Keresés

Részletes keresés

fornit1 Creative Commons License 2018.12.27 -1 1 3783

Kambodzsából kilépve sem repülővel sem szárazföldön nem kell fizetni semmit.

Előzmény: Utazó76 (3779)
wanbo Creative Commons License 2018.12.27 -2 1 3782

Ha olcsóbbak a repülőjegyek az eredeti terv szerint, akkor ne variálj, a Kambodzsa és Vietnám közötti határátkelés nagyon forgalmas, mindkét oldalon elfogadják az e-vízumot, a buszok pedig a két város között járnak (nem fognak otthagyni a határon), mindkét irányba olajozottan működik az utazás! 

Előzmény: Utazó76 (3781)
Utazó76 Creative Commons License 2018.12.27 -2 0 3781

Hálásan köszönöm!

Akkor megfordítom a sorrendet én is. Biztos ami biztos, és úgy megyek ahogy Te!

Előzmény: wanbo (3780)
wanbo Creative Commons License 2018.12.27 -2 2 3780

Szia! 

Én nemrég tettem meg a Phnom Penh - Ho Chi Minh város távot busszal, úgy, hogy előre megcsináltam az e-vízumot, de a másik irányba is ugyanúgy működik a dolog, nagyon egyszerű: a kilépő ország oldalán le sem kell szállni a buszról, a "kalauz" összegyűjti az útleveleket és 1 dollár fejében elviszi bepecsételésre (akár vietnámi dongban vagy kambodzsai rielben is elfogadja az összeget). A vietnámi oldalon le kellett szállni (feltételezem neked majd a kambodzsai oldalon kell), hogy átvilágítsák a csomagjaid. Ez nagyon gyorsan megvan, a pecsétek már az útlevélben voltak, ez csak biztonsági ellenőrzés, utána mindenki fel a buszra és indulás. Az e-vízumot csak ajánlani tudom, nekem 1 nap alatt megadták és tényleg nagyon egyértelmű a nyomtatvány (kb. 10 perc volt kitölteni), és a fizetéssel sem volt gond (Visa kártyával fizettem). A visa on arrivalra ennél biztosan többet kell várni (és abban benne is van a pakliban, hogy lehúznak további pár dollárral "pecsétdíj" gyanánt), de bármelyiket is választod, a busz biztosan megvár. Kényelmesebb és gyorsabb az e-vízum, tényleg minden mellette szól. 

 

Én ugye busszal hagytam el Kambodzsát, nem repülővel, de úgy olvastam, hogy a kilépési illeték árát már a repülőjegybe kalkulálják, nem kell külön fizetni. 

Előzmény: Utazó76 (3779)
Utazó76 Creative Commons License 2018.12.27 -2 0 3779

Sziasztok, 

 

Ha Ho Chi Minh-be érkezem repülővel Bangkokból, majd busz Kambodzsába, és repülővel vissza Bangkokba Phnom Phen-ből, akkor a vízumról mit lehet tudni?

Megvár a busz vagy előre kell valami nyomtatvány? Igaz hogy repülővel elhagyni Kambodzsát még plusz 25 dollár (kilépés)? Hogy megy ez az egész?

 

Esetleg van valakinek tapasztalata aki így busszal ment át Vietnamból Kambodzsába?

 

Előre is köszönöm!

albagabi Creative Commons License 2018.12.21 -2 0 3778

Szia!

Én Ázsiába mindig Agodán foglalok,most éppen Phu Quoc-ra,meg máshova is. Én azt tapasztaltam,hogy az Agodán jobb a választék,és olcsóbb is. Még soha nem volt probléma.Egyébként biztos hogy a hotel vonta le?

Előzmény: 681109 (3777)
681109 Creative Commons License 2018.12.20 -2 3 3777

Sziasztok,

 

friss tapasztalat Phu Quoc Paris Beach szállásfoglalással kapcsolatban.

Bookingon keresztül foglaltam az ősszel feburárra, január 26-i ingyenes lemondással.

November 26-án a szállás leemelt (nem zárolták!) az egész díjat, több mint 150 eFt-ot.

