Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

corradoG60 Creative Commons License 2002.08.14 0 0 89
"Ne is beszéljünk Barnuska ex-porschéjéról, ..."
A Megatext-es fickóról van szó? A piros turbó volt az Övé? Nem sokáig láttam az a kocsit Győrben. Miért adta el?
Előzmény: cryon (88)
cryon Creative Commons License 2002.08.14 0 0 88
Hali!

Igaz én nem gyorsultam vele, meg nem is mértem ki Andráska Celijét, de a "sima" turbós celik 6-6.5-öt mennek kb 200 LE-vel. Van a Celica (most már Toyota Sportautó) klubban egy srácnak (A.miller nicken fut) egy Carlosa, az alapján állítottam, hogy a fenti piros is tud annyit. De ha az le volt pukkanva véleményed szerint, akkor bocs mindenkitôl. Szóval a "megfeleô állapotban" lévô Carlosoknak szerintem hozniuk kell azt az eredményt. Igaz, én akkor mentem vele, amikor még megvette (kb 5 éve) lehet, hogy azóta túl/átélt a kicsike egyetsmást :-). Szóval akkor meggyôzôen gyorsult, legalábbis az enyémhez képest sokkal brutálisabb erô nyomott az ülésbe 1-es és 2-es fokozatban. (Ne is beszéljünk Barnuska ex-porschéjéról, amit gyárilag 4-valamennyi alatt van százon).
A kuplungcseréket, meg a fogyasztást viszont alá tudom támasztani! :-).

Üdv: Cryon, aki nem dôl be a meséknek!

Előzmény: therealzed (87)
therealzed Creative Commons License 2002.08.14 0 0 87
szai!

azért elég erős túlzás ez a 5 5.5 mp nem? :)))
Gondolom Andriska autójáról beszélsz.
Gyorsultam vele és százig fél kocsihosszal még vertem is a vti-mmel. pedig az még csak a 160 lovas szekér volt, nem is az új 200lovas typeR civic.
Gyerekek ne dőljetek be a meséknek.
Mellesleg tök zörgött benn a müszerfal + minden.
András is örül ,hogy meszabadult tőle.
Félévente kuplungcsere 20 liter fogyasztás stb...
de azért messziről jól nézett ki! ;)

zed

Előzmény: cryon (78)
Fogash Creative Commons License 2002.08.14 0 0 86
A kartyaleolvaso azert "nem mukodik", mert a kartyas tranzakciok neked ingyen vannak, a kartyaelfogado hely pedig fizeti a tranzakcio dijat az elfogado banknak, ami a tranzakcio osszegenek altalaban 1%-a. Ha ugy tetszik a benzin ARRESENEK egy reszet viszi... :(
Előzmény: cryon (85)
cryon Creative Commons License 2002.08.13 0 0 85
Sziasztok!

Nos, hogy én is beleszóljak a "tankolás szlovák felebarátainknál kártyával" témába, megemlíteném, hogy egy idôben én is mindig kártyával fizettem, de amikor kb 2 hónapig azt mondták a kutasok, hogy nem müxik a kártyaleolvasó, leszoktam róla. Tankoltam kb 10 rugó értékben, adom a kártyinkát, mire a bige: ki van írva a kútra, hogy nem oksi a kártya. Na, ha akkor éppen nincs nálam merô véletlenségbô készpénz is, akkorát szippantok, mint a fekáliagyüjtô jármű. Azóta mindig viszek magammal kp-t is. Nem tudom, hogy ti mindig elolvastok mindent, ami ki van írva különbözô helyekre, de én a nagy eszemmel csak az adott problémára koncentrálok. Persze a kiirás egy a/4-es papírra, tollal volt elkövetve, amit naná, hogy nem olvas el az egyszeri pilóta :-).

Üdv: Cryon

avantage Creative Commons License 2002.08.13 0 0 84
>En kartyahivo vagyok
En is. Ha messze kulfoldon kell vasarolni, es nincs nalad keszpenz akkor foleg. (ATM kb. 500 Ft koltseg felvetelenkent)
Arrol nem beszelve, hogy kulfoldi magazinokra is pl. csak igy lehet elofizetni. (Banki utalas az kb. plusz 5-10 USD!)
Online vasarolni szinten csakis kartyaval.

