Keresés

Részletes keresés

qazwsxedc Creative Commons License 2004.10.04 0 0 90
Ha jól értem, akkor valahogy úgy működne, hogy mindenkinek ki van rakva otthon a tábla és rajta az egységek és megírjuk, hogy mikor ki mit csinál, lép? Mint amikor levélben sakkoznak? Dobások hogy lesznek?
Vagy nem jól értem?

Egyébként valószínűleg benne lennék egy játékban, azért kérdezgetek.
Előzmény: Zero4 (89)
Zero4 Creative Commons License 2004.10.02 0 1 89
Sziasztok! Aki nem ismerné a Harc Európáértot, annak annyit, hogy ez eredetileg egy táblás stratégiai játék, a nyolcvanas években itthon megjelent stratégiai társasjáték sorozat legfejlettebb tagja, egyben az 1939-től 1945-ig tartó II. világháború érdekesen, ügyesen és logikusan feldolgozott hadműveleti és hadigazdasági szimulációja. A játék csak az európai és az észak-afrikai hadszíntérre terjed ki és annyira szórakoztató, hogy fel sem tűnik Japán, illetve a távol-keleti hadszíntér hiánya. Erre utal a cím is ("Harc Európáért 1939-1945"). A játék még beszerezhető így vagy úgy. Itt, a topicon kínálgattak eladásra jó állapotban megőrzött készleteket. Meg van pauszpapír, fénymásoló... Az eredeti szabálykönyv szerint a HE-t két változatban lehetne játszani. Az alapváltozat elég jól sikerült, a haladó változat szerintem túl bonyolult, túl vontatott, időigényes. Amúgy a HE eleve egy időigényes játék, csak fanatikus stratégáknak való. (Nekik viszont kár lenne kihagyni.) 1 ország 1 negyedéves fordulója legalább 15 perc, a teljes háború végigjátszása ALAPVÁLTOZATON a szabálykönyv szerint 6 óra. Szerintem még több. Sajnos én a saját példányomat néhány éve elajándékoztam egy vidéki rokonomnak, aki a haverjaival együtt nagyon jól el van vele. Ezért, ha itt a fórumon összejön elegendő számú (3-5 fő) jelentkező, akkor a térképlap, illetve a szabályfüzetek beszerzése lesz az első feladatom. A zsetonokat pár perc alatt meg lehet rajzolni. A neten keresztüli játék kicsit eltérne a hagyományostól. Ezért lenne HE 1.1 Az biztos, hogy lassabban folyna (csak hónapok alatt játszhatnánk végig a teljes háborút) ,másrészt belépne néhány módosítás, kihasználhatnánk ennek a formának az előnyeit. Például: az ellenfelek (és a szövetségesek) számára "zárt", láthatatlan csapatmozgás, mint a valódi számítógépes játékoknál. A HE 1.1 az alapváltozat továbbfejlesztésének tekinthető, érthetőbb, jobban játszható, mint az eredeti haladó-változat. Ahhoz képest kimaradnának a tengeralattjárók és a torpedórombolók, viszont hangsúlyosabb szerepet kapna a légierő és a stratégiai bombázás. A közbeavatkozást másként oldanánk meg. Mindössze 4-5 módosításban térne el a rendes HE-től. Az említett eltéréseket már végiggondoltam. Szerintem a végeredmény 1 még jobb játék, amellyel hónapokig elszórakozhatnánk. A cikkírásról Ez a lehetőség azoknak jönne jól, akik valamilyen tizenkilencedik-huszadik századi háborús stratégiai játékba szeretnének belevágni (pl. sokan játszanak itthon külföldi szabálykönyvek, készletek alapján) de nincsenek elegen. Rövid (10-20 mondat+ fénykép a tereplapról), "tagtoborzó hatású" reklámcikkeket, leírásokat lehetne megjelentetni a Haditechnikában, ami egy fegyverekkel, háborúkkal foglalkozó, kéthavonkénti folyóirat. Fizetni nem fizetnének semmit, örüljünk neki, hogy van ilyen lehetőség. Érdeklődéssel várom a hozzászólásaitokat. (Ide a fórumra.)
qazwsxedc Creative Commons License 2004.10.01 0 0 88
Hello,

Részleteznéd?
Előzmény: Zero4 (81)
Corm Creative Commons License 2004.09.30 0 0 87

Cikkekről komolyan:

Milyen cikkre gondoltál? Egy leírás egy játékról beleszőve a saját tapasztalatokkal?

