Az a helyzet, hogy hiába beszélnek hozzám 3-4 világ nyelven, nem sokra mennek vele. Aztán ott van a kislány, úgy-hogy inkább kiautózunk Bécsbe, otthagyom a verdát és a szigeten leszállunk. Ott már nem lesz gondom.
1 hét, 3fő Kamari Hotel Levante Beach 1850 EUR (reggelivel) Bécsből induló géppel, Neckermannal. Az árban mindenféle és fajta biztosítást kértem, már nem szeretem az izgalmakat.
Már 2007-ben is sok helyen elfogadták a kártyát, viszont egy pár eurós kaját a gyrososnál tuti nem fogsz azzal fizetni. Sztem a tervezett költőpénz fele kpben, fele kártyával, ez egy egészséges eljárás (nem csak Santorinin, de általában Európában). Mondjuk többször előfordult már velem h egy-egy pár napos, nagyvárosi kiküldetést csak kártyával végig tudtam csinálni, de még az usa-ban is futottam bele olyanba (parkoló, belépő, automata) h kp kellett mindenképp.
Sziasztok! Szept.6-án indulunk Bécsből Kamariba. A fórumot olvasva, nem fogunk unatkozni. Azt meg tudja valaki mondani, hogy a kártyás fizetés a boltokban, éttermekben mennyire működik? Inkább kp-t vigyünk, vagy a bankautomatákból vegyük ki?
Konkrétan föl nem visz ;-) , de metró és busz is megáll a közelében.
Érdemes azért megnézni az utazási időket oda-vissza, belekalkulálni a sorbaállást a belépőért, a feljutást az Akropoliszhoz különösen úgy, ha semmi helyismereted nincs, és kiszámolni, h az megéri-e a reptéri közlekedés ára + 20 eurós belépőt neked. De ezekről bőven találsz infot athéni topikokban, keress ott, ha nem találsz választ, kérdezz, ez maradjon meg a szigetnek. (a hellasz fórumon is bőven van erre vonatkozó info magyarul)
egyértelműen metró. én ősszel voltam, reggel érkeztem santoriniről, letettem a cuccom a csomagmegőrzőbe a reptéren, be athénba, felmentem az akropoliszra, szuper volt.
Bármit is választasz, legyen B terv sztrájk/dugó esetére. Árakat (taxit is), menetrendeket megtalálod a neten, a tömegközlekedés gyors és (nekem eddig) megbízható (volt) - mondjuk nem is centiztem ki soha. A döntés a tiéd - nyilván először azt is ki kell találnod, h hová akarsz menni Athénon belül. Neten is pompás térképek, leírások vannak, de találsz majd térképet az athéni reptéren is. Kezdésként javaslom athénos fórumok átböngészését.