Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

atompyka Creative Commons License 2008.01.31 0 0 2463

Megjött...

Előzmény: TWK-001 (2461)
nyuszy Creative Commons License 2008.01.31 0 0 2462

Akkor itt is a képek:

Odaát meg már kérdztem is :)

Előzmény: TWK-001 (2461)
TWK-001 Creative Commons License 2008.01.31 0 0 2461

atompika!

Ment!

nyuszy!

Oda sikerült! Ott nem kellett "söntölni"

MG

Előzmény: atompyka (2459)
nyuszy Creative Commons License 2008.01.31 0 0 2460
Látom, a Suzuki4x4-re sikerült feltenni :)
Előzmény: TWK-001 (2458)
atompyka Creative Commons License 2008.01.31 0 0 2459

Nekem jöhet s feldobom..

Előzmény: TWK-001 (2458)
TWK-001 Creative Commons License 2008.01.31 0 0 2458

Hali All!

Nem tudok sehol inko-ban elvegyülni :-)))

Felrakunk valahogy képeket a róla. De lövésem sincs hogy kő. Sajna nem rakható fel villáskulccsal a kép:-)

Túl nagy lett először, aztán meg túl buta, szétesett a kép.

Ha vkinek elküldhetném privátba.....?

MG

Előzmény: atompyka (2457)
atompyka Creative Commons License 2008.01.31 0 0 2457

Szia Gábor!

Gratula a vashoz!

Én is most kaptam meg Tőletek a két hobbis kötelező-igazolást....

:-)))

egymásikklubtag

Előzmény: TWK-001 (2453)
TWK-001 Creative Commons License 2008.01.31 0 0 2456

Matiz!

De gyors voltál!

M13A, duplavez, 16 v mocis. Mode kivitel. A múlt héten autóztunk le vele Newcastle-ból. Ez Anglia legészakibb része.  Hát 2500 km-t levarrni vele a szeles országutakon, az nem volt pihentető. De ennyit nem kell autópályáznom vele soha :-)

MG

Előzmény: Törölt nick (2454)
nyuszy Creative Commons License 2008.01.31 0 0 2455

Nicsak :) Kicsi a világ, mert én meg a Club126-ot erősítem, amikor nem Jimny-zek :)

Tegyél fel képeket az autódról a Suzuki4x4.hu / Jimny.hu-n!

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.31 0 0 2454

Gratula! :)

A gyári gumi stimmel. Milyen motorral, benzin/dízel?

A TWK mellett nagyon jól megfér majd a Jimny, ezzel sem lesz több gond, mint az 1.0 Swityóval. Majd én is szúrok be képet, amikor a Wartburg mellett még a Jimny állt a garázsban, köztük békésen a TS 125 :)

üdv

egy klubtag

TWK-001 Creative Commons License 2008.01.31 0 0 2453

Sziasztok!

Most vettem egy 2004-es Jimny Mode modellt angliában. Természetesen egy jobbkormányos modellt, mert én már 14 éve "átültem". Hülyeségnek tűnik, de pia, és drog helyett választottam. Az károsabb szerintem.

Majd beszúrok képet, de csak ha teszt topicban "kiszerencsétlenkedtem" magam :-)

Visszaolvasgatok, hogy ne legyek full láma, és igyekszem bekapcsolódni a témába.

A nick-em egyébként a Trabant-Wartburg Klubot takarja. Azonban az utóbbi években egyre nagyobb kalapemeléssel kezdtem tisztelni a Suzuki technikát. Egy egypontnullás, automatic Swiftet hoztunk németből, 100 euróért 2 éve, és próbarendszámmal hajtom össze-vissza. Eddig benzint kellett bele venni! Azt sem sokat. Kész! Döbbenetesen hálás verda.

Hobbiautónak eredetileg egy Nivát szerettem volna. Tisztelem a modellt, de megriadtam a várható lakatos-autószerelős-injektorjavítós jövőtől, ami várt volna rám, ha egy ilyet veszek. Attól még zsír kocsi a Niva, csak én nem érek rá "hobbijavítani". Félbehagyott hobbiautóm meg van már 18 db, komolyan!

