Azt nem írtam le, hogy nem aktív használatban voltak, csak kedvtelésből vetettem fel vele, de lényegen nem változtat, hogy attól még elhasználadnak még állásban is.
Nagy igazságot irtál,de erről már irtam én is.Én is használtam PVC-bugyit de mivel én állandóan használom a gumibugyit és aktiv életet élek a PVC nekem sem vált be .
Minden fertőtleníthető, max a foltok nem jönnek ki rendesen.
A PVC-vel az a baj, hogy kevés használat után is megkeményszik és zörgőssé válik.
Míg egy teljesen új mondhatni hangtalan, addig 1 hét viselés után már enyhén zörög, 1 hónap után meg már érezhetően kemény és nem hogy zörög, hanem mármár ropog.
Kidobni ilyesmit nem szabad, mert akit érdekel, inkább elmenne érte, hogy ingyen (vagy csokiért, stb.) megkaphassa és ne bolti áron.
Aki aktív életet él, nála zavaró a zörgés, de aki egyedül tévézik otthon, vagy csak éjszakára használná, annak még a ropogós is tökéletes.
A véleményeteket kérném: kiselejteznék/eladnék néhány körgumis pvc bugyit, "S", de főleg "M" méretekben (persze mindegyik túlméretes, ahogy ezt megszokhattuk). Van köztük pár Promobil-os is, ezeknek már nem tudnám megmondani a valós méretét, max. ha centivel lemérem. Egy-két alkalommal voltak használva a párom által, mindig rendesen ki lettek mosva (erre kényesek voltunk, sokfélét használt, mindig cseréltük őket), nem színeződtek el, nem foltosak, de akkor is csak használtak...nyílván.
Szerintetek ezeket el lehet adni, van rá igény vagy mehetnek a szelektívbe? Sajnálnám, ha szemétként végeznék, de ugyanakkor megértem, hogy higiéniai termékekről van szó, ez nem is kérdés.
Szia én meg a nagyi bugyit szeretem, abból is a nylonos ,régi bugyikra.A 80 években volt egy olyan bugyi ami dupla rétegű volt,a belseje nylon kívül pedig hálós.Sehol nem találok már ojat havalaki tudna segíteni hol lehet kapni meg venném.
Nekem is vannak vékony anyagú gumibugyijaim amiket a Pisti csinált, nekem igen tetszenek és nem utolsósorban igen izgató viselni őket. (ezek mind vékony anyagú gumibugyik)
Viselem de vastagságuk miatt kímélem is őket és természetesen kezelem mint a többit.
Igen, a 2164-es gumibugyira én is emlékszem, a gyógyszertárban és a vegyes boltban is lehetett kapni. Kitűnő vékony anyagú fodros derekú és szárú volt. Igaz hamar el is szakadt .... Gumibugyis Pistáé erősebb anyagú és jobban is bírja ami nem is baj.... sőt...
A 2161-es fotókon látható gumibugyik valószínű primex gyártmányúak de dombóvári gumibugyiba is voltak ilyen gumibugyik mert nekem még most is van kettő darab rózsaszín dombóvári gumibugyim,egy hetes és egy nyolcas méretű. Én gyerek koromba a combjánál és derekánál is fodros lentebb említett rózsaszín gumibugyit vagy a képen látható natúr primex gumibugyit kedveltem.
7-es gumibugyi 8-as gumibugyi
Ezt a két gumibugyit rendszeresen kezelem ritkán használom. A Pisti készítette gumibugyik sokkal többet kibírnak és jobban is néznek ki.