A ferjem nem hajlando mashogy kezelni a gepet, csak ha semmi dolga vele a tablettan (meg persze jelzes eseten so/oblito) kivul. Ugyhogy nalunk egesz tab van, de valami sajatmarkas.
Megtennéd, hogy leírod melyik anyagot hol -vagy milyen márkanéven keressem?
Hidegvízes gépe esetén a melegvízet nem viselné el? Csak csökkene a számla!? (éjjeli áramról a bojlerból)
Egy napkollektort szeretnék gyártani, vagy minimum egy kerti hordó/zuhanyból be tudnám vezetni a vízet, mert hagytam egy plusz csővet anno a kert felöl... Vajon ha nincs külön ráírva is mehet be magától melegvíz?
Meg hát az sem mindegy gondolom, hogy 8 fokos fúrtukról kapja a vízet, vagy 25 fokos előlemegített víz megy be.
A kérdés, hogy hőmérőzi-e a vízet, vagy csak időre melegít, mert akkor mindegy, hogy hány fokos a bemenő víz akkor is továbbfűti,sőt túl is fütheti... ha hőmérőzi akkor csak igazaítana hozzá! ;)
De ebben az összegben már benne van a 7 évre leosztott beruházási összeg (gyk. a gép ára) is.
A kézi mosogatást nehéz így kikalkulálni. Mert van, akinek villanybojlerből jön a melegvíz, van, akinek gázból - és megint másoknak távfűtésből... Aztán a vízhasználat is nagyon nagy szórást mutat. Én kipróbáltam egyszer, csak a vízhasználatra kihegyezve. Az edények harmada se volt elmosva, és a mosogatótálca már csurig volt. ez már akkor 3x annyi víz volt, mint amennyivel a gép mosogat.
Lehet számolgatni, csak mi értelme? Beleszámolod a mosogatásra, tájékozódásra, stb. fordított időd értékét, a gép által foglalt ingatlan értékét, a gép értékét?
Én kerülöm a túlbonyolított "multi" vegyszereket. Megfizethető eszközökkel lehetetlen megoldani, hogy mindig éppen az oldódjon ki, amire szükség van (hát még ha töreled is a tablettát). Ezeknek a használata olyan, mintha a motorolajat együtt tankolnád a benzinnel, aztán a gépkocsid laborja megpróbálja szétválasztani. Pl. honnan tudja a tabletta gyártója, hogy nálad milyen kemény a víz? Ha multitab esetén is átmegy a víz a vízlágyítón, de nincs regeneráló só (vagy azt is beleteszik a tabba?), akkor tönkremegy a vízlágyító.
Valaki próbálta már összehasonlítani, hogy mennyi egy kézi illetve egy gép mosogatás ára?Teljes villany+víz+ adalékokkal összevetve?
Nekem Zanussi mosógatógépem van, kb fél éves lehet.Még nem tudom mire érdemes odafigyelni a mosogatószerekkel kapcsolatban, bár pár lapot visszaolvastam már itt.
Azt olvastam, hogy a drága tablettákat nem érdemes megvenni.
Én tablettát használtam + sót + öblítőt is.Öblítő nélkül csúnya volt a pohát, pedig multitab volt benne.
Multitab az amiben egy kis gyöngy van ugye?
A multitab gomb benyomásakor azonban még +plussz időt ír ki a mosogatáshoz.Én ezt be is nyomtam a minap, hogy akkor így majd szebben mosogat el talán, de nem változott semmi, talán még nem is volt annyira szép... igaz pontosan már nem emlékszem egyszer pl ragadt minden...
Lehet, hogy nekem nem kell a multitab gombot benyomni valamiért?(Sacc 120 perc helyett 145 perc lesz a mosiidő)
Vagy pl olyan magas a vízkő- fúrt kút- hogy nem elég a multitab?
De ha meg nem használom a mulitab gombot akkor pazarolok?
Bocsi lehet, hogy tudatlan vagyok, vagy túl régi a gépem, de szerintem az öblítő hőfokát nem lehet külön szabályozni. Az én gépemen elindítok egy programot és kész azt csinálja végig.
Én is lidl cuccot használok. Jelenleg a sima tabit, hozzá pedig öblítőt és sót (ezek is lidl). Nekem a félórás 35 fokos gyorson is feloldódik teljesen. Ami viszont mostanában előfordul, hogy a poharak, ahogy felfekszenek a rácsra ott egy 1*1 mm-es részen olyan mintha koszos maradna. Kézzel simán le tudom törölni, semmi makacs szennyeződés, csak éppen látszik. Ilyet tapasztaltatok már? Most az előbb egy eco program ment le 55 fok mosás, 60 fok öblítéssel és lárszódtak a mini foltok.