Keresés

Részletes keresés

Twinny Creative Commons License 2002.11.25 0 0 34
Szükséges beutaló, vagy elég, ha a férjem spermaeredményeivel bejelentkezünk, illetve lehet-e kérni, hogy ehhez és ahhoz az orvoshoz kerüljünk ? Egyszerűen azt szeretném kérdezni, hogyan jelzik a bejelentkezés és kell- e fizetni ezért. Az azért elég durva, ha egy konzultáció 8 ezerbe kerül, ez a kórházakban is így van ????
Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.23 0 0 33
Szia RKata!

Úgy érted, hogy a 8000 csak a beszélgetés, a két vizsgálat pedig +12000? Az azért elég húzós!

Előzmény: RKata (29)
moes Creative Commons License 2002.11.23 0 0 32
Twinny, én nagyon nem vagyok érintve ebben a témában, de sajnos a SOTE urológiával vannak családi tapasztalatok. én (is) azt javasolnám, amit Te is mondasz, hogy keress fel egy másik dokit és kórházat.
Előzmény: Twinny (18)
Homo Novus Creative Commons License 2002.11.22 0 0 31
Korábban rosszul írtam. A kezelés Andrilollal történt, ami - úgy tudom - egy hormonalapú gyógyszer és nem Preponennel, ami egyszerű tökmagolaj.
Előzmény: Homo Novus (24)
RKata Creative Commons License 2002.11.22 0 0 29
Twinny: ez felháborító! Mit keres az ilyen ember a szakmában???

csissz: én a pesti Kaáliból tudok Neked árat mondani, feltételezem, hogy a győriben is ezzel dolgoznak. Áprilisban volt konzultációnk (ahol elmondták mi ez az egész, milyen ütemezésben fognak történni a dolgok, mi minden kell hozzá, meg kaptunk tájékoztató anyagot is, persze lehetett kérdezni is), az 8 ezer forintba került, plusz egyúttal csináltak egy hüvelyi UH-t + vérvételt(hormonvizsgálat) 12 ezerért (én a további vizsgálatokat - belgyógyász igazolás, teljes labor - a háziorvos beutalója alapján csináltattam). És utána már "csak" a gyógyszerekért + injekciókért kellett fizetnünk (arra kb. 30 ezer forintot költöttünk - sajnos hiába...).

Kata

Előzmény: Törölt nick (26)
Twinny Creative Commons License 2002.11.22 0 0 28
Na, igen, senki nincsen könnyű helyzetben. Egyébként én senkit nem akarok a Tapolcán működő centrumról lebeszélni, de sajnos ez az andrológus nálunk leírta magát az egész intézménnyel együtt.
Lehet, hogy nagy fej, jó orvos, de ha hiányzik a humánus hozzáállás, akkor nekem nem jön be a dolog...
Mivel a férjemet a János Kh-ban kezelik a tüdőbetegsége miatt, valószínűleg mi az ott működő meddőségi központot fogjuk választani. Szeretném, ha egy másik orvos is megvizsgálná, vagy legalábbis még egy mintát értékelnének ki.
hátha... Talán a természetes gyógymódokat is ki fogjuk próbálni, ártani nem árthat, hátha...
Ja, és tegnap megbeszéltük, hogy adunk magunknak egy kis időt, próbálkozunk, de lombikra csak jövő év októbere környékén fogunk vállalkozni. Ennek sajnos olyan oka is van, hogy én allergiás vagyok és márciustól kezdve 'meghalok' gyógyszer nélkül... Mindannyiunknak kívánom, hogy legyen erőnk végig csinálni és bízni...
Ja, egyébként a Jánosban nem ismerek nőgyógyászt, úgyhogy ha valaki jó szívvel tud ajánlani dokit, akkor azt nagyon szépen megköszönöm.
Balletje Creative Commons License 2002.11.21 0 0 27
Twinny, mi kísértetiesen hasonló szituban voltunk jópár évvel ezelőtt. Azzal a különbséggel, hogy nekünk még a lombik lehetősége sem merült fel, csak donorra kaptunk javaslatot. Akkor még a TB nem támogatta a lombikot, gyakorlatilag azt közölték velünk, hogy nem lehet saját gyerekünk.
Én is nagyon kiborultam. Elmentem egy sima, egyszerű, de lelkiismeretes nőgyógyászhoz, aki első körben annyit mondott, most semmi mást ne tegyünk, csak nyugodjak meg. Fiatalok vagyunk, van időnk. Az első gyermekünk aznap megfogant.
:-)
Előzmény: Twinny (25)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.21 0 0 26
Sziasztok!

