Keresés

Részletes keresés

zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.08.02 0 0 1931

Na álljon meg az imádtságos menet! Mértani sorozat összege, abból következik, hogy 1 egyedre vezethető vissza. Itt a probléma nálad, a többi mellébeszélés csak. 

Előzmény: advocatusdiaboli (1930)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2018.08.02 0 0 1930

Ha értenéd az evolúciót, mint olyat, és tisztában lennél azokkal a fogalmakkal, amelyekről közben meg te akarsz másokat kioktatni, akkor tudnád pontosan azt, hogy fajok valójában NINCSENEK, egy pillanatnyi evolúciós fejlődési állapota van egyedeknek, és azoknak az adott ismérvek alapján kellően közel álló csoportját tekintjük egy fajnak.

 

Eleve szokás azzal próbálkozni, hogy egy fajba azon lények tartoznak, amelyek egymás között szaporodóképesek, és utódjaik is azok - de a helyzet az, hogy igen nagy számú, besorolás szerint (és külső-belső jellemzők alapján is) teljesen más (természetesen azért közeli rokon, hasonló) faj van, amely szaporodóképes is, és utódai sem meddők. Madarak között még olyat is találtak, ahol az eltérő fajként besorolt, és egymás között NEM SZAPORODÓKÉPES (de egy köztük elhelyezkedő fajjal, "gyűrűfajjal" már igen), persze még mindig erősen hasonló madárkák között nem nagyobb a genetikai eltérés, mint az emberi rasszok szélsőértékei között - és van arra is példa, hogy ennél sokkal nagyobb genetikai eltérésű fajok is kereszteződni képesek, sőt, utódjaik sem okvetlenül sterilek - például az oroszlán/tigris/leopárd hibridek hímjei ugyan azok, de a nőstények nem, azok tudnak bármelyik szülő-fajukkal kereszteződni, és az utódaik már teljesen nemző- és szülőképes hibridek.

 

Ezt csak annak érzékeltetésére írtam le, hogy önkényes és valójában rendkívül homályos határokkal operáló definíciókon kár lovagolni.

Előzmény: zöldkomcsi. (1924)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2018.08.02 0 0 1929

Pafff... Az egész posztban nincs egy értelmes (és igaz) gondolat sem...

Előzmény: zöldkomcsi. (1923)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.08.02 0 0 1928

Látjátok föleim szemtükkel mik vogymuk? Adenin, citozin, guanin, timin kobinációinak a variációi információ vogymuk.

zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.08.02 0 0 1927

A vallás nem más, mint babonás hiedelmek összessége.

 

Példa? Nincs.

Jó. Akkor innen folytassuk?

Tehát a vallást ne mossuk össze a babonával.

Véleményem szerint a vallás és a tudat egy és ugyan az, nem közel állnak hanem azonos ugyan az a jelensége az anyag szerveződésének. Amikor eljut oda, hogy fel tud tenni kérdést, akkor mi az első kérdés? Csak önmagáról teheti fel önmagának, "Ki vagyok ÉN?"

 

(egy mlm megszállott az nálad hová sorolandó babonás hiedelem az is? ...aki béres cseppel gyógyítja a rákot? az is?)

 

2/2. Az egyes ember halálával, léte, személye, öntudata, minden élménye és érzése megsemmisül istenével együtt.

 

Mitől lett aminek csak egy jelensége volt? Az megmarad?

 

2/6. Az emberi tudattól független, a vallások által közvetített (abszolút) Isten nem létezik!

 

 

Melyik ez a vallás? Tudtommal ilyen nincs. Te babonákról beszélsz, azokon arat fényes győzelmet csillogó elmétek. (-: Hogy isten mint termelőeszköz vagy veszély forrás, utasítást osztó főnök nem létezik. ((((-: 

Előzmény: Baracskai Teofil (1926)
Baracskai Teofil Creative Commons License 2018.08.02 0 0 1926

"De ne mossuk össze se a vallást a babonás hiedelmekkel se."

 

A vallás nem más, mint babonás hiedelmek összessége.

A beszéd (a nyelv) segítségével nemcsak a tárgyi világ ismerhetõ meg, hanem elvont fogalmak is képezhetõek, tárolhatóak az agyban.

