tudom, hogy nem láttam, vagy csak nem tudtam már kinyitni. Aztán átsétáltam a műtőbe, felfeküdtem az asztalra. A másik szemem letakarták, de csak valami lukacsos fedővel, azokon keresztül kiláttam, bár nem volt semmi látnivaló. Letakartak, kaptam egy kis oxigént. Bent is volt egy érzéstelenítős orvos vagy segéd, és közben volt, hogy kérdezte, érzek-e valamit, és ha kellet , adott még érzéstelenítőt, de nem tudom hogyan, nem éreztem. Két doki volt a műtéten, de szerintem az egyik csak megfigyelt, mikroszkóp alatt csinálták. Életem legnyugodtabb óráját töltöttem talán ott. Amikor varrni kezdtek, kicsit gáz volt, mert folyton elszakadta a cérna, és elég ideges lett már az orvos. Azt hittem, nem fogja tudni befejezni. Kb 1 óra volt az egész, de szerintem hamarabb végzett volna jó cérnával. Aztán visszatoltak a helyemre. A kalózkötést másnap reggel vették le. A nyomásom lement 4-re, és rosszabbul láttam, mint előtte. Ettől az összes jelenlévő orvos elég ideges lett, hirtelen mind velem kezdett foglalkozni, de aztán megállapították, hogy majd lassan visszaemelkedik a nyomás, és így visszajavul a látásom is. Szó szerint puha volt a szemem. Amúgy 4 dioptriát is romlott a betegség miatt a műtétig. Ezutáni napon engedtek ki, antibiotikumot/gyulladáscsökkentőt kellett 1-2 hónapig csepegtetnem. Először még nehéz volt közelre fókuszálni, vagy pl. fájt ha köhögtem, meg váladékozott néhány hónapig, de ez normális. Az első kontroll pár nap múlva volt, aztán egy hét múlva, aztán két hét múlva, mindig ritkábban. Nekem nem szedett varratot, megvárta, hogy felszívódjon. Ez 2008-ban volt, azóta 2-3 havonta járok ellenőrzésre, évente látótérvizsgálat, és ebbe a szemembe nem cseppentek semmit. A nyomásom néhány hét alatt normális szintre emelkedett, azóta is rendben van.

Na kicsit hosszú lett, de még lenne kérdésed, írj!

Előzmény: bettybooooooooo (207)
bettybooooooooo Creative Commons License 2012.12.13 0 0 208

Ma beszéltem valakivel erről a betegségről.

Az illető egy professzor,aki szerint nem nagyon sok a glaukómás (persze ez relatív)én is az vagyok veletek együtt.

Minden helyzetben megnéztem,mi az ami ép még bennem,s próbáltam használni másoknak a még megmaradt képességeimmel.Mostanra a látásomnak is befellegzett,pedig nagyon szerettem olvasni,tanulni és tanítani.  A látótér egyre csökken.Szemcseppek,vitaminok lassíthatnak a helyzeten,de nem állítják le a folyamatot teljesen. A nyakigerincnek a keringésben és mozgásképességben van szerepe.(Azzal is rendelkezem.) Szerepe lehet a kialakulásban vírusfertőzésnek,toxoplazmának,agyi történésnek.Mindenkinek megvan a saját története.

Egy közös bennünk.Mindannyiunkat letaglózott a hír,mikor tudatták velünk.

Ebben a helyzetben sem kell teljesen elkeseredni persze.A romlás nem egyik napról a másikra áll be. Kevesebbet ugyan,de továbbra is képesek vagyunk olvasni és írni.Át kell értékelni mi az ami sürgős és mi az ami fontos,de közel teljes életet élhetünk.

Szemcseppek nélkül nem tudunk hosszú ideig létezni,ezért meg kell keresni a legkevésbé kellemetlent,ami csökkenti a nyomást,s elodázza a vakságot.

Kívánok még sok szép napot!

Vigyázzatok magatokra!

Betty

Előzmény: putzmaker (199)
bettybooooooooo Creative Commons License 2012.12.13 0 0 207

Mesélnél kicsit a műtétről?

Előtte,alatta és utánna.

Köszönöm.

Előzmény: putzmaker (201)
bettybooooooooo Creative Commons License 2012.12.13 0 0 206

Eléggé magas.