Eddig többnyire a "felkészülés a terhességre" topikba irogattam, de úgy tűnik hiába készülgetek én, nem igazán sikert elérnem/elérnünk. Bejelentkeztünk a győri Kaáliba, mivel Zalaegerszegen élünk. Legközelebb Tapolcán van meddőségi központ, de ha ott olyan a morál, mint ahogyan Twinny írta, akkor jobb is ha nem oda megyünk. Egyébként sajnálom, ami veled történt, ez tipikus esete a pénzéhes hozzáállásnak. Undorítóan bánt veled az az orvos, szerintem jobb, ha mást keresel, mert benne biztosan nem fogsz soha megbízni.

Szóval. Járt valaki már a győri Kaáliban? Milyen? És mennyibe kerül egy első konzultáció és konkrétan mit tartalmaz? Valaki lejjebb 30e-ről beszélt, másnak pedig összesen 40-50ebe került? Én 8-10e pénzről tudok, mint első konzultáció díja. Vagy ez naivitás?

Twinny Creative Commons License 2002.11.21 0 0 25
Íme az újabb 'fejlemény': ma bementem az orvoshoz, mert telefonon nem tudtam elérni, hogy végre időpontot tudjunk kérni a genetikai vizsgálatra. Miután kiderült, hogy tényleg nem írta rá, kit kell keresnünk, felhívta a genetikai labort, hogy beszéljen egy illetékessel. Kb. 10 percig beszélt a mobilján egy biológussal, majd közölte, hogy inkább egy másik (nem molekuláris, hanem cytogenetikai) laborba küldi a férjemet. Ott ugyanis egy jó ismerőse dolgozik... persze nem győzte hangsúlyozni, hogy ezt a vizsgálatot nem csinálják meg mindenkinek. Miután az illető hölgyeménnyel már kb. 15 perce csevegett, mondta, hogy inkább várjak kint. Kb. 20 perc múlva újra behívott, hogy úgy döntöttek, mégiscsak kihagyják ezt a lépést (hogy értsétek : általában először cytora küldik az embert, ahol megállapítják a kromoszóma rendellenességet), mivel nála ez egyértelmű és most más (molekuláris ) irányba kezdenek el vizsgálódni. Elmondta azt is, hogy ez a vizsgálat a kórháznak több, mint 100 ezer forintjába kerül (kérdem én : mit érdekel ez engem, ha egyszer meg kell csinálni, ráadásul fizetjük a TB-t ?!)és mivel ő tudományos munkatárs, kutató orvos is, lesz referenciája a betegségével kapcsolatban... és így tovább...
A végén kifejtette, hogy olyan kevés a spermaszám, hogy hiába kezdenének gyógyszeres kezelést, (lásd 1 millió alatt van), a minimum alsó határát (ami 20 millió) sem érné el.
De próbálkozhatunk, ha szánunk rá fél évet. Több évtizedes tapasztalata szerint semmi esélyünk sincs a hagyományos úton történő megtermékenyülésre, csak lombik jöhet szóba.
Tapolcán van a magánklinikája, ahol mindenre kiterjedő beavatkozás és vizsgálat folyik.
Itt szívesen látnak bennünket, és miután többször hangsúlyozta, hogy ő most a saját mobiltelefonjáról beszélt az érdekünkben (????) szeretné, ha meggondolnánk, hogy melyik központot választjuk majd. És mondta, hogy neki ez a telefonálgatás nem 3000 Ft-jába
került… Majdnem lefordultam a székről, nem tudtam, sírjak, vagy nevessek. Komolyan én
még mindig nem tudom felfogni, hogy létezik ilyen. Persze ecsetelte az anyagiakat is, de erről már sajnos én is hallottam (60-150 ezer forint/1 felkészítés…- ami csak a számomra előírt
gyógyszert foglalja magába) stb stb. Felháborító ez az egész, még jó, hogy vannak más orvosok is, ahol talán kicsit jobban emberszámba vesznek. Ja és az különösen rosszul esett, amikor csak úgy lazán közölte : Tapolcán csinálunk magának egy lombikot ! Hogy veszi a bátorságot bárki, hogy ilyen stílusban beszéljen egy nővel, vagy akár férfival is ?
Mi vagyok én ? Egy élő gép, ház, akinek lombikot CSINÁLNAK ?! Teljesen kibuktam a beszélgetés után. Komolyan ! Szóval, most hogyan tovább ? Egyelőre meg kellene emésztenünk a tényt, hogy nem nem lehet ’normális’ úton babánk és ezt el kellene fogadni
(hú, nagyon nehéz, pedig próbálok hozzászokni ehhez az eshetőséghez hetek óta…), hihetetlen. Bár lehet, hogy sokan megköveznek ezért a sok panaszkodásért, de nem tudom elhinni, hogy ez pont velünk történt meg. (gondoltam itt azokra, akiknek sajnos még ennyi esély sem adatott meg) persze ez nem jelenti azt, hogy nálunk sikeres lesz a lombikozás…, de ez egy másik téma.
Előzmény: Homo Novus (24)
Homo Novus Creative Commons License 2002.11.21 0 0 24
Nekem 5 ml, 10 M/ml, 50%-ra mondták, hogy kevés.