A különbözõ mesék és legendák tárgy- és személy-alakjai épp úgy "élnek" agyunkban, mint az érzékszerveink által tükrözött "valóságos" világ.

Egyes kirívó esetekben össze is keveredhetnek és keverednek ezek a különbözõ úton szerzett "emlékek".

Ilyen a vallásos környezetben neveltben az isten fogalma. Tehát minden istenben hívõ személy agyában (tudatában) él (az agyban tárolva) egy isten-kép, amely többé-kevésbbé hatással van életére. Minél nagyobb hatással van az isten-kép életére, annál élõbb és "valóságosabb" ez az isten az õ részére. 

2/1. Annyi isten van, ahány istenben hívõ ember él jelenleg a világon.

2/2. Az egyes ember halálával, léte, személye, öntudata, minden élménye és érzése megsemmisül istenével együtt.

2/3. A kialakult isten-képek egyediek, bár a vallások (fõ vonalakban) meghatározzák lényegét. Azonban az emberek természetüknek, intelligenciájuknak, képzelõerejüknek, tanulmányaiknak megfelelõen alakítják szükségletükhöz ezt a képet. Van aki öregembernek képzeli, van aki a természet törvényeit tartja a mindenhatónak, van aki az õsrobbanást. Nagyon régen égitesteket, sőt állatokat tiszteltek istenként stb.

2/4. Ezt az egyéni isten-képet nem lehet senki másra rákényszeríteni.

2/5. Egy isten képpel nem rendelkezõ személy sem kényszeríthet valakit isten-képének "törlésére"!

2/6. Az emberi tudattól független, a vallások által közvetített (abszolút) Isten nem létezik!

Előzmény: zöldkomcsi. (1925)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.08.02 0 0 1925

De ne mossuk össze se a vallást a babonás hiedelmekkel se.

Előzmény: Baracskai Teofil (1922)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.08.02 0 0 1924

Igen, megszűnik. Hihetsz mást tőlem - de te is tudod, hogy nem tudsz semmit sem bizonyítani. Soha senki nem tért vissza még a halálból (csak mesékben meg legendákban), és soha nem sikerült a feltételezett túlvilággal bármiféle kapcsolatot sem létesíteni, onnan információt kapni (megint hagyjuk a szélhámosságokat és orvosi eseteket).

 

hááát....? .... lehet igazad, hiszen hogyan tudhatnám meg, hogy ugyan ez a gondolat íródna e most ide ha közben nem pusztul el néhány idegsejtem? Én úgy érzem nem számít, az elpusztult sejtek a többiben tovább élnek és ugyan ez íródna ide most. De bizonyítani nem tudom ....és ha ragaszkodsz hozzá bebizonyítom, hogy miért bizonyíthatatlan pl ez is.

Avagy létezik, hogy tényleg nem érted? más másodszor ismételtem, hogy 

1, az az egy darab idegsejtről beszélek? annak a sorsáról életéről haláláról,

azt hasonlítom egy emberhez. A sejt is megszületik, fejlődik 5 000 kart növeszt némelyik egész hosszú méteres, azzal egy bonyolult szerkezeten kapcsolódik más sejtekhez akiknek üzeneteket küldözget és ugyan így ő is kap sok 1000 másiktól. Miért is lesz olyan amilyen? Ha egy kutya vagy macska vagy egy bogár agyában születik meg? Vagy ebben vesz részt amit most olvasol mert a te koponyádban ténykedik? Mire elolvastad már kapott milliónyi üzenetet és el is küldött ugyan annyit, de az is lehet, hogy ebben a pillanatban pusztult el, nem is kap és nem is küld többet.

 

Már megint a doktrinált, mágikus gondolkodás, ami egyszerűen nem teszi lehetővé számodra, hogy amit olvasol - AZT MEG IS ÉRTSD. Ez veled egyébként generálisan a probléma - összeolvasol mindenfélét, és kiraksz belőle magadnak egy szó szerint elmebeteg világot - aztán nem érted, mi ezzel mások baja...

 

Mi van???? te most már tényleg meghibbantál??? Csak azt írtam a tudomány bebizonyította, hogy az ember esetén az alfajok száma

1.