>a kuton rosszabbul szamoltak, mint a penzvalto kozvetlen a hid utan a bal oldalon... :(
En ritkan figyeltem az ottani arat, de neha azert igen, es akkor mindig ugyanaz volt az arfolyam.

A Horvatorszagi keszpenzfelvetelnek nezted mar a bankkoltseget? En nagyon csodalkoznek, ha megerte volna, hogy az ATM-bol vettel fel kp-t.
Igaz, hogy Franciaorszag es Anglia messzebb van, de ott igen nagy bukta, ha magyar kartyaval hasznalsz ATM-et.

Előzmény: Fogash (83)
Fogash Creative Commons License 2002.08.13 0 0 83
akkor valtozott a taktika? mikor utoljara kint tankoltam, a kuton rosszabbul szamoltak, mint a penzvalto kozvetlen a hid utan a bal oldalon... :(

Viszont most jottem meg Horvatorszagbol, itthon 37Ft-ert vettem kunat, ott meg egy automatas penzfelvetel 33,5 volt. Az euros vasarlasaim is jobbak szoktak lenni, mert a deviza (=szamlaforgalom) mindig olcsobb, mint a valuta (=keszpenzforgalom). Igy ha 175Ft-ra jon ki kp, akkor lehet, hogy csak 168 lenne kartyaval. Plusz nem kell forintot felvenni automatabol (mert az itthon is penzbe kerul), raadasul "pont annyi" van nalad :) En kartyahivo vagyok.

Előzmény: corradoG60 (82)
corradoG60 Creative Commons License 2002.08.12 0 0 82
"...mert igaz ugyan, hogy elfogadnak forintot, de valami teljesen rablo arfolyamon"

Most jövök kintről. 1 Sk= 5.7 Ft a kútnál.
Ez most rossz árfolyam?

1 liter benzin 30.7 Sk vagyis 175 Ft

Üdv. CorradoG60

Előzmény: Fogash (76)
Herbie_ Creative Commons License 2002.08.12 0 0 81
Ma mutatták is a trabis srácokat a tv-ben:)
avantage Creative Commons License 2002.08.12 0 0 80
Ha teged erdekel, akkor ezt az esetleges talitol fuggetlenul is megejthetjuk. Dobj egy mailt ave@fbi.hu-ra, hogy esetleg mikor ernel ra.
avantage Creative Commons License 2002.08.12 0 0 79
Fogash,
Hat nem tudom, mostanaban mi az arfolyam, de hogy 2 eve amikor en is feltettem a kerdest, hogy "Lehet, hogy kartyaval olcsobb fizetni?" akkor nekem az jott ki, hogy a keszpenzt jobban valtjak odakint, mint az OTP a devizat.
cryon Creative Commons License 2002.08.12 0 0 78
Hali!

Visszajöttem egyhetes szabimból. Olyan qrva yóó idô volt, hogy még az ágyból felkelni sem volt kedvem. Mentünk volna balcsira, de lemondtam. Szobában ülni + tévézni itthon is tudok.
"Én is láttam egy szürke Celica-t pénteken a 83-as úton. Csanak irányából ment Győr fele. A rendszámot sajna nem láttam. "
Az lehet, hogy én voltam :-). Ilyenkor szoktam elvásárolni a cégtôl kapott Tesco-jegyeket a multistore-ban. A (kocka) rendszám szembôl elég nehezen észrevehetô: a lökös alatt figyel, kicsit derékban meg van hajtva, hogy ne verje vissza olyan könnyen a radarjelet :-) Állítólag a rendszámot célozzák be, de nem biztos.

avantage: az a mérés mindenképpen érdekelne. Szeretnénk egy Toyota sportautós (celi, mr2, esetleg supra) találkozót szervezni a Rábaringre, oda esetleg ha ráérnél téged+műszeredet is meghívnánk. Nem tudom mibe kerül nálad ez a mérés, de szerintem a toyotásokat - ahogy ôket ismerem - mindenképpen érdekelné, mit alakít a saját verdájuk.
A turbós celi (mármint az st165 tipusjelü, amilyen nekem is van) kb 6 mp-et produkál összkerékhajtással, ez a gép különben 50 LE-vel több mint az enyém. Egy jóbarátomnak volt (2 éve adta el) egy Carlos Sainz féle piros limitált kiadású celije (lehet, hogy láttad, 17-es momo felnik voltak rajta, meg mindenféle dudorok a motorháztetôn). Na, az 250+ LE, szerintem olyan 5, 5.5 mp körül ment.

