Arrol van szo hogy a kreáló fél hamarabb latja a képet a felugrasrol, igy a masiknak esélye sincs elhozni a labdát ha rögtön felugrik...ez bug és ugy lehet ellene tenni hogy nem engedjük a rögtön ugralast, erted?
Ez tény, de mi lenne, ha mondjuk egy játék úgy jelenne meg, hogy ELEVE jók a beállítások. Erre rá lehetne jönni, ha egy-két ember JÁTSZANA a programmal, mielőtt kiadnák. Ha már "If it's in the game, it's in the game", akkor próbáljanak már némileg reálisabb játékot kiadni a kezeik közül.
Hadd ne turkásszak már a DBF fájlok között, ha akarok egy rendeset játszani...
Nem arról van szó, hogy néhány ember rosszul lett beállítva, hanem idióta trendekről. Mi kell a népnek (már legalábbis az EA Sports szerint)? Zsákolás, flikk-flakk, taunting, monstablock. Erre régen is volt 'Arcade' mód. Most már a 'Simulation' is ilyen.
Már alig várom, hogy VC elkezdjen szaltózva és tűzcsíkot húzva zsákolni és a kommentátor azt mondja a végén, hogy "That's the last nail in the coffin" a'la NBA Jam.
Sajnos az EA is pontosan tudja, hogy az olyan lelkes f*szok, mint mi, úgyis meghackeljük a játékot, hogy rendesen lehessen vele játszani. De ez a mentalitás az egész játékiparra jellemző. Mondj még egy iparágat, ahol félkész termékeket dobnak piacra. Veszel egy cipőt, de csak száraz betonon hordhatod, a vizes talp-patch-et majd letöltöd az internetről vagy (esetünkben) saját magad impregnálod. Ne má'!
Tudom, hogy ezerrel bele vagytok bolondulva az online bajnokságba, de további öt-hat meccs után van még néhány észrevételem.
1. Leszedtem a nba-live.com oldalról az első módosított players.dbf file-t. Az összes játékost lelassították 15-20 ponttal, ezzel már hihető sebességű lett egy játék, bár egy kicsit átesett a készítő a ló túlsó oldalára.
2. Szerintem addig nem nagyon érdemes komolyan foglalkozni a prorammal, amíg a fent említett oldalon ki nem jön az első hivatalos patch, mert jelenlegi formájában a programnak annyi köze van a valósághoz, mint a Való Világnak.
Elsősorban a speed-et, a quickness-t, a dribble-t, a block-ot és a doboszázalékokat módosító adatokat kell megváltoztatni. Főleg az utolsót. Tegnap volt egy meccsem, amin a Lakers 62, én pedig 65 százalékkal dobtam. VICC! Persze nagyon kikaptam, köszönhetően Derek Fisher 9/11-es hárompontos mutatójának. Azt hittem, szétütöm a monitort. És ebből mondjuk öt alkalommal benne voltam az arcában.
3. Nem tudom miért, de tegnap lebénultak a játékosaim. A bénábbak eddig is el-elhagyták a labdát egy crossover vagy spinmove során, de tegnap ez krónikussá vált, átlag 16 labdát sikerült eladnom. Megnéztem a players.dbf-et (Excel nyitja) és nem változtatták, embereim mégis szinte kivétel nélkül (beleértve pl. Jay Williams-et is) úgy vezették a labdát, mint Muresan és Bradley zabigyereke.
Első onlány meccsem:
Boston-Miami: Sok-Kevés (asszem 133-83, vagy vmi ilyesmi)
Tekintettel arra, hogy ez volt a második meccsem, online az első, ezt sikernek könyvelem el. :))) Egyelőre ennyi az nba-s múltam. Védekezni képtelen vagyok, ezt mutatja, hogy basket majd' minden 3-ast bedobott, no meg Pierce 60 pontja. Néha viszont egészen csinos támadásokat vezettem.. :))
Na Nekem is megvan a cucc. Köszi Freeman a tippet!
Le is nyomtam első meccsem. Az eredményt nem írom be, de azt igen, hogy Tim Duncan 4 ponton ragadt:-PPPPPPP