Korábban is de legutóbb a géntérkép alapján a mitokondrionális gének tanulmányozásával is  így már egyértelmű.

Te most ez vitatod? Mi köze ennek az én személyiségemhez meg ahoz, hogy mit olvasok össze vissza

?

 

Az alfajok esetleges besorolását, a rasszok taglalását viszont szerintem inkább mellőzzük - rossz ízű témakör ez, amiben az az érzésem, hogy a XX. század fajelméleti tébolyai és népirtásai után nagyon sokáig nem lehet még őszintén beszélni. 

 

Semmi rosszízű nincs benne, egy alfaj származása egy egyedre vezethető vissza. Matematika, sorozatok ...de ha ezt se érted, ez tényleg középiskolás matematika, ez nem olyan mint amit kérdeztem, hogy ha meghívtál 30 barátod a születésnapodra milyen valószínűséggel lesz köztük legalább 1 akivel ugyan arra a napra esik, azt ok elfogadom nem tudhatod, de a sorozatok az más, ha most ezt sem tudtad feldolgozni tényleg felfüggesztettem a társalgást. Egyébként se szóltál hozzá eddig semmi érdemlegeset ebben a topicban.

Előzmény: advocatusdiaboli (1920)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.08.02 0 0 1923

Egyet is érthetünk de csak azzal a lényeges kiegészítéssel, hogy az atom létezése sem bizonyított mivel a módszer pontosan megegyezik. De ha a kémiai módszerrel oszthatatlan anyagi részek létezését bizonyítottnak tekinted akkor kénytelen vagy a végtelen számú párhuzamos univerzum létezését is. Ott van, látod a macskát. Ennyi. Vagy adj más magyarázatot miért látod, akkor az meg annyi. Én adhatok ilyet ha megkérsz a változó súlyviszonyok törvényére., de tedd meg te ha szerinted az atom nem jó ..de ha jó? ... hát akkor csapdában vagy mert a párhuzamos világ is jó. (-:

Előzmény: advocatusdiaboli (1921)
Baracskai Teofil Creative Commons License 2018.08.02 0 0 1922

Az õsmajom, az õsember is álmodott már akkor is, amikor még beszélni sem tudott (a gégefõ és a szükséges agytekervény még nem alakult ki). 
Mirõl álmodhatott az õsember? Erdõrõl, mezõrõl, állatokról, emberekrõl, vadászatról, olyan eseményekrõl, ami megtörtént vele, csak egy kicsit különös módon és mikor felébredt tudta, hogy amit álmában látott, az alatt az idõ alatt történhetett, amíg a barlang földjén aludt. Tehát alvásközben valahol volt, valamit látott, valamit csinált és egy kicsit érthetetlen is volt. Különösen mikor álmában azzal a nagyapjával találkozott, akit már nagyon régen megölt egy barlangi medve. És látott ismert és ismeretlen férfiakat, nõket, gyermekeket. Maradjunk a nagyapánál.
Azt tudja ez az õsember, hogy a nagyapját (miután a medve szétmarcangolta) eltemették fegyvereivel együtt, tehát a teste itt van a domboldalban elásva. Ahol õ álmában "járt" ott mégis "élt" a nagyapja, éppen vadászott! Tehát kell, hogy a nagyapjának egy bizonyos része nincs eltemetve, hanem egy bizonyos környezetben él. Az is feltûnhetett az õsembernek, hogy amíg él az ember, akár ébren van akár alszik, lélegzik, valami láthatatlan dolog jár ki és be az orrán. Amikor viszont meghalt nincs ez a (gáz) láthatatlan mozgás, vagy fordítva, aki nem lélegzik, azt már többet nem lehet felébreszteni, meghalt.
Miután a beszéd kifejlõdött, az emberek szókincse gyarapodott. Egymás álmait elmesélve arra a következtetésre jutottak, hogy kell lenni egy "másvilágnak", ahova az ember alváskor odalátogathat, ha pedig meghal, akkor végérvényesen odakerül. Mivel azonban a test bizonyíthatóan itt marad, kell lenni egy résznek, ami a másvilágon él. Ennek jó bizonyítéka az elmaradt láthatatlan (légnemû) anyag hiánya, ami valószínûleg a "másvilágban" képviseli az ittmaradt testet. Ebbõl a következtetésbõl keletkezett a "lélek " fogalma. 
Lehetséges, hogy valakinek a fenti bekezdésben foglaltakkal, az álom szerepével kapcsolatban fenntartása, problémája van és nem látja be annak valószínûségét. Egy kis fantázia és logika segítségével könnyen belátható a dolog, ha a következõ mondatokat figyelmesen átgondolja:
Képzeljük el, hogy a horda egy tagja elõadást tart arról, hogy létezik valahol egy olyan vadászmezõ, ami örök és odaköltözik mindenki, aki meghalt és ott él tovább. Ha a "mese" hallgatói nem lennének meggyõzõdve arról, hogy álmukban õk maguk is jártak már ott (mintegy látogatóba), hiszen találkoztak halott rokonaikkal, akiket ott "élve" láttak, tehát maguk is "tapasztalták az örök vadászmezõ" létét, semmiféle "tudományos" érvvel nem lehetne meggyõzni õket egy "ismeretlen és elvont" fogalomról.

