A suli honlapját megnézted? Én 2004-2006-ban jártam oda. Első évben tanműhelyes voltam, majd másodiktól egy nagyon jó műterembe kerültem gyakorlatra. Ezzel fényképész OKJ-t szereztem. Az egyéves képzésről nem tudok semmit. Azonban biztos számít majd az is, hogy hány éves vagy, mert én 22 alatt voltam, így minimális költséget kellett fizetnem. Ha minden igaz, afölött fizetős...
hello!! valaki vett már részt az említett suliban képzésen? (Bp-i Szolg. és kézművesipari szakképző iskola) milyenek a tapasztalatok, miket hallottatok ezzel kapcs? én most beszéltem a suli titkárával, aki elmondta, hogy januártól valszi indul egy éves képzés fényképész végzettséggel. szóval tud erről a suliról vki vmit? köszi!!
Én nem hiszek a tanfolyamokban, mert az a pénzről szól és nem találkozhatsz annyi elismert tanárral, mint egy két éves nappali képzés alatt. Ezt a sulit ajánlanám: http://www.kezmuves-prateru.sulinet.hu/Default.htm
Közben én elhatározásra jutottam és beiratkoztam a stalterhez. Október közepén-végén indul a tanfolyam, idén 87 ezerbe kerül. Két kezdő és egy haladó csoport indul, még vannak helyek, ha vkit érdekel. Én nagy izgalommal várom!!!
Ezeknel a tanfolyamoknal az az igaz, hogy annyit hozol ki beloluk amennyit akarsz, ha csak olyan szintig akarsz menni, hogy jol tudd kiexponalni a gyertyat a tortan akkor menni fog siman, de ha egy eletre szolo konzulenseket akarsz szerezni a legnagyobbak kozul akkor azt is lehet.
A Baricz meg az Eifert ott IS tanitanak maximum, mert az Asa-ban biztos, hogy tartottak es tartanak orat, mert kb 100 eve ismerik es szeretik egymast a stalterrel. Az fototorit meg az a Kerekes tartja akinek 5 kepe van kirakva a szepmuveszetiben a test es lelek kiallitason
A szellemkep es a fotograus.hu azok a tobb eves inkabb muveszeti kepzesek, ott nem mondjak el mi a rekesz, es mi a zarido, hanem azt mondjak, hogy mi az experimental foto. A szellemkepet az utobbi idoben nem dicserik nagyon, ahogy tudom ott nagyon elonyben reszesitik az analog technikakat.
Az Asaban 2 alkalom van kimondottan a digitalis fotozasra, es ket alkalom van amikor elohivni tanitanak.
Tavaly a tanfolyam 80 000 ft volt, ket reszletben lehetett fizetni.
En szemelyesen nagy onbizalom problemakkal kuzdottem a fotozas teren, es ugy ereztem, hogy atfogo ismeretekre van szuksegem minden szempontbol. Nagyon sokat szamitottak a kritikak, ahogy a tanarok kulon is foglalkoztak velem, jelenleg tul vagyok az elso kiallitasomon es fotozasbol elek. Ugyhogy abba is hagyom mert azt hiszitek, hogy en vagyok stalter gyorgy masodnickje, pedig nem kapok jutalekot csak nagyon sokat koszonhetek annak az iskolanak :))
Nincs mit, jártam és járok most is hozzájuk. Van művészfotó tanfolyamuk is, és amit Ivettke írt, az nem tudom milyen suli, de most az általam említett helyen tanítanak azok az előadók akiket leírt, legalábbis Baricz Kati és Eifert János biztos.
Én két suli között hezitálok, a Stalter-féle és a Szellemkép. Ha tudtok róla infokat pro és kontra, azt szívesen venném! Igazából a szociofotózás érdekel és a Stalter ugye az, de azt hallottam ez a Szellemképben sem rossz. Ja és az idei árakról tud vki? Még egy kérdés: a Stalternál csak analóg vagy digitális oktatás is van? Engem mindkettő érdekel, főként az analóg, de azért nem ártana digitálissal is jobb képeket csinálni! Köszi.
igen, erről a suliról itt már többek írtak jókat... :)
köszi a tippet!
és te miért mentél el suliba? csak h jobban sikerüljenek a szülinapi tortás képek, vagy valami komolyabb szintre szeretnél eljutni? illetve ha ez utóbbi igaz, akkor hogy érzed, sikerült? vagy a stalternél van lehetőség továbblépésre, ha arra szánja az ember a fejét?
en tavaly kerdezgettem meg, es azota elkeveredtem a http://www.stalter-asa.hu/ iskolaba, elvegeztem a tanfolyamot, 20*4 ora es nagyon nem bantam meg. Mindent elmondanak, de ami a legfontosabb nem valami Gáz Géza tanit, hanem az iskola vezetoje a Stalter Gyorgy aki hires szociofotos, es odahivja orakat adni a legnagyobb neveket. Tartott orat a Fehner Tamas, Baricz Kati, Benko Imre, Kerekes Gabor, Eifert Janos, es meg sokan masok csak azokra nem emlekszem.
szimpatikus az oldal, amit ajánlottál! személyesen te jártál hozzájuk, vagy csak hallottál róla?
köszi a tippet, bár ahogy látom, inkább "csak" a természetfotózással foglalkoznak. én inkább átfogóbb tanfolyamra gondolok, de ez még mindig jobban tetszik mint azok a tanfolyamok, ahol szinte csak divatfotózást tartanak.
Én is fotós sulit keresek, kezdő-amatőrt. Elsősorban tájfotózás és portré, épület érdekelne sok-sok gyakorlattal. Foto Art Magazin-t és a Carts-ot nézegettem...mit gondoltok róla?
Sziasztok. Egy fotós tanfolyamot keresek. Elsősorban divat, glamour téma érdekel, és abból is a világítás. Kihagynám azokat a kurzusokat és tanfolyamokat, ahol teljesen kezdők vannak és azokat ahol a kompaktokkal való fényképezést oktatják. Semmi bajom a kompaktokkal, de egészen más jellemzőik vannak mint egy tükrösnek.
Sziasztok,
Én most érettségizem, és egy okj-s fotótanfolyamot céloztam meg. Terveim szerinte Budapesten a Budapesti Szolgáltatói, és közművesipari szakközépiskolába fogok jelentkezni. De volna itt egy probléma, hogy nekem a jelentkezéshez be kell adnom egy fotós nevét, akinél 2. évben elvégezhetem a gyakorlatot. És nagyon jó lenne, ha találnék ilyet pesten.
Ha valaki tudna nekem segíteni ez ügyben, akár csak nevekkel, telefonszámokkal, és akármilyen adattal, azt megköszönöm.
Vagy ha esetleg van valakinek valmai más tipja, pesti okj-s képzésben azt is szívesen várom.
Előre is köszönöm:
cAPSLOCK