Irtam nekik, hogy bocsika mi ez? Nem reagáltak. Írtam/beszéltem a Bookinggal,

ők is sikeretelenül próbálkoztak: nem válaszoltak, telefonont nem vették fel.

Időközben töröltem a foglalást is, hátha akkor "automatikusan" megjön a pénz pár napon belül.

Semmi. Ma beszéltem ismét a Bookinggal, akik visszafizetik a jogtalalnul levont összeget és

majd direktben leboxolják a szállással.

Szóval óvatosan a Phu Quoc Paris Beach-el.

rebkaaa Creative Commons License 2018.12.17 0 0 3776

Fogalmam nincs hova lett a hozzászólásom:) Szóval amit szeretek egy helyen csinálni(10-12 km-eket túrázni, biciklizni, ide-oda felmászni..)az épp időigényes tevékenység, úgyhogy ezért egyensúlyozok a napok számát illetően.

Azt se tudom előre fogom-e bírni minden második nap a fekvőbuszon alvást?   olyan nagyok a távolságok és lassú a haladás, hogy ha útazásra megy el  a nappalok akkor tényleg É-D végig nem fog 19 nap alatt sikerülni. Alvás ügyben még ki kell találnom valamit, mert kb 8-10 nap szokott lenni mire átállok arra, hogy mikor is kellene lefeküdnöm , aztán alszok  2-3 órákat és megyek tovább , amit 30 évvel ezelőtt még biztos kiválóan bírtam, de manapság...:))

Da Nangból mindenképpen repülni kell azt látom, csak nem tudom eldönteni, hogy egyből Can Tho-ba és onnan ha marad idő  jöjjek visszafelé Saigon-on át Mui Ne vagy Tra-Nang-ba repülés és akkor onnan Saigon-Mekong?

Saigonból az Emirates 23.55-kor indul, azt a teljes napot szántam rá,1 éjszakát előtte ott alszok, aznap már szeretem ha nem valahonnan messziről kolbászolok a repülőtérre.

Sok helyen olvastam, hogy a Phong Na nemzeti park tetszett az embereknek a legjobban,  ezért nem akartam kihagyni. Maga a barlangokért nem is feltétlenül bumliznék ide, mert az itt a Bükkben  sok van, ha vágyakoznék a föld alá, akkor bármikor mehetnékl(de köszi, én maradok fenn)

Maga a környezet gyönyörű. Mi a véleményetek, maradjon?

Esetleg ha ez kimaradna, akkor még egy nagyobb távolságot lehetne repülni. Hanoi-Da Nang, ez napi több járat is van és nagyon olcsó. Viszont akkor másképp kell tervezni a sorrendet, mert  Ninh Binh után nem lefelé kell haladni, hanem visszamenni Hanoiba.

Dalat-ról talán a legkönyebben lemondtam, a vízesések jó lett volna, de  a francia negyed  nekem egy giccses vidámparknak tűnik a videókon. A Ban Gioc vízesés tetszene, de az meg végképp olyan messze van, hogy oda nem.

A buszokra a jegyet előtte nap érdemes megvenni és irodákban , buszállomáson vagy mindegy?

 

 

 

 

 

 

Előzmény: orntlnws (3773)
margarita402 Creative Commons License 2018.12.15 -1 0 3775

Csomagmegőrzést bármelyik szállással meg tudsz beszélni, általában ingyen, ha egy éjszakát ott töltesz. Amilyen jó üzletemberek, szerintem akár ottalvás nélkül is lehet intézni, ha fizetsz valamennyit vagy rajtuk keresztül intézel pl. robogóbérlést. Hozzá vannak szokva, hogy napokig őriznek cuccokat, Hanoi a kiindulópont Sapa, Ninh Binh és a Halong-öböl felé is. Az enyémet is megőrizték (kis, kétcsillagos hotel), amíg Sapában voltam, visszatértemkor le is tudtam zuhanyozni a személyzeti mosdóban, mielőtt elindultam Ninh Binh-be. Van a reptéren és emlékeim szerint a vasútállomáson is csomagmegőrző, de árakat nem tudok.

