Keresés

Részletes keresés

mr_ricsi Creative Commons License 2005.09.29 0 0 305
"Kevésbé költséges megoldás nincs erre a feladatra?"
Leadtek VC-100

7e Ft körüli az ára. (Van benne UltraLockTM, ami jól jön szalagos analóg forrás digizésekor.)
Előzmény: szekeres.robert (302)
mr_ricsi Creative Commons License 2005.09.29 0 0 304
"1. Mennyi helyre lesz szükségem? MJPEG, Hi8, legjobb minőség: mennyi helyet foglal 1 órányi felvétel?"
A PicVideo MJPEGgel 18-as minőségben 8GB az 1 órányi video. (A Picvideo gyors is, és a képe is szép.)
A Hi8 max. 400-as vízszintes felbontással rendelkezik, ezért nyugodtan rögzíthetsz 480x576-ba. (Ez az SVCD felbontás, azaz szabványos, azaz a végén írhatod a dvd-t is ebbe, és az asztalid le fogja játszani. De azért előtte próbáld ki. :) )

2. Külső USB készülék, vagy digitalizáló kártya?"
Elvileg mindegy. (Én a PCI-ossal szimpatizálok inkább.)

"Inkább olyat szeretnék, ami a bejövő hangot is közvetlenül kezeli (nem pedig valami PC-s program jól összekutyulja a képet a hangkártyáról beolvasottal - ahogy sikerül).
Ha csúszik a hang, akkor dobd ki a rögzítőprogit, és tölts le a netről másikat. (FreeVCR, VirtualVCR - ezek freek, ha Bt chipes kártyád van, akkor a VDub, szintén free, vagy a shareware iuVCR, tehát van egy csomó lehetőséged.)

3. Mennyi ideig tarthat az utólagos, szoftveres MPEG kódolás egy "mezei" 2 GHz-ces gépen?
Ez az MPEGkodektől is függ, de a TMPGenccel 1pass CBR "normál" minőségnél 1 óra videó betömörítése hang nélkül 1óra 5-15 percig tart.
Előzmény: szekeres.robert (300)
ambroa Creative Commons License 2005.09.29 0 0 303

"Az ajánlott digitalizáló eszköz árát viszont sokallom, ennyit nem szánnék rá."

Nálunk szokott lenni használtban is...

"Kevésbé költséges megoldás nincs erre a feladatra? Pl. egy PC-kártyás változat tipikusan olcsóbb szokott lenni"

A legolcsóbb jól működő eszköz az amit megadtam. Az alatt csúcsni szokott a hang és a képminőség sem megfelelő. A PC-s tvékártyácskák nem érik meg az árukat, hiába tünnek neked olcsónak...

Ajánlható még az asztali DVD-író. No-name kategóriát már kaphatsz bruttó 30e Ft alatt. Sajnos azok meg hegyekben állnak a szervízekben. A jó minőségű, márkás termékek kb. a 80e Ft-nál kezdődnek.

Remélem tudtam neked segíteni!

Előzmény: szekeres.robert (302)
szekeres.robert Creative Commons License 2005.09.29 0 0 302

Kösz az infókat, ehhez már tudom tervezni a szabad helyeket. Az ajánlott digitalizáló eszköz árát viszont sokallom, ennyit nem szánnék rá. Kevésbé költséges megoldás nincs erre a feladatra? Pl. egy PC-kártyás változat tipikusan olcsóbb szokott lenni, mint ugyanaz külső készülékben. A lényeg pedig továbbra is az, hogy erre az egy feladatra megfeleljen (digitalizál, de nem MPEG-be, és a kép-hang együttfutást is megoldja).

Nem tudsz egy "költséghatékonyabb" :-) megoldást?

Előzmény: ambroa (301)
ambroa Creative Commons License 2005.09.28 0 0 301

Szia!

Itt van egy eszköz, amivel nem fog csúszni a hang:

http://www.canopus.hu/explorer/advc55.htm

Van nálunk használtan is...

Ezzel DV-AVI-ba kepcsörölöd az anyagot. A winyódon ez óránként majdnem 13GB helyet foglal el. Ez egy szerkesztésre való formátum, ami után MPEG2-be írod az anyagot. Egy DVD-korongra ne tervezz másfél-két óránál hosszabb anyagot és akkor meg leszel elégedve a képminőséggel...

