Keresés

Részletes keresés

Bateman Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1553
hali, lejött egy avi, ami wm playeren fut, de a crystal player nem nyitja meg. tud nekem segíteni vki, hogy miért?
locsemege Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1552
Ugyan konkrétan nem tudok segíteni, de azért ezzel lesz várhatóan egy gond: elég nagy sávszélességet igényel a video, ez Nálad letöltés irányban talán még meg is van, ám a szüleidnél feltöltés irányban már jóval kisebb lesz a sávszélesség. Az ADSL kapcsolat aszimmetrikus, mondjuk egy lefelé jövő 1024 kbit/s adatátvitelhez egy legfeljebb 128 kbit/s felfelé menő sebesség tartozik.
Előzmény: uemese (1551)
uemese Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1551

Sziasztok!

Tudom, hogy nem éppen témába vágó a kérdésem, de nem találtam igazán jó topikot, így ha mégis lenne valaki, aki segíteni tudna, annak nagyon hálás lennék.

Külföldön vagyok, de szeretnék itthoni tv csatornákat is nézni. Arra gondoltam, hogy mivel a szüleim Magyarországon élnek, és nekik a számítógépükön is lehet tv-t nézni, hogy valamilyen program segítségével lehetséges-e az, hogy én az ő monitoruk képét lássam.
Szóval nekem egy olyan programra lenne szükségem, amivel más monitorképét láthatom.

Ha valaki tudna segíteni ebben, azt megköszönném.

Emese

Sándor -P20- Creative Commons License 2006.02.11 0 0 1550
kipróbáltam, és úgy néz ki rendben működik a dolog.
Már csak arra lennék kíváncsi, ha netán kifogy a gép alól a szufla, akkor gondolom a be nem felyezett tömörítéstől újra lehet kezdeni az egészet annélkül, hogy újra bármit be kellene állítani. Jól gondolom?

A méretpontosság, nekem nem CD miatt kell. :)
Gyak 20 perces, TV-ből felvett rajzfilmeket rakok ki DVD-re.
Arra kell a méret pontosság, hogy a 26 rész a lehető legjobban kitöltse a 2 DVD-t.
Ugyanis cefet pipa szoktam lenni, amikor 2 mega + miatt tömöríthetem újra valamelyik részt, amelyik nagyobba sikeredett. Mert ugye 2 mega + miatt, nem érdemes még egy DVD-t elbaxni. :)
Előzmény: pasa_ (1549)
pasa_ Creative Commons License 2006.02.10 0 0 1549
>Már csak az lenne a kérdés, hogy multipass mód első, és második lépését is meg lehet valahogy etetni a masinával??

Persze, nincs semmi kulonbseg. Bezongorazod az elsomenetes dolgokat, saveas, atvaltod 2. menetre, saveas. Fajlnev lehet ugyanaz.

Ha tenyleg automatan akarod csinalni -- en ujabban inkabb kerek fullqualitys elsomenetet kerek [a 1st pass melletti gomb, es megforditod a ket pipat] , aztan tobbnyire marad is ami kijott belole, a DVD elbirja. Ill. az elso menet adatai alapjan lehet ertelmesen bitratat mondani ha a minoseg fontos es nem az hogy pont 1 cd meretre legyen szabva (komolyan nem ertem hogy 2006-ban miert akar valaki cd korongra filmet irni ;).
Előzmény: Sándor -P20- (1548)
Sándor -P20- Creative Commons License 2006.02.10 0 0 1548

Köszi, így már asszem menni fog.

Már csak az lenne a kérdés, hogy  multipass mód első, és második lépését is meg lehet valahogy etetni a masinával??

Tehát az lenne a kérdés, amit tőlem is Kérdezett ig0r.

Mert most a multipass módban kétszer kell egy avit megpiszkálni. Egyszer amikor rázargatom a kódeket analizálni, meg még egyszer amikor a tömöítést indítom el.

Előzmény: pasa_ (1547)
pasa_ Creative Commons License 2006.02.10 0 0 1547
Ugyanarrol a programrol beszelunk? VirtualDub by Avery Lee. Avagy VirtualDubMod based on VirtualDub by Avery Lee...

