Keresés

Részletes keresés

Xantia Break SX 2.0 16v Creative Commons License 2011.03.12 0 0 2036

A tükörrel nálunk is ez a helyzt,rendszeresen kap belöle.:) Ha megy az ablaktörlő akkor nem,attól nagyon fél,olyankor hátraszalad a garázshoz vagy bebújik a tengerinád közé és megvárja még leállitom az autót..Nem adtunk neki semmit,figyeltem nem dagadt meg neki nagyon,igazából nem is tudtam h lehet vagy kell neki adni valamit csipéskor.Ha kicsit melegebb lesz nem lesz ez gond,a méhek erőre kapnak esélye nem lesz neki elkapni őket.

Előzmény: petitkata (2035)
petitkata Creative Commons License 2011.03.12 0 0 2035

Gas, tuti nem csak papíron 4 hónapos? Döbbenetesen nagy, viszont tényleg nagyon szép kékség! (imádom ezt a színt, csak sajnos itthon kiraknának vele együtt, létszámstopp van :)))

Azért az nem követelmény, hogy egy doggyerek egész kölyökkorában sántikáljon. Alapból nem jellemző. Persze egy huszonkilósnak más egy botlás, mint egy harminckilósnak, nagyobb súly, könnyebb sérülés.  (mi idén a sántikálás helyett a törést és a lábfejkeresztülharapást választottuk, az mégiscsak izgibb :D) A legtöbb esetben egyékbént tényleg megússzák egy-egy rándulással, húzódással, de sajnos a sántikálás oka lehet csonthártyagyulladás, vagy egyéb nyalánkság is, ezért jó, ha látja a doki.

Xantia :) :):) jót nevettem, néha tényleg olyan kis bumfodik bírnak lenni, nálunk ha jövünk be a kocsival szaladnak centikre mellette és mindig elfelejtik, hogy a tükör kijjebb van. Időnként akkora tockost kapnak a kocsitól, hogy nekem fáj. Ők persze meg sem érzik, kis gyagyásaim. Méhcsípés ellen egy kis kalciumot nem szoktatok adni?

Előzmény: Xantia Break SX 2.0 16v (2033)
Joco001 Creative Commons License 2011.03.11 0 0 2034

Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni.

  Vagyis a kezdet: régen - kb. 20 éve volt dogom, kennelem, tenyésztettem. Sajnos megöregedtek, meghaltak. Próbáltam túltenni magam rajta (mármint a dogokon), de nagyon úgy tűnik, hogy nem megy. Egyre jobban nem megy.

Most sajnos panelben lakom. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek merjek-e ide hozni egy dogot. Természetesen a párommal mindketten dolgozunk, így néha mindenképpen magában maradna. ( mivel most nem nagyon lenne időnk kiállításokra, ezért arra is gondoltam, hogy egy felnőttet örökbefogadni).

 

Mert ugye: dog nélkül lehet élni, csak nem érdemes.

 

Ahogy ezt szoktam mondani: vannak dogok, és vannak dögök. ( Ezt nem kell túl komolyan venni, mert mindig is szerettem a kutyákat, és az állatokat, és szeretem most is.)

Xantia Break SX 2.0 16v Creative Commons License 2011.03.11 0 0 2033

Nyugi,erre fel kell készülni,az enyém 1 éves koráig 6-7alkalommal is sántitott,minden alkalommal irány a doki,persze semmi baja. Egyszerüen ügyetlenek és állandóan meghúzzák az egyik lábukat.Az enyém lassan két éves,de állandóan csetlik botlik,néha ha szalad hozzám elfelejt idöben megállni (utánna én sántitok),kerticsapot rendszeresen lefejeli,a bicikli mellett ritkán megy el úgy h ne botoljon meg a pedálban.A lakásban az asztal alatt a legérdekesebb neki,amikor mászik ki alóla látom hogy lehajtja a fejét,da 10böl 8 alkalommal elöbb emeli fel mint kéne,KOPPP.:D

Kisütött a nap,elöjöttek a méhek,sikerült is elkapni egy zsibbadtabb példányt,persze jól megcsipte a nyelvét,prüszkölés,fejrázás.....most egy kicsit bágyadt.