 

 

advocatusdiaboli Creative Commons License 2018.08.02 0 0 1921

"De én téged kérdeztelek mert te vagy a végtéen számú párhuzamos univerzumot nem tekinted annak."

 

És ha hiszed, ha nem, azért nem tekintem bizonyítottnak - MERT NEM BIZONYÍTOTT.

PONT.

 

Nincs ezen tovább mit rágódni.

Előzmény: zöldkomcsi. (1916)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2018.08.02 0 0 1920

"Figyelmetlen van egy az az 1 idegsejtről beszéltem. azzal mi lesz? elrohad oké. de mitől is jött létre lett olyan amilyen? A gondolat is megszűnik amit alkotott pár millió társával mintázatba rendeződve?"

Igen, megszűnik. Hihetsz mást tőlem - de te is tudod, hogy nem tudsz semmit sem bizonyítani. Soha senki nem tért vissza még a halálból (csak mesékben meg legendákban), és soha nem sikerült a feltételezett túlvilággal bármiféle kapcsolatot sem létesíteni, onnan információt kapni (megint hagyjuk a szélhámosságokat és orvosi eseteket).

"Aztán még egy évszázad és a teremtés könyve beigazolódott. Legalábbis az, hogy a ma élő emberek 1 ősanyára vezethetők vissza, az ember esetén az alfajok száma :1"

Már megint a doktrinált, mágikus gondolkodás, ami egyszerűen nem teszi lehetővé számodra, hogy amit olvasol - AZT MEG IS ÉRTSD. Ez veled egyébként generálisan a probléma - összeolvasol mindenfélét, és kiraksz belőle magadnak egy szó szerint elmebeteg világot - aztán nem érted, mi ezzel mások baja... Magad is említetted/elismerted korábban, hogy diagnosztizáltak személyiségzavarral, saját szavaiddal élve "van flepnid" - szerinted ez nem jelent semmit? A morbus tudat hiánya nagyon látványos - amikor teljesen összefüggéstelen habókosságokat írsz le, majd ekézed azokat, akik "nem érnek fel hozzá"...

Nem kérlek, egy sor sem igazolódott be a teremtés könyvéből, és az az "egy ősanya" az messzemenően nem azt jelenti, amire te itt utalsz. Megjegyzem van erről is vita, az az egyetlen ősanya sokak szerint inkább kettő, ősapáról pedig eleve párról/többről beszélnek - de praktikusan ez nem jelent mást, mint azt, hogy a korai időkben a borzasztóan kis (globálisan is valószínűleg időnként pár százra-ezerre fogyatkozó !!) számú embercsoportokból van egy vagy kettő olyan női egyed, a "mitokondriális Éva", akinek a leszármazási ága, az ő utódai (keveredve azért más emberekkel is !!!) mindenkiben megvan.