Mindenki: voltatok vasárnap (augusztus 11-én) Velencén a Redbull röpnapon? Állati volt, csak kár, hogy a második felét elmosta az esô. Még az 52 méteres világcsúcsot is megdöntötték: 92 métert röppent egy tag a sárkányrepülôjével, ami szerintem csalás volt, mert a többiek abszolút saját készítésü cuccokkal mentek, míg az arc egy igazi sárkányrepülôt használt, némi emelvénnyel egybekötve, ami a rámpa elhagyása után le is szakadt róla. Végülis úgy tudom, elfogadták új világcsúcsnak. Voltak különben gyôri versenyzôk is, ôk egy trabantot alakítottak át szárnyalhatóvá.
Hazafelé sikerült "feltévednem" az m7-re, sajna merô véletlenségbôl a pest felé vezetô sávba (balfasz módon rakták ki a táblákat) szóval csúcsforgalomban 1 óra alatt tettem meg lépésben 25 km-t, mire sikerült az m0-s érintésével átevickélnem az m1-re. Ez már hálisten üres volt, úgyhogy 180-190-es átlaggal 35 perc alatt hazaértem :-)

Üdv: Cryon!

Előzmény: zotya_ (58)
zotya_ Creative Commons License 2002.08.12 0 0 77
Szia Fogash!

Gondoltam hogy benézel hogyha vége a nyaralásnak.:)

Üdv,
Zotya

Fogash Creative Commons License 2002.08.12 0 0 76
Joreggelt!

kicsit beleszolok en is, gyori leven. (Amugy piros Alfa Romeo 155 2.0TS16V Super a jargany, het kozben a felesegem hajtja.) Szoval a kinti kultnal szerintem kartyaval KELL fizetni, mert igaz ugyan, hogy elfogadnak forintot, de valami teljesen rablo arfolyamon. Kartyat viszont mindenfelet elfogadnak, es annak nincs is kulon dija...
Az en tapasztalataim szerint a benzin gyengebb, mint a magyar (az anno Ford Sierra csak a 98-assal volt hajlando menni).

Előzmény: zx.lac (65)
Leon_ Creative Commons License 2002.08.12 0 0 75
"Maradjunk 3 deci baracklénél ha már igy felajánlottad. "

Ok, én is vezetek :-))

"Áruld már el merre felé lex?! "

Merrefelé lax, lenne a kérdés? Budapesten, csak megyek le kis meló miatt...

Előzmény: Herbie_ (74)
Herbie_ Creative Commons License 2002.08.11 0 0 74
Maradjunk 3 deci baracklénél ha már igy felajánlottad.

Áruld már el merre felé lex?!

Corrado!

Én arra gondoltam, hogy Agip felírat van rajta vagy mi a szösz?
Biztos ki van rakva náluk de nem is figyeltem.

Előzmény: Leon_ (72)
corradoG60 Creative Commons License 2002.08.11 0 0 73
"És millen?"
Ajándék lónak ne nézd a fogát! :-)
Dolgozni nem abban megyek.
Előzmény: Herbie_ (68)
Leon_ Creative Commons License 2002.08.11 0 0 72
Herbie, zx.lac!

Köszönöm az infókat, ha összefutunk jövök nektek egy sörrel! :-)

Leon

Herbie_ Creative Commons License 2002.08.10 0 0 71
Szeva!

Látod, a titkárnőm mindenre válaszol:)))
Nincs is mit hozzáfűzni:)

Vagy mégis:)

Sokszor meg se kérdezik, hogy mivel akarok fizetni, így volt ez legutóbb is.
Teljes mértékben magyar lakta terület.
A kút Agip de a nyál Mol. Nincs is vele gond.

Előzmény: Leon_ (69)
zx.lac Creative Commons License 2002.08.10 0 0 70
Leon

Piac szerda és szombat, a kút adzsip, a kutasok ekte magyar

üdv.