Előzmény: Gas... (2030)
Gas... Creative Commons License 2011.03.11 0 0 2032

 Megpróbálom még egyszer. Szóval ezen a napon töltötte a 4 hónapot :-)

Előzmény: Gas... (2031)
Gas... Creative Commons License 2011.03.11 0 0 2031

Atlasz a 4 hónapos "szülinapján".

Gas... Creative Commons License 2011.03.11 0 0 2030

Köszi!

 

 

 Már írtunk mi is a tenyésztőnek, hogy náluk ilyen eset előfordult-e már, de még nem válaszolt. Remélem hamarosan rendbejön, mert látom zavarja a sántikálás, hiszen neki a játék lenne még a természetes közege. A porcerősítőt és algás cuccot én is jó ötletnek tartom, de mivel minden héten megmutattam a dokinak és arra az álláspontra jutott, hogy jól fejlődik és nem szükséges semmilyen 'beavatkozás'. Bízom nagyon benne, hogy tényleg csak egy komolyabb ficam van és nem más. Sajnos nem vagyok konszenzus az orthopédiában, inkább a szívpanasz a 'szakterületem' :) (az előző kutyámat 2 évig kezeltük ezzel)

 

teszek fel képeket róla

petitkata Creative Commons License 2011.03.11 0 0 2029

4 hósan majdnem 36 kg??? Szép nagy darab kuttyi lehet. (bár csak saccolom, én már nagyon régen nem mérek kölyköt, szemre tudom, hogy nekem jó vagy sem).  Ahogy Reni egyszer már megírta, nem lehet szabványt írni a kiskutyák elvárható méretére, mert minden vérvonal, minden párosítás más. A tenyésztő tudja talán a legjobban besaccolni, hogy abban az állományban, amivel ő dolgozik, ez minek számít. (az én sárgáim között pl egy ilyen súlytól én tuti meg akarnám nézni a kutyát, hogy mi az úritentől ekkora, minden rendben van-e vele, míg pl ismerek olyan foltos-fekete vonalat, ahol csak bólintanék).  Ilyen súlynál viszont a porcvédelem nem árthat meg, az biztos.

Igen, az Eukanuba (látom a neten, hogy L&D-ék ennek a tápnak a referenciakennele) egy kicsit erős tud lenni, azért javasolta a doki, hogy vegyétek lejjebb az adagot.Az erős szó csúsztatás, valójában arról van szó, hogy EGYES nagytestű kutyáknál olyan gyors növekedést eredményezHET, ami a csontok és a porcok károsodását okozHATJA.

Viszont megvan benne minden tápanyag, rengeteg vitamin, ezért sok más tenyésztő is szereti, ha az első pár hónapot erre alapozzák a kiskutyánál. Utána viszont jobbnak tartják a visszafogott növekedést, mert az általában kiegyensúlyozottabb.

Az sem mindegy, hogy izom van a kiskutyán, vagy édes babaháj. (utóbbi ne legyen).

Mivel kicsit utánadolvastam, és azt látom, hogy van némi közöd a sporthoz, azt hiszem a legegyszerűbben úgy tudom megvilágítani neked, hogy a kamaszfiúknál sem mindegy, hogy ha hirtelen nőnek, akkor milyen vázizom tartja őket, tartja-e őket egyáltalán. Ott sem szerencsés a hirtelen növekedés, a mozgás és az étkezés rossz kombinációja, veszélyes lehet a porcokra, csontokra.

Előzmény: Gas... (2028)
Gas... Creative Commons License 2011.03.11 0 0 2028

Köszönöm az értékes gondolatokat. Időközben már elvittem dokihoz, mert nem hagyott nyugodni a dolog. Rándulásra gyanakodnak, mert a röntgen teljesen jó képet mutatott, bár picit kattogott a könyöke. Elméletileg az "én dokim" orthopéd specialista és ő sem javasolta a kalcium és egyéb kiegészítők alkalmazását. Nekem azért volt fontos, hogy RÁTOK találtam :), mert szerettem volna több aspektusból, gyakorlott emberektől megerősítést kapni. Az orvos végül azt mondta, hogy még az átlaghoz képest is brutálisan fejlődik(nem hízik) és csökkentsük az előírthoz képest 2/3-ra, 3/4-re a napi poháron feltüntetett mennyiséget. Kapott fájdalomcsillapító gyógyszert valamint 1 havi Norofent(zöldkagyló-cápaporc) kombó. 