Tegyük hozzá, hogy van/vannak feltételezett mitokondriális Ádámok is, egy, vagy nagyon kevés férfi egyedre vezethető vissza a férfiak leszármazási vonala is - ebben is visszaköszön az, hogy az evolúció kemény dolog, és az őskori embercsoportok állandóan a kihalás peremén vergődtek. Viszont a feltételezett mitokondriális Éva 2-300 ezer évvel ezelőtt élt, így még nem is volt feltétlenül Homo Sapiens (és bizonyosan nem volt Homo Sapiens Sapiens), a feltételezett Ádám meg 100-150 ezer évvel ezelőtti időszakra szóródott (és ő sem volt még Sapiens Sapiens).

Az alfajok esetleges besorolását, a rasszok taglalását viszont szerintem inkább mellőzzük - rossz ízű témakör ez, amiben az az érzésem, hogy a XX. század fajelméleti tébolyai és népirtásai után nagyon sokáig nem lehet még őszintén beszélni. Az egyértelmű, hogy egy fajba tartozunk, az is, hogy a rasszok között, ha vannak is eltérések, az átfedés olyan nagy, hogy egy adott rassz valamilyen szempontból szélsőnek tekinthető mutatói (fizikális-szellemi képességekre gondolok) bőven átfedik a többit, bármelyik rassz átlagosnál okosabb/ügyesebb/erősebb/magasabb/stb.. egyedei simán felette lehetnek bármelyik másik rassz hasonló átlag-értékeinek - viszont az átlagok mégis tudnak olyan jelentős eltéréseket mutatni, a genetikai állományban is van már akkora eltérés, amelyeknél az állatvilágban simán alfajról beszélünk. Ezt csak száraz tényként gondoltam fontosnak idevetni.

 

A Teremtés Könyve teljesen konkrét eseménysort és időrendet ír le - ami teljesen konkrétan cáfolásra került - NEM EGYEZIK A VALÓSÁGGAL. Persze, ha megint belekezdünk a mágiába, és átdefiniáljuk a szavakat, meg elkezdjük "metaforikusan értelmezni" a dolgokat, akkor rögtön eljutunk a "királynőtmegölninemkellfélnetek" síkjára, miszerint ha tetszés szerint variálhatjuk a szavak-kifejezések értelmezését, akkor végül is ugyanabba a szövegbe BÁRMIT belemagyarázhatunk, meg persze bárminek az ellenkezőjét is - viszont MINDIG CSAK UTÓLAG... Hogyne, a Bibliába utólag bele lehet bármit magyarázni - csak éppen ez sületlenség - tessék szépen letenni az asztalra azt a "megfejtési kulcsot", aminek birtokában ELŐRE ki lehet belőle olvasni a történteket... Mert utólag persze én is tudok gyártani olyat, ami működni fog - csak az egész hazugság/kitaláció mivoltát pontosan az bizonyítja, hogy ahány ilyen magyarázat - annyi utólag kreált megfejtőkulcs lesz...

 

A csövet/csőlátást pedig nekem te ne emlegesd, ha megkérhetlek - mert felkapom a vizet.

Előzmény: zöldkomcsi. (1917)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2018.08.02 0 0 1919

Ugye te is tudod, hogy ezzel még vitázni sem lehet??

Dogmatikus kijelentések - bizonyíték mögöttük meg semmi.

Előzmény: Törölt nick (1918)
Törölt nick Creative Commons License 2018.08.01 0 0 1918

Teremtő és lélek is létezik, csak még a jelenlegi tudomány nem ismeri ezeket (kivéve a tudósok némelyikét, akik felismerték hogy muszály léteznie egy teremtőnek). Egyszerűen nem tart ott. De rá fog jönni, ahogy rájött, hogy nem a Föld a mindenség központja.

Előzmény: advocatusdiaboli (1915)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.08.01 0 0 1917

Hogyne állna le. Sőt, az már az előtt leáll, hogy az idegsejt elrothadna - amint a sejtek anyagcseréje leáll, megsemmisül az általuk hordozott információ (az illető személyisége-tudása).

 

Figyelmetlen van egy az az 1 idegsejtről beszéltem. azzal mi lesz? elrohad oké. de mitől is jött létre lett olyan amilyen? A gondolat is megszűnik amit alkotott pár millió társával mintázatba rendeződve?

 

Marxot meg más korabeli filozófusokat meg azért ne keverjünk ide, mert a modern természettudományok megszületésének kora előttiek, Marx kora ismeretei alapján még a Teremtés Könyvét sem tudhatta tudományosan cáfolni. Ahhoz kellett még bő fél évszázad.