Állítólag a normál alsó határ valahol 20 M-nál kezdődik.
Gyógyszeres kezeléssel 2 hónap alatt nálam megduplázódott (20 M) a spermaszám.

Előzmény: Twinny (23)
Twinny Creative Commons License 2002.11.18 0 0 23
Az első és eddig egyetlen spermavizsgálat alapján mondta az andrológus, hogy esélyünk a 0-val határos. Az eredménye : menny.: 3 ml, szám: 0-1 millió, mozgás : 30 % (kp. élénk 10%, mérsékelten haladó 20%), alig haladó a többség.
Összegzés : a hagyományos spermaparaméterek nagymértékben gyengül fertilitást mutatnak.
Egyébként egy más, tüdő/hörgő betegsége miatt küldték ide, mivel a két betegség összefüggésben áll(hat). Lehet, hogy furcsán hangzik, vagy okoskodásnak tartjátok, de nem hinném, hogy egy spermavizsgálatból végleges következtetéseket lehet levonni. Elsősorban ezt azért gondolom, mert ha a két betegség összefüggésben van, akkor talán ha javítanak az egyiken, a másik is rendben lesz. Bár ennek elvileg ellentmond az, hogy ez egy spec. genetikai betegség, de lehet, hogy csak több idő kell majd a hagyományos úton történő megtermékenyülésemhez (?!). Én egyébként is sajnos eléggé szkeptikusan közelítek mindenféle orvosi szakvéleményhez (értek már +/- csalódások)
De amíg kiderül, hogyan tudják kezelni a férjemet, addig is gőzerővel próbálkozunk...
Előzmény: Homo Novus (19)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.16 0 0 22
A blasztocitas dolgot is csinaljak (legalabbis nekem nem azt mondtak hogy nem foglalkosnak ezzel, hanem azt hogy most nem olyanok az embriok) de az elsosorban az embriok minosegetol fugg. Pl most nekem jok voltak sima beultetesre de nem jok fagyasztasra vagy blasztocitanak. Aztan megsem voltak jok szegenyek semmire :(

En nem utazgatnek 220 km-t ha van kozelebb is :)