Nos én járkálni akarok vele, meg szórakozni kicsit. Erre kiválónak gondoltam!

kenci

Bridgestone Dueller 205/70 15 H/T 684 az az eredeti gumi? Mert ha igen, érdekelne.

Aztán ha lekopik a mostani szett, én is átállok kisebbre, mert soknak találom a 205-öt :-)

Üdv mindenkinek: Muczán Gábor /nevem nem titok/

Előzmény: kenci (2445)
sonik79 Creative Commons License 2008.01.10 0 0 2452

Hát még régebben voltam,de akkor még nem sok minden volt!Azóta nem,de most ezek után ránézek majd.

Gondolom ott is találkozunk!?

Előzmény: livinti (2451)
livinti Creative Commons License 2008.01.10 0 0 2451
sonik79!
Te nem szoktad látogatni a suzuki4x4 oldalt? Ott mostanában nagyobb az aktivitás és ott is lehet sok érdekeset olvasni a Jimny tapsztalatokról? Nem reklámozom, de nekem teccik.
Előzmény: sonik79 (2450)
sonik79 Creative Commons License 2008.01.09 0 0 2450

Aha!

Nekem is elhalványul a lámpa,mikor elérem a végállást.

Persze,nyomom a gázt!Mondjuk még mikor a kocsi hozzám került,volt,hogy lefulladtam induláskor,mert mikor egyesbe tettem,lement a fordulat,én meg a szokott gázt adtam,de akkor éppen az kevés volt.De már elmúlt,ilyen nem történik velem.

Akkor még egy pipa,az elintézendők listára!

További hülye kérdéseimet a jövőben felteszem!

Előzmény: livinti (2448)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.09 0 0 2449
Vitaránál is van ilyen jelenség, hogy lámpa bekapcsolásánál megemeli a fordulatot. De bikáztam már Vitaráról a traktorunkat, volt olyan eset, hogy egyedül, tehát nem tudtam egyszerre indítani a trakit és nyomni egy kis gázt a Vitarában, akkor a computer megtette helyettem :)  KITT! Gázt!! :)
Előzmény: livinti (2448)
livinti Creative Commons License 2008.01.09 0 0 2448
Igen, nekem is így viselkedik, de azt hozzá kell tenni, hogy nem olyan gyakran csak pillanatokra és nem annyira remeg, hogy zavarjon. Csak ha álok és rajta van a kezem alapjáraton a boton, akkor feltűnő. De utána mindig megemeli egyből az alapjáratot, még sosem állt le. Így túl is léptem rajta.

Biztos a vezérlés akarja tartani a minimum fordulatszámot és akkor egyszer csak jön egy nagyobb terhelés (a generátortól, vagy szervoszivattyútól, vagy mittudomén) és egy pillanatig tart, amíg a szabályzás korrigálja. Bár én sem értek hozzá, de azt gondolom, hogy ez a terhelés inkább mechanikai , azaz nem azt jelenti, hogy elmegy a feszültség a rnedszerből egy újabb fogyasztó bekapcsolásásval és ezért akar leállni (hiszen egy elég nagy "puffer" van ilyen feszültség-ingadozás céljára beépítve az autóba = az akksi), egyszerűen csak valamelyik segédberendezés (a féklámpa és a ablakemelő és az ablaktörlő használatakor nyilván a generátorra gondolok, de ugyanilyen a szervo szivattyú is, meg a légkondi kompresszor is) terhelése megnő és ez "fékezi" meg a motort.

Biztos reagálhatna gyorsabban a kompjúter, vagy lehet, hogy egy nagyobb motor esetében a nagyobb lendtömeg miatt sem feltűnő ez (ezért írtam a többi márkát...) de gondolom ezen a szinten ezt így elfogadhatónak ítélték a (...szakétól és túlórázástól betépett) japán mérnökök.

