Keresés

Részletes keresés

kolozsvari Creative Commons License 2004.08.25 0 0 84
Sziasztok!
Kicsit off a téma,de hátha tud vki segíteni:
Nem tudjátok véletlen,hogy Spanyolországban a vonatközlekedés mennyire megbízható?Tehát,hogy késések mindennaposak,vagy nincsenek is?
Itthoni tapasztalatból tudom,hogy késés term. mindenhol,és bármikor előfordulhat,csak hogy mindennapos e ez Spanyolhonban?

Köszi előre is a segítséget!
Zsu58 Creative Commons License 2004.08.25 0 0 83
Köszi! Hol lehet ilyet venni?
Előzmény: bopat (82)
bopat Creative Commons License 2004.08.24 0 0 82

Elvileg kérhetik, mi vettünk is egyet, potom 3 Euroért... Annyit megér

Előzmény: Zsu58 (81)
Zsu58 Creative Commons License 2004.08.18 0 0 81

Sajnos nem láttam, ritkán nézek tévét. Inkább a net előtt ülök, feltéve, hogy hozzájutok a géphez. A maiban volt? Akkor még lehet, hogy meg tudom nézni!

Most éppen a fórumokat bújom, hasznos infókat keresve. Arról mit tudsz, hogy Olaszországban kérhetik a fényvisszaverő mellényt? Nektek is volt?

Előzmény: bopat (80)
bopat Creative Commons License 2004.08.18 0 0 80
Láttad a híradóban a dél Franciaországi viharokat? Mi ott mentünk el pár napja.....
Előzmény: Zsu58 (79)
Zsu58 Creative Commons License 2004.08.18 0 0 79

Sziasztok!

 

Bopat, köszönöm! Már alig várom, hogy újra ott legyek! Klíma sajnos nincs az autóban. Meg is bántuk már, hogy anélkül vettük, de a célért mindent elviselek!

 

Soni, örülök, hogy segíthettem! Aztán hamarosan a robot is meg fog szűnni kis időre...

 

Zsu

Előzmény: bopat (78)
bopat Creative Commons License 2004.08.18 0 0 78

Belépő felnőtt 35 EUR, gyerek 28 EUR.

Én is végig vezettem de meg kellett állnom Olaszországban egy kicsit aludni mert nem bírtam. Az asszony is vezetett de nem sokat,kb 2OO km-t.

Remélem van klímátok az autóban, mert ha nincs akkor csak éjjel menjetek. Ugyanis nagyon , meleg van, éjjel is 28-29 fok volt és nagyon magas a páratartalom, utolsó nap 1OO% os volt.Nekünk volt és állandóan ment.....

Előzmény: Zsu58 (76)
Soni33 Creative Commons License 2004.08.18 0 0 77

Szia Zsu!

 

Köszi a linket, megnéztem, tényleg gyönyörű! Biztos, hogy nem hagyjuk ki!

 

(Megyek most vissza robotolni, gyártom az Áfa bevallásokat! :-((( Csak a robot, robot ....)

 

Szia:

 

Soni

Előzmény: Zsu58 (75)
Zsu58 Creative Commons License 2004.08.16 0 0 76

Bopat,

 

Köszönöm! Ha eszedbe jut még valami, várom!

Mennyi volt a belépő most a Port Aventurába? Megpróbáljuk megfogadni a tanácsod, és maradunk éjfélig, ha bírjuk. Kíváncsian várom! 2000-ben összesen 7 óránk volt az egészre, nem túl sok! Ezért is szeretnénk most autóval menni, hogy ne legyünk időhöz kötve.

 

Üdv:

                Zsu

 

Előzmény: bopat (72)
Zsu58 Creative Commons License 2004.08.16 0 0 75

Szia Soni!

 

Megpróbálom beilleszteni a linket, ahol meg tudod nézni, hol találod Montserratot, talán sikerül.

Nálunk is a férjem vezet végig, nekem sajnos nincsen jogsim, nem is lesz. Nem nekem való...

