Szerintem 3 helyet nem lehet kihagyni: a Portói-öblöt, Cortét és a környék folyói és a déli partszakaszt a fehér homokos öbleivel és türkiz tengerével.
Mi tavaly nyáron voltunk két hetet, felejthetetlen volt. A Portói-öbölben Otában szálltunk meg gite-ban, Cortéban egy magán appartmanban, Porto Vecchióban pedig campingben, mobil homeban.
Sziasztok! Remélem élnek néhányan Korzikán :) Kérdeznék pár dolgot.
Előreláthatólag nyártól Korzikán fogok dolgozni (a munkával és a szállással nem lesz gondom nagyon, magyar csapattal fogok építkezéseken dolgozni, szállás jár alapból) Az érdekelne, hogy aki kint él, annak milyen tapasztalatai van a szigettel kapcsolatban. Milyenek az árak, az emberek, mire érdemes figyelni, milyen érdekességek vannak? Mennyiből lehet kijönni egy hónapban?
Ha felmész a google maps-re a Palombaggia feletti részen a főutat meg tudod nézni utcaképpel. Ott ahol jelzi a Tamaricciu nevű éttermet. Az utcaképen a táblák mutatják hogy van másik bár is (Playa Baggia).
Hali! Én sem tudok franciául, így az egész szervezés alatt kopiztam a google fordítóval a francia oldalakat. A szállásokat is így foglaltam, meg az éttermi asztalt is.
Köszi! Ez jó hír! Azt gondoltam, hogy kávézók sincsenek, mert nézegettem képeket és nem láttam ilyeneket sehol, csak tehenkéket sütkérezni a homokban. Az én agyamban nomád, de gyönyörű partok vannak.
Jujj de jó, már úgy izgulok, mint egy gyerek! Visszafelé szomolunk:))
Nagyobb boltokban persze. Benzinkút érdekes, mi sokat szívtunk az automatákkal (inkább Olaszországban), de azért akad rendes shop-os kút is, ott sima ügy.
van vkinek arról tapasztalata -nekünk nagyon fontos lenne tudni - hogy Korzikán mennyire van lehetőség kártyával fizetni? nyílván nem a kis falukban lévő árusokra és kis boltokra gondolok, hanem éttermek, benzinkút stb.
annyiban módosult az útiterv,h Bonifacioból megyünk a Lavezzi szigetekre és ennyi infó valóban elég,amit leírtál. csak jó lett volna egy kicsit böngészni azon az oldalon,amit küldtél,de nem tudtam rajta nyelvet módosítani. Anikó
Én is a "másikból" vagyok és baromi egyszerűen megoldjuk: Egy kávézó mindenütt van, veszel egy espressot 1,5-ért (de volt ahol 80 centért ittunk) és utána megkérdezed hol a toilett, minden kávézónál van. Vagy ha nem kávézol kérsz egy vizet vagy jégkérmet vagy bármit!
A Palombaggián biztos nincs WC, a Santa Giula elég kiépített, lehet hoyg ott van, viszont nagyon tele is volt így onnan inkább kifordultunk, nem tudom!
Köszönöm a válaszotokat! Hát nem dob fel a tény, mert a szállásunk kb. 5-6 km-re lesz Palombaggiától ill. Santa Giuliától, így nehezen tudom elképzelni, h egy röpke pisilés és egyéb dolgokért hazáig szaladnánk. Egy egész napos strandolásnál viszont óhatatlanul jönnek az ilyen-olyan szükségletek:((
Solenzara és Bonifacio között elég sok van ahová autóval is eljutsz: Pinarellu, Palombaggia, Rondinara, Petit Sperone (bár ez utóbbihoz gyalogolni is kell kicsit, max.15 perc) Santa Giulia baromi zsúfolt volt, nekünk nem is tetszett...
Biztos pont Calviba akartok még kirándulni? Nekünk pont nem jött be , de hát mindeninek más tetszik! Én inkább javaslom Portot a nyugati oldalon ( már csak az oda vezető út is egy csoda) vagy a Cap Corset félszigetet körben. Ha mégis Calvi felé veszitek az irányt akkor Ile Rousse környékén vannak szép strandok, akár maga a városka strandja is nagyon szép. De ezt tudom javasolni mint fehér homokos, nyugis nem képített, nem is annyira látogatott, gyönyörű tiszta smaragd színű víz: Bodri plage, Ile Rousse után:
Saleccia-ra normál személyautóval nem jutsz el (bár vannak térképek, amely szerint igen, de ez csapda). Terepjáróval, mountain bike-kal, gyalog (k. hosszú...), vagy a víz felől esélyes. Esetleg sárkányrepülővel. :)