Keresés

Részletes keresés

Lex Icon Creative Commons License 2012.06.15 0 0 635

Elég a légkörben. ;)

Előzmény: szijozsi (634)
szijozsi Creative Commons License 2012.06.15 0 0 634

Tegnap egy háztömb méretű aszteroida húzott el a Föld mellett-szerencsére elég messze.
Egy nappal a kritikus időpont előtt fedezték fel.
Biztos vagyok benne hogy ha tudják: betrafál, nem szóltak volna, nem kell a pánik.
Ahova becsap úgyis kampec, máshol meg nem hiányzik az anarchia.

Túlélőblog Creative Commons License 2012.06.15 0 0 633

A késes topicban jobban el tudnád őket adni. Bár az segítene, ha odaírnád a kések márkáját.

Open_Mind Creative Commons License 2012.06.14 0 0 632

Sziasztok hagyatékból két komoly túlélőkés eladó, gyűjteményi darabok:

http://utazas-szabadido.vatera.hu/kempingezes/tulelofelszereles/aitor_jungle_king_ii_spanyol_tulelokes_nma_regi_1605662594.html

http://utazas-szabadido.vatera.hu/kempingezes/tulelofelszereles/komoly_tulelokes_nma_regi_4_napig_1605669476.html

Esetleg a vadászkés gyűjtemény is érdekes lehet:

http://sport.vatera.hu/vadaszat/vadasztor_vadaszkes/elkepeszto_vadaszkes_gyujtemeny_csont_ozlab_nma_1605616550.html

Minden 1 Ft-ról, minimál ár nélkül és 4 napig. Köszönöm, ha valaki megnézi. Remélem nem zavartam, kellemes hétvégét!

account Creative Commons License 2012.05.18 0 0 631

Tehát továbbra is marad a betörők ellen a vasvilla és fadarab :)

Még én érzem magam szerencsésnek, hogy legalább már megvédhetem magam valamilyen szinten január 1 óta...

Előzmény: Túlélőblog (630)
Túlélőblog Creative Commons License 2012.05.18 0 0 630

Nem hoztak vissza azok semmit.

http://www.origo.hu/itthon/20120517-rendorsegi-tajekoztato-a-jogos-vedelemrol-ritka-eset-de-sok-az.html

Ha elolvasod a cikket, láthatod, hogy semmi nem változott. Beletettek valamit az alaptörvénybe, a BTK-t nem változtatták hozzá, minden maradt a régiben, kivéve a szemfényvesztést. :( 

Előzmény: H_G (625)
szijozsi Creative Commons License 2012.05.16 0 0 629

Én csak addig követtem az országgyűlés munkáját, míg a BTK általános tárgyalásáról áttértek a következő téma tárgyalására.

Megtörtént ma a szavazás?

Előzmény: H_G (625)
szijozsi Creative Commons License 2012.05.16 0 0 628

Már említettem, a gázpisztoly nem lő ki semmit, egy tömény gázfelhőn kívül.

Hatótávolsága teljes szélcsendben kettő - három méter.

Pontoságról itt nem beszélhetünk.

Előzmény: Lex Icon (626)
szijozsi Creative Commons License 2012.05.16 0 0 627
Lex Icon Creative Commons License 2012.05.16 0 0 626

Na, csak meglett az a válasz.

Csigás íjam van, így az kipipálva. Gázspray helyett nem jobb a gázpisztoly? Hatótávja, pontossága? És kinézetre is elriasztóbb hatása lehet, ha sikerül átverni a támadót.

H_G Creative Commons License 2012.05.16 0 0 625

Ez az újraszabályozás nagy porhintésnek bizonyult! Az eredeti trervezet végül annyira felhigult, hogy az önvédelemre továbbra sincs több jogunk, mint Gyurcsány idején. Még az arányosság teljesen abszurd (mert ugyan hogy lehetne megállapítani bárkinek, hogy mekkora sérülés okozására készül a támadó) elvét is visszahozták.

Előzmény: szijozsi (613)
H_G Creative Commons License 2012.05.16 0 0 624

Bizony, a középkori ábrázolásokon -- pl. a 100 éves háború idejéből -- látható, hogy a számszeríjas párban dolgozott egy pajzsos-lándzsás katonával! Az védte, amíg újratölltött. Ha nem kell bőrpáncélt átütni a vesszővel (és ma már persze nem kell), a gyorsabb reflexíj sokkal praktikusabb.

Előzmény: szijozsi (621)
szijozsi Creative Commons License 2012.05.16 0 0 623

Igaz.   Én ezért sem mondtam eredetileg a légpuskát.

Előzmény: account (622)
account Creative Commons License 2012.05.16 0 0 622

És akkor mennyi lesz, 60J? És akkor az már igen nagyon zorall légfegyver esetén, ráadásul itt nem a torkolati energiáról van szó, egyszerűen a stophatása nem elégséges a kis kaliber és lövedéktömeg okán (lsd kinetikus energia).

Előzmény: szijozsi (621)
szijozsi Creative Commons License 2012.05.16 0 0 621

Egy normál reflexíj vagy csigás íj átvisz egy hüvelykes deszkát, és gyorsabb mint egy számszeríj.

Már jó irányzékkal is rendelkeznek, egyszóval meglehetősen hatékony. ha három támadó nyílt terepen negyven méterről közelít, jó eséllyel harcképtelenné lehet tenni őket. Fedezékből már nem vagyok biztos benne.