 

Aztán még egy évszázad és a teremtés könyve beigazolódott. Legalábbis az, hogy a ma élő emberek 1 ősanyára vezethetők vissza, az ember esetén az alfajok száma :

1.

 

Ez a része a bibliának teljesen tudományos hiszen figyelemmel van arra, hogy a géneknek ki kell szóródni egy nagyobb populációba, ugyebár mikor Káin megöli Ábelt elmegy egy másik tartományba elbujdosni.

Mit jelent a legeleje? amikor "teremté Isten az eget és a földet?" Na az aztán a jó kérdés!

Szerinted?
Ezt már Marx előtt Feuerbachnál is olvashatod a Kereszténység Lényegében (amúgy ajánlgattam már neked, rövidített kivonatot is lehet a neten találni, mert azóta se tudtak ahoz semmi lényegeset tenni hozzá), hogy ami egyik korban misztikum, másik korban lehet egzakt tudományos tény.

 

 

Erre nyomtam a + -t. ..és most se ostobaság a többi se, csak abból a csőből nem láthatsz dolgokat ami viszont képessé tesz részletek jó megfigyelésére egy szűk területen.

 

És most ne keverjük ide az információ kvantummechanikai értelmezését, már csak azért se, mert adott esetben nem is kell az információknak elemi szinten megsemmisülniük ahhoz, hogy teljesen használhatatlanná, értelmetlenné váljanak.

 

 

 

 

Előzmény: advocatusdiaboli (1914)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.08.01 0 0 1916


Az atomok létezését  pedig  nem én tekintem bizonyítottnak - hanem azok bizonyítottan léteznek.

 

De én téged kérdeztelek mert te vagy a végtéen számú párhuzamos univerzumot nem tekinted annak.

Egyetértek egyébként de csak úgy ahogyan a végtelen számú párhuzamos világ a tükörrel meg az ernyőkkel a macskával, az atomok csak ceruza, papír, mérleg, számolás. Bizonyított szerintem is.
De én mint ha meg is indokoltam volna? Elkerülte a figyelmed, linkeltem Dalton kísérletét.

 

 Amiben ugyebár most már küszöbön áll úgyis a világháború, valamint a járvány, ami remélhetőleg úgyis mindenkit elvisz rajtad kívül...

 

 

Miért? Te nem is tudtad??? )-:

Legyél inkább pozitív és azt jövendölését a zöldkomcsinak vedd figyelembe ami szerint a totális háborúk kora viszont véget ért és visszatértünk a középkorba.

Előzmény: advocatusdiaboli (1915)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2018.08.01 0 1 1915

Tényleg nem fogod fel, milyen hülyeségeket beszélsz???

 

Most gyakorlatilag azt fejtegeted, hogy ha nem tudom természettudományosan itt és most, azonnal és egyértelműen cáfolni isten (szélesebb aspektusban valamiféle természetfeletti erő) létezését, akkor az nyilvánvalóan létezik is. EZT ÁLLÍTOD.

 

Tényleg muszáj nekem ezzel a kisovis nívóval foglalkoznom? Ez pontosan ugyanaz a szint, mint amikor ID meg bella kijelentik, hogy a kontinensek vándorlása vagy az evolúció puszta kitaláció, nem létezik - mert ők nem látják a saját szemükkel, és márpedig akkor az nincs...

 

Az atomok létezését  pedig  nem én tekintem bizonyítottnak - hanem azok bizonyítottan léteznek. Viszont ennek megint SEMMI KÖZE ahhoz, amiről te beszélsz, és az igazi katasztrófa az, hogy te ezt nem fogod fel, a másikat tartod lükének, mert "nem érti meg az összefüggéseket" - azon összefüggéseket, amelyek nem is léteznek - csak a te záp, mágikus gondolkodásodban... Amiben ugyebár most már küszöbön áll úgyis a világháború, valamint a járvány, ami remélhetőleg úgyis mindenkit elvisz rajtad kívül...

Előzmény: zöldkomcsi. (1913)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2018.08.01 0 1 1914

"Igen de mikor egy idegsejtünk elrohad pedig van személyisége annak is 5000 ismerőssel tart kapcsolatot, akkor mi is történik? A gondolat nem áll le aminek a része volt."