Sokat segít a bétakarotin tartalmú ital fogyasztása pl.sárgarépalé.

Nem gyógyítja meg,de lelassítja a romlást.

Előzmény: Törölt nick (202)
putzmaker Creative Commons License 2012.12.12 0 0 205

Sziasztok!

Kedves Erzsi55!

Remélem olvasod. Mivel nem tudok privit küldeni... Azt szeretném tőled kérdezni, hogy amikor terhes voltál, hogyan viselkedett a glaukómád. Sose gondoltam volna, hogy pont a szemcseppekkel lesz gondom, de még nem biztos, hogy használhatom a megszokottakat. A nyomásom picit emelkedett, még nem vészes, a dokim szerint pár hónap alatt megint beáll, dehát igazából neki sincs ilyen téren tapasztalata.

Köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.19 0 0 204

szemcsepp nélkül.

de most voltam egy összetettebb vizsgálaton, 23 az érték mindkét szemen. ez jó nem? a felső határérték környéke.

Előzmény: galgai (203)
galgai Creative Commons License 2012.10.19 0 0 203

Eléggé. Szemcseppel vagy anélkül?

Előzmény: Törölt nick (202)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.11 0 0 202

Sziasztok!

 

26-os szemnyomás-érték mennyire magas?

putzmaker Creative Commons License 2012.09.21 0 0 201

Szia!

Nálam a kórházban többfélével próbálkoztak, szerintem ez már az elején is köztük volt, végül a jobb szememet műtötték, a balra használom a Cosoptot. Szóval lényegében ezzel kezdtem. Elég csípős, de mellékhatást nem tapasztaltam. Tartósítószert ír a tájékoztatója: benzalkónium-klorid. A Lumigantól viszont már bebarnult a szemem, mármint a bőröm körülötte, erősebbek a szempilláim. Olyan mosómacis.

Előzmény: Gretty75 (200)
Gretty75 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 200

Szia!

 

A Cosopt az ugye tartósítószer mentes szemcsepp?! Az előző szemcseppeid ha voltak okoztak bármilyen mellékhatást? azért kaptad ezt?

Előzmény: putzmaker (199)
putzmaker Creative Commons License 2012.09.12 0 0 199

Sziasztok!

Rég jártam erre, de látom megint többen lettünk, mi glaukómások :(

Én mondjuk csak 5 éve vagyok beteg (és még nem vagyok 30), de nyaki gerinc probléma miatti glaukómáról még nem hallottam. Ez komoly, ilyen van?

Valaki érdeklődött a csepegtetésről. Nem gond az alvás, végül is este is alszol utána. A lényeg, hogy cseppents, és felszívódhasson. Tehát pl. különböző cseppek között min. fél óra teljen el, illetve a reggeli-esti cseppentés között kb 12 óra, lehetőleg minden nap ugyanabban az időpontban. Műkönnyet nem használok, csak azelőtt használtam kontaktlencse mellé. Nekem Cosopt van reggel-este, ebben is timolol van, illetve este még Lumigan is. Ez utóbbi szerintem a nyomásomra nem hat, azelőtt is elég volt a Cosopt, de a doki szerint kell, van valami egyéb hatása.

A nyomásom kicsit több, mint szeretném, de még 20 alatt voltam a legutóbbi kontrollon. Sok a stressz mostanság… Egyébként simán volt nekem is 40 felett, pl mikor kiderült az egész, és soha nem volt rohamom! Sajnos, mivel akkor kiderült volna már előbb.

Amúgy valóban sok folyadék, túl nehezet ne emelgess, ne erőlködj (amitől „kigúvad” a szemed), alkohol csak mértékkel, kevés ugra-bugra, csepegtess minden nap rendesen és ne idegeskedj, ne stresszelj!

Gretty75 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 198

Sziasztok!

 

Van valaki akinek a nyaki gerinc probléma miatt alakult ki a zöldhályog és kapott akupunkturás kezelést rá??

 

KÖszi

 

 

Gretty75 Creative Commons License 2012.07.16 0 0 197

Sziasztok!

Nálam is nemrég diagnosztizálták a symplex glaukomát. 37 éves vagyok... jó kis szülinapi ajándék volt. Nekem a Huma-Timolol nevü gyógyszert irták fel.

moncas Creative Commons License 2012.07.15 0 0 196

Szia!