Üdv.: ambroa

Előzmény: szekeres.robert (300)
szekeres.robert Creative Commons License 2005.09.28 0 0 300

Sziasztok, videósok!

Hi8-as felvételeim PC-s feldolgozásához kérem a tanácsaitokat.

Eddig annyit tudok, hogy szeretném

1. digitalizálni a meglévő felvételeimet

2. megszerkeszteni az anyag egy részét.

3. a szerkesztett anyagot MPEG-be kódolni és DVD-re tenni

4. a még nem szerkesztett, teljes anyagot DVD-re tenni

Azért fordultam hozzátok, mert szeretném mielőbb elkezdeni, ehhez viszont ki kell választani és meg kell venni a megfelelő hardvert. Ennek jó minőségű "felvételt" kell készítenie, és olyan formátumban, ami tovább szerkeszthető.

Úgy sejtem, első körben MJPEG-ben kellene rögzítenem a digitalizált anyagot (hogy a legjobb minőségű és tovább szerkeszthető legyen). Ezt megvágnám, és a szerkesztett változatot lementeném valamilyen MPEG-ben (mert azt az asztali DVD-lejátszó is ismeri).

A következő problémáim vannak:

1. Mennyi helyre lesz szükségem? MJPEG, Hi8, legjobb minőség: mennyi helyet foglal 1 órányi felvétel?

2. Külső USB készülék, vagy digitalizáló kártya? PCI buszom és USP portom is van szabadon. Inkább olyat szeretnék, ami a bejövő hangot is közvetlenül kezeli (nem pedig valami PC-s program jól összekutyulja a képet a hangkártyáról beolvasottal - ahogy sikerül).

3. Mennyi ideig tarthat az utólagos, szoftveres MPEG kódolás egy "mezei" 2 GHz-ces gépen?

Mit tanácsoltok?

compot:

Köszönöm, engem érdekelt. Én pont a hangelcsúszás miatt gondoltam olyan eszközre, ami egyszerre feldoglozza a képet és a hangot is.

A kártyád azonos a Leadtek WinFast TV2000XP Expert-tel?

Előzmény: compot (261)
ambroa Creative Commons License 2005.09.28 0 0 299

Sziasztok!

Készítettem egy új sorfelbontás mérő-ábrát. Letölthetitek innen:

http://forum.sg.hu/listazas.php3?azonosito=vdf1&id=1127894256

ambroa Creative Commons License 2005.09.11 0 0 298

Szia!

Máshová is írhatsz... ...kattints a nevemre...

Előzmény: devzero (296)
mr_ricsi Creative Commons License 2005.09.05 0 0 297

Az utolsó 2 mondatot kár volt leírni.

"A hosszú távú stabilitás általában nem gond, mert a vidojelforrások elég precizek"

A VHS-t arra találták ki, hogy analóg TV készüléken játszák le a műsort. A TV áramkörei viszont képesek a VHS "nem kvarc-pontos" jeleihez szinkronizálni magukat. A szalag hosszútávon sem biztosan kvarcpontos, és a TV -bizonyos határok között- ahhoz is tud igazodni.

"A TBC a videot rövidtávon is kvarcstabil precizitásúvá alakítja, hogy alkalmas legyen
editálásra, online vágásra."

Szerintem Te kevered a TBC-t a videomagnók TimeCode alapú vezérlésével.

Előzmény: devzero (296)
devzero Creative Commons License 2005.09.04 0 0 296
Most akadtam erre a topikra, hadd irjam le a tapasztalataim.
A VHS szalag digizés volt a kezdeti problémám,
a kb 4 éves Pinnacle PCTV és ujabb Rave hasonló eredményt adott:
- framedrop idönként
- rosszabb/régebbi szalagoknál színkimaradás
- a gép processzora csúcson járt
de elfogadható erdményt adott. Aztán kábeltévből felvétel is előkerült,
mint igény, és nem sikerült megnyugtató módon rendezni.
Aztán beruháztam egy Hauppauge PVR350-re.
Sokkal szárazabb, biztonságosabb érzés ;-)
- Mpeg2-be ír a diszkre
- mellette akármit lehet a gépen csinálni, nem terheli a HW-t
- valamivel jobban tolerálja a gyengébb szalagot
- Linux alatt is egész jó a driver, könnyű felvételt időzteni,
- és igy a gépre ssh-val belépve, távolról, ad-hoc indíthatok felvételt