Hogyne állna le. Sőt, az már az előtt leáll, hogy az idegsejt elrothadna - amint a sejtek anyagcseréje leáll, megsemmisül az általuk hordozott információ (az illető személyisége-tudása). Pontosan olyan ez, mint egy DRAM memória, ameddig tápfeszültség alatt van és folyamatosan frissíti a memóriavezérlő, addig őrzi az információkat - de a kettőből bármelyik kiesik (legtöbbször nyilván egyszerre mindkettő, de elromolhat csak a memóriavezérlő is) - akkor a rendszer által hordozott információ MEGSEMMISÜL.

És most ne keverjük ide az információ kvantummechanikai értelmezését, már csak azért se, mert adott esetben nem is kell az információknak elemi szinten megsemmisülniük ahhoz, hogy teljesen használhatatlanná, értelmetlenné váljanak.

Marxot meg más korabeli filozófusokat meg azért ne keverjünk ide, mert a modern természettudományok megszületésének kora előttiek, Marx kora ismeretei alapján még a Teremtés Könyvét sem tudhatta tudományosan cáfolni. Ahhoz kellett még bő fél évszázad.

Előzmény: zöldkomcsi. (1910)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.08.01 0 0 1913

Nem, NINCS BIZONYÍTVA. Egy filozófiai síkon felvethető lehetőség, hogy "minden megtörténhet" - de ez nem jelenti azt, hogy minden meg is történik.

 

Mi a gátló körülmény? Van kísérlet arra is? Nincs, hát nem is lesz, mivel nincs gátló körülmény.

 

Már megint mellébeszélsz. Ha nem írod, hogy bizonyítottnak tekinted e az atomok létezését akkor nincs miről beszéljünk.

Előzmény: advocatusdiaboli (1912)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2018.08.01 0 0 1912

Nem, NINCS BIZONYÍTVA. Egy filozófiai síkon felvethető lehetőség, hogy "minden megtörténhet" - de ez nem jelenti azt, hogy minden meg is történik. Egyébként még az sem igaz, hogy "minden" - adott keretek így is vannak.

 

Bekajáltál valami TIT-szintű gügyeséget, és most ezzel haknizol folyamatosan, el lettél vele kergetve a píkolajból - erre most itt hozod elő?? Nem, nem következik semmiből sem az, hogy márpedig végtelen számú párhuzamos univerzum igenis van.

 

Ugyanaz a mágikus gondolkodás által elkövetett hiba bukik itt is elő, hogy valami NEM LÉTÉNEK a bizonyíthatatlansága sokaknak már a létezése bizonyítéka - holott ez se többet, se kevesebbet nem jelent annál, amit jelent.

Előzmény: zöldkomcsi. (1907)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.08.01 0 0 1911

((((((((((((((-: Na akkor bizonyított az atom létezése nálad vagy nem? Ennyit csak kinyilatkoztathatnál.

Előzmény: advocatusdiaboli (1909)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.08.01 0 0 1910

Igen de mikor egy idegsejtünk elrohad pedig van személyisége annak is 5000 ismerőssel tart kapcsolatot, akkor mi is történik? A gondolat nem áll le aminek a része volt.

Amit improvizáltam most ide nektek elméletet az arról szól, hogy minden hálózatnak vannak értelem jelenségei, nem halljuk mert az agyunk működése elnyomja és egyébként is más az idő léptéke. Lehet e kapcsolat ezek közt? Erről már nem nagyon tudok mit mondani. Majd megtudjuk ha az agyunk elhallgatott.

 

Pont erről szól a beszélgetés, hogy mit nevezzünk "léleknek". Az megszűnik az biztos amit írsz.

Egyébként ezt Marx is békékén hagyta, mert az mondja a világmindenséget definiálja úgy, hogy a tudattól függetlenül létezik, de ennél tovább nem megy, hogy akkor a tudat is a világegyetemtől függetlenül létezik?

Azzal a vallás fundamentumához a szabad akarathoz érkezne, de valószínűleg tudta, hogy ez már kívül esik a materialista gondolkodás területén. Tehát nem kell vele foglalkozni, ezt mondják a fizikusok is a párhuzamos világokról, hogy nem a fizika területe, nem kell nincs mit vele foglalkozni.