Ezeknel pont uyg ahogy az iment irtam. Ugy kezded mint ahogy szoktad, amikor odaig ersz hogy SaveAs, bepipalod a legelso boxot a fajltius alatt (Don't run this job now....)

Aztan betoltod a kovetkezot, stb, mindegykkel ugyanugy. Aztan F4 vagy File/Job Control, ott van minden betarazott dolog, Startra indul, a Postpone-ra rakott dolgokat kihagyja, meg a tobbi gomb szvsz ertelemszeru.
Előzmény: Sándor -P20- (1546)
Sándor -P20- Creative Commons License 2006.02.10 0 0 1546

Hogyan tudok 1 VDubnak beállítani lp 5 db forrásfájlt? Hogyan tudom beállítani a forrásfájlokhoz tartozó tartozó vágásokat, szűréseket, hogyan tudom beállítani a fájlokhoz tartozó különböző tömörítési beállításokat, fájlneveket, STB...

Nekm eddig a legegyszerűbb az volt, ha párhuzamosan elindítottam az X Vdubot. Oszt ha elkészült a gép a cuccossal szépen kikapcsolta magát.

Ha van ennél jobb megoldás, szívesen fogadom a javaslatot, ötletet..

Előre is köszi!

Előzmény: pasa_ (1544)
Sándor -P20- Creative Commons License 2006.02.10 0 0 1545

...Ahhoz meg nem kell tobb peldany, hogy ejszakara betarazz egy tucat fajlt, ott van a beepitett job manager....

Erről tudnál egy kicsit bővebben írni?? Hogyan működik? Hogyan, mit kell beállítani?

Esetleg hol találok magyarul leírást?

Előzmény: pasa_ (1544)
pasa_ Creative Commons License 2006.02.10 0 0 1544
Bocs, de mi a csudara jo mindez? Van 10 proci a gepedben? Ha egy vdub 100%-ra kihasznalja a processzort, akkor tovabbi peldanyok elinditasa csak ronthatja az idot, hiszen a taszkvaltas is kerul valamibe. Es osszesen nem lehet 100% fole menni a proceszorok kihasznalasaval....

Ahhoz meg nem kell tobb peldany, hogy ejszakara betarazz egy tucat fajlt, ott van a beepitett job manager. A SaveAs-nal bepipalod hogy ne kezdje rogton, eloirod az osszes bulit ugyanabban a peldanyban (ha egy nagy fajlbol kell darabkakat menteni az joval kenyelmesebb is...) aztan ha megvan, akkor eloveszed a job controlt, ha tetszik atsorrendezd es elinditod. Es ha valamiert elszallna a gep, akkor sem kell buveszkedni mert tudja mi volt meg es mi nem.

A prioritast tenyleg erdemes allitani, en mindig le szoktam venni normal alattira, akkor kizarolag a screensaver mukodeset "zavarja", minden mas progi szamara mintha nem is funa tomorites, ugyanakkor kihasznalja a proci minden szabad kapacitasat.
Előzmény: Sándor -P20- (1538)
tomajer Creative Commons License 2006.02.09 0 0 1543
Urak: Mobilos, .3gp-t mivel lehet vágni, és mondjuk hangot cserélni?
Sándor -P20- Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1542
Működik a dolog!! :)
Multipassban is lehet VDubbal párhuzamosan tömötíteni!! :)
Igaz kicsit macerás, de megoldható! :D
Sándor -P20- Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1541
Rájöttél, hogy hogyan lehet multipassban egyszerre több avit tömöríteni???
Mert nekem csak single passban megy a párhuzamos tömörítés... :(
Bár, most próbálok egy trükköt, és lehet hogy így bejön. :)
Most egyszerre két avit analizál a gép, és a két video.pass filet is megcsinálta a VDub... :)
Előzmény: ig0r (1539)
Sándor -P20- Creative Commons License 2006.01.30 0 0 1540
Pedig nem egy nagy pukk..:) Az egész beállítás kérdése. :)
Egy Athlon XP3000+, egy "öreg" Asus A7N8X-E Deluxe-ban, + 2X 512 Gael ram.
Ja és a poén, hogy fizikailag a rendszer vinyóra tömörítek, + rögzítek. Igaz nem a rendszer a partíció, de a felvétel célja, a tömörítés forrása és célja ua..
Sajnos a második, SATA-s vinyót nem tudom használni rögzítés közben, mert a SATA adatforgalom közben használhatatlan a tunerkártyám.. :(
Előzmény: ig0r (1539)
ig0r Creative Commons License 2006.01.30 0 0 1539
Azért nem egy utolsó géped lehet, ha kódolás közben rögzíteni is bír :-)
Előzmény: Sándor -P20- (1538)
Sándor -P20- Creative Commons License 2006.01.26 0 0 1538