 

Előzmény: Corm (85)
Corm Creative Commons License 2004.09.30 0 0 86

Erre válaszoltam:

"

Yosser2 2004.09.10 15:23:04 (78)

Nekem, megvan, tűrhető állapotban. Csak a szívemhez nőt.. mondjuk 5 milláért eladom :)) ejj de szerwettem.. és mennyi jó kis szabályt kreáltunk hozzá."

Előzmény: Zero4 (84)
Corm Creative Commons License 2004.09.30 0 0 85

Cikkek:

 

Na és mennyit fizetne ez a szaklap a cikkírásért? ;-)

Viccet félretéve...írhatnál valami konkrétumot is a feltételekről, hogy pl a szerző meg lesz-e jegyezve a cikk mögött, vagy pl módosítatlanul kerülne-e publikálásra...

Jah és hogy mekkora bevételre lehetne számítani a szerzőnek egy cikkért? Vagy ezt már kérdeztem? ;-)

Előzmény: Zero4 (80)
Zero4 Creative Commons License 2004.09.30 0 0 84
Milyen 5 millió? Ezt nem értem.
Corm Creative Commons License 2004.09.30 0 0 83

A Bumeráng Szigethez nekem volt szerencsém....Igazából az egy rövidebb játékra kitűnő (nem jópár órásra mint a H.E. vagy a V. Viadalok).

Nagyon hangulatos "kis" játék.

((Kisebb terepen (egy szigeten) de hasonló szabályokkal játszandó mint a Rizikó.))

 

Sajna nem szereztem ebből sem (B. Sziget), ma csak a Harc Európáért-ból van 2 féltett példányom. Az egyik majdnem vadiúj állapotban, a másik agyonjátszott. :-)

Előzmény: Zero4 (79)
Corm Creative Commons License 2004.09.30 0 0 82

Köszi, de assz'em most nincsen rá 5 millióm... ;)

Azt hogy a szívedhez nőtt meg megértem.

Előzmény: Yosser2 (78)
Zero4 Creative Commons License 2004.09.28 0 0 81

Kedves Stratégia-rajongók!

 

A neten át lehetne játszani HE-t, néhány egyszerűsítéssel, ill. kiegészítő szabállyal.

Kinek lenne kedve tehát ehhez a HE 1.1-hez?

Néhány hónap alatt lejátszhatnánk a teljes háborút.

 