Előzmény: Leon_ (69)
Leon_ Creative Commons License 2002.08.10 0 0 69
Köszi szépen az infókat! :-)

Már csak az lenne a kérdésem, hogy hétfö ugye nem piac nap?? :-)))

Jah, és milyen kút volt ez, mit keressek? Thx a lot! :-))

Gondolom ha elfogadnak forintot, akkor nyavajognak magyarul a kutasok, vmennyit, ugye?

Köszi! (( Már csak ez az 1 kérdésem volt :-)) ))

Előzmény: Herbie_ (66)
Herbie_ Creative Commons License 2002.08.10 0 0 68
És millen?
Előzmény: corradoG60 (67)
corradoG60 Creative Commons License 2002.08.09 0 0 67
"szóval ha póló hiányban szenvedsz akkor kérd el a blokkot:))))"
Én már kaptam egy pólót. :-)
Előzmény: Herbie_ (66)
Herbie_ Creative Commons License 2002.08.09 0 0 66
Leon!

Úgy ahogy zx.laci mondja.

9350ft-ért tankoltam 52 litert, ha jól emléxem.

Van most akció, 3x kell 40litert tankolnod és kapsz egy pólót, szóval ha póló hiányban szenvedsz akkor kérd el a blokkot:))))

Előzmény: zx.lac (65)
zx.lac Creative Commons License 2002.08.09 0 0 65
Jónagyot!

Leon

Az Internyáltól kb.10km a kút, Vámosszabadinál kell kilépni az kb.8km. Forgalomtól függ a sorbanállás, általában hamar 10-15perc alatt megvan.Piacnapon nem szabad menni! Most a 95-ös 30.70 korona és ft-al fizethetsz. Ft-ot egész DunajszkaSztredáig elfogadnak.A kutasok korrektek

üdv.

Előzmény: Leon_ (64)
Leon_ Creative Commons License 2002.08.09 0 0 64
Hájoll!

Herbie!

"Ma voltam tankolni, ha jól számoltam 180-ra jön ki a nyál."
Ha az ember Győrben jár, akkor hová érdemes átmenni tankolni, és mennyi kerülő az, hogy ilyen áron kaphasson benzint??? Ftot elfogadnak, vagy csak eurot??

Thx a lot!

Leon

Előzmény: Herbie_ (60)
Herbie_ Creative Commons License 2002.08.09 0 0 63
Ez akkor jó ha olyan autóval vagy amit nem sajnálsz. Megérdemelne egyébként valami büntit.

corrado

eccer eljátszottam egy ilyet egy Puntósal de úgy gondoltam lehet veszélyes is

Előzmény: zotya_ (62)
zotya_ Creative Commons License 2002.08.09 0 0 62
Vagy finoman meghúzod a kéziféket hogy a féklámpa ne villanjon fel. Oszt a többi a vonóhorog dolga. :)))
Hú ez nagyon durva. Inkább mégis a féklámpás módszer.:)
Előzmény: corradoG60 (61)
corradoG60 Creative Commons License 2002.08.09 0 0 61
"Eccer engem tolt a víztorony magasságában majd megelőzött ..."
Régebben egyszer megszivattam egy ilyen faszit amikor piros lámpától piros lámpáig le akarta nyomni a Fiestámat az útról, pedig nem töketlenkedtem. Annyit kell csak tenni, hogy enykén megnyomni a fékpedált, hogy a féklámpa felvillanjon! Tuti, hogy belepadlóz a fékbe! :-)
Előzmény: Herbie_ (60)
Herbie_ Creative Commons License 2002.08.09 0 0 60
Ismeri valaki az IBR-002 kombi omega tulajdonosát?
szólhatna neki, hogy lehetne ésszel közlekedni.
több embertől is hallottamm ár, hogy nem éppen tud ésszel közlekedni.
Eccer engem tolt a víztorony magasságában majd megelőzött és pár mp-el később a balra kanyarodó sávban álló motoros előtt a piroson bekanyarodott.
Ha vagy 50kiloval nehezebb lennék én is mernék szólni neki:))

Ma voltam tankolni, ha jól számoltam 180-ra jön ki a nyál.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!