 

 

Wagner kennelből vettem. 35,5kg febr 28. töltötte be a 4 hónapot (Fehérvárra került a kutty)

 

Tényleg örülnék, ha Ti is gyakorlott dogosként véleményeznétek.

 

Szép napot!

Előzmény: Firedog (2026)
petitkata Creative Commons License 2011.03.10 0 0 2027

Firedog leírta a legfontosabbakat, csak azért írok, hogy méginkább megerősítsem:

 

Ekkor (de csakis ekkor)

egyes vérvonalak eltérhetnek

 

Pár éve lett ilyen felkapott a zöldkagyló, és bár nagyon jó eredményeket tulajdonítanak neki, sőt tapasztaljuk is, hogy jó hatású, nem árt fejben tartani, hogy ilyen rövid távon még nem ismerhetjük a káros mellékhatásait. 

 

 


Előzmény: Firedog (2026)
Firedog Creative Commons License 2011.03.10 0 0 2026

Szia Gas!

 

Üdv a csapatban :)

Jó minőségű, teljesértékű táp mellé egészséges kutyánál soha nem kell semmilyen kiegészítést adni.

Utánanéztem az általad etetett táp (mely az egyik legjobb!) összetételének.

"Csökkentett kálciumtartalom – Optimális csontképződéshez

Izület védelem (glükozamin és kondritin-szulfát) – Elősegíti az egészséges izületi porc képződést"

 

Természetesen előfordulhatnak különböző betegségek, sőt a mozgásszervrendszernél sérülések is. Ekkor (de csakis ekkor) az állatorvos előírásait szigorúan betartva szükség lehet kiegészítőkre ill, gyógyszerekre. Nagyon fontos, hogy a német dog specialitásához értő dokit válassz ilyen esetben. A növekedés tekintetében nagyon eltérőek lehetnek a többi fajtától, pl. míg a többieknél gyakran plusz kalciumkiegészítést kell adni, egy dogot ez tönkretehet. Tehát mindenképpen specialista kell. A fővárosban többet is szoktak ajánlani.

Ha pár napon belül nem javul, feltétlen nézesd meg.

 

Egyébként melyik tenyészetből vetted?

A több évtizede tenyésztő, sok kutyát felnevelő tenyésztőknek nagyon értékes tapasztalataik lehetnek, az ilyen problémákkal kapcsolatban is. Az sem mellékes, hogy egyes vérvonalak eltérhetnek.

Előzmény: Gas... (2025)
Gas... Creative Commons License 2011.03.09 0 0 2025

Sziasztok!

 

 

Nagyon örülök, hogy végre találtam egy olyan fórumot, ahol dogos gazdik és tenyésztők vannak. Nekem van egy 4 hónapos kék kanom. (tenyésztőtől vettem)  Lenne egy kérdésem, amiben eddig nem sikerült egyértelmű állásfoglalást kapnom. Kell-e valamilyen porcerősítő, vagy bármilyen kiegészítő "cucc" a prémium tápon túl. Eukanuba Puppy large-t aadok neki. Azért is fontos a kérdésem, mert ma láttam, hogy egy nagyon picit sántított, aminek nyílván 1000 oka lehet, de már a kérdés régóta foglalkoztat.

 

Az értékes hozzászólásokat előre is köszönöm.

 

F

 

 

 

 

 

Firedog Creative Commons License 2011.03.05 0 0 2023

Kék szuka, orosz tenyésztés:

http://www.greatdane.ru/eng/kennels/22

Chernaya Gracia Elissiya

 

 

Firedog Creative Commons License 2011.02.28 0 0 2022

Ha gyomorcsavarodása volt, akkor a felfúvódott gyomor miatt elzáródnak az erek,  s pár órán belül visszafordíthatatlanul károsodnak a keringés hiánya miatt bizonyos szervek (pl. lép). Így hiába fordítják már vissza eredeti pozíciójába a gyomrot. Ráadásul az ismételten meginduló keringés ezekből a szervekből mérgező anyagokat továbbít a test többi részébe.

Gyakran eltávolítják a lépet ugyan, de ez sem elég.

Ezért fontos az azonnali cselekvés.