Mi nézelődni is szeretnénk útközben, ezért megyünk kicsit korábban. Már én is számolom a napokat, bár még addig két hetet kell dolgozni! Majdnem egyidőben leszünk odakint, lehet, hogy még találkozunk is, ki tudja!

 

 

http://www.maporama.com/share/iti.asp?ItineraryID=8CCDD4CE-CBED-48E8-9AAB-4D3D20D42741&language=En

 

 

Zsu

Előzmény: Soni33 (73)
Soni33 Creative Commons License 2004.08.16 0 0 74

Szia bopat!

 

Neked is nagyon köszi a friss infokat, főleg az autópálya díjakkal kapcsolatosakat.Mi ugyanis korábbi tapasztalatok alapján kevesebbre számítottunk, ez így elég sok lesz, főleg ha visszafelé is autópályán jövünk. :(

Sok felé szeretnénk mászkálni, két hét csak a tengerpartból is sok lenne, majd jövünk-megyünk. Ezért is jó  kocsival menni!

 

Már csak 8 dolgos nap+3 pihenős és indulunk!!!!

 

Szóval

 

Gracias! és Hola!

 

Előzmény: bopat (72)
Soni33 Creative Commons License 2004.08.16 0 0 73

Szia Zsu!

 

Mi is két teljes hetet leszünk kint, utazással együtt 16 nap. Szállást már lefoglaltuk, a párom fog végig vezetni, egyhuzamban le akarunk menni, csak valahol megállunk majd, hogy néhány órácskát tudjon aludni.

Ami már biztos program: Barcelona, Port Aventura, a mellette levő csúszdapark, a Lloret-i csúszdapark, Andorra.

Montserrat-ra hogy lehet eljutni? Igaz a térképet még nem vettem elő, hogy megnézzem, lehet hogy inkább azzal kellene kezdeni, minthogy Téged fárasszalak ?!

 

Szia:

 

Soni

Előzmény: Zsu58 (68)
bopat Creative Commons License 2004.08.15 0 0 72

Szívesen

 

Odaút autópályadíj osztrák matrica 7,6 EUR, olasz autópályadíj kb. 65 Eur, francia pedig kb 35-4O EUR. A spanyol kb 2O. Visszafelé Spanyolországban már nem jöttünk autópályán mert Andorrán keresztül jöttünk és ott nincs autópálya. A gázolaj ott eszméletlen olcsó, alig O,64 EUR. Odaút mindenhol O,85-O,9 EUR volt,de visszafelé már mindenhol felment és alig volt már 1 euró alatt.

Franciaországban is majdnem végig kihagytuk az autópályát, csak Le Puy nal tértünk vissza az autópályára. Viszont ha nincs időd, vagy nincs türelmed akkor mindenképpen menj az autópályán mert eszméletlen tömeg van mindenhol. Pl. amíg beértünk St Tropez be kb. 2 órába telt. A visszaútról nem is beszélve. St Tropez szép de ha fürdeni akartok akkor menjetek Perpignan város tengerpartjára. Eszméletlen milyen szép a tenger ott és NINCS egy szálloda sem, teljesen érintetlen az egész csak franciák vannak ott és apartmanok. Nem is találtunk szállást ott,igaz nem is nagyon kerestük,mert mentünk tovább. Marseille külvárosába aztán találtunk szállodát. Mi 2 felnőtt és 2 gyerekkel 55 -8O Eurót fizettünk per éj.

Előtte való éjjel Andorrában aludtunk, nagyon jó áron 28 EUR/fő  félpanzióval.

Élelmiszerekről nem tudok semmit, mi mindenhol étterembe ettünk, mivel nem lakükocsival voltunk, illetve nyaralni mentünk nem akartam az asszonyt a főzéssel terhelni...:)))

Ha Port Aventurába mentek úgy menjetek hogy maradjatok ott éjfélre, hidd el eszméletlen jó a záróshow , megéri ottmaradni.

 

Hirtelen ennyi, ha még tudni szeretnél valamit, kérdezz.

Előzmény: Zsu58 (71)
Zsu58 Creative Commons License 2004.08.15 0 0 71

Szia Bopat!