Előzmény: triNIti111 (17)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.16 0 0 21
Hatchinget csinalnak, nekem csinaltak legalabbis Bp-en de eleg oreg is vagyok hozza (36). Nem csinalnak automatikusan, pl az elso lombikomnal meg csak 31 voltam es nem csinaltak es sikerult. Most meg 2x igen es nem sikerult. Szoval ki tudja :)
Előzmény: triNIti111 (17)
fecs Creative Commons License 2002.11.16 0 0 20
Sziasztok!
Röviden magunkról: a Kaáliba jártunk / járunk Kováts doktornőhöz. Mi kész eredménnyel mentünk oda - az andrológus véleményével, aki ezt mondta: "Megpróbálhatják ugyan a lombikot, de úgy sincs esélyük." Ezek után az első kísérlet eredményeképpen megszületett a Kislányom, aki decemberben lesz 2 éves! Most újra oda járunk, a második baba érdekében, és mindennel meg vagyunk elégedve. Fizetnünk nem kellett, csak az első konzultációért (az első babánál, a másodiknál már ez sem volt), meg a gyógyszerekért, és az útiköltségekkel, meg mindennel együtt 40-50e között kijöttünk.
Lett volna egy fagyasztott embrió-beültetés is, mert 6 embriónk volt lefagyasztva, de nem élték túl, úgyhogy ez elmaradt, és kezdtük előlről az egészet.
Én azt gondolom, hogy mivel az orvosok értenek ehhez az egészhez, persze, hogy nekünk is tájékozódni kell és elolvasni, amit lehet, erről az egész témáról, de rájuk kell bízni, hogy mit miért és hogyan csinálnak. És nem szabad őket okolni, ha nem sikerül; annyira összetett dolog ez! Persze, biztos azt mondjátok, hogy nekem könnyű, mert sikerült, de én akkor is így gondolkodtam, amikor először benne voltunk, és most is. Nekem például eszembe nem jutott azon fennakadni, hogy megkérdezték, mi a foglalkozásunk. Nem szégyellem, hogy tanítónő vagyok, mert szeretem (szerettem) csinálni. Azt sem szégyellem, hogy a férjem lelkész, pedig, ha a kettőből leszűritek, az anyagi helyzetünk...
Na, mindegy, szóval a lényeg a lényeg: mi abszolút elégedettek vagyunk a Kaálival, a BMC-ről viszont több forrásból is sok rosszat hallottunk. De erről nem tudok érdemben nyilatkozni, mert hát mi nem jártunk oda.
fecs
Homo Novus Creative Commons License 2002.11.15 0 0 19
Elképesztő és felháborító, amit írsz. Ugyanakkor teljesen elképzelhető történet.

Magam is tapasztaltam, hogy az orvosok pénztárcának nézik a betegeket és nyomatják a magánrendeléseket. Kaptam már olyan tanácsot, hogy erőszakosnak kell lenni és ki kell jelenteni, hogy a „normál” rendelésre mész és kész. Persze, ha rosszindulatú az orvos, akkor egyszerűbb már újat választani.

A János kórházban kezdtem Kovács főorvosnál. (458-4579 a Meddőségi Központ Telefonszáma).
Többször voltam spermavizsgálaton. Még csak fel sem merült, hogy fizetnem kéne, vagy hogy egyáltalán létezne is magánrendelése! Be lehetett előre jelentkezni és így alig kellett várnom. Kedves volt, akárcsak a nővér. Egy kicsit ugyan sietett velem, de ez annak tudható be, hogy mindig én voltam az utolsó (hétfőn 7-ig rendel úgy emlékszem) és már ment volna haza. És egyébként sem volt miről beszélni olyan sokat. Vagy ötször voltam nála (legtöbbször csak elmondta az eredményt). Most képzeld el, ha minden alkalomért fizetnem kellett volna! Kezeléssel (Preponen) felment a spermaszámom normál alsó értékre.

A feleségemmel mégis most a Nyírő Gyulába kezdtünk járni, mivel helyileg jobb nekünk és jókat hallottunk róla a Kismamában. De egyelőre, 4 alkalom után vannak furcsaságok, kellemetlen meglepetések. (Lásd hozzászólásomat lejjebb).

Még az is lehet, hogy visszamegyünk a János Kórházba.

Azt egyébként mi alapján mondta, hogy nem sok eséllyel lehet gyereketek? Volt már előtte egy spermavizsgálat, aminek megvolt az eredménye?