Előzmény: horex (2021)
horex Creative Commons License 2011.02.27 0 0 2021

:(

2003-ban vesztettem igy el kuttyomat, bár ő 10 éves volt, de virgonc

Azóta is hibáztatom magam, hogy nem vittem időben dokihoz, nyűglődött egész éjjel

Még élt amikor bekerült a kórhzba, de segiteni már nem tudtak rajta

Azóta sem értem miért

by horex

Előzmény: italobox (1996)
Firedog Creative Commons License 2011.02.13 0 0 2020

http://www.juergens-doggen.de

Lanzelot Licht des Nordens (a képen 19 hónapos)

Firedog Creative Commons License 2011.02.09 0 0 2019

Nagyon hasonlít (legalábbis nekem) az anyai nagyapjára, Ulon'as-ra.

Tényleg érdemes elvinni kiállításra ill tenyészszemlére.

Amiket feltettem lentebb foltos orosz kutyákat, nekik az apjuk Ulon'as.

Előzmény: pizzas77 (2018)
pizzas77 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 2018

Szia!

 

A törzskönyvi neve: Szinfolt Argosz

Apja: Folton Folt Original

Anya: Ikea V.D.P. Altenburger

Előzmény: Firedog (1986)
italobox Creative Commons License 2011.01.27 0 0 2017

Köszönöm szépen, én is ugyanezt kívánom neked!

Előzmény: Firedog (2016)
Firedog Creative Commons License 2011.01.27 0 0 2016

Szia italobox!

Örülök, hogy sikerült segítenem. Nagyon sok örömet, sikert és nem utolsó sorban hosszú egészséges életet kívánok tiszta szívből! :)

Előzmény: italobox (2015)
italobox Creative Commons License 2011.01.26 0 0 2015

Kedves Firedog, gondoltam megírom neked hogy az általad ajánlott két kölyök közül Edward, már nálam lakik :)) Nagyon örül neki az egész család, nagyonkedveskiskutya. Az első nap még kicsit félt, de aztán hamar feloldódott, gondolom érezte hogy jó helyen van, és szeretik. Már 6 napja hogy nálam van, és már egészen otthonosan érzi magát. Kössz mégegyszer az infót!!

Előzmény: Firedog (2010)
Firedog Creative Commons License 2011.01.21 0 0 2014

Foltos alomtestvérek a litván Armada kennelből

http://www.armada.lt

 

 

Merlot Armada

 

Mansur Armada

 

Martini Armada

italobox Creative Commons License 2011.01.19 0 0 2013

Nagyon köszönöm az információkat!

Előzmény: Firedog (2010)
Firedog Creative Commons License 2011.01.18 0 0 2012

Egy szép orosz kutya az Alano's Shtat kennelből:

http://www.alanoshtat.narod.ru

Zhofrey de Peirak

Firedog Creative Commons License 2011.01.18 0 0 2011

Mi egyszer a Debreceni éjszakai kiállításon fogtunk ki egy TŰZIJÁTÉKOT!!!

Nem kevés kutya meg volt őrülve... szerencsére Folti jól viselte. Időnként felpillantott rám, mintegy tanácsért "Most meg kell ijednem, vagy semmi gáz?" De mivel nyugodt voltam, és nem foglalkoztam vele, jött tovább.... mindenesetre a szervezők anyukája nagyon csuklott azon az éjszakán...

Az ölbemászás valahogy dogszokás, még öregkorukban is "ölebeskednek"... :)

Előzmény: Xantia Break SX 2.0 16v (2009)
Firedog Creative Commons License 2011.01.18 0 0 2010

Gyomorcsavarodás sajnos órákon belül elviszi a kutyát. Amíg el nem kezd duzzadni a gyomortartalom, addig ugyanis nincs tünete. :(

 

Az oldalamon http://doggen.fw.hu a linkek között fent van az összes, honlappal rendelkező magyar tenyészet. Ahogy nézem, azokban a kennelekben, ahol szívproblémákra is szűrnek (pl. El Santhynor kennel) jelenleg nincs alom. Olyan pedig sajnos a világon nincs, hogy bármelyik fajtában biztos lehessen az ember, hogy a megvenni kívánt kutyusnak vannak-e örökletes betegségei... még akkor sem, ha szüretve lett az egész állomány, felbukkanhat. Embernél sem lehet tudni. Talán majd 50-100 év múlva, ha DNS tesztek lesznek erre.

