Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Az is kérdés mire akarod használni, ha például vágásra, akkor fontos igazán a minőség. Ha iaito ként szeretnéd csak használni arra teljesen megfelel. Szerintem ez igazából díszkardnak készült és aztán valaki kiéleztette, ezt abból gondolom, hogy a tsukán van az az aranyszínű gyűrű, amit én még vágókardon nem láttam, másrészt a saya szája általában vizibivaly szarvból vagy esetleg valamilyen más féle csontból szokott lenni, csak az olcsó díszkardokon szokták rézgyűrűvel megoldani!
Nem tudom mennyit szánsz a dologra, de a wkc-sports.com oldalon a dragonfly kard (ez az általam ismert legolcsóbb, vágásra is alkalmas kard) ára ma még akciós 260,1 euro az ára szállítási költség 12 euro, ez így kb 68.000 Ft Ennyiért itthon biztosan nem kapsz vágókardot...
Tegnap találtam rá, a srác ezt válaszolta a kérdéseimre:
"Szia Nem tudom hogy ki csinálta,sajnos azt sem tudom milyen acélból van,igen élezett a pengéje nagyon éles,nagy kard,de majd lemérem a penge hosszát egy mekugival van rögzítve a pengéje,a tokja is nehéz de elbírható a karddal együtt is a kard is nehéz egy kicsit de elbírható az is"
Most érik a gondolat bennem, hogy elkezdek foglalkozni valamely kardos művészettel ami itt Kecskeméten elérhető. Eddig a Jikisin Kage Riyu Kenjitsu aminek az edzését megnéztem, a honlapjuk is szimpatikus. Azonban miközben nézegettem a különféle témákat, oldalakat, ráakadtam, hogy bizonyos Baranyi Gyuri nevű személy is tart edzéseket ebben az ágban, aki minden bizonnyal nem a legőszintéb személynek tünt, így szerintem rontja a komolyságot, ami a szakosztájt jellemezheti. Igaz ő Gödöllői dojoban tanít. Azt szeretném tőletek kérdezni, mi a helyzet ezzel, mi a véleményetek, avagy ismeri-e valaki a kecskeméti csapatot? Emellett ha tudtok más kardos edzést Kecskeméten, azt is szívesen megnézném!
A következő kérdésem:
Ráismet valaki erre a katanára, hogy hól készülhetett? Tud-e valaki róla, hogy miből készült, mik a jellemzői? Egy fiú árulja a neten Szatmárban, de nem tud sokat közölni róla ő sem, ezért kérdeznélek benneteket.
Bocsánat az elsőre ilyen bőlére eresztett hozzászalásért!
Egyszer árult egy wakizashit, leírta milyen stílusú a kovácsolás meg a szerelék, meg minden... de mikor megkérdeztem, van-e eredetiséget igazoló papírja, egyszerűen törölte a kérdésemet... Nagyon nem értem mi a célja. Vagy bóvli kinai szart árul, nagyon drágán, palimadaraknak, vagy egyszerűen nem normális...
Mivel tudom, hogy mennyire nehéz néha a neten hozzájutni érdekes anyagokhoz, bedobok nektek néhány, japán katonai kardokkal foglalkozó net-címet. Hátha valakinet érdekel az anyag!
igen Goro tőle tanult, de tudod, mindenkinek van saját stílusa, alakítja a dolgokat kicsit magához, mint a "szájhagyomány útján terjed" :)
It Londonba 1 ember csinálta a "Goro-s katorit", de most északon dolgozik, Stroke on Trent-ben gyakorolják többen ,csak oda kiruccanni 1 hétvégére több, mint 100 font :(
www.jitakyoeibudo.it -Sergo mester, ő karatéból a mesterm, s 5. danos katoriból, Goro-val járja körbe a világot... neki nagyon nem teccett, amit Erik csinált... igazából ő mutatta meg mi, hogy van :) kardot csak jövőre bveszek, addig nem tudnám kihasználni sajnos...
Amúgy ha érdekel, Kecskemét mellet a volt edzőtársaim hetente gyakorolják a Katori-t....
A katorinak 3 nagy feje/stílusa van(nagyon pici az eltérés), itt is már politika van :(
Sugino (a "nagy" Yoshio Sugino fia) ,Goro Hatakeyama, Otake Risuke
Sugino stílusa (az "öreg" Suginóról beszélek,aki meghalt már) lágyabb, s a távloságok eléggé nagyok, Otake stílusa nagyon kemény ,s a távolságok nagyon kicsik, Hatakeyama pedig e kettő között van.
Erik Louw tanult tudtommal az "öreg" Sugino-tól is és Hatakayema-tól is, de idén átállt Otake Sensei-hez, így kapott egy papírt "Certificate of representative for holland from Otake Ritsuke Sensei to Erik Louw", érdekes, ez már megint politika....
igen örülök neki ,hogy ezt tanulhatom. Ha érdekel vkit a video.google.com -om talál jó videót, ha a "katori"-ra rákeres, s Otaki Risuke 20 min..
300-400 GBP-ért vannak itt egészen jók, de méretre kb. a duplája, igaz még így sem túl sok, bár ennyiért itthon is készítenek méretre kardot, sőt olcsóbban is.
Nem a Keiko-nál tanulok, hanem Goro Hatakeyama Sensei-t követjük, alatta Sergio mor Stabilini olasz mestertől... Hatekayamával 1x találkoztam még csak Brnoba. Most kint élek Londonba, és itt gyakorlom, azért érdekelt a ninecircle.co.uk :)
Ha iaihoz akkor a iaitot vegyél, ahoz túl drágák szerintem,itthon is tudsz beszerezni iaihoz való kardot!(80 -90 e Ft ért arányla jókat is ráadásul, rozsda mentes acél kard 440C)
Ha vágni is akarsz vele, akkor a shoden szériát nézve az SK-1D ajánlom 470 fontért, bár ahogy nézem az is 1095 szénacél és Kínában csinálják mint a jelenleg itthonis kapható Masahiro, Ryumon, Paul Chen másolatokat.
Viszont azokat akár meg is nézheted itthon kötelezetség nélkül!!
A Keiko alapitványnál tanulsz Katori Shinto Ryu-t???
Köszi :o) Akkor van még egy tippem: szar dísznek gyártották! :o) OK, nem lesz még élezés, és ha majd lesz is, akkor is csak nádat meg kínai gyékényt fogok vágni, ha már tudok olyat. A tesztelést megvárom, ha már úgyis érdemes, köszi :o)