Keresés

Részletes keresés

mezuto Creative Commons License 2005.02.14 0 0 192

képzel mi történt velem!

a fradiba voltam ma és lettem volna egész héten ha nem sérültem volna meg.

eddig azt hittem lovon nem lehet lesérülni de most...

magyar vándor fél orsót csináltam amikor a fél orsóban mellényúltram és

nyújtott karral a földre estem.

kiugrutt a könyököm, majd vissza és később kiderült hogy letört belőle 1 kis csont darab.

ma voltam orvosnál, begipszelték és lehet hogy műteni is kell.

remélem nem kell!!!

mezuto Creative Commons License 2005.02.13 0 0 191
Köszönöm szépem!
KisKirály Creative Commons License 2005.02.12 0 0 190
zinaida Creative Commons License 2005.02.10 0 0 189
Hát igen, se a nőknél se a férfiaknál nem nem úgy sikerült az oroszoknak az olimpia ahogy az oroszok szereték volna.
A kínai , koreai torászok stilusát nem szertem, de ugy nézz ki ők egy picivel előbb vannak mint az oroszok.
Előzmény: mezuto (188)
mezuto Creative Commons License 2005.02.10 0 0 188

Én is az oroszokat kedvelem.

Csak az a baj, hogy nem nagyon sikerült nekeik az olimpia.

zinaida Creative Commons License 2005.02.09 0 0 187
Nekem is kedvenceim közé tartozik Nyemov, de legjobban Paul Hammat kedvelem.
Régebben nagy kedvencem volt még Olekszander Beres is, nagyon sajnáltam amikor pár éve autóbalesetben meghalt.
De amugy leginkább az orosz tornászok stílusa fogot meg.
Előzmény: mezuto (186)
mezuto Creative Commons License 2005.02.08 0 0 186

Nagyin sok jó tornász van.

- Alexej Nemov (remélem nem haggya abba)

- Isao Yoneda

- Kwiatkowski Sven

- Nikolai Kryukov

- Marius Ursica

A magyarok közül nehezebb sokkal kevesebbek vannak, na és az uténpótlás...

- Berki Krisztián

- Horvát CSaba

Neked?

zinaida Creative Commons License 2005.02.08 0 0 185
Nem nem ismerem, de mindjárt megnézem.
köszönöm szépen.
tényleg neked ki a kedvenc tornászod ?
Előzmény: mezuto (184)
mezuto Creative Commons License 2005.02.07 0 0 184

Köszi !

A www.minkusimages.de oldalt ismered?

Képek vannak rajta tornászokról.

Olimpia vb ...

Előzmény: zinaida (183)
zinaida Creative Commons License 2005.02.07 0 0 183
torna.lap.hu
Nem igen vannak sajnos torna lapok, legalábbis én nemigen találtam...
Előzmény: mezuto (182)
mezuto Creative Commons License 2005.02.02 0 0 182

Hy all!

Nem tudtok szertorna honlapokat írni nekem?

A figen és a minkuson kívül.

zinaida Creative Commons License 2005.01.19 0 0 181
Szerintem akár elsőosztályú csapatbajnokságon is indulhat, legalábbis az idei első osztályos csapatbajnokságból kiindulva...
Előzmény: KisKirály (180)
KisKirály Creative Commons License 2005.01.18 0 0 180
Kedves Jokerné!

Ha jól értelmeztem a dolgokat, Te 15 éve tornázol. Az pedig, hogy most "csak" a suliban, gondolom azt jelenti, hogy diákolimpiákon, és másodosztályú bajnokságokon indulsz. Ezek szerint most fogsz érettségizni is. (SOK SIKERT!) Namármost. Ha tényleg így van, és esetleg egyetemre, vagy főiskolára mész továbbtanulni, nem egynek van tornacsapata, amely elindul a főiskolai és egyetemi bajnokságokon. De ha mégsem tanulsz tovább, a másodosztállyú felnőtt bajnokságon is nyugodtan elindulhatsz. Ehhez persze kell találnod időt, és helyet, amikor és ahol edzhetsz.De a legtöbb egyesületben jelképes pénzösszegért esténként engedélyezik a gyekorlást, ha pedig kapcsolataid is vannak (tornáyzmúlt) ez még könnyebben megoldható.

