Semmit. Tedd le, ne olvasd el, és szard le, azt is, hogy kinek tetszik, és kinek nem. Amivel az életedben az égvilágon semmi dolgod nincsen, azzal akár a legkevesebb foglalkozás is időpocsékolás.
Holnapira tuti nincs pénzem, pénteken viszont remélem megyek oldba.
jójó. belátom, ismeretlenről mondok véleményt.
De mit tegyek, ha folyton elalszom rajta?
Nálam ezért pont egyenértékű a könyv Marx-szal, vagy a politikai bizottság jegyzókönyveivel.
(csekélyértelmű medvebocs vagyok, és egyébként is fel vagyok mentve fantasyból)
Viszont két faliújsághírem is van:
1) holnap Equus koncert a Blues Alley-ben (Szt István krt)
2) ha betartod igéretedet, pénteken megyünk az Oldba, Ferenczire. Réka is, stb......
Ezzel csak annyit vitáznék, hogy következetlenség, amit állítasz. Olyasvalamiről mondod azt a véleményt, hogy unalmas, amit nem ismersz teljesen.
Ha Hrabaltól a Sörgyári Capricciot elkezdem olvasni, és az ötödik oldalon leteszem, mert ADDÍG unalmas, akkor mondhatom, hogy a Sörgyári Capriccio unalmas??? Hogy mondhatnám, nem is olvastam. Maximum azt, hogy az első öt oldal unalmas, a többit meg nem olvastam.
A másik fele, hogy milyen mese-elemeket tartalmaz a fantasy, és miket nem... nem igazán fogsz találni finnugor mítoszokat. Annál gyakrabban fogsz viszont találkozni a szász mitológia elemeivel, keveredve a germán mítoszokkal, és nem kevés kelta történetekkel. Minő meglepő, hiszen a fantasy irodalom angliából indult, és leginkább még mindíg angol nyelven, angol írók művelik...
én szeretem a jó meséket, a Magyar mese- és mondavilágon (Benedek Elek, ez a műve a szociban indexen volt) nevelt óvoda helyett az otthon kényszerűségből harisnyát kötő apám.
De a fantasyban egy csomó elem nincs meg, ami ezeket élvezetessé teszi, ezért nekem a fantasy sivár.
(holnapra kapod a knédli receptjét)
sajna, nem. nem voltam narancs-olvasó, bár járt ide egy ideig, de aztán kiselejtezték
:-(
nem tudom, van-e a Mancsnak archiv cd-je (elképzelhető) az jó lenne, mert abban téma szerint is lehet keresni.
azokban a régi Narancsokban, voltak eszméletlen jó "kutyaszorító" stílusú leírasok magyar éttermekrôl, klubbokról, stb.
azokat is kivagdaltam és sehol nem talalom. nagyon jók voltak.
nem emlékszem ki írta ôket.
ismerted?
naaagggyon jó!
ezek az ôrületek régi Magyar Narancsokban jelentek meg, én még akkor kivagdaltam ôket.
persze a könyv is megvan, néha masolgattam is ki belôle a nettón.
a "kutyaneves" könyve viszont nem tetszett. - annyira.
Megvettem a Winkler Kutyaszorító c. könyvét is, már csak a neten volt kapható, tehát postaköltséggel súlyosbítva. Winkler valóban nagyon hülye, de már én is: hülyére röhögöm magam rajta.
Ha valaki netán kedvet kapott volna a könyvekhez, a Terricum kiadótól rendelje meg (terricum@matavnet.hu) - mert ez esetben megspórolja a postaköltséget. A könyvek címe: Kutyaszorító, Nagyvárosi természetrajz.
Nem olyan unalmas, csak mozaikokból áll, amelyek eléggé mélyen stílusfüggők. Nem akarlak én mekiugrasztani, csak kóstolgassad több helyen, hátha beleszeretsz!
Camou Leon
nem a. annyira nem vagyok kamelós. csak a hajfesték nem tartós.
a kamélia aszem, bizony virág, főleg tüdőbajos, laza erkölcsű, kitartott leányok számára alkalmas.
A szépiát nem láttam, csak polipot, aki dühében elpirult, majd valami setét lét köpött.
A szép iá biztos jobb, mert kezdetben tőle lopták a téntát.
Mandarinzselét nem olvastam, mert az elejét unalmasnak találtam. De ha te mondod, nekiugrom mégegyszer.
milyen kár, hogy előbb nem jutott eszünkbe egy olyan karácsonyfát csinálni, amire felaggathattunk volna mindenfélét a tavalyi évből. Igaz, még mindig csinálhatunk ilyet, kövérlaci enyém, stipistop. Bajuszánál fogva fityeg is már. Most ti jöttök.
Egyébként az új év elkezdődött. Nekem lázzal és hidegrázással.