Átnézem az ismerősöm szakdolgozatát. Elkezdtem stiláris dolgokat javítgatni benne, de beleuntam. Fárasztó folyton a szórendet cserélgetni.
Közben felmerült bennem, hogy mennyire nehéz egy átlagos szakdolgozatot leosztályozni. Az átlagos szakdolgozatban nincs semmi újdonságtartalom, stílusa miatt meglehetősen fárasztó, ráadásul lépten-nyomon olyan fordulatokba botlunk olvasása közben, amelyekről ordít, hogy csak a hely kitöltése miatt kerültek bele a dolgozatba. Erre most kettest adjunk, vagy hármast, esetleg négyest? Nem tudnám eldönteni. Ha rajtam múlna, egyszerűen a külalak alapján osztanám a jegyeket.
Egy jó dolgozat, az persze más. De az nagyon ritka.
11, túl sok volt a szám.
Viszont most Mobyt hallgatok,de ez egy másik topik.
Azon gondolkodom, milyen remek lesz majd évekig arról mesélni, hogy Bécsben szilvesztereztem. Minden hazugsághoz kell egy biztos alap, amiből ki lehet indulni.
Azon gondolkodom, vajon hova helyezett a főnick. Melyik szintre. Gyenge, közepes, elmegy satöbbi..
Szégyen, de miután tömeges Sorstalanság felvásárlást végeztünk a kölni rokonok miatt, nos, csak ezután olvastam el a nevezett regényt.
Van egy rész (több is), ahol a rabokat a nyilvántartási szám alapján rangsorolja a szerző. Már a három számjegyűeket is tiszteli, na de a főorvos.. neki két számjegyű van. Érdekes, de ez mindenütt így működik. Változtatni nem lehet, bármit is lépjünk. Vagy mégis?
A 14-es átlag naqgyon gyenge. Talán íratlan szabályként bevezethetnénk a 100-as átlagot. Én mindig is ehhez tartottam magam.
(Jaj, nagyon köszönöm Trafic Circus Úr a megtiszteltetést, repkedek a boldogságtól, még sose voltam első életemben. Miért pont én lettem az első? Alig szóltam.)
Egész délután a nickjeimet rendezgettem. Még sose foglalatoskodtam ilyesmivel. Mindegyiket átolvastam. Soknál, így utólag nem világos, miért nem az alapnickjeimen szólaltak meg. Az emlékezetemben kutatva azért, mert akkor az alapnickekkel lett volna néha telenyomva az egész fórum, és az csúnya látvány. Mások számára nem annyira hívogató. Meg vagyok elégedve a színvonallal, többségét nem is nagyon fedtem, de ilyen dömpingnél biztos sokan nem vették észre, hogy ki áll mögöttük. A rendezgetés során mindegyik mellé beírtam a hozzászólásszámot, a végén összeadtam, majd átlagoltam. Egy nickre átlagosan ~11 hozzászólás jut. Összesen 177 db van és 14 közösnick. A túlnyomó többségük az elmúlt, bő félévben született. Most nézegetem, melyiket szeretem a legjobban, képtelen vagyok dönteni a kis aranyoskák között. Hat maradt versenyben, mindegyik egy kicsit más, vidámabb, szomorúbb, okosabb, butább, szelídebb, verekedősebb stb. Ilyenekkel játszódom felnőtt létemre... Jó vicc. Most döntöttem a versenyben maradt, utolsó kettő között. Az egyik nagyon okos (még nálam is okosabb), a másik pedig... Alig egy hónapja hoztam létre. Még kicsi. Hadd örüljön, gondoltam én (az okoska úgyse fog megsértődni a 2. helyért) és az első helyre tettem, Mihálynyikodlik Béni az.
Nagyon fáradtak. Panaszkodtak is, hogy pihenni szeretnének. Megteszem, ha ennyire óhajtják.
Ngyon berugtam. Odateszem a körömpörköltet. Kuktában. Minima 2 óra. Belebaszom előre a majorannát is. Őrölt köményt is teszek bele.
(Azon filózom, hogy nem alszom-e el, mert akkor meghalhatok füstmérgezésben, vagy tűz is lehet. Leég a lakás, leég a ház, leég a város... Ezt már kitalálták. Angol dal. Megyek, elillan a hagyma illata.)