Még valami, többször előfordult a hozzászólásokban, mi a TBC (time-base corrector), és mi csinál.
Nos, a VHS lejátszásnál a szinkronjelek rövid idejű stabilitása elég gyatra, mert
a szervó(k) folyamatosan korrigálják a mechanikai problémékat, bizonytalanságot.
(A hosszú távú stabilitás általában nem gond, mert a vidojelforrások elég precizek).
A TBC a videot rövidtávon is kvarcstabil precizitásúvá alakítja, hogy alkalmas legyen
editálásra, online vágásra.

ambroa Creative Commons License 2005.08.17 0 0 295

"Az Adobe Premiere Pro-nál felrakott DV anyag esetében a gyorsabb jeleneteknél csíkos lesz a kép, a Pinnacle Studio esetében pedg teljesen normális, ezért sztem csak beállítási probléma. Viszont nem tudok rájönni a hibára, légyszi segítsetek!"

Nincs hiba. A monitoron így néz ki. Ha DVD-re teszed és tévén nézed, ott rendben lesz. Ha kizárólag PC-n szeretnéd nézegetni, akkor lehet deinterlace eljárással progresszívvé alakítani. Fontos, hogy tudd: Ez információveszteséggel jár és egyirányú folyamat. Tévén nézve már nem lesz olyan szép mint volt.

Deinterlace-hoz használhatod a Virtualdub-ot. Ingyenes program és könnyű a kezelése. Letöltheted például innen:

http://www.virtualdub.org/

Előzmény: Gejzabá (293)
jasperjo Creative Commons License 2005.07.23 0 0 294

Sziasztok, eladó egy Pinnacle DV500-as digitalizáló kártya.

jasperjo

jasperjo@freemail.hu

Gejzabá Creative Commons License 2005.05.14 0 0 293

Sziasztok!

A segítségeteket kérném, még kezdő vagyok.

A capture-ölésnél vannak gondjaim.

Az Adobe Premiere Pro-nál felrakott DV anyag esetében a gyorsabb jeleneteknél csíkos lesz a kép, a Pinnacle Studio esetében pedg teljesen normális, ezért sztem csak beállítási probléma. Viszont nem tudok rájönni a hibára, légyszi segítsetek!

Köszi!

RePlaY75 Creative Commons License 2005.04.17 0 0 292
http://www.bennydog.com/clipper/phpBB2/ oldalt ajánlom mindenkinek aki videódigitalizálással foglalkozik vagy azt tervezi.Minden nagyon jól le van írva illetve sok programot is találtok hozzá.
mr_ricsi Creative Commons License 2005.04.14 0 0 291

"Elvileg a TMPEGenc tudja, de még nem használtam és nem tudom, hogy milyen lesz az eredmény a kb. 16 órás kódolás után."

A TMPGenccel ki tudsz vágni egy darabot az eredetiből, és akkor nem tart 16 óráig a próba.

Ilyen progit nem tudok, mert én avi-ba digizek, és a feldolgozás után tömörítem át MPEG2(DVD)-be. A 2x-es újratömörítést senki sem ajánlja a romló minőség miatt.

Előzmény: SzoZsi (290)
SzoZsi Creative Commons License 2005.04.14 0 0 290

Köszi a gyors választ, de erre én is rájöttem, igazából olyan program érdekelne, amivel ezt meg lehet csinálni. Elvileg a TMPEGenc tudja, de még nem használtam és nem tudom, hogy milyen lesz az eredmény a kb. 16 órás kódolás után. Ha esetleg tudsz valami ilyen progiról az érdekelne igazán. Gyors legyen a renderelés és tutko minőség!

Előzmény: mr_ricsi (289)
mr_ricsi Creative Commons License 2005.04.14 0 0 289

Le kell takarni egy fekete csíkkal.

Bővebben itt!
Előzmény: SzoZsi (288)
SzoZsi Creative Commons License 2005.04.14 0 0 288

Sziasztok!

Olyan emberkéket keresek, akiknek van ADS DVD Xpress video digitalizálója.

Amikor VHS-ről veszek fel vele, akkor a kép alsó részén egy zavar csík látható.