Előzmény: vassy74 (3774)
vassy74 Creative Commons License 2018.12.14 0 0 3774

sziasztok!

 

két kérdés merült fel bennem. Hanoiból ment már valamelyikőtök robogóval Ninh Binhbe? a másik pedig, hogy Hanoiban van csomagmegőrző, ahol a hátizsákokat ott tudnánk hagyni, ha igen, kb. mennyibe kerül? köszi!

orntlnws Creative Commons License 2018.12.13 -2 2 3773

Szerintem ahhoz, hogy tökéletesíteni tudd a terved, össze kell szedned, hogy egy-egy helyen pontosan mit szeretnél csinálni. Ha megvan, akkor megnézni, hogy a program milyen módon osztható fel - az egynapos program, és mondjuk két félnapos program nem egyenértékű - és azt összhangba hozni a tömegközlekedéssel. Olyan ez, mint a munkafolyamatok optimalizálása.:)

 

Egy kis segítség:

 

Ninh Binh-ben a három legnépszerűbb program: Tam Coc hajókázás,  Trang An hajókázás (ami évszaktól függően még jobb is) és a Hang Mua domb megmászása naplemente előtt simán belefér egyetlen napba, úgy, hogy este még tovább is tudsz utazni. De ha úgy jobban jön ki a lépés, kétszer fél napra is felbonthatod. Biztos jókat lehet biciklizni a környéken, de a 3 éj szerintem sem indokolt.

 

Phong Na-ban is ez a helyzet, mert ha csak a Phong Na és a Paradise barlangok érdekelnek, az egy nap. Ha monduk a Dark Cavebe is mennél, ami a Paradisetól nem messze van - ami jó poén bár, de vietnámi mércélvel elképesztően túlárazott -, akkor másfél nap.

 

Huéban a tiltott város kb. 3 óra, a királysírok és a Thien Mu pagoda körtúra motorral bő fél nap.

 

Hoi An-ból a My Son túra fél nap.

 

Ha úgy döntesz, hogy Da Nangból repülsz, és van néhány órád, akkor motorozz/taxizz el a Son Tra félszigetre. Elég jó eséllyel találkozni fogsz tarka karcsúmajmokkal, amik - a hegyi gorillákat nem számítva, bár azok inkább "csak" lenyűgözőek - a legszebb főemlősök, amiket valaha láttam.

 

Dalatban a négy nagy vízesés bejárása biztosan elvesz egy teljes napot, amit nem érdemes kettészedni, mivel mind egy logikus kör mentén helyezkedik el. Másnap délelőtt pedig meg tudod nézni a várost. Francia negyed, cibet kávé, rózsakert... Jó hely nagyon.

 

Mui Ne-ben a hajnali halpiac, fehér dűnék, tündér forrás legalább fél nap. A többi strandon, lehetőleg a város déli részén.

 

HSCM-ben a belváros - a háború múzeuma az egyetleg igazán érdekes hely - néhány óra, a fennmaradó időben peig érdemes tömegközlekedéssel elmenni - legkésőbb déli indulással, esti visszaérkezéssel - a Ben Duoc alagútrendszerhez.

Előzmény: rebkaaa (3771)
wanbo Creative Commons License 2018.12.13 -2 0 3772

Én továbbra is tartom, hogy Ninh Binhre sok a három éj (ha több időd lenne, persze nyilván ki lehetne 3 napot is tölteni valamivel, ott a csónakázás meg a környéken kerékpározás/robogózás a legtöbb ember számára egy kb. fél- egy napos program szokott lenni). Ha szorít az idő, akkor csinálhatod azt, hogy megérkezel az egyik nap, másnap megcsinálod a "kötelezőket", s egy esti busszal továbbállsz Phong Nha-ba (ezek általában este 8 körül indulnak, tehát lenne egy teljes napod), ahová reggelre meg is érkezel, s ezzel spóroltál két napot. Hangsúlyozom, Ninh Binh gyönyörű, érdemes lehet akár 2-3 napot is ott eltölteni, de akkor meg délre nem marad elég idő, szóval neked kell eldönteni, hogy mi érdekel jobban. 

