Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.09.22 0 0 942
Hm, ez a képregényfüzet nekem valahol még megvan, sajna a címére nem emlékszem. Volt benne még két képregény, az egyik egy robotlázadás története volt. A főhős robot csinál valami szokatlant, mire a gazdája félhangosan megjegyzi, hogy "miből lesz a cserebogár". A robot utánajár a cserebogár szónak és rájön, hogy egy az emberiség által kiírtott fajról van szó. Ebből azt a következtetést vonja le, hogy a robotokat is ki akarják írtani az emberek. :))) A másik valami Bruce Lee utánzat volt, a főhős betör valami várba, ahol egy őrült tudós egy tökéletes lényt akar létrehozni. Minden szembejövőt lekaratéz, de persze pont elkésik. Szerencsére a tökéletes lény helyett egy aranyos kis teremtmény jön létre, úgyhogy happy end. :D
Előzmény: Sájlerésemberei (940)
kmmate Creative Commons License 2005.09.21 0 0 941
Kösz a gyors választ, közben sokat haladtam, valaki megtalálta dc-n, szóval meglesz.
Itt mo-n is ki lehetett kölcsönözni az egyik cégtől, de már eladták selejtezéskor és nem nekem. Mindenesetre kösz, nem sok emberrel találkoztam még aki látta.
Előzmény: break (939)
Sájlerésemberei Creative Commons License 2005.09.21 0 0 940

Jó estét kívánok!

Egyszer régen, kb. 15 éve nagymamámtól utaztam haza vonaton. Ő vett nekem néhány képregényt, hogy ne unatkozzam az úton. Nagyi kiváló érzékkel választott: Egyikük egy magyar szerző műve volt, fekete-fehér, és nagyon félelmetes. A főszereplő egy 18 év körüli fiatalember volt, aki barlangászkodott egy nap (a felfedezett helyet Tamás-barlangnak nevezte el a barátjáról, aki nem tudott aznap vele menni). Kijött, majd megtalált egy halott gyíkot (azt gondolta, hogy valamilyen járvány végzett vele), majd halott madarat (dettó), és később halott embereket is. Az autójában Budapestre állította a rádiót, de nem jelentkezett semmi. Bement a házakba, de mindenki meghalt. Rájött, hogy valami sugárzás miatt haltak meg, s őt megvédte a föld mélye. Ebédidőben történt az esemény, mert az emberek asztalnál ültek. Végigjárta Európát, és halottaktól tisztította meg az utat. A végén egy párizsi katakombában talált egy lányt, aki életben maradt (persze Éva volt a neve, de az övé nem Ádám, talán Gergely). Mindegy, végül ők ketten valahová elmentek, és iszonyú szomorúak voltak (ezt már nem értettem akkor).

A rémületesen kevés információ ellenére emlékszik-e valaki, hogy mi lehet ez? A történet így utólag akár banális is lehet, de nekem akkor nagyon kemény élmény volt. Még most is az kicsit.

break Creative Commons License 2005.09.21 0 0 939

Nincs Sajnos meg az SSSamurai. Videokolcsonzobol vettem ki (VHS) de rippelni azt nem tudok. Es nem MO-n elek ezert nem tudom ajanlani a videokolcsonzomet, vagy hogy en kolcsonadnam a kazettat.

Előzmény: kmmate (938)
kmmate Creative Commons License 2005.09.21 0 0 938
Üdv Break!
Évekkel ezelőtt nagyon kedvenc filmem volt a S-S Samurai. Nincs meg neked véletlenül? Vagy valakinek? Mert nem egyszerű beszerezni sajnos, vagy legalábbis nekem nem megy. Hol láttad?

Kösz, Máte
Előzmény: break (912)
fridmark Creative Commons License 2005.09.16 0 0 937

hello. érdekes a topik. nem olvastam még el az egészet, lehet volt már róla szó, de találtam egy nagyon érdekes dolgot. Londonban az Imperial War Museumban volt egy hidegháborús rész is, s ott egy film, s 2 könyvecske is ki volt állítva, a brit polgári védelemtől, hogy nukleáris támadás esetében, mi a teendő. ezt 1981 körül adták ki. megtaláltam, azt az oldalt, ahol a füzet tartalma fenn van. mindenmképpen nézzétek meg, ha még nem ismeritek, mert kurva érdekes, s nagyon felkavaró. legalább is számomra eléggé az volt. jókat.

protect and survive

http://www.cybertrn.demon.co.uk/atomic/index.htm

stink_corporation Creative Commons License 2005.09.13 0 0 936
"töméntelen tökismeretlen filmcím"

Ja, van pár, viszont :

A "Last Women on Earth" nekem megvan! :)
Előzmény: nebamun (935)
nebamun Creative Commons License 2005.09.13 0 0 935

A Sokkmagazinban megjelent egy remek kis írás Atombomba a spájzban - Poszt-apokaliptikus filmek címmel. Kicsit több benne a nyers információáradat (töméntelen tökismeretlen filmcím) mint az okos és emlékezetes észosztás, de így is hiánypótló.

