Huh csajszi nyugi nem kell ilyen tragikusan megélni az első napokat! Új szagok, új ingerek minden új neki jó hogy nem találja még a helyét meg amúgy is KÖLYÖKkutya! Egy gyereknek ha azt mondod hagyja abba akkor abba hagyja? Mert nem hiszem :) Ugyanígy van a kölyökkutyáknál is! Szóval nyugi, semmi pánik adj időt az új jövevénynek először szokjon meg téged és az új környezetet aztán lehet nevelgetni szépen lassan :) De ne várd el tőle hogy elsőre mindent megcsináljon! :D
Am anno volt szó A Póráz Két Végén című sorozatról, pontosabban arról az ominózus részről ahol elaltattak egy spanit! Pont ma láttam és hát igen érdekes volt, de valszeg idegi okai voltak mert ok nélkül rátámadt és marcangolt egy gyereket nem csak simán megharapta.
ha nem veszed tolakodásnak akkor msn-ezhetnénk néha... jól esne mert néha vannak kérdéseim és jó lenne egy spanis barát:-) :-(
az a baj, hogy úgy fogom fel tényleg mintha a babám lenne és nagyon rossza amikor nyüszít vagy amikor nem hallgat rám és elszomorít, pedig nem vagyok vele agresszív picit sem
Hajaj...még most is, hisz zajlik a fogváltása ezerrel :-)
Első alkalommal meglátta a kutyaiskola vezetője hogy rágcsálja a kezemet, és azt mondta, haladéktalanul le kell szoktatni erről, vagy finoman az orrára koppintással, vagy (nálam ez volt a hatásosabb) össze kell határozottan szorítani a pofáját, és közben egy erős"NEM"... ilyenkor mindig szégyelli magát a kis drágám :-( de muszáj, mert nem lesz kellemes ha nagyobb korában csinálja majd...
De szerintem most még az első néhány hét ne a nevelésről szóljon, hanem az összeszokásotokról :-) Egyszerre kell neki tesókat-játszótársakat illetve mamát pótolnod:-)
Gondolom finomakat eszik, jókat játszotok, úgy tűnik, te is a kényeztetős gazdi fajtából származol! :-)
a tiéd is harapdált amikor kicsi volt? az enyém engem és a párom is harapdál, főleg a lábunkat.....és ha rá szólok ezzel kapcsolatban mintha nem is hallana:-) gondooom éppen alkalmi süket az úr
Első 3 éjjel az enyém is labdázni akart, nappal aludt :-)
Pont annyit kell vele törődni, mint a gyerekkel.
És mióta megvan, a lányom nem nyúz azzal, hogy mikor lesz már kistesója :-)
A kollegáimnak annyit áradozok róla mindig, azt mondják, kenguruval kéne cipelnem magammal dolgozni, a párom szerint meg egyenesen gyesre mehetnék vele :-)
Egyébként járunk kutyaoviba, mert addig míg nem voltak meg az oltásai addig nem sétáltunk, aminek az lett a következménye hogy kutyáktól-emberektől egyaránt félt, de nagyon :-(
Most már a nagytestűekkel is bátran kezdeményezi a játékot, és tényleg nem elég neki az udvar, vinni kell ahova csak lehet, szokja az embereket. Mi túrázni is visszük magunkkal . Amúgy is kedves megjelenésű, pozitív a fajta, mindenhol megcsodálják.
6 hét múlva kezdjük az engedelmességre nevelést a kutyasuliban :-)
Pont itt olvastam, hogy írták a spanit nem veszik kutyaszámba a kutyaiskolákban...
Hát a mi sulinkban is kilóg a németjuhászok-labradorok-amstaffok-dogok sorából, de nagyon szívesen fogadták és örülnek neki :-)
Bebizonyítom, hogy csak mítosz az, hogy a spániel "nevelhetetlen". :-)
Kár, hogy divatból tartják, sokat sajnos bérházban, és nem ügyes vadászként gondolnak rá az emberek :-(
képet ígérem rakok majd fel a piciről csak most költöztünk be mi is ebbe a lakásba ahol vagyunk és még minden idő amíg előkerül, így a gép is..
