Én sem vagyok profi panorámás, de már próbálkozom egy ideje. Én a neten sokat tanultam, de amit Te akarsz, olyannal még nem találkoztam. Miért akarsz két géppel fényképezni, amikor eggyel is tökéletesen lehet bármilyen panoráma képet készíteni, csak kellő felkészültség és megfelelő program kell az összefűzéshez.
Először is ajánlom, hogy olvass utána egy kicsit, vagy az interneten, vagy akár itt is a fórumon. Szerintem a legjobb program a PTgui, aminek a honlapján http://www.ptgui.com/links.html számos információ megtalálható, úgy magáról a programról, mint a panoráma fotózással kapcsolatos teendőkről.
Néhány képen próbálom illusztrálni Neked a Panoráma Maker programon keresztül, hogy mire is kell elsősorban figyelni fotózáskor, a jó összeillesztett kép érdekében.
kezdjük ott, hogy nem vagyok nagy panoráma szakértő. készítettem már sok panorámát (nem 360), de most kísérletezgetni akarok. van 2 egyforma fgépem. van értelme annak, hogy kettővel egszerre fotózok és úgy érem el a nagyobb látószöget? az egyszerre vezérlés megoldott, de azért vannak kétségeim. mire kell figyelni? mielőtt belekezdek kíváncsi vagyok a tapasztaltabbak véleményére. belevágjak-e egyáltalán, vagy maradjak a hagyományos egy gépes módszernél?
Mi már augusztusban privátban leveleztünk egy párszor és a gömbpanoráma készítésről is beszéltünk. Sőt a PTGUI programot, ami a legjobb jelenleg gömbpanoráma összefűzésére, el is küldtem Neked, de azóta nem válaszoltál.
Így egy kicsit csodálkozom a mostani kérdéseden és a bejegyzéseden.
Sziasztok! Milyen programot használtok és ajánlotok gömbpanoráma összerakásához?
Igaz, hogy a Pano2VR-el készült gömbök megszűnnek működni egy hónap múlán, ha csak a pro változatot használom? Milyen lehetőségeim vannak ennek elkerülésére?
jujjjjj.... hát én kb igy kezdtem... (mert valahol kezdeni is kell) azért ezzel nem "villogtam" volna. Még most is van mit tanulni!! Mindig van mit tanulni!!
TÉMA: A digitális fotó újfajta kreatív lehetőségei Elméleti-gyakorlati bemutatóval 2012. november 24-25. 11.00-17.00
A Magyar Fotográfusok Háza XL. Képíró-képolvasó hétvégéjén a workshop résztvevőit Szilágyi Lenke kalauzolja el a digitális fotózás - azon belül a[...] Bővebben!Tovább »
- Samyang 8mm f/3.5NIKON AE halszem objektívet, tehát a chipes verziót. Erőteljes rábeszélésre a chip nélkülitől sem zárkózok el. ;-) Alapos személyes kipróbálásnak szeretném alávetni vásárlás előtt, ezért Baranya és Somogy megye előnyben!
A flash nem kép formátum hanem megjelenítő ... ugyan úgy jpg képeket mutat meg - mind1 hogy a kép benne van a flash-be vagy kintről olvassa mert a flash konténerként is működik, html5-ben js-el mutatod meg.
ha ezt megnézed elindul flash-ként vagy html5 - pl íPhone - is attól függ honnan kap hívást. A JPG az mindig adott lesz, a külömbség az hogy milyen lejátszóval - html5 js,flash- mutatod meg a neten.
Pont ez a lényeg, hogy gömbpano esetén nem JPG képet teszünk a netre, hanem Flash-t, illetve a Pano2VR tud menteni HTLM5-be is, de ezt még nem próbáltam.
A konvertálásnak - kép formátumának - ehhez semmi köze, a képeket továbbra is jpg formátumban lehet kitenni a webre. A lejátszó ami a képet megjeleníti a weben nem divat kérdése, ha van jobb - és el is terjed - akkor azt fogja használni a többség.
Írtad hogy : "HTML5 is zsákutcsa" ... 10 évvel ezelőtt is ezt mondták a flash-re és még mindig menni fog egy darabig. Azt hiszem ez egy későbbi generáció "problémája" lesz.
Egyre többet lehet arról olvasni, hogy a Flash kimegy a divatból?
Ki, mit tippel, mi lesz helyette, amibe a panorámaképeinket webes megjelenítéshez konvertálhatjuk? Vannak olyan hangok is, hogy a HTML5 is zsákutcsa...