Olvassátok el feltétlenül, a képanyag is pazar, köszönjük Fábián Balázs. Csak pár idézet:

"A apokaliptikus jövőt jósoló filmek leghírhedtebbjei vita nélkül a poszt-nukleáris témával, a végső háború utáni élettel operálók. (...) A film elején a felrobbanó bomba képe szinte kötelező"

Helyben vagyunk.

"A nyolcvanas évek egyik legkülönösebb szubkulturális vadhajtása a poszt-nukleáris hős figurája (...) A túlélők kis közösségeit civilizálatlan, vad bandák fenyegetik, a hős sorsa a béke megteremtése"

Ez leginkább a Mad Maxra vonatkozik, de nekem ennek az esszenciája a Fallout.

"Az interneten nagy forgalomnak örvendenek a poszt-nukleáris témájú fórumok"

Igen, ez vagyon mi!!!!!!!!!

"az elmúlt években néhány óriási sikerű komputerjátékok is biztosította az utánpótlást a rajongóknak"

Fallout forever!

hoppa_hoppa Creative Commons License 2005.09.07 0 0 934
Legendák klubja DVD-sorozat legújabbjai közt: Delicatessen (1.990,-Ft)
malócz Creative Commons License 2005.09.07 0 0 933

ITALIAN SCI-FI & POST-APOCALYPTIC FILMS (1958-1989)

http://www.bloodyplanet.com/scifi-ita-filmo.php

malócz Creative Commons License 2005.09.02 0 0 932

Poszt-apokaliptikus valóság a világ leggazdagabb országában:

http://index.hu/politika/bulvar/0902nwrlns/

"Az elöntött város helyzete egyre reménytelenebb, gépfegyveres katonák próbálják visszahódítani az utcákat a fosztogatók bandáitól. A harcokban száz ember halt meg, a városban rekedteket a szomjhalál fenyegeti."

malócz Creative Commons License 2005.08.21 0 0 931

Dragon Head

http://www.movieweb.com/movies/film.php?1074

KÖTELEZŐ!!!

stink_corporation Creative Commons License 2005.08.18 0 0 930
na és ez? megfilmesítik Kurt Vonnegut Macskabölcsőjét

http://imdb.com/title/tt0469046/

milyen finoman le lesznek csipkodva a heréi
Dav_ Creative Commons License 2005.08.18 0 0 929

Hu de rég jártam erre. Mostanság van egy csomó trailer errol az Aeon Flux nevu cuccról, mondjuk meg nem néztem meg 1et sem, de régen itt is meg volt említve amikor még csak tervezték a filmet kb. Amúgy most hardwireden van kint egy. Majd meglesem mindjárt :)

malócz Creative Commons License 2005.08.17 0 0 928

Resistance http://imdb.com/title/tt0105237/

ezt valaki ismeri?

nebamun Creative Commons License 2005.08.17 0 0 927

Tegnap megint elmentem megnézni a kilós DVD kínálatot. 2699 Ft-ért beszereztem "A világvége után" (Omega Doom) című elképesztően gagyi filmet. Gondoltam, hogy ideírom a DVD-n lévő ismertetőt, de nagyon nincs köze a filmhez. Így jártam a port.hu-n olvasható szöveggel, az is tele van olyan információval, amiről a filmben szó sincsen.

A DVD nagyon fapados, egy Gattaca és Terminator3 trailer rajta az extra, még szinkron sincs rajta. A kép 1:2.35 arányú, de a minősége VHS-nek is gyenge. Néha a képszéleken erősen torzul, olyan kis helyen vethették fel, hogy nagylátószöggel kellett végig filmezni. A hang is harmatos. Most spoiler következik!

