Keresés

Részletes keresés

t2jani Creative Commons License 2005.01.11 0 0 49
Nekem az első két album, meg a két Hungária lemez megvan CD-n, ezek a tipikus, igénytelen Hungaroton újrakiadások. Sajnos, a Hungária kislemezeit se adták ki, így csak a netről letöltött dolgok vannak nekem is (pl kicsit recsegős Eredeti rubin). Egyébként léteznek CD-n az LGT lemezek, sőt, az egyik USA lemezt is kiadták, ha jól emlékszem.
Előzmény: vlacko (48)
vlacko Creative Commons License 2005.01.11 0 0 48

Asszem ezt tudom hol vették fel. Budaörs felett van egy elhagyott kőbánya, szoktak ott motorosok krosszozni, és a bejárata felől pont így néz ki.

Egyébként én is nézegettem mostanában néhány helyen, de Bartás LGT nincs meg CD-n.

 

 

Előzmény: t2jani (47)
t2jani Creative Commons License 2005.01.11 0 0 47

Hűű, de a szívemből szóltál... Valóban, az LGT nem nagyon játszik pl a Loksi utáni számokat, Hobóéknak is a 80-as évek elejéig van meg a plussz a zenéjükben, mostanra pl eljutottak odáig, h a Kopaszkutyát csak a P. Mobil nyomja (Póka miatt), ők már nem... De nagyon igaz ez Tátraira is, aki tényleg egy nagyon jó gitáros, de már nagyon régen nem csak a zenélés kedvéért csinálja, amit csinál... Pont tegnap kaptam a LatinLatinLatin című anyagát, erről a produkcióról is lehúznak egy újabb bőrt. Az Omega meg Presser és Laux kiválása után csak elvétve tudott normális számokat írni, de még mindig a Petróleumlámpából élnek....

 

Ja, itt az egyik kedvenc képem az első LGT-ről:

 

LGT

Előzmény: vlacko (44)
kozakz Creative Commons License 2005.01.10 0 0 46
 Music Is Everybody's Possession.
 It's Only Publishers Who Think That People Own It!
                              John Lennon
Don Valentino Creative Commons License 2005.01.10 0 0 45
Ezt írd meg az LGT topicba is, mert itt Barta (és korszaka) miatt szerintem megértő fülekre találsz, de ott a die hard fanoktól szerintem nem tennéd zsebre, amit kapsz.
Egyébként egyetértünk.
Előzmény: vlacko (44)
vlacko Creative Commons License 2005.01.10 0 0 44

Tipikus szalonzenész reakció. Gyakorlatilag minden zenészből 10 év alatt szalonzenész lesz, ami alatt azt értem, hogy ötletei már nincsenek, s csak nyálas érzelgős fosokat tud már írni, igazából meg nem azért ad ki lemezt, hogy elmondjon valamit vele, vagy megmutasson valamit vele, hanem csak és kizárólag a pénzért. Ez maximálisan igaz az LGT-re is sajnos, amely még így is az egyik kedvencem, de ugyanúgy 4-5 korai lemezből élnek meg, mint a Hobó, Piramis, Omega.

És ez a reakció tisztán láthatóan mutatja, hogy már csak a pénzről szól rég a dolog...

A cégünknek írt a Presser egy vállalati indulót. Hát azt a szart apám! Kár hogy kidobtam, elmehettem volna a selejtezőre vele a Megasztárba...

 

Előzmény: Don Valentino (43)
Don Valentino Creative Commons License 2005.01.10 0 0 43
Moszkvából Pressernek elküldte egy ismerőse egy orosz kiadású lemezük kalózkiadását. Erre írt egy dalt erről dühösen. Erre mondja a mezei rajongó, hogy kapják be az összes faszát, ugyanis addig ne rinyáljon senki zenész, amíg nem adja ki a szarját hivatalosan, nem vehető mega boltban. Ha kiadta és továbbra is kalózformában terjed, akkor mehet a hangoskodás, de addig, ha nem lehet hivatalosan kapni, akkor az ember megoldja máshogy.
Előzmény: vlacko (42)
vlacko Creative Commons License 2005.01.10 0 0 42
Mi ez a Moszkvából jön a csomag dolog?
Előzmény: kozakz (41)
kozakz Creative Commons License 2005.01.09 0 0 41

És még annyi, hogy miért nincsenek végre normálisan kiadva az LGT sorlemezei?

 

Helyette mindenfele zeneszerzo, a zeneszerzo kedvenc feldolgozasai meg minden

más van. Ugy érzem csak a Locomotiv GT valodi orokseget nem apolja senki.

 

Ez is furcsa.

 

Komolyan az LPk-rol es mashonnan remasterelt gyujto korokben terjengo cdket

fel kene rakni waveban a netre, hogy mindenki normalisan meghallgathassa pl. az elso 3 lemezt.

 

Evvel kene a zenekarnak foglalkozni nem avval hogy moszkvabol jon-e csomag, vagy sem. Persze akkor meg a geci internet duma indulna be.