 

Megköszönném, ha ellátnál friss információkkal! Autópálya, benzin-, élelmiszerárak, stb. Mire figyeljünk? Mi változott esetleg 2 év alatt? Útközben hol érdemes megszállni? Mi is el szeretnénk újra menni a Port Aventurába, és Montserratba. Nagyon tetszett, természetesen most autóval mennénk. Akkor busszal mentünk, és bizony nagyon kevés volt az idő!

Mégegyszer köszönöm előre is a segítséged!

 

Zsu

Előzmény: bopat (70)
bopat Creative Commons License 2004.08.14 0 0 70

Szia

 

A robbantás miatt ne félj, nem történt semmi komoly sérülés.

 

Spanyolországon mindenki csak az északi részen levő helyeken nyaral Costa Brava,stb, de az idén mi nem oda mentünk, hanem jóval délebbre, Salou ba ami Costa Dourada.

Hát mit ne mondjak sokkal jobb, mi előtte Calellaban voltunk, de Salou sokkal jobb. Ami meglepő hogy itt majdnem kizárólag csak spanyolok voltak, pár olasz és némettel. A szállodában ahol voltunk PLAYA del SOL rajtunk kívül volt még 2 család. A szálloda nem volt egy nagy durranás, háromcsillagos,de szerintem egy erős kettes csak. A reggeli nagyon gyenge volt, mindig ugyanaz, a többi elment.

 

Látnivalók

Port aventura

tipikus amerikai park, Orlandóban már sokilyenben voltam, de a gyerekek nagyon élvezték. Az éjféli tűzijátékot illetve parádét NEM szabad kihagyni. A gyerekeim meg is sínylették , alig bírták...

 

Montserrat

Feltétlenül el kell menni,megnézni mindent, de a legjobb ha egyedül mentek, nem szervezett túrával, mert igy többet maradhattok illetve a környéken több kisebb falut meglátogathattok.

Mi Andorra felé mentünk és ott sok kis faluban megálltunk, egy kávéra, olivaoljat venni, borokat stb.

 

Andorra

Útközben hazafelé Andorrában aludtunk egy éjszakára, nagyon szép helyen.

Az egész egy nagy bevásárlóország, minden olcsóbb mint máshol.Pl a dizel csak O,66 cent, ami nagyon olcsó.A síközpontok nagyon profik, jövőre odamegyünk síelni.

 

Összeségében nagyon tetszett,már másodszor voltunk  itt, de nemsokára megyünk megint, mindenkinekcsak ajánlhatom.

 

Előzmény: Soni33 (67)
bopat Creative Commons License 2004.08.14 0 0 69

Mi a tegnap jöttünk haza Spanyolországból, és mi is autóval voltunk.

Nagyon jó volt, ha lesz időm majd beszámolok.

Előzmény: Zsu58 (68)
Zsu58 Creative Commons License 2004.08.13 0 0 68

Szia Soni!

 

Már én is nagyon mennék, de szept. 2-ig még várnunk kell sajnos az indulással... 2 hétre megyünk, kell ennyi, hogy kirándulni és pihenni  is tudjunk. Mi is visszamegyünk a Port Aventurába, erre nem egy nap, egy hét is kevés lenne, akárcsak Barcelonára! Montserratot kifelejtettem, oda is feltétlenül menjetek el! Persze még van még jópár hely, ahova el kellene látogatni, de sajnos ehhez két hét nem elegendő.

Még egy jótanács! Az úton, főleg odafelé, vigyázzatok a "jóakarókkal"! Legyetek nagyon óvatosak. Tapasztalatból mondom... Ez nem jelenti azt, hogy később már nem kell vigyázni, tolvajok mindenhol vannak!

Reméljük, bennünket megkímélnek majd a robbantgatásoktól. Legyünk optimisták!

 

Zsu

Előzmény: Soni33 (67)
Soni33 Creative Commons License 2004.08.13 0 0 67

Szia Zsu!

 

Nagyon köszönöm, megnézegettem őket. A Dragon Khan a párom szerint kihagyhatatlan, háááááát én nem tudom.... lehet, hogy majd csak lentről integetek neki.