A film elején van pár percnyi ultragagyi flasback harci jelenet Rutger Hauerrel és néhány statisztával, a 3. percben látjuk az atomvillanást. Zengzetes mondatok szólnak közben, annyit tudunk meg hogy az emberek és a robotok háborúznak, Rutger robot, de fejbelövik és ettől meghibásodik és átáll az emberek oldalára. Mindezt úgy kell elképzelni, hogy rohamrendőrök dulakodnak egy stúdióban nagyon erős narancsságra fénnyel megvilágítva.

Ezután kezdődik a film, ami egyetlen helyszínen játszódik, 10 db szereplővel összesen! Igazi kamaradarab, színházban is elő lehetne akár adni (spec.FX included). Rutger (Omega Doom) vádorol. és egy romos városba ér, ahol két robot banda áll szemben egymással, valami elásott fegyerkészletet kutatva, ami állítólag valahol itt van elrejtve. A csodafegyverek azért kellenek, mert a szóbeszéd azt tartja, hogy maroknyi emberi túlélő szervezi a visszatérést, és legyakja az összes robotot (akik a nagy háború után az emberek legyűrése után klikkekre szakadtak és egymást gyilkolják). Omega Doom az egyik nagypofájú robotot ügyesen megöli, majd mindkét félnek felajánlja a szolgálatait, akik mind át akarják verni. Van egy korcsmárosnő meg egy ottragadt másik vándor (mind robotok), akik amolyan semlegesek. Omega Doom velük bratyizik. Azért mesélem ezt el ilyen részletesen, mert mindez szinte egy az egyben Akira Kurosawa '50-es években készült filmjére, a Yojombo-ra (A testőr) hajaz, amit aztán Sergio Leone koppintott le az Egy maréknyi dollárért c. stílusteremtő művében, és pár éve készült belőle egy szesztilalom idején játszódó nagyonbéna Bruce Willis remake (Az utolsó emberig, Last man standing). Persze minden fölösleges szálat lekapartak a történetből, tkp. annyi maradt hogy a robotok egymást ölve meg Omega Doom által kimúlnak, a végén csak a két jó robot marad meg + Omega Doom, aki továbbáll.

A filmben a stáblita a legérdekesebb, ahonnét kiderül, hogy az egészet Szlovákiában forgatták, a film eleji statiszták mind szlovákok voltak, meg a pozsonyi Duna hotelban szálltak meg. Ez nem lepett meg, mert a kivitelezés (különöen a nyitó harc) emlékeztett a Dune Miniseries műtermi, színeslámpás világára, és az is valahol Csehszlovákiában készült (fényévekkel magasabb színvonalon, ami nem azt jelenti, hogy az annyira jó, hanem hogy ez ennyire sz*r).

A B-kategóriás filmek kb. 80 perc hosszúak szoktak lenni, kevés a pénz, nincs lehetőség sok helyszínre, részletes ömlengésekre, kénytelenek nagyon feszes szerkezetben végigvinni a cselekményt, és akkor jók, ha körüllengi őket a B-filmek utolérhetetlen bája. Az Omega Doom nem ilyen. Ez annyira rossz, hogy már nem is jó. Kimondottan lassú, néha unalmas, amíg sikerül a 75-80 percét kitölteni. Annyira kevés pénzből készülhetett, hogy az valami elképesztő. Komolyan mondom, azt a pár spec-FX-et leszámítva, simán le lehetne párezer forintból forgatni, csak kellene egy lepukkadt helyet keresni.

Wachlowski-ék nem tudom látták-e a filmet, de Trintity-t egy az egyben az egyik robotbanda nőtagjairól mintázták (ez volt előbb, 1995-ös a film)

A film rendezője-írója egy bizonyos Albert Pyun, akinek a nevéhez olyan szemetek fűződnek, mint a a Cyborg Jean-Claude Van Damme-mal, a Kicboxer 2. és 4. Sacha Mitchell-el vagy Steven Segal és Dennis Hopper szerepelte Ticker (Másodpercekre a haláltól).

A B-filmek közül továbbra is a Hősök vére a kedvencem, azt akármikor meg bírom nézni. Azt David Webb Peoples követte el, aki a Szárnyas fejvadász és a 12 majom forgatókönyvírója, és három olyan színész is szerepel benne, aki hollywoodi nagyfilmekben is játszott (Rutger Hauer, Joan Chen, Delroy Lindo, de Vincent D'Onofrio-nak is voltak jobb napjai, még Kubrick is rendezte az Acéllövedékben).