 

na megint jol felhuztam magam :))

 

 

DVD-t akkarok az USA turnerol :))

 

kozakz Creative Commons License 2005.01.09 0 0 40

Papp Gyula rulez!

Mast nem tudok elfogadi :)))

 

 

 

 

 

 

Előzmény: vlacko (33)
Don Valentino Creative Commons License 2005.01.05 0 0 39
off: Ez a felállás tényleg szétrázta egymást a színpadon, és mindegy volt, mit zagyvál össze szövegben a Karesz, azt leszarta a hallgatóság.
Előzmény: aZé (37)
vlacko Creative Commons License 2005.01.05 0 0 38

Hehe, mint kiderült, a mi Lajosunk belső információkkal rendelkezett. :-)))

 

Előzmény: Don Valentino (32)
aZé Creative Commons License 2005.01.05 0 0 37

 

Az tény hogy teljesen idétlen szövegei voltak, de az még súlyosabb tény hogy akkor az a zene amit a Frenreisz-Tibusz-Papp Tamás művelt, attól még  sokat látott rockzenészeket is lélegeztetőgépre kellett tenni. A Tátrai honlapján van egy 1980-as felvétel, ha azt beleképzeled abba az időbe talán egy kicsit megváltozik a véleményed.

vlacko Creative Commons License 2005.01.05 0 0 36
Azt azé' elismerem, hogy a Tátrai ott volt nagyon, de a szövegek büntettek! Különösen az LGT után...
Előzmény: aZé (34)
vlacko Creative Commons License 2005.01.05 0 0 35

<OFF>

 

Arra is gondoltam,
talán rosszul láttam,
hogy a szőke tündér ott lenn kizárólag engem imád.
De reménykedve néztem,
hisz vele kell ma lennem,
intettem, ha engem szeret,
várjon meg a buli után.
Miközben a banda megvadulva nyomta nyomta a rock'n'rollt.

Jó lenne már, haver,
de jó lenne, ha leszállnál a csajomról.

</OFF>

Előzmény: aZé (34)
aZé Creative Commons License 2005.01.05 0 0 34

 

" Fenreisz ezután megalakította Magyarország egyik leggagyibb rockegyüttesét, a Skorpiót "

 

Hát erre megszólalni sem tudok.

vlacko Creative Commons License 2005.01.05 0 0 33

Hát kár érte... Ő milyen gitáron nyomult?

A Bartáról jut eszembe, élete egyik legnagyobb pillanata volt Presser szerint, amikor a Fenreisz Károlyt kirúghatta az LGT-ből. Aztán ki is derült, ez milyen jó döntés volt, mert a Fenreisz ezután megalakította Magyarország egyik leggagyibb rockegyüttesét, a Skorpiót. Jesszusom, azok a dalszövegek!

Amúgy a Gitármániára szokott irogatni egy csákó, Mesa Gabi, aki jelenleg a Lugossi Lacika ( Beatrice, Dinamit) Gibson SG-jét birtokolja. Az a hangszer is sokat látott jószág.

By the way, Lugossinak nagyon klassz témái voltak véleményem szerint.

Előzmény: Don Valentino (32)
Don Valentino Creative Commons License 2005.01.05 0 0 32
off:
A Samuka haláláról - mint minden valamirevaló rockhérosznak - sok verzió, teória van. Van amit el tudok hinni, van amit nem. Egyet biztosan nem: hogy öngyilkos lett. Nem volt szuicid alkat, bár ezen időszakban idegileg nem állt a helyzet magaslatán, az biztos. Dehát ki áll ott, mikor családostul diszidál és egy menekülttáborban él? És nem ivott, sosem volt az a bebaszós tipusú zenész, aki alig várja, hogy vége legyen a koncertnek, még jobban bebaszhasson és farkalhassa a csajokat.
A maffiaverz a Som Lajos verziója. Som szerint Bencsik 86-87 körül elkezdett a keleti határszélen valutázni és egy idő után nem fizetett az ukránoknak, menekülni kellett, irány nyugat, elsőzör Svédország, majd Ausztria de utólérték és kidobták egy üres ház emeleti ablakán. Som azt mondja: "kisapám nekem elhiheted, én akkor mindenről tudtam." Vannak más hihető és szörnyűbb történetek, de azt inkább nem írom le.
Előzmény: aZé (31)
aZé Creative Commons License 2004.12.31 0 0 31

Szijjavaze!

 

Nincs különbség, csak az "a" betű.

A Samu nem volt részeg, és az is egy szomorú történet, de arról inkább a Csabit kérdezd /www.rockmuzeum.hu/, de itt is írt Don Valentínó vagy valami hasonló néven.

Boldog újévet Neked is.

 

 

Előzmény: vlacko (30)
vlacko Creative Commons License 2004.12.31 0 0 30

Hali aZé!

 

Boldog újév!

 

Van különbség a hangmesteres Zé és aZé között?

 

Gazz

 

u.i. A Bencsik is maffiaügybe keveredett, vagy részegen esett ki az ablakon?