Előzmény: Twinny (18)
Twinny Creative Commons License 2002.11.14 0 0 18
Sziasztok! Még nem vagyunk érintettek ebben a kérdésben, de szintén szívesen olvasnék véleményeket a különböző központokról. Múlt héten derült ki, a férjem spermájával gond van és egyelőre genetikai vizsgálatot kért az andrológus.
Ezzel kapcsolatban azért megosztanám a tapasztalatunkat : 1 hónapos várakozással jutott el az andrológiai vizsgálatra a SOTE-ra (Urulógiai klinika). Az orvosa az eredményt követően azt mondta neki, hogy lehet gyerekünk, de a "beszélgetés" végén a kezébe nyomott egy névjegykártyát, miszerint, ha AKARUNK gyereket, keressük fel a magánklinikáján, mert az esélye annak, hogy babánk legyen, annyi, mintha megnyernénk az öttalálatost a lottón... Ráadásul az általa javasolt genetikai vizsgálatra nem adott beutalót, úgyhogy visszairányították hozzá. Persze hetente csak 2x, délig rendel... Plussz, kiderült, hiába adott beutalót, a genetikai laborba nem lehet csak úgy bejelentkezni, az orvosnak személyesen kell felvenni a laborral a kapcsolatot. Eredmény :a laborból visszaküldték az orvoshoz. Bement újra a klinikára, ahol más orvos rendelt és aki NEM adott neki sem beutalót és még csak kedvesnek sem volt mondható, vagyis várni kell 1 hetet, mire az orvostól esetleg kikönyöröghetjük a rendes beutalót... Jó, mi ? És még csak most kezdődik... Elkeserítő, főleg, mert tudjuk, hogy ez még SEMMI !!!! Ja, és ha egyszerűen más orvos nem segít, akkor hogyan fogunk másikat választani ? (mindketten egyetértünk abban, hogy ennel a dokinál nem marad)
Tud esetleg valaki javasolni dokit
triNIti111 Creative Commons License 2002.11.12 0 0 17
Sziasztok,
engem is érdekelnének a tapasztalatok, bár egy kicsit elterelném a szót a BMC - Kaáli variációra. Én jelenleg a BMC-be járok, de nagyon gondolkozom azon, hogy váltsak a Kaáliba. Elsődleges indokom nem az elégedetlenség, hanem a 220 km távolság. Azért habozom mégis, mert nem tudom, hogy nem jobb-e mégis a BMC, azaz nem tudom, hogy megéri-e a távolság miatt otthagynom egy intézetet, ami elég jó szinvonalon működik, és bár vannak dolgok, amik nem tetszenek, mégis úgy tűnik, többet nyújt, mint a Kaáli. Most konkrétan arra gondolok, hogy a Kaáliban állitólag nem csinálnak hatchinget és blasztociszta illetve dupla visszaültetést sem Ezt hallottam. Tudtok-e valamit, hogy ez tényleg igy van-e? Ha valaki tud mégis arról, hogy csinálják ezt a Kaáliban, megirná?
Előre is köszi: triniti
Homo Novus Creative Commons License 2002.11.11 0 0 16
Köszönöm a hozzászólásodat.

Egyelőre valószínűleg kitartunk (helyileg jó nekünk a Nyírő), de nyitva tartjuk a szemünket! :-)

„Én nem akarok ellenük beszélni amint látod nem is teszem de ebben az egészben a bizalom a legfontosabb!!:))”

Hát épp ez az! Egyetértek. Ha én meg akarom nyerni valakinek a bizalmát, akkor korrekt módon igyekszem őt tájékoztatni, főleg az érzékeny témákról (pl. fizetés).

„A másik hogyha úgy érzitek hogy nektek jó lennne az inszem akkor ezért is tessék harcolni.”

Ha tényleg harcolni kell érte, az nem jó. Ő az orvos, neki kell tudnia, hogy mi a megfelelő eljárás. Ha több lehetőség van, akkor el kell magyaráznia mindegyiket. És nem nekem kell rákérdezni, pláne harcolni érte! Ez nem nátha, amikor azt mondhatja az orvos, hogy szedjen C-vitamint és jöjjön vissza 3 nap múlva. Itt rendkívül intim és életbevágó dolgokról van itt szó, a feleségem egészségéről, a gyermekünk születéséről. A maximális, objektív tájékoztatást várom. Ezért én, ha orvos lennék, ebben a helyzetben még a gyanúját is el akarnám kerülni annak, hogy nekem mint orvosnak anyagilag melyik a jobb megoldás.

Lehet, hogy magasak az elvárásaim?

„A magánrendelésen kivűl másért is fizettetek??”
Nem, de ha így lenne, az már szerintem büntetőjogi kategória lenne.

„Melyik orvoshoz jártok?”
Nevére nem emlékszem, talán Vereczkeynek hívják a nőgyógyászt.

Köszönöm.
Szorítunk Neked, hogy sikerüljön!