Cusimolol a neve,és reggel is,meg este is kell használni.

Előzmény: zsivett (195)
zsivett Creative Commons License 2012.07.05 0 0 195

Szia!

 

Mi a neve a szemcseppednek? nem este kell cseppenteni?

Előzmény: moncas (192)
ghepard Creative Commons License 2012.06.28 0 0 194

de a nézési és látási problémáimmal nem tudnak mit kezdeni

 

 De Te lehet tudnál valamit kezdeni, csak az nem megy olyan egyszerűen. Az előbbi hsz-ban írtam egy könyvről, abból Te is meríthetnél erőt, de nem sok ember képes arra, hogy egyáltalán nekikezdjen és kitartó legyen hetekig, hónapokig, évekig - de lehet egy életen át.......

Előzmény: rozasin (190)
ghepard Creative Commons License 2012.06.28 0 0 193

Nem tudom ismered e Meir Schneider könyvét, ebből sokat lehet meríteni:

GYÓGYULJ,HOGY GYÓGYÍTHASS
AZ ÖNGYÓGYÍTÁS MŰVÉSZETE

 

 Itt egy kis idézet a könyvből: Világrajöttemkor kancsalítottam, zöldhályogom volt (vagyis túlnyomás a szemben),a szaruhártyám rendellenesen görbült (asztigmatizmus), ezenkívül nisztagmusom (akaratlan szemmozgás) és szürkehályogom (homályos lencse) volt. Egyszóval vak voltam.

 

Olvastam a könyvet, meg is van PDF-ben. Ha jól emlékszem 5 operáción ment keresztül, de sikertelenül. A szemeit ezek a beavatkozások össze vissza turkáltak. Nem segítettek. S még így is végül sikerült a dolog, de természetes úton. Megpróbálkozott természetes úton javítani a helyzetén. Hatalmas kitartással, sok sok gyakorlatozással végül elérte, hogy előszzör gyengén majd egyre jobban és egyre jobban látott, majd annyira, hogy olvasni is tudott. S mindezt szemüveg nélkül. Talán az egyedüli ember a világon, akinek van vaksági és van autóvezetési igazolványa is.......  Az út, amin végigment hasonló az én hozzáállásomhoz is. Amit én is elértem, az se az égből pottyant - rengeteg gyakorlás, kisérletezés, odafigyelés, gondoskodás, gondolkodás, kitartás van mögötte...... Ha esetleg érdekelne a könyv, elküldhetem mailban, az én mailcímem publikus, csak rá kell kattintani a nickemre..... Tenni mindig lehet valamit.......

Előzmény: moncas (192)
moncas Creative Commons License 2012.06.27 0 0 192

Nálam most derült ki,hogy glaukómám van ...35 vagyok,mellette még régóta diabetes-es is :((( Szeretnék érdeklődni,aki többet tapasztalt a glaukómáról,hogy mikre kell figyelni,mit lehet és mit nem csinálni a mindennapi életben..Az van-e valamilyen hatással,ha a reggeli szem csepp után vissza alszok??Sajnos keveset tudok még erről a dologról,de minden tanácsot szívesen vennék!Köszönöm előre is...

cz.szilvia70 Creative Commons License 2012.05.23 0 0 191

Sziasztok!

 

OCUTON S mobil házi, használt szemnyomásmérőt vásárolnék olyan embertől vagy családtól, akinek már nincs rá szüksége.

Akinek van ötlete, szívesen fogadom.

Köszönöm.

e-mail címem: cz.szilvia@freemail.hu

rozasin Creative Commons License 2012.04.27 0 0 190

Kedves Hugi 63!

 