> Ez király! Soha nem próbáltam, mert valahol azt olvastam, hogy a tömörítő codec csak 1 példányban tud futni normálisan 1szerre (vagy mi a fene), azért nem foglalkoztam vele soha. De akkor ez nem igaz?

Mint írtam, nekem már futott 13 VDub is egyszerre. :) Amit viszont nem szabad elfelejteni, ha egyformák a tömörítési prioritások, akkor a proci a teljesítményének annyiad részét fordítja egy-egy fájlra, ahányat futtatsz.

Azért szoktam a futási prioritásokat más-más értékre állítani, hogyha valami történik menet közben, akkor legább néhány tömörítés elkészüljön.

Amin viszont én is csodálkoztam, hogy egyszerre akár 10X is megnyithatod ugyanazt az avi forrásfájlt..... :)

Magyarul: Én rajzfilmeket szoktam digizni. Éjszaka időzítve felveszek kb 3 órát egyben. (miközben az esti részeket éppen tömödnek... :) ) Másnap megynyitom az előző éjjel felvett avit, érintett rész kijeleöl, beállít oszt save. Ezután mégegyszer elindítom a VDubot, ujra megnyitom ugyanazt a avit amin a VDub már rágódik, most egy másik részt jelölök ki, oszt megint save.... :) (nem muszáj kijelölni, a felesleget a fil elől és mögül törölni is lehet, úgy egyszerűbb és átláthatóbb.. :) )

Gyak egy 3 órás nonstop felvételbe min 9 rajzfilm van, aminek a tömörítését egyszerre szoktam elindítani.. :)

Előzmény: ig0r (1536)
Szipolyka. Creative Commons License 2006.01.26 0 0 1537
Köszi, pont ezt csináltam.
Előzmény: Sándor -P20- (1535)
ig0r Creative Commons License 2006.01.26 0 0 1536

Huhúúúú!

Igen ilyesmire gondoltam! De most nézem, hogy megint félreérthetően elírtam az előző hozzászólást (1532); nem a tizedik vészhelyzetre gondoltam, hanem mind a 10 részre. Pont ezt akartam kinyögni, amit válaszoltál. Kösz! XviD-del operálok, mert divx-ben nem találtam normális méretmeghatározót (3x kellett tömörítenem mindent, mondjuk ezzel a 6. részével már nem is foglalkoztam), az XviD meg 100 kbyte-ra eltalálja tök pontosan a file méretet amit szeretnék. Szóval akkor egyszerre több vdub-ot is el lehet indítani? Ez király! Soha nem próbáltam, mert valahol azt olvastam, hogy a tömörítő codec csak 1 példányban tud futni normálisan 1szerre (vagy mi a fene), azért nem foglalkoztam vele soha. De akkor ez nem igaz?

A pass1, pass2-őt meg úgy gondoltam, hogy megcsinálom a pass1-et. Akkor manuálisan be kell állítani a codec-ben, hogy pass2-es tömörítést akarok, beírni kézzel a fileméretet, utána új filenevet adni és kézzel elindítani a második tömörítést. Azt akarom kinyögni, hogy ezen két pass közötti manuális beavatkozást is kiiktatni lehetséges-e, vagy azért ennyire ne álmodjon a nyomor. De nekem már ez a párhuzamos futtatás lehetősége is nagy segítség lesz, mert 20 géphez pattogás helyett elég lesz csak 2x vagy 3x. :-)

Sándor -P20- Creative Commons License 2006.01.26 0 0 1535

Minél magasabb a bitráta, annál jopbb lesz az avi, de nagyobb lesz a mérete is. :)

Próbálgatni kel, hogy neked meddig tetszik a minőség, illetve méret szerint mi az ami neked elfogadható.