Üdv!
Előzmény: jokerné (172)
KisKirály Creative Commons License 2005.01.18 0 0 179
Sziasztok!
Szégyenteljesen rég jártam erre, amiért indenkitől bocsánatot kérek...

2005-ös versenykiírás még nincs, ha csak február közepe-vége felé várható. Ha lesz, ígérem beírom, vagy belinkelem.

Az EB-vel kapcsolatban pedig annyit, hogy a MOTESZ mindenképpen világszínvonalon fogja megrendezni, akár kap kormányzati támogatást, akár nem.
zinaida Creative Commons License 2005.01.18 0 0 178
Érdekes cikk a Nemzeti Sportból :

Más-kép. Az edzők a kukákat is átkutatták, hogy biztosak legyenek benne, nem ettek a versenyzőik
Éheztetik a tornászlányokat?
NS, 2005-01-17
Megrázó témát elevenített fel a napokban a Buffalo News című amerikai napilap, az 1994-ben többszörös szervi elégtelenségben elhunyt válogatott tornásznő, Christy Henrich életben maradási küzdelméről írt visszaemlékezést az újság.

Henrich 1986-ban került be az amerikai válogatottba Károlyi Béla keze alá, ahol a család állításai szerint a drasztikus fogyókúra, majd az azt követő étkezési rendellenességek következményeként 47 kilogrammról a felére csökkent a súlya, s ez a tornászlány halálát okozta.
"Az első lépcső az volt, és ezt más versenyző is megerősítette, hogy rendszeresen hánytak a lányok - mondta Henrich édesanyja, Sandy. - Amit enni akartál, azt megehetted, ám azt követően ki kellett adni magadból. Ez az első dolog, amelyet meg kell tanulnod, amikor tagja leszel a válogatottnak."
Úgy tűnik, az elmúlt tíz esztendő alatt sem sikerült az amerikai tornászlányoknak tanulniuk Henrich halálából - derül ki abból a felmérésből, amelyben csaknem háromszáz olyan felnőtt és junior tornásznőt faggattak az étkezési szokásairól, aki 1982 és 2004 között tagja volt az amerikai válogatottnak. Nos, a megkérdezettek fele arról beszélt, hogy rögeszmésen rabjává vált a fogyókúrának és a diétának - "köszönhetően" a válogatottban eltöltött időszaknak.
Igaz, minderről másként vélekedik több éledző és más véleményen vannak a nemzeti szövetség vezetői is. Károlyi Béla, akinek keze alatt több olimpiai bajnok nőtte ki magát, s többek között ő edzette Nadia Comanecit és Mary Lou Rettont is, cáfolta ezeket a vádakat.
"A táplálkozási kérdésekkel kapcsolatban hosszú ideje már nincsenek kételyek - mondta Károlyi Béla. - Mindannyian megrökönyödtünk Christy Henrich halálán, de azt kell mondanom, hogy az egyedi eset volt." Amióta az 1972-es olimpián Olga Korbut forradalmasította a tornát, a serdülés megakadályozásával próbálták meg kialakítani a gyakorlatokhoz szükséges ideális testfelépítést. A lányok, akik Károlyi Béla és felesége, Márta felügyelete alatt edzettek, szigorúan 900 kalória alatti energiabevitelre voltak kötelezve.