Az én esetem, gondolom hasonló. 2010.dec.23-án erős fejfájás, homályos látás a bal oldali. 2 órán belül orvos, fájdalomcsillapítás eredménytelenül, hajnalban ügyelet, kórház, semmi változás. Negyedik napon végre szemészhez kerültem, aki napok óta tartó zártzugú glaukomát diagnosztizált. Injekciók, tabletták, szemcseppek egész éjszaka óránként. Reggelre kiderült nem vakultam meg. Utána hetekig tartó lézerezés, végül is eredményesen, azóta is működik, természetesen szemcseppek mellett. Negyedévenként kontroll, eredményeim jók. Az orvosom szerint ennél többet nem lehet tenni. Tehát magát a betegséget úgy tünik kordában lehet tartani, de a nézési és látási problémáimmal nem tudnak mit kezdeni. Gyakorlatilag egy szemmel élek. Mintha egy opálos golyó lenne a szemem helyén. A legjobb amikor becsukom, de nagyon fárasztó egész nap csukva tartani. Tudod minden relatív, ahhoz képest, hogy a csodával határos, hogy nem vakultam meg, keresem a megoldást, hogy aktivizálni tudjam a bal szemem, ha nem is látok vele tökéletesen. Pl. ha letakarom a jobb szemem, szemüveggel még olvasni is tudok, megjegyzem olvasószemüveget korábban is használtam, de a kettő együtt nem működik. Lehet, hogy a részleges látótér kiesés miatt, nem tudom.

Ha van valami áttörés az állapotodban kérlek oszd meg velem.

ani.d@freemail.hu

 

Előzmény: Hugi63 (162)
ghepard Creative Commons License 2012.04.20 0 0 189

Kedves zsivett!

 

én is mégegyszer írom, érthetően, de nem durván írtál nekem. Igen, az emberek besorolják a betegségeket - az egyik komolyabb, a másik kevésbé stb.  De én most már mindegyikhez egyformán állok és szinte egyforma módszerrel próbálok hatni. Persze a részletek nagyon fontosak és azt nem igen lehet csak úgy átadni, azt sokat kell gyakorolni, hogy menjen. Mert én erőkkel próbálok hatni, azoknak meg mindegy, hogy mi van az útjukban. Egy gravitáció mindig ugyanúgy hat, az elekromágneses tér is, a hideg is, a fény is stb. A tudomány csak 4 erőt ismer, tehát mindenhol csak ezek hathatnak. A kérdés hogyan lehet ezt a test javára fordítani. Na ezt igyekszem már 2004 elejétől, akkor kezdtem a saját hangommal kisérletezgetni, majd aztán a többi rezgésfajtával......

 

Lassan három és fél éve hogy foglalkozok a szemeimmel. Sok mindent megtudtam, észleltem, kikisérleteztem, sok mindent el is értem a látásom jobbátételében  - sok dologról fogalmam se volt. De még van mit javítani, van mit tanulni és kisérletezni, csak nem mindig van kedvem. Most sok a meló a kertecskémben és ez leköt egész késő októberig. Én sem vagyok kivétel, engem is fenyegethet a zöldhályog, szürkehályog, meg a többi szemprobléma (meg egyéb problémák a testtel kapcsolatban) - ezért igyekszem a magam módján.

 

Én azt mondom, hogy mindenki a saját élete kovácsa (már ha nincs valami genetikai defekt) és olyan lesz ahogy, ahol stb él. Úgy gondolom, hogy a legtöbbet mindenki saját maga tehet saját magáér, csak ezt nagyon kevesen használják és leszedik magukról ezt a felelősséget (vagyis csak le akarnák, de az nem megy).

 

Előzmény: zsivett (188)
zsivett Creative Commons License 2012.04.19 0 0 188

Kedves ghepard!

 

Köszönöm a véleményedet, örülök hogy jól látod a dolgokat, és mégegyszer bocsi ha erős voltam, de ez a mi betegségünk az nagyon komoly betegség, és én nagyon komolyan veszem. Örülök hogy pozitív vagy, és maradj is ilyen. És azért nyugodtan adjál tanácsokat, hátha valakinek jót tesz. azért én is elolvaslak. Örülök hogy meg tudtuk nyugodtan beszélni a dolgokat, maradj velünk, és tovább gyógyítgasd magadat. Jó volt veled beszélgetni, mert Te egy értelmes higgadt ember vagy.

Köszi, szép napot

Előzmény: ghepard (187)
ghepard Creative Commons License 2012.04.19 0 0 187

Tudom, hogy arról szól és én sem mondtam itt senkinek semmit, hogy mit csináljon vagy mit ne csináljon. Csak azt írom és mondom, amit kb én csinálok és mire. Ezzel csak azt akartam itt feldobni, hogy más lehetőségek is vannak.