Eddig a felvételekből AVI-t csináltam, úgyhogy simán levágtam róla ezt a részt, de most DVD-re szeretném kiírni, ehhez kellene valami progi, amivel ezt el lehet tüntetni!

előre is kösz

mr_ricsi Creative Commons License 2005.03.31 0 0 287
A leírásukból hiányzik egy varázs rövidítés: TBC (Time Base Corrector) Enélkül szalagos analóg forráshoz nem egy főnyeremény.

59eFt-ért is láttam asztali DVD felvevőt, azaz plusz 6ezerért kapsz tunert és DVDírót is. (De TBC ebben sincs)
Előzmény: Kukac Bálint (286)
Kukac Bálint Creative Commons License 2005.03.31 0 0 286

Sziasztok! Uj vagyok itt a topikon egy gyors kerdessel kezdem. Kulso videokonvertert tervezek venni a regi VHS es Hi8 felveteleim digitalizalasahoz. Nekem legfontosabb a minoseg, ezert hosszu nyomozgatas utan ami igazan tetszik az a Plextor PX-M402U (43 eFt) es a tuneres valtozata a PX-TV402U (53 eFt). Mi a velemenyetek a cuccrol sok helyen jokat irtak rola, szoval vegyem, ne vegyem...

koszi az infokat

udv KB

Konstantin Béla Creative Commons License 2005.03.22 0 0 285
Keresem az Ulead VideoStudio 8-magyar nyelvű leírását !

Kérem segítsetek.

Előre is közönöm.
TRA 395 Creative Commons License 2005.02.21 0 0 283

Sziasztok!

Szerintetek mennyit ér használtan egy AVerMedia gyártmányú  TV tuner kártya, amelynek pontos típusa ismeretlen, de a kártyán van egy 9848-as szám.

devilio Creative Commons License 2005.02.21 0 0 282
20ezerért kapsz egy erős-közepes  TV-kártyát, oszt a minőség meg lesz, amilyen lesz.
Előzmény: vesevedo (279)
mr_ricsi Creative Commons License 2005.02.21 0 0 281

"Milyen kártyát lenne érdemes venni, amivel meg tudom tartani azt a minőséget ami a kazettán van? "

Olyan 100ezret szánj rá...

Előzmény: vesevedo (279)
vw1966 Creative Commons License 2005.02.20 0 0 280

20ezer kevés!

kb 40től pl pinnacle studio AV/DV

vesevedo Creative Commons License 2005.02.18 0 0 279

Sziasztok!

Régi filmjeimet szeretném bedigizni sima VHS-kazettáról és ebben kérnék tanácsot.

1. Milyen kártyát lenne érdemes venni, amivel meg tudom tartani azt a minőséget ami a kazettán van? (1,7 GHz 256 MB DDR) Ha lehet tipus mejelöléssel, kezdő vagyok a témában. Esetleg ha nem jár nagy többletkötséggel az sem lenne baj ha a kártya hardveresen tudna tömöríteni, hogy ne kelljen fél napokat a tömöritgetéssel tölteni.

2. Hogy működik pontosan ez a digitalizálás dolog (a folyamat)? Összedugom a gépet meg a videót, indítom a filmet és a gépen rányomok a REC-gombra? Vagy ezen kívül is kell még valamit bűvészkedni?

köszi

vv

20 ezer körül szánok rá...

PPeti Creative Commons License 2005.02.01 0 0 278

Nincs műszerés ismerősöm és nem találtam semmi ilyen hirdetést. Ha tudsz ilyet vagy bárki tud, akkor szóljatok légyszi.

Köszi

Előzmény: vw1966 (276)
_VFTS_ Creative Commons License 2005.02.01 0 0 277

Hello mindenkinek!

Segítség kellene.

Pinacle PCTV Stereo-val dolgoznék, de a virtual dubban a capture módban, ha ki akarom választani a felbontást és a színmélységet (set custom format), akkor ezt írja ki:

The capture device does not support the selected video format

A jelentését tudom, de hogy miért lehet ez azt nem.

Valaki tud segíteni?

Köszi

vw1966 Creative Commons License 2005.01.31 0 0 276
apronet.hu hirdetési ujság...vagy egy műszerész haverod ha van biztos épit egy fél nap alatt egyet
Előzmény: PPeti (275)
PPeti Creative Commons License 2005.01.27 0 0 275
És hol lehet ilyen dekódereket beszerezni?
Előzmény: vw1966 (273)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!