 

Viszont pont reggel nézegettem a hirdetéseket, és a Romydog kennelben http://www.romydog.hu/ van 2 eladó fekete kölyök. http://www.e-dog.hu/hu/index.php?op=ujhirdet_adt&id=147173 

Azért merem őket ajánlani, mert kifejezetten hosszú, egészséges kor megért kuttyot is tudott felmutatni, olyannyira, hogy a tavalyi klubkiállításon veterán osztályban szerepelt a mamakuttyal, és nagyon elismerően nyilatkozott róla az olasz bírónő is.

Ő az (Gyöngyvirágos Romy):

Még mozgása is szép volt, pedig nagyon ritka ez dognál... olyannyira ritka a veteránosztályos dog, hogy a 100 kutyából csak kettőt neveztek ebbe az osztályba.

http://www.freeweb.hu/doggen/show/2010_09_25_zagyvarekasklub/2010_09_25_zagyvarekasklub/097_romy_dog_dolce%20_vita_DSC07349.JPG



A kölykök anyja is ott volt (linkelve), és a kölykök is. (a hirdetésben van róluk kép)

Az a véleményem, hogy ha a felmenők közt hosszabb életű egyedek vannak, akkor valószínűbb, hogy az utóbb is az lesz. (Persze ez nem szentírás)

Várhatóan kiállításon is sikeresen szerepelhetsz velük, hátha egyszer kedvet kapsz rá.

A tenyésztő kedves fiatal srác, igazi családtagok a kutyái, nagy körültekintéssel gondozza őket. Nyugodtan hivatkozz rám, ha felhívod.

Előzmény: italobox (2008)
Xantia Break SX 2.0 16v Creative Commons License 2011.01.17 0 0 2009

Na végre egy kis mozgolódás itt a Dogos topikban is.:) Újév óta az én kis Ladym is egyre többet van bent a házban,ugyanis retteg a petárdáktól meg a lőfegyverek hangjától (szerbiában élek,ünnepeken itt divat lövöldözni),úgyhogy néha beengedem. Ha este,hétvégenként eggyütt a család akkor is bejön,leül a konyhában és el is alszik 10 perc alatt.:) Egyébként télen nyáron kint alszik,tönkretenne mindent itt bent,elég ügyetlen szegénykém,örök kiskutya,ha leguggolunk hozzá akkor az ölünkbe akar mászni mint kiskorában,csak hát most épp 70gk van benne.

Azért kis lakásban érdekesen mutat.

italobox Creative Commons License 2011.01.17 0 0 2008

Nagyon köszönöm!

Én is arra gondoltam hogy örökölt valami betegséget. Persze annyi mindenre gondoltam már, ilyenkor folyton jár az ember agya hogy mi történhetett. A szeme kicsit be volt vérezve, amúgy más semmi külső jel nem volt rajta ami erőszakra utal. A mérgezésre is gondoltam. A bélcsavarodásra is, de szerintem az nem ilyen hirtelen történik. Vagy mégis ? De most már örök rejtély marad ez számunkra. Nyugodj békében Brúnó kiskutyám.

Sokat gondolkodtam azon is, hogy esetleg egy másik kiskutya segítene-e most a bánatunkon. Rájöttünk hogy igen. Persze soha nem feledjük el a Brúnó kutyámat sem.

Firedog, esetleg tudnál ajánlani nekem egy olyan helyet, ahol olyan kutyákat adnak el, ahol biztos hogy nincs semmi öröklött betegségük? Persze csak Dog érdekel.

Előzmény: Firedog (2004)
italobox Creative Commons License 2011.01.17 0 0 2007

A mi kutyusunk is a lakásban aludt, és napközben is sokat volt odabent. Vettem is neki egy vastag szőnyeget hogy azon feküdjön, de egyre kisebb szönyeget csinált belőle. Néha ő is elvakkantotta magát a lakásban ha valami zajt hallott. Amúgy mindig ott szeretett lenni ahol mi vagyunk, egyedül nem szeretett lenni. Sokszor hozta nekem a labdáját, hogy menjek vele játszani. Ha meghallotta a póráz láncának a csörgését, akkor meg már tudta hogy sétálni megyünk, és majd kiugrott a bőréből az örömtől, és csak ugrált meg ugrált, egész addig még a kapun ki nem értünk, aztán megkeztük a sétát, vagy a kocogást.

Előzmény: sid 79 (2003)
sid 79 Creative Commons License 2011.01.17 0 0 2006

Igen , sárga anyunak beosont egy fiatal merle, pedig szóltak a legénynek hogy nem szabad!:-)))))))

Előzmény: Firedog (2005)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!