Nekem már csak a mai nappal együtt 9 napot kell dolgoznom az indulásig, ez is nagyon soknak tűnik, nem bíííírom mááááár! Menni akarok!!!

Ti mikor indultok, mennyi ideig lesztek kint?

Pont ma reggel robbantgattak, hallottad Te is a híreket? Szeretném azért épségben meguszni. Röhej, hogy nem mehet már az ember nyugodtan még nyaralni sem. Nem is röhej, inkább szomorú.:-(

 

Szia, ha addig nem "beszélnénk", akkor jó utat, jó pihenést, jó barnulást, stb....Nektek!

 

Szia:

 

Soni

 

Előzmény: Zsu58 (66)
Zsu58 Creative Commons License 2004.08.12 0 0 66

Szia Soni!

 

Én is úgy látom, hogy az idén nem nagyon utaznak Spanyolországba, vagy csak nincsenek netközelben? Mi is Tossába megyünk, pontosabban a tőle kb. 3 km-re lévő Cala Llevado üdülőtelepre. Tavalyelőtt is itt nyaraltunk, így tudok kicsit segíteni! Csúszdapark Lloret de Marban van, a Waterworld. Érdemes elmenni még a Marineland-ba is. A Salou mellett lévő Port Aventurát sem szabad kihagyni, hatalmas élmény! Blanes-ben pedig van egy gyönyörű botanikuskert.

Röviden ennyi, nézegesd meg ezeket az oldalakat! Talán ez is segít!

 

http://www.portaventura.es/

 

http://www.tossademar.com/indexie.htm

 

Zsu

Előzmény: Soni33 (65)
Soni33 Creative Commons License 2004.08.12 0 0 65

Sziasztok!

 

Mi augusztus 27-én indulunk kocsival Tossa de Mar-ba, a Costa Brava-ra. Nem járt arra mostanában valamelyikőtök? Érdekelnének friss infók mindenről, árak, kaják, tengerpart, csúszdaparkok, vidámparkok, Barcelona, esetleg nem lakott valaki a Sol2 apartmanházban, stb...stb...

Kicsit elhalóban van ez a topic, vagy mindenki Tunéziában nyaral? Nekünk is oda kellett volna befizetnünk inkább? :)

 

A válaszokat előre is köszi:

 

Soni

 

 

 

 

 

Zsu58 Creative Commons License 2004.08.04 0 0 64

Sziasztok!

 

Azt hiszem elfelejtettem megírni valamit: ez már a harmadik útunk Spanyolországba. Első alkalommal busszal, másodszor autóval voltunk. Valóban össze vannak törve az autóik, de mi sértetlenül megúsztuk! Persze, lehet hogy csak szerencsénk volt...

Akkor az autóban aludtunk, de az idén mindenképpen meg szeretnénk szállni valahol. Nem sietünk, időben elindulunk, hogy legyen időnk nézelődni.

Leginkább a friss információk érdekelnének, milyen árak vannak most, van-e valami, amire fokozottabban kell figyelni! Két év alatt sok minden megváltozhat!

Mindenkinek köszönöm a segítségét, és továbbra is várom a jótanácsokat!

 

Zsu

pantaleon Creative Commons License 2004.08.04 0 0 63

Mi tavaly voltunk Spo-ban: Barcelona-Valencia-Granada-Faro(POR)-Córdoba-Toledo-Madrid-Girona..., és egyáltalán nem bántuk meg, hogy autóval mentünk. A magyar határnál szálltunk meg első éjszaka, aztán valahol Ligúriában aludtunk egy találomra kiválasztott kempingben, és következő nap már Barcelonában voltunk. Kempingeztünk, kivéve Madridot, ahol a belvárosban hostelben laktunk (ezek nem olyanok, mint a mi hosteljeink, inkább panzióvá alakított lakások), és itt tényleg nem lehetett parkolni, parkolóházba vittük az autót. Barcelonában tudom javasolni a Montjüicot, ahol ingyen lehet parkolni, nem piszkálják a kocsit és 5 perc a metró (ráadásul ott van a Miró-múzeum, az Olimpiai-stadion, stb.). Ami a vezetési szokást illeti, nem különbözik a görög vagy az olasz mentalitástól, szerintem hozzá lehet szokni. Kb. 5000 km-t mentünk, és semmi problémánk nem volt.