Megoldás lehet még lebutított légfegyvert venni, és ha a dolgok megváltoznak, ex-lex állapot üt be, akkor a lebutított légpuskát eredeti álllapotára visszaállítani.

Előzmény: Túlélőblog (619)
szijozsi Creative Commons License 2012.05.16 0 0 620

Egy 7.5 juliskás légpu még a ruhát se viszi át.

A bőrön talán átmegy, de én biztos hogy csak még idegesebb lennék tőle.

Előzmény: Lex Icon (614)
Túlélőblog Creative Commons License 2012.05.16 0 0 619

Én 1 számszeríjat és egy macsétát. Ha nagy mázlid van, kilövöd az egyiket, vagy megsebesíted. Aztán lehet imádkozni a macsétával a kézben. Túl sok lehetőség nincs.

Előzmény: Lex Icon (617)
account Creative Commons License 2012.05.16 0 0 618

Én értem mit kérdezel ne aggódj. A válaszom az, hogy egy megbízható elöltöltőst, meg jó eséllyel lenne nálam is ugye egy gázspray, mint a hétköznapokban, ennél jobb kombó nem igen van ami legális és nem engedélyköteles.

Előzmény: Lex Icon (617)
Lex Icon Creative Commons License 2012.05.16 0 0 617

El se hiszem, hogy ennyire nem értitek mit kérdezek.

Írok egy példát, hátha ilyen óvodás módszerrel érthető:

Összeomlott a rendszer. Ott állsz pl. az erdőben. Közelít feléd 3 rosszarcú emberke, akik pl. csak késekkel vannak felfegyverkezve. Ha választanod kell, akkor mit választanál az engedély nélküliek közül, hogy akkor nálad legyen?

Előzmény: account (616)
account Creative Commons License 2012.05.16 0 0 616

Vagy inkább feldühíted az egyik támadót ha elsőre eltalálod, a többi pár meg olyat csinál esetleg veled amit mellett megváltás lenne a halál. Egylövetű, 7.5 j semmire nem elég önvédekezésnél (sportcélra persze használható), a CO-s többlövetűek 10 fok alatt halottak, a PCP drága...szóval szépen állunk na.

Előzmény: Lex Icon (614)
Túlélőblog Creative Commons License 2012.05.16 0 0 615

Nem a katonaságról beszélek, hanem a civilekről. :)

Előzmény: H_G (608)
Lex Icon Creative Commons License 2012.05.16 0 0 614

Miért ne lenne alkalmas? Ha pl. légpuskával valakit arcon lőnek, nem hiszem, hogy továbbra is veled foglalkozna.

Előzmény: szijozsi (612)
szijozsi Creative Commons License 2012.05.16 0 0 613

Egyébként épp most folyik a Parlamentben az önvédelem kérdésének újraszabályozsa  az új BTK általános tárgyalása során.

szijozsi Creative Commons License 2012.05.16 0 0 612

Erre egyszerű a válasz: ami szabadon vásárolható nem alkalmas önvédekezésre.

Boltban kapható, engedély nélkül vásárolható fegyver kétféle van ami használható, azonban pontosan azért vásárolható engedély nélkül, mert korlátozott a használata.

Egyik az íjak különböző válfajai, másik a muzeális elöltöltő fegyver.

Előzmény: Lex Icon (611)
Lex Icon Creative Commons License 2012.05.16 0 0 611

Esetleg a kérdésemre is kapok választ?

Túlélő helyzetben mivel tudod megfelelő időre harcképtelenné tenni a támadókat!!, egy engedély nélkül tartható fegyverrel.

Boltban kapható, engedély nélküli fegyverekre gondolok, nem gázpalackra meg benzines zacskóra. Olyan fegyverre, ami 10-20 m-re is hatásos a következők közül: paintball, airsoft, gáz, gumis, lég- stb. fegyverek.

Előzmény: szijozsi (610)
szijozsi Creative Commons License 2012.05.15 0 0 610

Még egy öngyújtóból és egy teljesen hétköznapi kenőolajsprayból is lehet halálos fegyvert csinálni: vagy egy gázpalackból és disznóperzselőből. De még egy egyszerű permetezőből is ki lehet találni valami okosságot.

A kerítésre, ösvényekre is lehet csapdákat elhelyezni, búra nélküli villanykörtével,  robbanó benzineszacskókkal,  stb.

Előzmény: Lex Icon (605)
H_G Creative Commons License 2012.05.15 0 0 609

Hát ha megnézed, hogy mivel jón a tipikus éjszakai támadó itt és most: az újsághírek szerint 1 vascső + 1 vadászkés a tipikus felszerelés.

H_G Creative Commons License 2012.05.15 0 0 608

Na ja, mert ők nem szolgáltak a bornírt Magyar Néphadseregben :)

Előzmény: Túlélőblog (598)
Lex Icon Creative Commons License 2012.05.15 0 0 607

A halál is a harcképtelenség egyik formája. :D

Csak az engedély nélkül birtokolható fegyverekkel nehezebb ezt az állapotot előidézni.

Előzmény: account (606)
account Creative Commons License 2012.05.15 0 0 606

Én meg azon hogy egyre kevesebbnek érzem a nem halálos alternatívákat. Ideiglenesen hatástalanítsunk olyan embert aki válsághelyzetben támad meg, és talán az életemet is elvenné? Ugyan már, ilyenekért nem kár, bár máris látom hogy én leszek a fegyvermániás pszichopata ilyen véleménnyel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!