 

Da Nangból tudsz repülni HCMC-be, onnan kb. 5 óra busszal Mui Ne. Elvileg Dalatba is vannak éjszakai buszok, viszont ez totál más irányban van, a Mekong deltáról nem is beszélve, szóval ha 5-6 napod lesz délre, akkor ezek közül szelektálnod kell. Én most voltam nemrég HCMC-ben, hihetetlen mértékben fejlődik a város, a központ nagyon modern. Rengeteg kihagyhatatlan látnivaló a városon belül nincs, de azért érdemes 1-2 napot ott is körbenézni (a nélkül amúgy is fárasztóbb lenne az utazás).

 

Ha számodra fontos, hogy néhány nap tengerpart is legyen az úton, akkor én a helyedben kihagynám Dalatot és HCMC-t Mui Ne-val kombinálnám a végére. Ha nem fontos, akkor Mui Ne helyett Dalatba mennék. Ha kiszámolod, hogy pl tengerparton mennyit szeretnél időzni, akkor a Mekong delta is beleférhet, az akár egy egynapos program is lehet HCMC-ből. A négy együtt viszont nem, még szerintem Dalatba repülve sem reális. Legalábbis 5-6 napra rohanás lenne.  

Előzmény: rebkaaa (3771)
rebkaaa Creative Commons License 2018.12.12 -2 0 3771

Vállalom a rohangászós túristabohóc szerepét:)) Én egy ilyen út alatt amit csak lehet meg szeretnék nézni egy országban és nem azért mert bárhova posztolnám( nem, ez a sok élmény mind itt van a fejemben. Hanem azért, mert anyaként család, gyerekek mellett ennyi idö adatik meg egy országra és ennek is roppant örülök...

 

18 éjszakám van, mondjuk Hanoi 1 éj+ utazás északra,  Sapa 2 éj, Halong 2 éj, Ninh Binh 3 éj, 

phong Na 2 éj, Hoi An 2 éj.

Máris 13 éjszakánál tartok.

Légy szí segítsetek, hogyan tovább? Dalat, Mui Ne sehogy se esik útba. Da-Nangból csak HMC-be vagy Tra Nang-ba tudok repülni és hol van még oda Mui Ne?Ja és még ott a Mekong delta..

 

 

 

 

albagabi Creative Commons License 2018.12.11 -2 0 3770

Sziasztok! Milyen dugaljzat van Vietnamban? Jól tudom,hogy nem kell semmi átalakító?

orntlnws Creative Commons License 2018.12.11 0 1 3769

Kövezz meg, de a "még visszatérek" érzéssel szerintem semmi probléma, ahogy azzal sincs gond, hogy ha valaki simán csak turistáskodik, nem pedig Marco Polot játssza. Főleg, hogy az emberek döntő többsége nem végtelen szabadidővel gazdálkodik. (Hogy ne legyen teljesen OFF topic, Vietnám ma már elsősorban turistáskodásra alkalmas... Arra viszont talán a legjobb! Szóval ezt épp itt felhánytorgatni tényleg nem jogos.) 

 

Naplót írtam anno a családnak és barátoknak, ez műfajából fakadóan nem a nyilvánosságnak készült. De mint tudjuk, az internet 95%-a pornó, a maradék pedig utazási blog, szóval akit tényleg az a régió érdekel, talál magának bőven élménybeszámolót. Más kérdés, hogy aki utazni is akar majd, az biztos nem ilyen blogokból fog felkészülni.

Előzmény: kijuw (3768)
orntlnws Creative Commons License 2018.12.11 0 0 3767

Mai Chaut és Ha Giant még megnéztem volna, illetve ha lett volna időm, akkor 2 napos túrára megyek a Mekong-deltába. Ezzel együtt nem mondanám, hogy maradt bennem hiányérzet. Hol töltöttem volna el több időt? Mindenhol, de - mivel addigra már négy nagyon pörgős hónapot "lehúztam" Belső-Ázsiában és Kínában - leginkább a tengerparton.

