Keresés

Részletes keresés

pROF Creative Commons License 2007.08.01 0 0 2159
Használtra vagy a decathlon-osra gondoszl? Utóbbi valami 50-60 körül rémlik, a használtak ára viszont állapottól és felszereltségtől erősen függ, de inkább drágábbak ennél.
Előzmény: biki (2157)
zfazek Creative Commons License 2007.08.01 0 0 2158
Valószínüleg a svájci körverseny sem volt ennyire hegyes. Talán egy körversenyen illene pár sík szakaszt is beiktatni, mondjuk az első napokban, biztos jobban tetszene a résztvevőknek is.

Nem lehet valahogy lobbizni, hogy ezt jövőre ismét BAZ megyei körversenynek hívják?
Előzmény: -Rezsö- (2153)
biki Creative Commons License 2007.08.01 0 0 2157

Mennyiért lehet venni? A telekre vennék egyet, valami kis olcsót, ott jobbak az utak, ott szívesen mennék országútival, de hát a 155 cm-s magasságomhoz nem tudom, kapnék e. Meg drága se legyen, hisz nem vagyok ott sokan. Pesten meg MTB ezerrel:-)) Bár abból is újat akarok.

Előzmény: pROF (2145)
biki Creative Commons License 2007.08.01 0 0 2156

Jó regeglt:-)

köszi, mindjárt nézem.

Akkor várhattam, hogy a várban legyen a befutó:-((

Előzmény: HPéter1978 (2139)
extekergo Creative Commons License 2007.08.01 0 0 2155
hol van már a tavalyi hó? :) Se Sárinéni, se Csúcs... , se bringa... se tour Akkor még volt minden... :(

Anno vettünk Peugeot is. Na és Helkamát! (ugyan az)

Na én nem azt mondtam, hogy gagyi gazdaságos bringákkal kéne elárasztani az országot. Véleményem szerint aki komolyan gondolja a gyereknek a versenygépet, az nem is venné azt. (Azért igényesebb rétegnek képzelem az utisokat.)
Előzmény: Csokivadász (2154)
Csokivadász Creative Commons License 2007.07.31 0 0 2154
igazándiból, ha országútit vennék nem biztos, hogy a gazdaságosra törekednék.
Ott is van ami megfizethető árú. Pestén a '90 évekbe a Peugeot-nál már elég sokfélét lehetett kapni.
-Rezsö- Creative Commons License 2007.07.31 0 0 2153
A magyar csapatoknak ez így is nagy feladat volt. pont a fele maradt a létszámnak az utolsó napra! :( Remélem jól számoltam.
Előzmény: Bringaga (2132)
extekergo Creative Commons License 2007.07.31 0 0 2152
Nem, én nem arra gondolok, hogy mindenki országútizna. De ha csak minden 30-adik gyereknek lehetne venni, adni a megfelelő korban olyan kerékpárt, amin nem megútálná a kerékpározást, de még technikát is tanulna, akkor korosztályonként már egy 10 fős társaságot össze lehetne szedni egy kisvárosban is, akiknek már lehet versenyt rendezni. Aztán csak felnőne az országban 1-nél több Bodrogi így. Nem kívánok én több ezer fős versenyeket. De... tényleg ez a legkissebb probléma. Viszont sarkalatos probléma!

Az említett 90' évek elején pl. Debrecenben egész komoly utánpótlás csapatot láttam tökmagokból versenyezni. Hol vannak? Mint ahogy hol vannak az én volt egyesületi apróságaim is? Egyikőjük, aki már akkor megengedhedte magának, ill. a szülei jóvoltából a többszázezer forintos utit amikor a többiek beérték az 5-10eFt-s Apollóval, az most is versenyez, sőt egyesületet alapított. De apróságokat nem látok köztük, s a versenyükre is csak meghívottak mehetnek.
Gyermekkoromban voltak háromkerekűbicikli és roller veresenyek is! És városok közötti nemes versenyek. Ma? Egy tisztességes magyar körverseny sincs. Ja és kerékpár sincs. Már amelyikről most elmélkedünk.

Előzmény: pROF (2150)
ccsőszami Creative Commons License 2007.07.31 0 0 2151
Háát a Várban igencsak egymás nyakában voltunk, de Újbuda se volt semmi...
Előzmény: Veszpremi (2140)
pROF Creative Commons License 2007.07.31 0 0 2150
Azért ugye nem arra gondolsz, hogy ha lehetne kapni mindenhol gyerek méretű országúti bringát, akkor mindjárt mindenki országútizna? Ez biztosan nincs így. Az országúti kerékpározás nagyon sok más okból van ilyen mostoha helyzetben. Ez a legkisebb probléma szerintem.
NAR Creative Commons License 2007.07.31 0 0 2149
Addig nem volt még MTB, márpedig ez hasznosabb a budapesti utakon...

Bye,NAR

Előzmény: extekergo (2148)
extekergo Creative Commons License 2007.07.31 0 0 2148
De fel vitte az isten a dolgunkat! 90'-ig nem is kerékpározunk, mert nem volt monti! De volt kerékpársport, s 24" csepel verseny is. Az NDK-ás turisták összeverekedtek érte...

Hát igen 2-3 rangú dolog. Mit akarunk akkor tourni?
Előzmény: NAR (2147)
NAR Creative Commons License 2007.07.31 0 0 2147
De tényleg miért nincs akár taszkóbájkként is kisméretű versenygép?

Nem praktikus városban, szerintem csak második-harmadik számú biciklinek jó az országuti, annyit meg nem akarnak költeni rá.