az előbb nagyon furin viselkedett nem nagyon értettem őt.... de én a mosógépre tippelek... elindítottam egy mosást és szerintem félhet a hangjától, mert folyamatosan sírt és ki akart menni, adtam neki egy játékot, hogy elfoglaljam de csak sírt és bújt... remélem nem lesz ilyen sűrűn mert bőgtem vele én is.amúgy meg tényleg olyan mint ha babám lenne annyi figyelmet és törődést igényel... nagyon édes, vettem neki egy full nagy plüss ágyikót(kb 10 pici beférne még mellé:-) ) és úgy szereti ha ki van a szélén a buksija és onnan figyel, hogy mit csinálok... csak az az apró baj van, hogy nem igen éri fel:-)
a pisivel nem nagyon van gond mert újságpapír van az ágyikója mellett és ha ügyes és hála legtöbbször az akkor oda megy és ott végzi el.. de ha látom, hogy nagyon szimatol akkor futás az udvar és agyonra van dícsérve ha pisil úgyhogy nagy a cerelem, de eközben nehéz is:-)
Az etetésről annyit hogy az első oltáskor neked is biztos elmondja a doktorbácsi is hogy pici kutya-pici gyomor, 4-5 ször kisebb adagokban kapja ezért az ételt. Utálom mikor valaki reggel meg este kirak a kölyöknek nagyobb mennyiségű kaját, aztán viszi orvoshoz mert megy a hasa és hány...
Sidi a 2-3 hónap között 5 ször keveset kapott, egyszer szárazat egyszer husit, most csökkenünk, 5 hónapos és 3 szorra elosztva kapja meg.
A szobatisztaságról annyit hogy főleg evés után szoktak kakilni-pisilni, illetve ébredés után azonnal ki kell vinni. Egyébként meg kb 1-2 óránként :-)
A kutyapelenkát-újságpapírt egyre közelebb kell tenni az ajtóhoz, aztán kívül rajta :-)
Mondjuk az enyém annyira szobatiszta volt mikor jött 8 hetesen, hogy a kutyapelenkát sem akarta használni, csak az udvart...
Éjszakánként 4 szer keltem és vittem ki :-)
Majd írd meg, hogy haladtok!
Mi a neve a babának? Képet tegyél fel ha tudsz :-)
Olyan kérdésem lenne, hogy egy 8 éves spanci már idős kutyának mondható?? Érdemes átszoktatni a senior tápokra? Eddig leginkább chapit kapott, azt szerette, de néha kapott darlingot is. Viszont szegénykém mintha nagyot hallana, nem a régi a füle:( és elgondolkodtam, h lehet öregszik, és be kell látni:( Szóval az érdekelne, hogy érdemes e senior tápot adni neki, vagy maradhatok a megszokottnál?
Jaj de izgi, én is be voltam sózva mikor Sidit elhoztam :-)
Kívánom, hogy sok örömöd legyen benne!
Apropó, arra jutottam, hogy szeretnék egy kislány black 'n' ten spanit az arany 5 hónapos kanom mellé. Ha valaki tud olyan rendes embert, tenyésztőt, akinél előjegyzést tudok felvenni, szóljon légyszi :-)
Ivartalanítva lesznek, mert nem akarok babákat, egyszerűen csak nagyon jól mutatnának együtt és beleszerettem a fajtába :-)
A spániel találkozó sokak kérésére két órával később kezdődik!!! Szeptember 26-án 10:00-kor !!! Helyszín továbbra is a Hajógyári-sziget, vasúti-hídon átérve a parkolóval szemben találkozunk. www.spanieltalalkozo.fw.hu
Köszönöm szépen a választ!Nos ugy néz ki lassan lehet hogy számithatok rá,persze lehet hülyeség,de észre vettük hétvégén hogy párom kutyája másképp viselkedik a kutyámmal.Párom kutyája is lány,most ezt nem ugy értem hogy agressziv vele,hanem pont ellenkezőleg nagyon figyel rá,egyfolytába ott van mellette.Mintha vigyázna rá.Aztán lehet hogy ez másnak köszönhető,de nem tudom.Persze majd kiderül.Csak izgulok,mert akkor nagyon figyelnem kell rá.A kan kutyák miatt.Mondjuk utánna nem lesz gondom,mert ivartalanitva lesz.Mégegyszer köszi!
Alapvetően minden szuka kutya tavasszal és ősszel tüzel, de mostanában ez már nem ennyire törvényszerű; gyakorlatilag az év bármely szakában tüzelhetnek. Az, hogy az első tüzelése mikor lesz, sok mindentől függhet, nekünk anno a kislány a tél közepén, alig 6 hónaposan már tüzelt. De olyanról is hallani, hogy 10 hónaposan tüzel először a kutyus, szóval ne aggódj, ha még nem tartotok itt. Nincs kőbe vésett időpont, hogy ekkor kell.
Megtudnátok mondani,kinek mikor tüzelt először a spanija?Az enyém most mulott nemrég 7 hónapos.És nem tudom mikor várhatom az időpontot!Vagy ez minden kutyánál más?Köszi előre is!