Előzmény: kijuw (3766)
wanbo Creative Commons License 2018.12.11 -2 0 3765

Ha volt is ilyen, amit kétlek, akkor az is kb úgy működhet, mint a hanoi óváros "partiutcája", ahol hivatalosan a bárok nem telepedhetnek az úttestre székeikkel és asztalaikkal, a valóságban persze minden centimétert kihasználnak, az úton is, s ezért kb óránként járnak arra a rendőrök. 2 perc alatt összepakolnak, a rendőrök lelépnek, majd ugyanolyan gyorsan pakolnak is vissza és mindegy megy tovább, mintha mi sem történt volna. :)

Előzmény: 681109 (3762)
wanbo Creative Commons License 2018.12.11 -2 1 3764

Ahogyan kb. is írta én a "szigorúan tilos" és hasonló kifejezéseket furcsállottam. Én is helyben informálódom egyébként, párom vietnámi és jelenleg is Hanoiban vagyok. Kutyát persze nem eszünk, de nincs tiltva. :) 

Előzmény: mrthsz (3759)
orntlnws Creative Commons License 2018.12.11 0 0 3763

Sapa 2 éjszaka

BacHa 1 éjszaka

Hanoi 2 éjszaka

CatBa 2 éjszaka

Ninh Binh 1 éjszaka + éjszakai vonat

Phong Nha 1 éjszaka

Hué 2 éjszaka

Danang 1 éjszaka

Hoi An 2 éjszaka + éjszakai busz

Nha Trang 1 éjszaka

Dalat 2 éjszaka

Mui Ne 2 éjszaka

HSMC 3 éjszaka

 

Félreértés ne essék, Sapa februárban biztosan jobb, mint Sapa sohanapján, de leginkább arra jó, hogy meghozza a kedved ahhoz, hogy visszatérj a "megfelelő" időben is. Ami nem baj, mert akkor a piacot is meg tudod majd nézni. Valami ilyesmire lehet számítani: https://www.backpackerswanderlust.com/trekking-in-sapa-february/ 

 

Én Sapában szeptember utolsó napjaiban voltam, akkor már a völgyben lévő rizs nagyobb részét learatták, és ebben az állapotban mondjuk a Longji teraszokhoz képest kicsit csalódás volt. Arról nem is beszélve, hogy esőben, bokáig sárban a túrázás sem volt annyira felemelő.

Előzmény: rebkaaa (3757)
681109 Creative Commons License 2018.12.10 0 0 3762

én kb. 1 hónapja hallottam a hírekben, hogy a túristákra való tekintettel Hanoiban betilották a kutyahús felszolgálását (hogy ez más városokra is vonatkozik, arról nem szólt a hír)    

az megint más kérdés, hogy betartják-e, illetve mi van akkor, ha valaki kifejezetten meg szerette volna kóstolni? 

Előzmény: kb. (3761)
kb. Creative Commons License 2018.12.10 0 0 3761

Eredetileg wanbo is nyilván arra kapta fel a fejét,  hogy tilos lenne. Nem hallott arról senki, hogy betiltották volna a kutyahúst és csak "illegális" helyeken lehetne enni.

A válaszod viszont teljesen másról szól. Csirke vagy marha helyett nyilván nem adnak sehol se kutyahúst, már csak azért se, mert az drágább, minek tolnának ki a vendég mellett egy füst alatt saját magukkal is? :)

Előzmény: mrthsz (3759)
mrthsz Creative Commons License 2018.12.10 0 0 3760

A skyscannert beállítottam figyelőre és naponta küldte az infokat. Amikor úgy ítéltem meg, megvettem a belföldi jegyeket.  A Vietjet korrekt, a változásokat követni lehet az oldalukon...