Nem tudom, hogy más, nagyobb, drágább autón hogy van, de a Jimnyn ha húzod az ablakot fel és elértél a végére, akkor még a lámpák is elhalványulnak egy pillanatra, ha nem engeded el a kapcsolót. Így hát elengedem...

Még az is lehet, hogy van mód a minimum alapjárat beállítására, de lehet, hogy így meg a fogyasztás nőne meg?

Hm...

Inkább taposd a gázt és ne törődj vele!
Előzmény: sonik79 (2446)
sonik79 Creative Commons License 2008.01.09 0 0 2447
Neked is DOHC motoros van?
Előzmény: kenci (2444)
sonik79 Creative Commons License 2008.01.09 0 0 2446

Köszi!

Akkor nem aggódom tovább!

Igen,nekem is ezt csinálja indításkor!De olyan is van,hogy,ha túl korán engedem el,akkor elég nehezen indul be utána.Bár tudni kell,hogy én mindig úgy indítom az autót,hogy éppen csak megpöccintem a kulcsot.Ha a kocsi nem indul be pöccre,akkor esélye sincs,mert nem hagyok időt neki.De végül is nem látok/hallok semi különöset,tehát betudom az én hülyeségemnek.Viszont sokszor szinte ilyesztő módon leesik nekem is a fordulat.Mikor megvettem,azt hittem rossz a kocsi.Fékezéskor,ablak tekeréskor,ablaktörlő mozgatástól,std.!Neked is ilyen?Szerinted mit lehetne tenni ez ellen?Mert gondoltam esetleg egy kondenzátort beépíteni valahova,és akkor talán nem lenne gond a hirtelen áram felvétel.Ez csak elmélet,mert ehez sem értek,csak logikusnak hangzik.De hova kéne,ha egyáltalán működne?Miért nem építettek be a japánok?Nem lehet túl drága!

Egyébként én is elfogadom olyannak amilyen!Imádom ezt a kis kocsit,még,ha vannak esetleg hibái,vagy inkább hátrányai.

Előzmény: livinti (2443)
kenci Creative Commons License 2008.01.08 0 0 2445
Van egy erdeti gumim az autóra (pótkerék volt,de nem használtam),ha valakit érdekel eladó.Én 195/80R15 -el használom,ezért vált feleslegessé.Ár megegyezés szerint.
kenci Creative Commons License 2008.01.08 0 0 2444
Én 105ezernél cseréltettem a szelepszárakon a szimmeringeket.Nem voltak elkopva csak fel voltak keményedve,ezért engedték az olajat lefolyni.
Indítás után még percekig ott gomolygott a kékes színű füst az autó mögött.Egyszer meg is kérdezték,hogy diesel-e?
A főtengelyen is cseréltetnem kellett,mert ott is szökött az olaj.Néhány száz km alatt elfogyott 1 liter.Ezt akkor vettem észre,amikor aláfeküdtem alvázvédelmet csinálni.A menetszél rákente az autó aljára,így a garázsban nem volt olajfolt alatta.
Most minden rendben,nem kell utántöltögetnem,és nem is füstölög.
livinti Creative Commons License 2008.01.07 0 0 2443
Persze, ha komoly a gond, akkor lehetne észlelni olajfogyasztást is, meg biztosan gyakrabban látnál olajfüstöt is. Nem hangzik olyan rosszul amit írsz.

Nekem is a DOHC van, igen a hidegindítás után is szabályozza az alapjáratot ahogy melegszik, meg a mindenféle elektromos terhelések függvényében és néha elég alacsonyra leviszi, hogy remeg a "bot", de még sosem hagyta leállni.

Indításkor is, ha egy pillanattal hamarabb engedem el az indítómotort, akkor mintha "rúgna" egyet a blokk és úgy érződik, mintha csak "lendületből" indult volna el, de mindig elindul könnyen. Ha egy pillanattal tovább tartom rajta, akkor meg nem.

Szerintem jó így. Nem tudom, egy Lexus, egy Land Rover, vagy egy G Merci hogy csinálja, de én elfogadtam így, ahogy van... :-)
Előzmény: sonik79 (2442)
sonik79 Creative Commons License 2008.01.07 0 0 2442

Oké,majd figyelem!