Zero4 Creative Commons License 2004.09.12 0 0 80
Még egy kérdés. Az egyik, II. világháborús témákkal rendszeresen foglalkozó hazai szaklapban szeretnék összehozni egy cikksorozatot a legfigyelemreméltóbb és valamilyen formában még hozzáférhető táblás strat. játékokról. Mindegy hogy külföldi vagy hazai "fejlesztésről" van szó. Lehetőség lenne összejövetelek, strat. játékklubok, játékok ingyenes bereklámozására. Írnátok valamelyik kedvencetekről?
Zero4 Creative Commons License 2004.09.12 0 1 79
Sziasztok! A Harc Európáérthoz és a V. Viadalokhoz nekem is volt szerencsém 10-enéves koromban. Sajnos csak a HE volt az enyém, de azóta már elajándékoztam. A Bum. Szigetre is kiváncsi lettem volna, de nem került az utamba. A HE szerintem kiváló játék, de zavart, hogy a szabálykönyv 1-2 részlete nem egyértelmű vagy ellentmondásos, akadhatnak 2féleképpen értelmezhető kiskapuk. Másrészt a játék kissé magán viseli a "szocialista történetírás" szellemiségét. Valósághűbb lenne, ha a szovjet egységek harcértéke nem érné el a német szintet, viszont annyian lennének, mint az oroszok. Persze, abban a korban csúnyán nézett volna ki, ha mondjuk 1 német gyalogoshadosztály szétver 3 szovjetet. Egy időben gondolkodtam róla, hogy a HE-ból BASIC nyelven hogyan lehetne játékprogit írni, de be kellett látnom, hogy ez nekem túl bonyolult ügy lenne. Középiskolában, szintén HE-rajongó osztálytársam említette, hogy egy zseniális haverja még az általánosban összedobta a Midway-szigeteki tengeri ütközet táblás játék változatát és hatalmas, többnapos csatákat vívtak. Nem tudtok valamit erről a "magántársasjátékról"?
Yosser2 Creative Commons License 2004.09.10 0 0 78
Nekem, megvan, tűrhető állapotban. Csak a szívemhez nőt.. mondjuk 5 milláért eladom :)) ejj de szerwettem.. és mennyi jó kis szabályt kreáltunk hozzá.
Előzmény: Corm (77)
Corm Creative Commons License 2004.09.10 0 0 77

Háát ez a 7 hónap alatt még nem tudtam meg én sem.. :(

Ha valaki tudna (akár használt de jó állapotban) Végvári Viadalokat az szóljon!

Köszi

Előzmény: Timur Lenk (76)
Timur Lenk Creative Commons License 2004.02.05 0 0 76
Sziasztok!

Hol lehet megvásárolni a Végvári viadalok újabb kiadását? Cím, telefonszám, bárminek örülnék, ha tudtok segíteni. Előre is köszönöm!

Timur Lenk

szenyor Lopez Creative Commons License 2004.02.05 0 0 75
Sziasztok!

Épp a napokban jutott eszembe ez a játék. Nagyon sokat játszottam vele tizenéves koromban. Az a problémám, hogy kölcsönadtam és vissza többé sosem jött :(
Saját egységeket én is kitaláltam: tüzérség, ejtőernyős deszant és még kitudja mit nem...

Ha van valakinek fölösleges darab, szívesen megvenném. Csak hiánytalan készlet érdekelne.

Sumo Creative Commons License 2004.02.04 0 0 74
hehe, en most vettem meg egy haveromtol ket irhato cd-ert:)

viszont nincs hozza partner szinten:(
az e-mailesben enis benne lennek!

pzkpfwv Creative Commons License 2004.02.04 0 0 73
mekkora csaszarsag
en sem talaltam hozza ellenfelet
egyszer ketszer sikerult 2-nel tobben jatszani
annak idejen
mi ketten rajta voltunk 2 dobozt osszeraktunk es par uj szabalyt talaltunk ki hozza (pl gyarak voltak) + minden egysegnek szamot adtunk (azt hiszem hadosztalyok voltak de lehet hogy hadtestek) meg parancsnok neveket
meg megvan a cucc
meg 2 doboz vegvari viadalok is
valaki kozuletek meg jatszik vele?
Londonercsecse Creative Commons License 2004.02.04 0 0 72
Na, szoval nalam hever a 6 keszlet, amit Janos900 emlitett:) Persze vannak hianyok, szakadasok.
Az e-mailes jayekkal lett valami? En szivesen beszallnek!

Irjatok!