Előzmény: rebkaaa (3755)
mrthsz Creative Commons License 2018.12.10 -2 0 3759

Étteremben is és és ottani ismerősöktől is ugyanezt az információt kaptuk. Lehet, hogy  ez a hivatalos és ezt kell mondani, de én nem hiszem, hogy átvernének azzal, hogy csirkét v marhát rendelsz és kutyát adnak. Amúgy miért is tennék? Egyetlen, a legeldugottabb étteremben sem volt semmi erre utaló az étlapon. Ahol megkérdeztük, ott meglehetősen viszolyogva mondtak, hogy ha mi ki akarjuk próbálni, akkor spéci helyre kell elmenni, de hogy hova, arra vonatkozóan nem adtak felvilágosítást. A helyi utazásszervező -, akivel a Mekongban vtunk és akivel elég jól összebarátkoztunk a hónapok óta kint élő unokahúgomékon keresztül - mondta egyedül, h ha érdekel, elvisz bennünket egy ilyen helyre. De azt is mondta, hogy ő biztos nem eszik kutyát. Pedig elég bizarr kajákat is kipróbáltunk a családi kajáláson, ahova meghívott bennünket. De Mui Ne-ban pl. kifejezetten krokodilhúsra és kígyóra sepcializálódott kajáldában is voltunk, meg is kóstoltuk. Jó volt a krokodilhús, omlós volt és "tiszta" ízvilág...

De persze nem vonom kétségbe, hogy bárkinek lett volna ilyen saját élménye a kutyaevésről.... :-)

Előzmény: wanbo (3747)
W.L. Creative Commons License 2018.12.09 -2 0 3758

Sapat ki ne hagyd, gyonyoru a taj, en egyszer ujev korul voltam ott, akkor is szep volt.

A turazas pedig szuper, a kornyezo falvakban barhol kapni szallast.

Halongban eloszor en is Cat Ban megszallva voltem,nem erte meg, masidjara mar mentem egy olcso kirandulassal Hanoibol.

Kozepen szerintem csak Hue es talan My Son kotelezo latnivalok, Hoi Ant en egy ugazi turistacsapdanak talaltam, Nha Trang pedig Pattaya 2.

Előzmény: rebkaaa (3755)
rebkaaa Creative Commons License 2018.12.08 0 0 3757

Köszönöm szépen. Az egy nagyon jó kis út volt, én kénytelen leszek rövidíteni.

Február 18-án hétfőn délben  érkezem Hanoiba, ha Sapa akkor 19-én este indulnék egy éjszakai busszal. Szóval február második fele. Igazából nagyon szeretek túrázni, emiatt mennék fel a hegyekbe. Piac jó lenne, de ha nem akkor az nem tragédia.

Hány éjszakát voltatok egy-egy helyen?

 

Előzmény: orntlnws (3756)
orntlnws Creative Commons License 2018.12.08 0 2 3756

Nem és igen. Ha Danangból repülnél, akkor kimaradna Dalat - az ország egyik legkellemesebb városa, szuper vízesésekkel - és igen, Mui Ne is elég jó. Ha Hanoiból elbuszozol Cat Bara, onnan hajózol (kb. 15 USD/fő), majd mész tovább Ninh Binhbe, harmad árat fizetsz a Hanoiból induló 2N1É utakhoz képest. Bőven megéri.

 

Háromhét némi kompromisszummal szinte mindenre elég. 

 

A Sapa-BacHa(a vasárnapi piac az egész út csúcsa)-Hanoi-CatBa/HaLong Bay-Ninh Binh-Phong Nha-Hué-Danang/Sontra-Hoi An/My Son-Nha Trang-Dalat-Mui Ne-HSMC-Mekong-delta túra feszített tempóban 23 napba fért be. Kínából érkeztünk, Kambodzsába mentünk tovább, szóval transzfer idő nem volt.

 

Március elején nem lesznek nagy formában a rizsteraszok, szóval Sapat meggondolnám, és ha nem esik útba vasárnap, akkor BacHa-t is (egyébként itt is vannak rizsteraszok), Nha Trang pedig egy nagyra nőtt Siófok. A többi beleférhet, és jó eséllyel életed legkellemesebb útja lesz. Sok sikert!

 

Előzmény: rebkaaa (3755)
rebkaaa Creative Commons License 2018.12.08 0 0 3755

Sziasztok, Van tapasztalatotok, hogy  a Vietjetair-nél március elejére elképzelhető még promo vagy vegyem meg minél előbb a jegyet?  Ha északról délre haladnék

Sapa?? -Hanoi-Ninh-Binh- Halong öböl- Phong Nha-Hoi An vonalon, akkor célszerű lenne -e Da Nang-Can Tho távot repülővel megtenni inkább?