Előzmény: Szipolyka. (1531)
Sándor -P20- Creative Commons License 2006.01.26 0 0 1534

> ....egyenként kell megcsinálni a pass1-et, pass2-őt.....

Ezt a két lépéses tömörítést le tudnád kicsit részletesebben írni?

Pl kódek nek mit használsz? És a beállításokat is taglalhatnád... :)

Előre is köszi.

Előzmény: ig0r (1532)
Sándor -P20- Creative Commons License 2006.01.26 0 0 1533

Az elcsúszás korrigálás pontos beállítását próbálgatni kell... :(

Máshogy nem megy. Legalábbis nekem nem sikerült, illetve még nem jöttem még rá hogy hogyan kellene... :(

> A második kérdést úgy értettem......

A dolog roppant egyszerű.. :)

Indítsd el egyszerre a 10 VDubot.... :)

Nekem eddig 13 párhuzamos tömörítés volt a csúcs... :)

Az esetleges villanykiesés, fagyás STB... miatt a tömörítés ablakban állítsd a processzorterhelést különböző fokozatokra. (PL normal, lovest , idle.) Így a magasabb elsőbséggel rendelkező avikat fogja előbb a proci benyomni, és egy esetleges leállás esetén van remény rá, hogy néhány avi el is fog készülni. :)

A VDub beállításait (tömörítő kódek és beállításai, szürők és beállításaik, audió és beállításai, STB... ) a file menű "Save processing settins"-ével el tudod menteni.

Ezt az elmentett beállítást a "Load processing setings"-el vissza tudod tölteni.

Így ha sok egyforma tulajdonságokkal rendelkező avit akarsz tömöríteni, csak egyszer kell a VDubot beállítani, majd ugyanazokkal a beállításokkl azonnal tömörítheted a következőt... :)

Előzmény: ig0r (1532)
ig0r Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1532

Hello!

Kösz a választ. Az interleaving dolgot használom, az akkor működik is, amikor smartripper vagy a dvd2avi normális értéket ír az audio mellé (pl. -78, vagy +80 vagy ilyenek). De amikor ilyen 7000 meg ilyeneket ír, akkor tuti, hogy rossz lesz az egész. A többi részét amit írtál majd megnézem, köszönömm hátha úgy megbirkózok vele!

A második kérdést úgy értettem, hogy pl. Le akarom divx-elni a vészhelyzet 10. részét. Akkor nekem egyenként kell megcsinálni a pass1-et, pass2-őt és kicsit unalmas mindig várni mikor lesz vége az egyik passnak, mikor a másodiknak stb. és akkor ez 10 epizódnál már kicsit fárasztó (10x20). Jóval egyszerűbb lenne, ha ott van a 10 vobom, mindegyikhez előre megírom a beállításokat (resize, crop, deinterlace, fileméret stb.) és megcsinálná beavatkozás nélkül és én már csak 12 vagy 24 óra múlva ülnék a géphez, amikor kész van minden. Valamire ilyesmire gondoltam, nem tudom mennyire voltam érthető most :-)))

Előzmény: Sándor -P20- (1530)
Szipolyka. Creative Commons License 2006.01.25 0 0 1531

Sziasztok,

Problémám van...

Eddig a TV-ből felvett filmeket mpeg2 formátumban mentegettem lemezre, így kb. másfél óra fért fel egy DVD-re. A program beállításaiban a "date rate"-et 4500 kb/s-ra állítottam ehhez az eredményhez.

Most megvettem a divX codec-et, úgyhogy lehetne jobban tömöríteni. A kérdés: MENNYIVEL jobban, hasonló mindőséghez? Itt a felkínált data rate 50 és 500 kb/s között mozog. Az alsó vagy a felső tartományban próbálkozzak inkább?