Homo Novus

Előzmény: gysz (15)
gysz Creative Commons License 2002.11.11 0 0 15
Kedves homo Novus!
Először is:igen tényleg eléggé elkeseritően hangzik de ez tényleg nem az ő hibájukból van.Mindkét petevezetőm el van záródva ezért nekem nem volt inszeminációm,egyből lombikra mentünk.Múlt héten pénteken volt meg a harmadik transzferem,vagyis bejejeztem a harmadik lombikot ami már remélem sikeres lesz.Minden eredményem jó volt az első kettőnél is.Szépen stilulálódtam szép sejtjeim lettek meg is termékenyültek szépen osztódtak,csakhát nem tapadt meg.
Figyelj én nem karaok semmilyen vitába kezdeni mert annak semmi értelme,viszont egy tanácsot szeretnék adni.Mivel nagyon nehéz és kiszolgáltatott helyzetben vagyunk egy dolog szerintem nagyon fontos!!Hogy bizzúnk az orvosunkban és az intézményben ahova járunk.Ez a választás is szabadon választott,teháét odamész ahová akarsz.Szerintem ha ennyire nem vagytok jó véleménnyel róluk akkor próbáljatok meg váltani.Hidd el én nagyon meg vagyok velük elégedve,viszont azt én is tudom hogy igenis talpraesettnek kell lenni és mindig mindent meg kell kérdezni.
Én egyszer voltam magánrendelésen de akkor is csak azért mert azt a vizsgálatot egyébként is ki kellett volna fizetni.
A másik hogyha úgy érzitek hogy nektek jó lennne az inszem akkor ezért is tessék harcolni.Az én véleményem az hogyha csak nem az a gond ami nálam akkor nem fogják ellenezni.Nagyon sok olyan embert ismerek aki szintén oda jár és inszemes,sőtt sok már babát vár.

A magánrendelésen kivűl másért is fizettetek??
Melyik orvoshoz jártok?
Köszi előre is a válaszod,és tényleg gondold meg ha nem biztok akkor váltsatok.
Én nem akarok ellenük beszélni amint látod nem is teszem de ebben az egészben a bizalom a legfontosabb!!:))

Üdv:gysz

Előzmény: Homo Novus (14)
Homo Novus Creative Commons License 2002.11.11 0 0 14
Kedves gysz!

Azért amit írsz, az megnyugtató.
Mégis elmondom, hogy mi nekünk nem tetszett.

1. Már a legelején megkérdezték a feleségemtől meg tőlem, hogy mi a foglalkozásunk. Ez minek, kérdem én. Hát persze, így akarják belőni az anyagi helyzetünket. A feleségemtől a vérvétel alkalmával ezt még egyszer megkérdezték.

2. Miután kiértékelték a spermavizsgálatot (kb. fele volt az alsó határnak), megemlítették a feleségemmel a lombikot. Holott egy másik helyen (János Kórház) Preponen-es kezeléssel normál mértékre (igaz alsó határ) de normál mértékre ment fel a smermaszám. (Ennek kb. 6 hónapja, így most újra visszaesett.) Az ottani andrológus az inszeminációra a megnövelt spremaszámot már biztatónak találta. Itt pedig mindjárt a lombikot emlegetik. Talán csak nem éri meg nekik jobban anyagilag?

3. A fizetésről a következőket gondolom.
Csak azokért a szolgáltatásokért szeretnék fizetni, amit a TB nem támogat. Így pl. tudomásom szerint nem támogatja a TB a hormonkezelést (injekciózást). Nyilván ezért fizetni kell. Ez rendben van. Egyébért nem. (Egyébként ne felejtsük el, hogy az „ingyenes” szolgáltatásokért is fizetünk. Havonta több ezer Ft TB-járulékot fizetek én is mint mindeki más. Tehát itt valójában szó nincs ingyenességről!) Ha viszont a Nyírőben mégis kell fizetni olyan szolgáltatásért, ami a TB egyébként támogat, előre szóljanak.

Nos, előre nem szóltak (pedig már négyszer voltunk ott), hogy az andrológussal való konzultáció (10-15 perc az egész) nem más mint magánrendelés. Ezt ma reggel közölte velem a nővér. Azzal, hogy ezt „biztos említettük a feleségének vagy élettársának." Persze, hogy nem szóltak. Ilyenkor minimum illik elnézést kérni.
(Az „élettárs” szóért pedig külön is harapok : ) )

Én kb. ötször voltam a János Kórházban az ottani andrológusnál. (Ő írta fel a Prepononen-es kezelést.) Ezzel a döntésemmel Kb. 25.000 Ft-ot spóroltam meg magamnak.