 

Előzmény: aZé (29)
aZé Creative Commons License 2004.12.31 0 0 29

Az év utolsó napján nagy örömet szerzett ennek a topicnak a felfedezése, különösen hogy olyan ismerősök fordulnak meg itt akiktől ezt el is vártam. Teljesen egyet értek azzal hogy a hazai gitárosok legnagyobbjai közé tartozott, és még mai füllel hallgatva is képes ámulatba ejteni az embert. Azt gondolom, hogy soha nem fogjuk tudni megérteni és átérezni mi késztet egy ilyen zenészt arra, hogy a sikert feladva zavaros kalandokba vágjon, mert azt az időt és kort sem értjük igazán. Szomorú vége lett az Ő történetének, de amit itthagyott nekünk az mindennél többet ér.

 

(Zárójelbe írom mert nem feltétlenül ide tartozik, kedves Zakk aZért a Bélát ne bántsd, majd beszéljünk róla is)

Mindenkinek boldog újévet kívánok!

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.30 0 0 28
...úgyrémlik egy natúrtestű Gibson LP-n (talán studió?) játszott...
z@kk(c)
Előzmény: 2ndLine (24)
vlacko Creative Commons License 2004.12.29 0 0 27

Az "Eredeti rubin"-on én is lehidaltam. Pláne hogy a Hungáriától totál nem erre számítottam. Meg ott van még azon a lemezen a "Meddig foglak még szeretni" - az szintén nagyon ász, és kőkemény hardrock.

Nem tudja valaki, a "Csavard fel a szőnyeget"-en is ő gitározik?

Szerintem egyébként a James nagy visszalépés volt az LGT-ben a Bartához képest. Olyan semmilyenek a szólói, nem emlékezetesek egyáltalán. Ellenben a Bartáéit egész kis részletekből is felismerem.

Kanadában egyébiránt volt alkalmam megismerni Sipos Pétert, a Hungária basszerosát. Mesélte milyen iszonyat sóher volt a Barta. Voltak haknizni az NSZK-ban, és a Barta sosem vett magának kaját, hanem a többiekét kunyerálta, hogy minden fillért meg tudjon spórolni.

A csajok imádták, ragadtak rá, ennek ellenére volt egy stabil nője (is), aki egy bányarém volt, viszont kitartott a Barta mellett az állandó félrekefélések ellenére is... De néha az ablakon menekült tőle, mert verte a csaj.

Meg volt egy sztori még, hogy egy zalaegerszegi turné után az egész zenekar végigmehetett a Zalatnain, a Barta elintézte.

 

D. péter Creative Commons License 2004.12.29 0 0 26

Sziasztok!

1979-ben születtem, az LGT 8-9 évesen a legnagyobb kedvencem volt.Ma is szeretem,de korántsem tartom olyan egyenletes színvonalúnak a teljesítményüket, mint gyerekfejjel. Hát, igen,Barta távozása után nagyon elkommercializálódott a zenakar-főleg a Mindig magasabbara lemzükre gondolok itt-Karácsony-noha nagyon kedvelem- nem tudta Tomit pótolni.

Nem tudtok valamit arról, melyik temetőben nyugszik?Kíváncsi lennék,hogy nézhet ki a sírja,mert ha valaha kijutok LA-be, feltétlenül fel akarom keresni.

 

vlacko Creative Commons License 2004.12.29 0 0 25

Egyszer elcsíptem egy halvány utalást arról, hogy a Laux az LGT indulásakor, a Yamahánál hajtott fel hangszereket valami összeköttetés révén, de hogy ez a Barta gitárját érintette-e, nem tudom.

Előzmény: 2ndLine (24)
2ndLine Creative Commons License 2004.12.29 0 0 24
Sziasztok!
Nem tudja valaki esetleg, hogy milyen gitár(oka)t és erősítő(ke)t használt Barta az LGT-s felvételeken ill. koncerteken?
t2jani Creative Commons License 2004.11.10 0 0 23
Igen, de pl már a Bummm! is egy picit "kommerszebb" volt az előző kettőhöz képest, de nekem nagyon bejön. Az utánna következő két lemezükön már látszik az új irány: minél szélesebb kört megfogni. Persze, semmi bajom nincs velük, az Álomarcú lány pl egy nagyon-nagyon jó szám, a többi se rossz - de nekem nagyon hiányzik Barta. Meg is hallgatom az LGT I-et!
Előzmény: Don Valentino (22)
Don Valentino Creative Commons License 2004.11.10 0 0 22
Kicsit és nem is rögtön hanem kb 3-4 év alatt átalakult az LGT Barta kiválsáa után Presser Művekké, és az már nem volt annyira szikár száraz rockzene.
Előzmény: t2jani (21)
t2jani Creative Commons License 2004.11.10 0 0 21
Hát, igen, nekem az LGT tulajdonképpen meg is halt '73 után - az már nem olyan... Félreértés nem essék: nem játszottak rossz zenét, csak mást.
Előzmény: yester (20)
yester Creative Commons License 2004.11.08 0 0 20

Nem tévedsz,
Ringasd el magad (1972), Bummm! (1973), Mindig magasabbra (1975)

Előzmény: t2jani (19)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!