Köszi előre is!

Sándor -P20- Creative Commons License 2006.01.24 0 0 1530

Az elcsúszást az audio menű interleaving pontjában az Audio skew correction mezőben tudod korrigálni (+ és -)- al a sietést, illetve a kését tudod beállítani, az elcsúszást millisecundum-ban kell megadni.

Ha a csúszás nem egyforma a film elején és végén, pl az elején jó de a végére elcsúszik, az a Video menü Frame Rate menűjében tudod korigálni. Itt a Source rate adjustment mezőben először a Change so video and audio durations match-ot kell kijelölni, ahol a gép összehasonlítja az audió és a video file hosszát, majd a frame rátát hozzáigazítja az audió hosszához. Ha ez nem vezet tökéletes eredményre, akkor a Change to......frames per second mezőbe az alatta levő értéknél pár ezred frameval nagyobb illetve kissebb értéket kell beírni az első menetben.

Belenézel a filmbe, és ha jó lemented, ha nem akkor addig módosítgatod az értéket amíg jó nem lesz. :)

Miután a hang és a kép szinkronba került, a Frame rate conversion mezőben a Convert to fps: után írd be hogy az elmentett video 25 fps legyen.

Utána save as avi... :)

A második kérdést nem értem... :(

Előzmény: ig0r (1529)
ig0r Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1529

Hello! Az alábbi két dologban szeretnék segítséget kérni:

1. Hogyan lehet normálisan divx-be alakítani az olyan dvd rippeket, ahol a hangfile-nál elvetemült ms csúsztatásokat ír a smartripper (pl. 5000, meg -12800 stb.). Ha a kiírt adatokkal fűzöm össze a video file-al, akkor persze csúszik az audio a video-hoz képest. :-(

2. Nincs arra mód VirtualDub alatt, ha nekem több vob-om van, és mindegyiket le is akarom tömöríteni külön-külön avi-ba, külön-külön beállításokkal, akkor ne kelljen mindegyiket egyenként tömöríteni, hanem egy füst alatt elintézzem, esetleg mind a 2 pass-ra? Olyasmire gondolok mint mp3-nál a lamebatch, vagy a blade encoder frontend.

THX!

Algopyrin021 Creative Commons License 2005.10.30 0 0 1528
Csak a kodekek legyenek feltelepítve és ezzel a programmal szabványos dvd-t csinálhatsz, több feliratot is tehetsz a film mellé:
http://www.origo.hu/szoftverbazis/multimedia/video/grabber/avi2dvd_setup.html
Előzmény: madgie (1525)
h3o Creative Commons License 2005.10.30 0 0 1527

A bsplayerem egy ideje nem tud bizonyos xvid file-okat lejátszani, tehát van, amit igen, de van amit nem, pedig ugyanaz a file asztali lejátszóval olvasható. (Ez a hiba egyidőben jelentkezett azzal, hogy nem játszik le semmiféle formátumú félkész file-t, ellentétben a korábbiakkal.)

Tud valaki segíteni?

Sándor -P20- Creative Commons License 2005.09.22 0 0 1526

Egy konkurens fórumban találtam, talán neked is segít.

"DVD Composer letolt http://www.codejam.com/"

Aról hogy mit kell vele csinálni és hogy hogyan, ne kérdezz. Én sem ismerem a progit.

madgie Creative Commons License 2005.09.20 0 0 1525

Valszeg ezerszer feltett kérdés, de még új vagyok itt:

Megoldható az, hogy egy avit (pl.xvid) összeházasítsak egy srt felirattal, és így mentsem el (adott esetben dvd-re írjam) ???

Boldoguljon vele bármilyen dvd lejátszó, ez a lényeg.

mr_ricsi Creative Commons License 2005.09.16 0 0 1524

"Ráadásul így egyszerűbb ha DVD-re át kell fordíani. Nincs vele macera... :)"

Én 2 filmes 480x576-os DVD-ket "gyártok", amelyeket a "sima" asztali DVD-lejátszók is lejátszanak.

Előzmény: Sándor -P20- (1523)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!