Amúgy néztem egyik nap hidegen,de nem pöfékelt kék füstöt indításnál.Én 10ezrenként cserélek olajat,most járok 6nál.A szint olyan,mint mikor töltöttem.Ha szelep szár szimering lenne,akkor fogyna az olaj?Tudom,hogy hülye kérdéseim vannak,de sajnos nem értek hozzá.

Előzmény: takee (2441)
takee Creative Commons License 2008.01.07 0 0 2441
Szia!
Ezt a dolgot olajcsere után figyeld meg.
Lehet, hogy egyszerűen csak közel vagy az olajcsere ciklus végéhez.
Előzmény: sonik79 (2440)
sonik79 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 2440

Na pont a szimering miatt kérdeztem,mert emlékszem,hogy valaki írt ilyesmit!

Az autóm egy körbekerített,de nem fűtött helyen áll!Simán éri a hideg!Egy kicsit lejt hátrafelé  a beálló,de nem veszélyes.Az enyém DOHC motoros,mikor vettem 4évesen 56volt benne óra szerint,most 88van benne.Nem tenném rá a fejem,hogy nem tekerték vissza,mivel említettem,hogy tetőn volt,de ezt sem mondták meg!Szóval ennyit tudok róla!

Sajnos én is a kocsiban ülve indítom,és nem láthatom mi van hátul :)!De egyszer már meg fogom nézni!

Még annyit vettem észre,hogy mikor indítok,felpörög kb2000ig,aztán fokozatosan megyeget lefelé,és kd1400körül kicsit megrázkódik a kocsi.Elég fura,és nem emlékszem,hogy volt-e már ilyen korábban!Tavaly télen is megvolt a gép,de novemberben vettem,és talán ilyen hidegek sem voltak.Szóval nem tom,de nem szeretném,ha szerelőhöz kellene vinnem!Főleg amilyen szerelők itt vannak!

Lehet,hogy csak túllihegem?!

livinti Creative Commons License 2008.01.04 0 0 2439
Csak magamat tudom idézni, korábbról:

"Hidegindításnál minden esetben az autóban tartózkodom és mereven nézek előre, így esélyem sincs látni és érezni bármi csúnya füstfelhőt... :-) "

:-))

sok autópálya km kell a szimmeringhez valószínűleg. Majd 100.000 km felett megírom, hogy a DOHC motor hogy viselkedik füstileg... De arra még várni kell.
Előzmény: sonik79 (2435)
atompyka Creative Commons License 2008.01.04 0 0 2438

Arra.

Nekem valahogy 50-60E km körül kellett cserélni. Minden reggeli indításnál elégetett egy kis lefolyt olajat.

:-)

Előzmény: Törölt nick (2437)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.04 0 0 2437
Szimmeringre gondolsz? Ahhoz sok km kell nagyon. Az enyém kb két hónapban egyszer csinált olyat, hogy indítás után egy kéket füstölt. Annyira ritkán történt ilyen, hogy nem tudtam mihez kötni (tehát nem állt emelkedőn, lejtőn, nem hosszú út után, nem rövid út után, nem csak hidegben vagy csak melegben csinált ilyet).
Előzmény: atompyka (2436)
atompyka Creative Commons License 2008.01.04 0 0 2436
Mennyi km van benne?
Előzmény: sonik79 (2435)
sonik79 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 2435

Áhá!

Akkor ez teljesen jó hír számomra!

Végül is logikus is lehetne,ha picit bele gondoltam volna....!

Igen,mikor hideg,akkor"füstöl",de aztán már nem is látni szinte,hogy jár a motor!Legalábbis a kipufogó nem nagyon gőzöl!

Köszi a segítséget!

atompyka Creative Commons License 2008.01.03 0 0 2434
Ja, és ráadásul a katalizátor sem dolgozik, amíg be nem melexik.
Előzmény: Törölt nick (2433)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!