Annak a radiátornak az a lényege , hogy a meleg levegő áramlik felfelé az üvegtáblák belső oldalánál . Kialakít egy légréteget , ahol nem képes lehűlni az üveg felülete , valamint pótolja az üvegen keresztül vesztett hőenergiát .
De van 2 olajradiátorom jobb hijján. 🙈🤣. Azért vettem ha valami miatt elcsesződne a fűtés vagy nem lenne gáz, legyen alternatíva. Meg ezért vettem infrapaneleket is minden szobába.
Azért csapódik le nagy mennyiségű víz az ablakok felületén , mert nagyon magas a házban a páratartalom és az ablakok nagyon lehűlnek , ha kint is hosszabban tartó hideg van . Tehát a harmatpontot eléri bent az üvegek felülete . Az üvegek egész felületén csapódik ki a pára ? Két rétegű az üvegezés ?
Rosszul gondolkozom hogy ha van egy 25 fokos belső hőmérséklet és az találkozik 2 nagy felületű rosszul szigetelő teraszajtóval -ennyi van a nappalin pl., bár a szobákban ugyanez a helyzet - akkor ott lecsapódik a pára. És minnél több pára csapódik le annál nagyobb lesz a páratartalom? Vagy ez nem így van?
A párakicsapódáshoz harmatponti-hőmérsékletű felületre van szükség. Mondjuk 24 fokos levegő hőmérsékletnél és 70%.os páratatartalomnál egy 18,2 fokos ablaküvegre ki fog csapódni a pára. A táblázat alatt keretes részben a szöveg: ... szívóhatással nem rendelkező felületeken.
A légtechnika pont megteszi azt a szivességet, hogy mozgatja a levegőt, nem lesz páralecsapódás.
Az egy dolog , hogy az ablakon folyik a víz . Azt a helytelen beszerelés is okozhatja . Viszont a ház belterében a páratartalom nem az ablakok hibája . Ha jelenleg le ment napközben 49%-ra úgy , hogy folyamatosan nem volt szellőztetve , akkor télen az elégtelen szellőztetés a gond .
25,1 volt talán 49 % páratartalommal délután egyszer mikor ránéztem De nem egész nap volt szellőzetetve, mert nem voltunk itthon. Annyi volt hogy mostam, de kinn teregettem. Most 24,8 és 53%. De tudod akkor van gond ha megy a fűtés. Az is lehet hogy tényleg az ablakok rosszak. Ha hideg van nem szigetelnek rendesen és ezért csapódik le a pára ahogy itt írta valaki
Amúgy meg szerintem próbáld meg az Aerecot, nem kerül sokba, ha nem segít, még mindig betömheted a lyukat utána. Ablakon mondjuk csúnya lesz, a fali könnyen eltűntethető.
Akkor vagy nagyon hideg van ott éjjel, vagy nagyon rosszak az ablakok, vagy iszonyatosan telelehelitek előző este, és 0 a légcsere, vagy valahonnan jön a víz. Itt már tényleg csak találgatás van, valakinek látni kéne, aki tudja, mit kell nézni.
Illetve megtaláltam a padlófűtés leírását is anyaglistával ;) . Ott is van még nikecell 2 féle, rácsok, fóliák. De legalább már ezt is tudom ha nincs egy épkézlál férfiemberem 😡. Az eszem megáll komolyan.
Azt sem tudod mit szeretnél kérdezni. Pl. az sem tiszta a mai napig (napok óta megy az ötletelés), hogy a konyhai szagelszívó zárt, vagy kintre fúj.
Kéményről beszél, hogy "perszehogyvan" aztán később kiderül, hogy ZÁRT éegésterű gázkazán van benne. Hát az meg kurvára nem szellőzteti a házat. Ugyebáár mindent a SZELLŐZÉS/PÁRATARTALOm szempontjából vizsgálunk.
Igen kellene egy olyan férfiember aki legalább a kérdések megfogalmazásában segít.
Való világban soksok átveréstől mentene meg egy értő személy a környezetedben.
Tippem, hogy ennek is kb. egy nagyösszegű megoldás lesz a vége, pedig lehet, hogy a sűrűbb szellőztetés (INGYEN) megoldaná.
Ez egy tökéletes válasz, gratulálok! Keresni egy épkézláb férfiembert????? Ez mi????? Most aztán jól megmondtad, gondolom büszke is vagy magadra ! Ahhoz hogy van-e, ha nincs miért nincs férfiember nem térek ki, de nem hiszem hogy a válasz erre a csoportra tartozik :(.
Ne általánosíts olyan dolgokat , ami csak részben igaz .
Aki forintban sok milliót kiad a háza megépítésére , az csak alkalmaz egy építésvezetőt , aki fényképeken rögzíti az egyes építési folyamatokat , valamint megköveteli a folyamatok betartását .