Előzmény: malócz (907)
malócz Creative Commons License 2005.08.09 0 0 926
dobjál mailt.
Előzmény: Logaaan (925)
Logaaan Creative Commons License 2005.08.09 0 0 925

Szia!

Tudom hogy nagyon pofátlan kérés de valamimódon megosztanád velem gyüjteményed pár morzsáját?

DC-n FTP-n, vagy bárhogy ahogy neked jó, mert régóta vadászom a post apokaliptikus filmeket, de nem sok sikerrel eleddig.

Log

Előzmény: malócz (920)
Reventlow Creative Commons License 2005.08.05 0 0 924

60, persze, csak nem tudok számolni:-((

Előzmény: nebamun (923)
nebamun Creative Commons License 2005.08.05 0 0 923

"Hamarosan itt van Hirosima 50. évfordulója."

Izé... 60., nem?

Előzmény: Reventlow (922)
Reventlow Creative Commons License 2005.08.04 0 0 922

Nem hiszem, hogy tudok újat mondani, hiszen az 578,649-650. hozzászólások már említették.

De valahogy most találtam ki, hogy beszerzem és elolvasom Mordecai Roshwald: A hetedik szint c. könyvét.

Ha nem is bunkózott le a földig , mint Az utolsó part, azért kicsit össze lehet hasonlítani őket. Ami érdekes, az számomra az, hogy gyakorlatilag ez az elbeszélés is szenvtelen. Talán szenvtelenebb mint a másik, hiszen a hetedik szinten a normális életnek nyoma sincs már a katasztrófa előtt sem. Talán azonosulni sem lehet senkivel. Vagy a nukleáris katasztrófát elég csak szenvtelenül ábrázolni? Lehet.

A reaktor meghibásodása mint végső halálok kissé deus ex machina megoldásnak tünik nekem. Annyi más módon be lehetett volna fejezni a művet, de a szerző úgy látszik elégnek találta azt, amit addig leírt. De távol álljon tőlem az írói szabadság kritizálása.

Kíváncsi lennék a regényből készült a filmre, amit írtatok a fent hivatkozott hozzászólásban. És emlékszem, valamelyik okostojás dokutévén láttam egy olyan filmet, ami részleteket is bejátszott ilyen témájú filmekből. Azt hiszem 1954-es(?) film volt, talán Gyakorlat vagy Hadgyakorlat volt a címe. A bemutatott képsor a riadó elrendelése és a becsapódások közti időből ragadott ki részleteket.

Hamarosan itt van Hirosima 50. évfordulója.

version9 Creative Commons License 2005.07.31 0 0 921
Jeremiah sorozatot ismeritek?
http://imdb.com/title/tt0290966/
malócz Creative Commons License 2005.07.21 0 0 920

ja, nekem már pár tucat muvi megvan, gyüjtögetek serényen.

+ egy rendkívül fonotos könyv:

Alexander Stilwell: Túlélési enciklopédia

http://www.unas.hu/shop/shop_artdet.php?shop_id=4597&cikk=termek_839669&page=1 :)

Logaaan Creative Commons License 2005.07.19 0 0 919

Megvan valakinek digitalizált formában ezekből bármi is?

Log

Előzmény: nebamun (915)
break Creative Commons License 2005.07.01 0 0 918
Nu, megneztem az uj Spielberg-Curise War of the Worlds-et. Sajnos vegigrohogtem, mig a baratnom belem fogodzkodott a nagy izgulasban. Alapjaban veve a katasztrofa filmeket nem birom, csak ami utana jon. Latvanyos volt, de tele hibakkal. Es a vege elcseszve.
malócz Creative Commons License 2005.06.30 0 0 917
lehet torrentezni most a Majmok Bolygója 5 mozifilmet egyben. akit érdekelj dobjon mailt.
break Creative Commons License 2005.06.29 0 0 916

Es csak a rend kedveert itt a link hozza:

http://filmvilag.hu/xereses_aktcikk_c.php?&cikk_id=2795

Előzmény: nebamun (915)
nebamun Creative Commons License 2005.06.29 0 0 915

A Filmilág archívumot nézegettem, és találtam benne egy listát apokalipszis-filmek címmel. Sajnos nem derült ki, hogy minek a kapcsán állították össze, mindenesetre kategorizálásnak sem rossz. Azért vannak benne számomra ismeretlen filmek bőven, meg sok minden ki is maradt.