Dominique Moceanunak az edzôi mindig kimérték a napi adagot
"Minden áldott nap Mártával és Bélával reggeliztünk, ebédeltünk és vacsoráztunk - mesélte az 1996-os atlantai olimpián aranyérmet szerző amerikai csapat tagja, Dominique Moceanu. - Rettentően szigorúak voltak, minden adagot pontosan kimértek a számunkra."
Károlyi szerint, aki ma már táplálkozási szakértőket alkalmaz a válogatott mellett, ezek a diéták nem voltak ártalmasak, a könnyebb súllyal ugyanis több komoly sérülést előztek meg.
Az Egyesült Államok bajnoka, Alyssa Beckerman megdöbbentő nyilatkozattal szolgált: "Ha versenyekre utaztunk, az edzőink bejöttek a szállodai szobánkba, és megnézték a kukákat, hogy biztosak legyenek benne, nem ettünk semmit". Az amerikai csapatban egyébként bevett szokás, hogy már igen korán, ötévesen mérni kezdik a gyerekeket, néhány felnőtt versenyző elbeszélése szerint napjában kétszer is a mérlegre kellett állniuk. Patti Massoels, aki a nyolcvanas években szintén tagja volt a válogatottnak, elmondta, hogy 45 kilója ellenére olyan súlyosnak találták, hogy naponta két grahamkeksz volt az adagja, és azokat a lányokat, akik nem tartották be a szigorú diétát, extramunkával büntették meg.
"A versenyszemlélet, a fiatal kor és az ebből adódó irányíthatóság az, amellyel rákényszeríthetőek ezek a gyerekek a rendszertelen táplálkozásra" - árulta el Ron Thompson, aki az Indiana állambeli Bloomington kórház táplálkozási programjának a vezetője.
"Ezek a gyerekek mentálisan rendkívül kemények, így készek mindent megtenni, amit az edzőjük mond, annak érdekében, hogy jobb versenyzők lehessenek. Folytatják az edzéseket törött csontokkal is, vagy éppen egészségtelenül táplálkoznak" - állítja Thompson, aki szerint nincs megállás.
A Buffalo News cikke szerint a jelenlegi amerikai csapatból a sportolók 80 százaléka valamilyen étkezési rendellenességgel küzd…

kori2 Creative Commons License 2005.01.13 0 0 177

Sziasztok!!

Örülök, hogy ismét ilyen sokan vagyunk és külön Üdv. az "újaknak" :o)

Ha már Kis Reni is abbahagyja akkor ki marad még aki tornázik?????? Ha így folytatjuk, lassan eltűnik a tornasport.... :o((((((( szégyen!!!!!!!!!!!

Még én sem találtam 2005-ös versenykiirást, valószínű még nincs is. A www.tornasport.hu -n is csak a 2004-es versenynaptár van fenn. De reméljük mihamarabb frissítik.

nolyka86 Creative Commons License 2005.01.09 0 0 176
Sajna nem. de majd felkeresem. nem sikerült megtudnom a versenyeket. Sajna!!! : (((
Előzmény: zinaida (175)
zinaida Creative Commons License 2005.01.07 0 0 175
ó, tényleg ? ez tök jó. Mostanábban szoktál vele találkozni ?
Előzmény: nolyka86 (174)
nolyka86 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 174
Nagyon jó barátok voltunk amikor még együtt tornásztunk.
Előzmény: zinaida (169)
nolyka86 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 173
szia. Megkérdezhetem hogy melyik egyesületben?
Előzmény: jokerné (172)
jokerné Creative Commons License 2005.01.06 0 0 172
értem! Nekem csak az abaj, hogy lassan már 15 éve szertornázom egyesületben és most már suliban egy baleset miatt és csak az a bajom, hogy ez az utolsó évem és már utána nem versenyezhetek!
Előzmény: zinaida (171)
zinaida Creative Commons License 2005.01.06 0 0 171
elsősorban női tornáról szoktunk beszélni, de szerintem, bármilyen tornás témát föllehet hozzni...
Max. nem tudunk rá értelmeset válaszolni :)
Előzmény: jokerné (170)
jokerné Creative Commons License 2005.01.06 0 0 170

Sziasztok!

Ti éppen az egyesületi szertornáról beszéltek, vagy az iskolairól?

zinaida Creative Commons License 2005.01.06 0 0 169
Jajj... Mit írhatam ??
Személyesen nem ismerem, csak azért mozogtam én is torna körökben onnan ismerős.
Miért ?
Előzmény: nolyka86 (167)
nolyka86 Creative Commons License 2005.01.06 0 0 168
Mikor lesz a következő verseny?? felnőtt.
nolyka86 Creative Commons License 2005.01.06 0 0 167

Te ismered a Szarka Krisztit???