 

Ha egészségügyis vagy, akkor nagyon megértem soraidat és nem éreztem úgy, hogy durva voltál. Egyáltalán nem leptek meg. Megírtad véleményed, mint én. Az nagyszerű, hogy meg vagy elégedve, az a legfontosabb, de nagyon sok ember nincs megelégedve...... Ezért nagyon sok alternatív módszerről lehet informálódni most már az INTERNETen keresztül is...... Végül Te is írod, hogy a szemtorna hasznos lehet - pedig nem is olyan rég még engedélyt se lehetett kapni hozzá. Most már azért lehet ezt is hivatalosan is.......

 

Én nem is írtam, hogy valaki csinálja azt, amit én, pláne még nekem nem is volt ez. De akkor is - a szemeimet nem ütögetem (ezt így nem is írtam), azokat másképp rezegtetem más más helyzetekben. Nem mindegy a gravitáció és más erők miatt......

 

Mondom nem voltál durva, leírtad véleményedet. Mondjuk én nem hiszem, hogy valamit megcáfoltál volna, hisz én semmi olyat nem írtam, hogy ezt meg azt kellene csinálni a zöldhályogra. Mégegyszer, csak azt akartam felhozni, hogy talán létezhet valami más dolog, amivel talán hatni lehet egy két dologra. Csak mondjuk kisérletezni kellene ezzel azzal, azt meg kevés ember vállalja be magának.... Én mindenesetre tovább fogom csiszolni ismereteimet arról, amit csinálok - hogy még mindig javuljak és mondjuk 10 év múlva még többre legyek képes........

 

Neked is (és mindenkinek) csak a legjobbakat a továbbiakban.......

 

 

 

Előzmény: zsivett (186)
zsivett Creative Commons License 2012.04.19 0 0 186

Kedves ghepard!

 

Valóban nem írtad hogy glaukómád van, de ez olyan topik ami arról szól hogy glaukóma. Én azt gondoltam hogy neked is van mert különböző dolgokat hoztál fel, én bele olvasgattam a Te topikodba, nem szeretnélek meg sérteni, de éppen ezért véleményt mondani sem, nem is teszem mert nem az én dolgom hogy etélkezzek feletted hogy hogyan éled, és miképpen éled az életed. De meg van az én kicsi véleményem és ezt szeretném meg tartani. VAlóban van tapasztalatom a betegséggel kapcsolatban, sőt egészségügyis vagyok, és ezért még több, de ez itt a topikban nem lényeges, mert itt mindenki beteg, és azért kereste fel a topikot hogy tanácsot kérjen vagy esetleg adjon, ami nagyon jó dolog. A szemüveggel kapcsolatban én is csak olvasásra, és a netre használom.  Nagyon jól elvagyok vele, és szeretem is. Ha Te nem van érintet ebben a betegségben akkor nem is tudsz hozzá szólni, mert ezt a betegséget át kell élni ahhoz hogy tanácsot tudj adni. Amit Te csinálsz a szemeddel, az biztos hogy jó neked, de nekünk ez vakulást okozna. Most kébzeled el, hogy én ha a bekeményedett szem golyómat elkezdeném ütögetni, vagy egyéb dolgokat csinálnék, amit Te leírtál, akkor bizony az ideg szálakat, és az egyéb szálakat tönkre tenném, és az tuti hogy a vakuláshoz vezetne. Neked biztos jók ezek a módszerek, mert Te nem ebben a betegségben szenvedsz. Bizony ez szenvedés a mi betegségünk valamilyen szinten, mert nagyon meg kell gondolni , hogy mit menyit eszel, és iszol, oda kell rá nagyon figyelni. Valóban 40 éve kezelnek, azaz szinten tartanak, ami nagy csoda, és szerencsére nagyon jó kezekben vagyok, amiért hálás is vagyok a dokimnak. A csepekkel nagyon jól el vagyok, és továbbra is a doki utasításait be tartom, mert én csak neki hiszek, és nem az ilyen ütögetésbe, stb-be. Nekünk ez a vég lenne ha ezeket a módszereket csinálnánk. Ez az én véleményem persze. Lehet hogy most egy kicsit durva voltam, kemény szavakat használtam, de én úgy érzem hogy 40 év tapasztalatával, amit ezzel a betegséggel szereztem, meg cáfolhatom amit Te írtál nekem. Bocsika! ez az én véleményem.

Nagyon szép napot kívánok neked.

Előzmény: ghepard (185)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!