izirájdör Creative Commons License 2004.08.04 0 0 62
akinek esze van nem megy kocsival,én most vasárnap jöttem haza(busszal voltunk),de minden autó meg van törve,ezek nem tudnak vezetni,saját szememmel láttam hogy egy 40millás mercivel nekitolatott egy karónak a parkolóban a őrült spanyol a karó kifordult az aszfaltból,de nem érdekelte,mert úgy hagyta és elment strandolni!!!nem lehet parkolni csak ha foglaltatsz a szállóban parkolóhelyet,nincs hely különben!!!
zo_lee Creative Commons License 2004.08.03 0 0 61
Megnéztem utvonaltervezővel, tényleg legalább 100 km kerülő Tavernelle.
Nézd meg esetleg ezeket, ha még nem láttad:
www.camping.it/english/liguria/villadoria
www.camping.it/english/liguria/gallinara/
www.camping.it/english/liguria/baciccia/info.htm
Előzmény: Zsu58 (60)
Zsu58 Creative Commons License 2004.08.02 0 0 60

Szia!

 

Sajnos úgy látom, elég nagy kerülő lenne az nekünk, de azért nagyon köszönöm a válaszod! Nézegettem az olasz lempingeket, de árakat nem igazán tüntetik fel, pedig jó lenne... Ha másért nem, azért, hogy tudjuk, mire számíthatunk!

2 éve már voltunk mi is autóval Spanyolországban, de akkor a kocsiban aludtunk. Most inkább megszállunk valahol. Kényelmesebb, és biztonságosabb is!

 

Zsu

Előzmény: zo_lee (59)
zo_lee Creative Commons License 2004.08.02 0 0 59
A link beszúrása valahogy nem sikerült: www.greenpark.fr
Olaszországban idén találtam egy jó kis nyugis, olcsó kempinget. Egy kicsi kerülő ugyan, de ha érdekel La Speziatól kb 35 km-re a hegyek között Tavernelle falucska mellett található: www.campingtavernelle.it
Előzmény: zo_lee (58)
zo_lee Creative Commons License 2004.08.02 0 0 58
Mi 2 évvel ezelőtt egy kicsit távolabb a francia riviérán álltunk meg útközben.
Ez a Green Park Camping volt Nice mellett Cagnes Sur Merben :

Előzmény: Zsu58 (57)
Zsu58 Creative Commons License 2004.08.02 0 0 57

Sziasztok!

 

Szeptemberben megyünk autóval Spanyolországba. Friss információkat szeretnék kérni azoktól, akik az idén nyáron arra jártak. Az odautat 2-3 naposra tervezzük, tehát 2 éjszakát meg kell szállnunk valahol. Az első éjszakát Genova, a másodikat pedig Carcassone környékén gondoltuk eltölteni. Érdekelne, nem tudnátok-e javasolni kempingeket, ahol bungallók is vannak, elfogadható árakkal? Persze más szálláslehetőség is szóbajöhet! Minden hasznos információ érdekel: benzinárak, autópályadíjak, mire kell fokozottan vigyázni, stb.

Segítségeteket előre is köszönöm:

 

Zsu

zo_lee Creative Commons License 2004.03.30 0 0 56
Forma-1 hotelek Franciaországban végig az autópálya mentén és Spanyolországban néhány.
A honlapjukon részletes leírás pontos helyszinekkel és árral. Nem túl olcsó de legalább van.
http://www.hotelformule1.com
Mi végül nem ezekben szálltunk meg, ezért nincs közvetlen tapasztalatom róluk.
Tranzitszállást Genovában az Itália Tour ajánl:
http://www.port.hu/travel/italia/it_01.htm
Előzmény: Elan (52)
hoppaaa Creative Commons License 2004.03.29 0 0 55
http://www.ihz.it/4DLINK/ihg/all.shtm
Előzmény: hoppaaa (54)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!