Mi az az ország középső részén amit nagyon sajnálnék hogy kimaradna ?

 

Másik kérdésem a Halong öböllel kapcsolatban lenne. Viszonylag keveset olvasok olyan verzióról, hogy Cat Ba szigetén megszállni és onnan menni a nagyon hasonló Lan Ha bay-be hajózni ami nagyon hasonló csak sokkal kevesebb túristával. Valaki volt már itt?

Én már Hanoiba nem szerettem volna visszamenni, hanem tovább dél felé haladni, ezért gondolkodom ezen a verzión.

Az igaz, hogy a másik verzió is játszik, azaz Hanoiból transport+hajó, legfeljebb vissza már nem mennék a kisbusszal Hanoiba.

 

Most átszámoltam újra, 3 hét jól hangzik, de az valójában 18 éjszaka, Phu Quoc-ról is letettem a végén. Majd beiktatok 2 nap pihenőt Hoi An környékén. Tudom, hogy nem ez  a legszebb hely tengerpartozásra, de Mui Ne végképp nem esne útba, ha közép tájról repülnék.

 

albagabi Creative Commons License 2018.12.08 0 0 3754

Köszönom szèpen. Ez most próba lesz Vietnamban,ha bejön akkor visszatèrünk. Úgy gondolom nem lesz rossz.

Előzmény: wanbo (3753)
wanbo Creative Commons License 2018.12.08 -1 0 3753

Hanoiban az óvárosban kb. 5-10 méterenként van egy-egy utazási iroda, mindenhol fognak képeket is mutogatni pl. a hajóról, a kabinról és a felszolgált kajáról. Viszont ahogy korábban is írtam, a hasonló árkategóriára befizető utasokat gondolkodás nélkül pakolják egy hajóra különböző irodákból, szóval lehet némi eltérés a valóság és a képek között, de persze nagyon elrugaszkodni sem fognak a valóságtól (értsd, egy 40 dolláros két napos program esetében nem luxuskabinról fognak képeket mutogatni, hogy aztán helyben meglepődj). Ha mindenképpen szeretnél némi garanciát, hogy ne húzzanak le (ha netán drágább útra fizetnél be és ígérnek fűt-fát), akkor azt kérd írásban, az alapján tudsz majd reklamálni, ha rosszul sülne el a dolog. Velem anno előfordult, hogy én 35 dollárt fizettem (ez kb. 5 éve volt), valaki meg 60 dollárt, s természetesen az út elejétől a végéig együtt voltunk, egy hajón. Phu Quocon még nem jártam, de képben vagyok, Vietnámban mindenhol lehet robogót bérelni, úgyhogy ezzel nem lesz gond. Olyan rengeteg látnivaló (legalábbis olyan látnivaló, ami máshol nincs, ezért kihagyhatatlan) nincs a szigeten, ide elsősorban a strandok miatt jönnek. Van pl. egy börtön a háborús időkből (de pl a hanoi híresebb, ha ott már voltál vagy mész, kihagyható), vannak éjszakai piacok (mint mindenhol DK Ázsiában), van egy nemzeti park (ez érdekesnek tűnik), meg persze falvak és strandok a szigeten. Hajókirándulásra szerintem csak a sziget déli részénél lévő An Thoi szigetek jók, de képek alapján nem tűnnek világszámnak. A sznorkelingtől én Vietnámban nem várnék sokat, a vizeket lehalásszák, de valaki cáfoljon meg. 

Előzmény: albagabi (3752)
albagabi Creative Commons License 2018.12.07 0 0 3752

Kaja kibeszélve,megnyugodtam. Halongra hajót hogy válasszak? Gondolom nem nagyon tudom előre hova kerülünk. Lehet az ár sem garancia?Tipp? Phu Quocra valami tanáccsal ellátnátok?  Robogót szeretnénk,csavarogni, kaja,piacok,hajózás a kisebb szigetekhez,sznorkelling,kajakozás. stb

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!