Kedves gysz!
Az általad említett egy év elég elkeserítően hangzik önmagában is. Lehet, hogy nem tudjuk mire vállalkoztunk? Lombik vagy inszeminációs programon vagy? Mi történt 1 év alatt? (Ha nem indiszkrét a kérdésem.)

Köszönettel:
Homo Novus

Előzmény: gysz (13)
gysz Creative Commons License 2002.11.11 0 0 13
Kedves Homo Novus!
Én lassan egy éve járok a Nyirő meddőségi központjába és még mindig nagyon meg vagyok velüök elégedve.Nem rudom hogy nálatok az anyagi dolgok mire terjednek ki.Nekem egyetlen olyan vizsgálatom volt amiért fizetnem kellett de az is szabadon választott volt,az orvos csak ajánlotta.Az injekciókért sajnos mindehol nagyon sokat kell fizetni ,ez ellen nem tudunk mit tenni.Én úgy érzem ha van valami olyan amiért esetleg fizetni kell arról mindig tájékoztat az orvos és semmi nem kötelező.Esetleg ha leirnád miért kellett nektek fizetni megköszönném.
És még egy.A Nyirőben az első vizsgálatokat sem kell kifizetni,mint pld.vérvétel UH spremavizsgálat,ilyesmi.Ellenben a Kaálikban ezek harminc egypárezerbe kerülnek csak kezdésként.Ezzel nem mondom azt hogy azok az intézetek nem jók,biztos vagyok benne hogy ott is tökéletesek szakmailag.Azt azért tudom hgy egy hellyel nem lehet mindenki teljesen megelégedve,én speciel megvagyok!!
Ami még nagyon fontos hogy ne érjen meglepetés sohasem,mindig kérdezzetek meg előre mindent mert az igaz hogy néha nem tájékoztatanak mindenről de erre legtöbbszőr idejük sem lenne.Ezt nem csak anyagilag értem.
Üdv:gysz
Előzmény: Homo Novus (11)
Ierapetra Creative Commons License 2002.11.11 0 0 12
Sziasztok!
Én is a bp-i Kaáliba járok (szintén Kováts doktornőhöz), szintén az 1. sikertelen lombikon vagyok túl. És ha lehetne Egérke, akkor írd meg, hogy mi volt a probléma, mert nekem is van egypár és lehet, hogy ezek azonosak. Ha gondolod, akkor magánban is írhatod. Köszi.
Előzmény: Egerke_1 (8)
Homo Novus Creative Commons License 2002.11.11 0 0 11
Sziasztok!

Most kezdtünk el járni a Nyírő Gyula kórházba a meddőségi központba a feleségemmel. A Kismamában ajánlották (lehet, hogy fizetett hirdetés volt??) de eddig a figyelmes kiszolgálás ellenére egyre több kellemetlen meglepetésben van részünk. A meglepetések legkinkább anyagi természetűek: egyre több dologról derül ki menet közben, hogy fizetni kell érte.
Akinek van tapasztalata a Nyírő Gyula kórház meddőségi központjáról, kérem írja meg!

RKata Creative Commons License 2002.11.06 0 0 10
Egérke!

Én is oda járok (Kováts doktornőhöz), az első sikertelen beültetésen vagyok túl, sajnos nem is maradt lefagyasztható petesejt, így kezdhetem elölről a kezelést (ha egyáltalán...). Megírnád nekem is, hogy milyen problémáid voltak?