Előzmény: zinaida (163)
zinaida Creative Commons License 2005.01.05 0 0 166
Én azért vagyok :)
Szomorú, hogy a kormány igy gondolkodik, mert akkor esély sincs, hogy javuljon a helyzet. Mert igenis egy ilyen Eb-é tökéletes alkalom arra, hogy kimenjen egy csomo gyerek, szülő és mondja azt, hogy ez tetszik beíratom a gyerekemet. Meg egyébként is kinnek jó az ha üres stadionba lesz rendezve az Eb-é.
De szerintem a Magyar torna helyzette pocsék.
Az egész rendszer ami van nem vezett sehová. Az edzők még mindig kegyetlenek (persze tudom, hogy ez nehéz sportág, szigor nélkül nem lehet csinálni), de sorban vonulnak vissza a válogatot tagjai, pl. legutobb Kis Renáta, pedig igazán doppingolhatná a tudat, hogy eb lesz itthon. (főleg, hogy milyen jól szerepelt a debreceni vb-n is) Kivülálló vagyok tehát nem akarok okoskodni, csak sajnálom, hogy ide került a női torna.
Előzmény: kori2 (164)
kori2 Creative Commons License 2004.12.26 0 0 165
Sziasztok!! Bár ahogy látom, mostanában nem látogat erre senki :o((( De mindenkinek BOLDOG KARÁCSONYT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kori2 Creative Commons License 2004.12.10 0 0 164

Húúúúú, hát nagyon-nagyon szomorúan olvastam amit írtál a versenyről. :o((

És igazán nem is tudom mit is mondhatnék erre. Lehet-e valamit egyáltalán mondani..???

Én már azon is kakadtam, és teljesen szinte már lemondtam arról, hogy valaha lesz még jobb "sorban" is a Magyar torna. Szóval csak úgy végignéztem a sporthíreket a mtv teletexen, és döbbenten olvastam, hogy megkaptuk az eb rendezés jogát, egy olyan eb-jét, mely nem volt még, hisz csak egyéni összetett és szerenkénti versenyek lesznek, csapat nem. És a kormány egy fillér támogatást nem ad!!!!!!!!!!!!!! Holott jön egy csomó ország sok-sok versenyzője és szurkolója, meg kisők, stb. (bocs a pontos számadatokat nem tudom fejből, valahova leírtam, de meg nem jegyeztem) Ez talán már a "No Comment" kategórián túl megy azt hiszem... miért nem jó az államnak, ha jönnek sokan????és látnak valami  pozitiv képet erről az országról???? nem értem, de lehet jobb is így...

Előzmény: zinaida (163)
zinaida Creative Commons License 2004.11.23 0 0 163
Hát nem tudom jár-e erre még valaki de azért leírom..Szóval pénteken kimenntünk a csapatbajnokságra.
Hát... Még életemben nem láttam élőben tornát ugyhogy az a része jó volt. Szóval, néhány ismerős arcot felfedeztem: Szarka Krisztina, Kiss Renéta, Péntek Tünde, Gál Kitti. A többiek kb. 12-15 év körüliek lehetek... Rengeteg hiba volt, nemegyszer a kiinduló pontszám 7 körüli pontszámbol indult.
Volt egy lány akinek annyi volt a felemáskorlát gyaksija, hogy felugrott, az alsókarfára onnan átugrott a felsőkarfára, majd elengette és leugrott, de semmit nem csinált a leugrásban ... Hát a bírok igencsak meglepődtek amikor látták, hogy ennyi volt az egész. Persze gondoltuk, még fiatal , de amikor este az eredményhirdetéskor közölték, hogy a női elsőosztályú felnőtt csapatbajnokság volt, azt hittem leszédülök, a székről. Persze idény vége van , de én nem láttok semmi esélyt arra, hogy a közeljövőben, lesz egy olyan női tornász aki világversenyen is megállja a helyét :(((
Előzmény: zinaida (162)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!