GanXstaZolee Creative Commons License 2003.11.05 0 0 71
Nekem van mellettük pár komoly angol azokkal el vagyunk ha van időnk játszani. Mind2 jó állapotnak örvend, egyik sincs rongyosra játszva :)
OBI Dud Creative Commons License 2003.11.05 0 0 70
Bizony - bizony, én sem adom el! Viszont meg kéne vennem új pédányban mert a régit már rongyosra játszottuk az elmúlt 10 évben. Ha valaki tud helyet ahol lehet kapni az pls szóljon! Épp egy másik fórumba írtam, hogy sose felejtem el azokat a napokat, mikor 4 -en nekiülltünk és egy rekesz sör társaságában, akár több napos partykat is vívtunk. Persze huzatot csinálni és tüsszenteni tilos volt! :DDDD
Előzmény: Yosser2 (69)
Yosser2 Creative Commons License 2003.11.05 0 0 69
Én nem adom el! Jó lesz az még a gyerekeimnek. (ha majd lösznek :) )

Ha én ilyen okos lettem ezektől a játékoktól, nekik sem kell buzi FPS-ekkel játzani mindig :))

Előzmény: GanXstaZolee (68)
GanXstaZolee Creative Commons License 2003.11.05 0 0 68
Hali

Akit erdekel eladom a Végvári viadalokat es a Harc aurópáért-et is, de fingom snc smit kérjek érte. Igazán nncs kivel játszani szóval hátha mások majd nyomják még vele.

mélemre jöhet ajánlat vagy valami.

VasÖköl Creative Commons License 2003.11.03 0 0 67
Hé!! :))
Még 8 éves voltam mikor utoljára játszottam a Harc Euróápáért-tel.Emlékszem mikor már nem volt kivel játszanom,elkezdtem magam ellen játszani:))

Szép emlékek.Nem tudjátok hol lehet megrendelni?
Könyvtárakban elvileg meg kéne lennie nem?

cowboy001 Creative Commons License 2003.10.27 0 0 66
Hali!
igzán szívmelengető érzés látni, mennyi sok ember szocializálódott még ugyanazokkal a játékokkal, mint én:) (HE, végvári, strom across)
végvárihoz: kijött egy v2.0, amit véletlenül fedeztem fel a szegedi Nyugiban, mikor pohárszedő voltam arrafele, és ott már a várakba mezei seregeket lehetett bepakolni, és egyéb ínyencségek...
Emberek! Kerítsük elő ezeknek a játékoknak a készítőit! Vajon mit szólnának 'Vincze Imre és a Pancserek' ha látnák a mi lelkesedésünket?!
Yosser2 Creative Commons License 2003.05.23 0 0 65
Email címem: hesmark@freemail.hu

Ami itt van az már nem él...
De nemigen emlékszem már. Igazán mondjuk a végváriban volt az, hogy védők is vesztettek embert a sikertelen ostromnál is, meg ilyenek...
Na meg teljesen új ostromrendszer stb...

Harc Eu-ért. Azt a szabályok szerint nyomtuk. Király volt!

Előzmény: Real_Hosaka (64)
Real_Hosaka Creative Commons License 2003.05.23 0 0 64
Yosser2 kollégának is próbáltam mailt küldeni, de állítólag megtelt a postafiókja... nos ha emlékszel még a kiegészítő szabályokra, akkor oszd meg velem és felrakom a honlapra...

Hosaka

Előzmény: Yosser2 (63)
Yosser2 Creative Commons License 2003.05.23 0 0 63
Toltuk mi is mind a hármat!
A Persze mindhez rengeteg új szabályt találtunk ki!
Élvezetes játékok voltak%
Előzmény: Real_Hosaka (61)
Corm Creative Commons License 2003.05.23 0 0 62
Végvári viadalok nem eladó?
Vagy ha valakinek megvan....eladná?
Előzmény: GanXstaZolee (60)
Real_Hosaka Creative Commons License 2003.05.23 0 1 61
Tisztelt Stratégák!

Mint azt mondottam ezen a héten felkerül a szabálykönyv a honlapra...

Más! Nagyon hálás lennék, ha valaki elküldené, vagy más módon elérhetővé tenné a Végvári Viadalok szabálykönyvét, jelzőit és tábláját... akár fekete fehér fénymásolat is jó... ha megkapom, akkor megígérem, hogy színesben újjáépítem és közzé teszem... miccótok?

A Bumeráng sziget nekem sajnos nem ismerős, azt is szívesen fogadnám...

Hosaka

Előzmény: GanXstaZolee (60)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!