Köszönöm előre is

Kata

Előzmény: Egerke_1 (8)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.05 0 0 9
Maganban nem irnad le mi nem tetszett? Engem nem bantanal vele, bar en oda jarok, de eppen ezert inkabb erdekelne.
koszi
idi
Előzmény: Egerke_1 (8)
Egerke_1 Creative Commons License 2002.11.05 0 0 8
Sziasztok!
Nem olyan régen találtam rá erre a topicra és a többire is, amelyekre hozzám hasonló sorstársak írnak. A segítségeteket szeretném kérni, és úgy látom, ez a topic a legilletékesebb, bár a biztos siker érdekében a többi hasonló témájú topicra is írtam. A férjemmel már két sikertelen lomikon vagyunk túl. Mindkettőt a Bp.i Kaáliban csinálták. A harmadik előtt váltani szeretnénk, mert elég sok problémánk volt az első kettőnél. Itt nem akarom részletezni őket, mert egyrészt senkit nem akarok megbántani, elijeszteni pedig pláne nem. Olvastam, hogy többen jártok a János kórházba (BMC). Milyen tapasztalataitok vannak, kihez érdemes menni, kihez nem? Minden információt szivesen veszünk, sőt, nemcsak erről, hanem más intézetekről is, ahol csinálnak lombikot. Akár ide írtok, akár magánba, nagyon fogunk örülni minden információnak.
Előre is köszi a segítséget.
Egérke
SANDERS Creative Commons License 2002.09.17 0 0 7
Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat.)))) Egyelőre most pihizek és gyűjtöm az infokat. Amíg lelkileg nem érzem ismét felkészültnek magam erre a hercehurcára, addig úgy érzem nem érdemes ismét próbálkozni, és most várom, hogy a hormonok is kiürüljenek. Addig pedig gyűjtöm a konkrét információkat, mivel nem akarok még egyszer felesleges időt eltölteni rossz orvos kezében. A HSG-t stb. szerencsére nem ott csinálták, és le sem kellett adnom, így a legfőbb papírok megvannak, kivéve azok az adatok, amik a három inszemhez kapcsolódnak. Most nagyon elszánt vagyok, és nem fogom hagyni magam. Sajnos úgy látom, hogy hazánkban muszáj az embernek utánajárnia a dolgoknak, nehogy aztán rossz orvos kezébe kerüljön. Ez azért elég elszomorító, főleg ha gyerekről van szó.

Előzmény: Milkabögre (6)
Milkabögre Creative Commons License 2002.09.13 0 0 6
Kedves Sanders!
Én is a BMC-be jártam (2. inszem sikeres lett), a hír igaz, tényleg rengetegen vannak, de állítólag már mindenhol. Türelem az kell. Minél hamarabb jelentkezz, mert idôpontot elsô megbeszélésre biztosan nem kapsz két héten belül.
Ha a BMC-be jársz, javaslom Zeke dr.-t, bár nekem nem ô volt az orvosom, de maximálisan hozzáértô, kedves és türelmes.
Macu Creative Commons License 2002.09.12 0 0 5
Szia Sanders!
Én a Törökbálinti útra, a Dévai Klinikára járok. Szintén sorstárs vagyok, bejártam már egy pár helyet, mire eljutottam idáig, de megérte, most 7 hónapos a kismanó a pocakomban, 2. beültetés volt sikeres!
Jók a tapasztalataim, tudom szívből ajánlani Neked is a klinikát. Családias hangulat, barátságos és segítőkész nővérek és orvosok. Az én dokim dr. Dévai, és meg vagyok vele elégedve. Pénzt itt is "csak" a gyógyszerekért kell fizetni a lombikos kezelés alatt.
Véleményem szerint akármennyire is nem tetszik az ott dolgozóknak, jogod van kikérni bármikor és bárhonnan a papírjaidat, és kötelesek is azt kiadni neked!! Úgyhogy csak bátran, tapasztalatból tudom, ha nem veszi kézbe az ember a dolgokat, akár éveket is elkinlódhat egy-egy nem hozzáértő orvos miatt, mert sajnos elég sok van belőlük..
Előzmény: SANDERS (-)
fhmonika Creative Commons License 2002.09.11 0 0 4
szia Sanders!
elég a növérkétktől kikérni az anyagot, de ez nem lesz könnyű mert nem szívesen válnak meg a betegektől, ajánlom hogy nézd meg hogy minden fontos papírt megkaptál-e, a vérvizsgálatok (amiket nem ők végeztek) az átjárhatósági és ha volt még más is azok a kis kártyák nem kellenek
az e-mail címem él és működik
igaz az hogy sokan vannak és várni kell de azt hiszem az ott eltöltött idő megéri ha van eredménye nekem az újvári doktorúr az orvosom, én maximálisan meg vagyok elégedve vele . de mivel nekem nyáron volt a beavatkozásom így a másik két orvossal is kapcsolatba kerültem, és jó a véleményem
szia
Előzmény: SANDERS (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!