Előzmény: Baracskai Teofil (1908)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2018.08.01 0 0 1909

Hiába várod, nem vagyok hajlandó foglalkozni a sületlenségeiddel. Ha erőlteted - megint ignorálás lesz belőle.

Előzmény: zöldkomcsi. (1906)
Baracskai Teofil Creative Commons License 2018.08.01 0 0 1908

Az a bizonyos "valami", amit egyesek léleknek, mások személyiségnek, vagy egyéniségnek neveznek miért/hogyan lehetne halhatatlan, amikor az, az élõ személyek agysejtjeinek bizonyos csoportulását/ összeköttetését, mûködését jelenti, amely a személy halálával megszünik/felbomlik/ elenyészik/elrohad.                                                (Egyébként: minden élõlény=halandó)

Előzmény: zöldkomcsi. (1882)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.08.01 0 0 1907

Ez van bizonyítva, az univerzum olyan, hogy minden megtörténik benne ami megtörténhet. azok a fotonok is látták a macskát amik ott se voltak. Ennyi. Nem lehet vele mit csinálni, aki nem hiszi csinálja meg magának aztán írjon valami disszertációt, hogy mit látott és miért.

Előzmény: pk1 (1904)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.08.01 0 0 1906

Várom a magyarázatot a változó súlyviszonyok törvényére. Már megint mellébeszélsz mint a valószínűségszámításban.

Előzmény: advocatusdiaboli (1905)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2018.08.01 0 0 1905

Miről beszélsz? Miről?

Te komolyan azt hiszed, hogy ennek az összefüggéstelen zagyvaléknak van értelme - és az az ostoba és iskolázatlan, aki "nem érti"???

 

Se füle, se farka marhaságokat írogatsz, egymással semmiféle kapcsolatban nem lévő, nem ritkán egyenesen fiktív dolgokat fűzöl oksági kapcsolatokba, végül benyögöd szakirodalomnak az amúgy kiváló, de deklaráltan fikcióhalmaz sci-fi regény Solarist..???..

 

Aztán közlöd, hogy nekem nincs természettudományos tájékozottságom (volt egyetemi tanárként), bezzeg neked, a pártnyomásra estin elvégzett dolgozók gimnáziuma után az x-edik pótvizsgán kegyelemből átengedett nappali portásnak... Tudod mit, ezt kikérem most már magamnak, és beszélgess inkább egy papagájjal a témáról, az a hozzád illő partner...

 

Az iskolapélda vagy Einstein bonmotjára, miszerint a gond az, hogy a valóban értelmes emberek mindig bizonytalanok saját tudásukat és annak korlátait illetően - ellenben az ostobák annál magabiztosabbak, minél sötétebbek...

Előzmény: zöldkomcsi. (1902)
pk1 Creative Commons License 2018.08.01 0 0 1904

Ez nem bizonyíték, csak a multiverzum más megfogalmazása.

Előzmény: zöldkomcsi. (1898)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.08.01 0 0 1903

Ajánlott olvasmány: Stanislw Lem: Solaris.

zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.08.01 0 0 1902

(-:

 

Vannak egy nagy frászt, pont annyi a bizonyíték a multiverzum létére, mint mondjuk a hallhatatlan asztrál-lélekére... SEMMI..

 

Mivel ha bizonyíték lenne akkor az nem az lenne. Te!

 

Az agysebészt kérnéd, bizonyítsa, hogy az a sejt hálózat ott intelligens? Onnan tudjuk, hogy látjuk a működését, válaszait külső hatásokra. De a világmindenséget így nem fogja soha semmi tudomány megérteni tesztelni. A mai emberi társadalom lehet pl egy gondolat, nem azt mondtam, hogy az de lehet. Ahogyan a fejedben is milliárd szám születnek halnak el sok millió sejtekből felépülő mintázatok, úgy a Föld maga is működhet úgy. Írtam itt lejjebb, van olyan elmélet, hogy a gondolatok is mint a bio evolúció úgy keletkeznek mire eljut a tudatig.

Előzmény: advocatusdiaboli (1899)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!