Kozmikus katasztrófa

1951: Világok összeütközése (When the Worlds Collide) – Rudolpl Maté

1984: Az üstökös éjszakája (Night of the Comet) – Thom Eberhart

1998: Armageddon – Michael Bay

Járvány

1971: Az Androméda törzs – Robert Wise

1971: Hamburgi betegség – Peter Fleischmann

1974: Hová tűntek? (Where Have All the People Gone?) – John L. Moxey

1987: Járvány (Epidemic) – Lars von Trier

1994: Végítélet (The Stand) – Mick Garris – tévésorozat

1995: 12 majom (Twelve Monkeys)

Vízözön, ökológiai, nukleáris, technikai katasztrófa

1973: Japán víz alatt (Nippon Csinbocu) – Siro Moritani

1985: A néptelen Föld (Quiet Earth) – Geoffrey Murphy

1986: Maximális túlhajtás – Stephen King

1987: Akira – Otomo Kacuhiro

1989: Slipstream – Steven M. Lisberger

1995: Waterworld – Kevin Reynolds

1997: Hőhullám (Arrival) – David Twohy

Marslakók, űrlények támadása

1951: A dolog (The Thing) – Howard Hawks

1953: Világok harca (War of the World) – George Pal

1955: A Föld-sziget (This Island Earth) – Joseph Newman

1955: A testrablók támadása (Invasion of the Body Snatchers) – Don Siegel

1966: Invázió (Invasion) – Alan Bridges

1967: Megszállók (The Invaders) – Larry Cohen – tévésorozat

1978: A testrablók támadása – Philip Kaufman

1982: A dolog – John Carpenter

1988: Élnek! (They Live) – John Carpenter

1988: Világok harca – Greg Strangis – tévésorozat

1993: A testrablók támadása – Abel Ferrara

1996: A Függetlenség Napja (The Independence Day) – Roland Emmerich

1996: Támad a Mars! (Mars Attacks!) – Tim Burton – paródia

1997: Az ötödik elem (The Fifth Element) – Luc Besson

1997: Csillagközi invázió (Starship Troopers) – Paul Verhoeven

1997: Sötét zsaruk (Man in Black) – Barry Sonnenfeld

Nukleáris háború

1951: Five – Arch Oboler

1959: A parton (On the Beach) – Stanley Kramer

1959: The World, the Flesh and the Devil – Ranald McDougall

1962: A kifutópálya (La Jetée) – Chris Marker – rövidfilm

1964: Dr. Strangelove – Stanley Kubrick

1965: Háborús játék (The War Game) – Peter Watkins – angol áldokumentum

1966: Világvége az Ózon Hotelben (Konec srpna v Hotelu Ozon) – Jan Schmidt

1971: Glas és Randa – Jim McBride

1983: Másnap (The Day After) – Nicholas Meyer

1983: Testamentum (Testament) – Lynne Littman

1983: Háborús játékok (Wargames) – John Badham

1984: Vörös hajnal (Red Dawn) – John Milius

1985: Fonalak (Threads) – Mick Jackson – angol tv-film

1986: Amikor fúj a szél (When the Wind Blows) – Jimmy T. Murakami – animációs

1986: A halott ember levelei – Konsztantyin Lopusanszkij

Barbár túlélők

1968: A majmok bolygója – Franklin J. Schaffner

1974: Zardoz – John Boorman

1975: A fiú és kutyája (A Boy and His Dog) – L. Q. James

1975: Az utolsó harcos (The Ultimate Warrior) – Robert Clouse

1979: Mad Max – George Miller

1979: Quintet– Robert Altman

1981: Mad Max II. – George Miller

1981: Menekülés New Yorkból (Escape From N.Y.) – John Carpenter

1982: Bronx harcosai (I guerrieri del Bronx) – Enzo G. Castellari

1983: Élethalálharc– Luc Besson

1985: Mad Max III. – George Miller

1993: Kietlen föld (The Last Border) – Mika Kaurismäki

1996: Menekülés Los Angelesből (Escape from L.A.) – John Carpenter

1998: A jövő hírnöke – (The Postman) Kevin Costner

malócz Creative Commons License 2005.06.27 0 0 914
ősszel HD-DVD-n a 12 Majom és a Waterworld, fincsi!
malócz Creative Commons License 2005.06.25 0 0 913

Az utolsó őrjárat
(The Last Patrol)

22:55, Szombat (június 25.), RTL Klub

biztos jó mert Dolf a főhős. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!