Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Tegnap egy háztömb méretű aszteroida húzott el a Föld mellett-szerencsére elég messze. Egy nappal a kritikus időpont előtt fedezték fel. Biztos vagyok benne hogy ha tudják: betrafál, nem szóltak volna, nem kell a pánik. Ahova becsap úgyis kampec, máshol meg nem hiányzik az anarchia.
Ha elolvasod a cikket, láthatod, hogy semmi nem változott. Beletettek valamit az alaptörvénybe, a BTK-t nem változtatták hozzá, minden maradt a régiben, kivéve a szemfényvesztést. :(
Csigás íjam van, így az kipipálva. Gázspray helyett nem jobb a gázpisztoly? Hatótávja, pontossága? És kinézetre is elriasztóbb hatása lehet, ha sikerül átverni a támadót.
Ez az újraszabályozás nagy porhintésnek bizonyult! Az eredeti trervezet végül annyira felhigult, hogy az önvédelemre továbbra sincs több jogunk, mint Gyurcsány idején. Még az arányosság teljesen abszurd (mert ugyan hogy lehetne megállapítani bárkinek, hogy mekkora sérülés okozására készül a támadó) elvét is visszahozták.
Bizony, a középkori ábrázolásokon -- pl. a 100 éves háború idejéből -- látható, hogy a számszeríjas párban dolgozott egy pajzsos-lándzsás katonával! Az védte, amíg újratölltött. Ha nem kell bőrpáncélt átütni a vesszővel (és ma már persze nem kell), a gyorsabb reflexíj sokkal praktikusabb.
És akkor mennyi lesz, 60J? És akkor az már igen nagyon zorall légfegyver esetén, ráadásul itt nem a torkolati energiáról van szó, egyszerűen a stophatása nem elégséges a kis kaliber és lövedéktömeg okán (lsd kinetikus energia).
Egy normál reflexíj vagy csigás íj átvisz egy hüvelykes deszkát, és gyorsabb mint egy számszeríj.
Már jó irányzékkal is rendelkeznek, egyszóval meglehetősen hatékony. ha három támadó nyílt terepen negyven méterről közelít, jó eséllyel harcképtelenné lehet tenni őket. Fedezékből már nem vagyok biztos benne.
Megoldás lehet még lebutított légfegyvert venni, és ha a dolgok megváltoznak, ex-lex állapot üt be, akkor a lebutított légpuskát eredeti álllapotára visszaállítani.
Én 1 számszeríjat és egy macsétát. Ha nagy mázlid van, kilövöd az egyiket, vagy megsebesíted. Aztán lehet imádkozni a macsétával a kézben. Túl sok lehetőség nincs.
Én értem mit kérdezel ne aggódj. A válaszom az, hogy egy megbízható elöltöltőst, meg jó eséllyel lenne nálam is ugye egy gázspray, mint a hétköznapokban, ennél jobb kombó nem igen van ami legális és nem engedélyköteles.
El se hiszem, hogy ennyire nem értitek mit kérdezek.
Írok egy példát, hátha ilyen óvodás módszerrel érthető:
Összeomlott a rendszer. Ott állsz pl. az erdőben. Közelít feléd 3 rosszarcú emberke, akik pl. csak késekkel vannak felfegyverkezve. Ha választanod kell, akkor mit választanál az engedély nélküliek közül, hogy akkor nálad legyen?
Vagy inkább feldühíted az egyik támadót ha elsőre eltalálod, a többi pár meg olyat csinál esetleg veled amit mellett megváltás lenne a halál. Egylövetű, 7.5 j semmire nem elég önvédekezésnél (sportcélra persze használható), a CO-s többlövetűek 10 fok alatt halottak, a PCP drága...szóval szépen állunk na.
Erre egyszerű a válasz: ami szabadon vásárolható nem alkalmas önvédekezésre.
Boltban kapható, engedély nélkül vásárolható fegyver kétféle van ami használható, azonban pontosan azért vásárolható engedély nélkül, mert korlátozott a használata.
Egyik az íjak különböző válfajai, másik a muzeális elöltöltő fegyver.
Túlélő helyzetben mivel tudod megfelelő időre harcképtelenné tenni a támadókat!!, egy engedély nélkül tartható fegyverrel.
Boltban kapható, engedély nélküli fegyverekre gondolok, nem gázpalackra meg benzines zacskóra. Olyan fegyverre, ami 10-20 m-re is hatásos a következők közül: paintball, airsoft, gáz, gumis, lég- stb. fegyverek.
Még egy öngyújtóból és egy teljesen hétköznapi kenőolajsprayból is lehet halálos fegyvert csinálni: vagy egy gázpalackból és disznóperzselőből. De még egy egyszerű permetezőből is ki lehet találni valami okosságot.
A kerítésre, ösvényekre is lehet csapdákat elhelyezni, búra nélküli villanykörtével, robbanó benzineszacskókkal, stb.
Én meg azon hogy egyre kevesebbnek érzem a nem halálos alternatívákat. Ideiglenesen hatástalanítsunk olyan embert aki válsághelyzetben támad meg, és talán az életemet is elvenné? Ugyan már, ilyenekért nem kár, bár máris látom hogy én leszek a fegyvermániás pszichopata ilyen véleménnyel.