Bye,NAR

Előzmény: extekergo (2144)
extekergo Creative Commons License 2007.07.31 0 0 2146
Komoly igény? Tudod, a tyúk és a tojás esete...
pROF Creative Commons License 2007.07.31 0 0 2145
Ha nem is tesco-ban, de decathlon-ban láttam mostanában serdülő méretű országútit. Használt bringák hirdetései között is szoktam látni ilyesmit. De amúgy nyilvánvaló, hogy amíg nincs rá komoly igény, addig nagyon választék sem várható.
Előzmény: extekergo (2144)
extekergo Creative Commons License 2007.07.31 0 0 2144
Hagyjuk az MTB-ket, bármilyenek is. Itt ez off. De tényleg miért nincs akár taszkóbájkként is kisméretű versenygép? Hogy fog az a fiatal beleszeretni az országútiba, ha még fel sem tud rá ülni? Ja, üzletpolitika... de nem csak a taszkó és hasonló diszkontok a luadasak benne, hanem a szakkereskedések is. Na ez is egy sarkalatos része a létező avagy nem létező tour de hongrinak.
Előzmény: Csokivadász (2143)
Csokivadász Creative Commons License 2007.07.31 0 0 2143
tízen x éve, úgy vagyok vele, hogy inkább megveszem a drágább bringát, alkatrészeket, mert jóval tovább bírja . Nem hiszem, hogy a teszkós bájk egyes cucai 20e km után is így bírná. Jó úgy felülni rá, hogy tudom, hogy nem fog szétesni alattam a hegyen. A szomszédnak csináltam a múlt héten ilyen "mtb"-t, szerintem 500km-t nem ment, de nincs egy jó állapotú alkatrész rajta
Előzmény: extekergo (2142)
extekergo Creative Commons License 2007.07.31 0 0 2142
Igen, itt nem nagy sikk országútival közlekedni már. A 90'-es évek elején nagyon kiment a divatból. De azért pl. Egerben alakult (vagy csak inkább nevet, sponzort váltott) egy csapat az idén. Ha igaz, 08.19-én lesz talán egy verseny is.

Ja, 90'-ben még 24" versenykerékpárt is lehetett kapni! Most mivel országútizzon egy gyerek?
Csak mellesleg jegyzem meg, pl. 12" kisbiciklit a menő kereskedő nem tart! Arra fehérgumit pedig egyik sem tud beszerezni!

Viszont tény, az mtb versenyeken jól megduzzadt a résztvevők létszáma. Tudod látják a menőket, s aputól kisírjuk a teszkóbájkot. A kerékpárkereskedők is azt favorizálják, lehet rá eladni a cuccost.

Előzmény: Csokivadász (2141)
Csokivadász Creative Commons License 2007.07.31 0 0 2141
igazándiból Mo-on, nincs is olyan nagy bringás élet, mint németbe vagy a nyugati országokba. De én úgy vettem észre, hogy idén többen ülnek kerékpára. És sok csinos lány is szokott kerekezni az utcán :)
És inkább az emberek MTB-vel közlekednek, mondjuk ezekre az útakra inkább az ajánlottabb.
Előzmény: extekergo (2130)
Veszpremi Creative Commons License 2007.07.31 0 0 2140
Ez nem az a TDH, ami a várban szokott végetérni! :(
Előzmény: biki (2137)
HPéter1978 Creative Commons License 2007.07.31 0 0 2139
Azt hiszem nem véletlen és nem is a te lustaságog, az oka, hogy nem hallotál róla.
Két éve, amióta az új szervező ven, nincs Budapesti befutó, a verseny átköltözött az ország északkeleti sarkába.
A Fővároshoz legközelebb Gyömrőn jártak, ott volt a rajt:

1. szakasz 2007.07.24., kedd Gyömrő - Kazincbarcika 206 km
2. szakasz 2007.07.25., szerda Kazincbarcika - Sátoraljaújhely 206,5 km
3. szakasz 2007.07.26., csütörtök Novi Mesto (SK) - Kassa (SK) 134 km
4. szakasz 2007.07.27., péntek Sátoraljaújhely - Bükkszentkereszt 190 km
5. félszakasz 2007.07.28., szombat Bükkszentlászló - Bükkszentkereszt 8,7 km
6. félszakasz 2007.07.28., szombat Miskolc - Miskolc 80 km

Biztos nagyon izgalmas verseny volt, mert a végén a 2. és 4. helyezett között mindösze 8 másodperc volt.

1 BRADLEY Andrew Swiag Pro-Cycling Team 20h17'19''
2 KELIAR Miroslav ZS Sport as Podbrezova 3'00''
3 PÖLL Stefan (*) Denzel Cliff Austria 3'06''
4 SZEGHALMI Bálint Team Cornix 3'08'

A www.velo.hu weboldalon lehet összefoglalókat, képeket, videokat találni a versenyről.
Előzmény: biki (2137)
biki Creative Commons License 2007.07.31 0 0 2137

lehet, hogy idén nagyon el voltam foglalva a TdF-el, de TdH-ról nem sokat hallottam. Igaz, mindig eltervezem, hogy kimegyek a várba, ha már ott a vége, de sose hallottam, hoyg merre lesz, mert elég sokfelől fel lehet menni, stb. a  várba. Idén azt sem tudom, hogy ott volt e egyáltalán. Vagy csak lusta vagyok????

De ha lesz jövőre, kimegyek, tényleg. Dühítő, hogy nem hírdetik, és így kevés/nincs isérdeklődő.....

és "mi" akarjuk innen indítani a TdF-et?? jajaj....

Előzmény: extekergo (2135)
Veszpremi Creative Commons License 2007.07.31 0 0 2136
Elég ciki eddig süllyeszteni a pár éve még szépen felfelé ívelő versenyt, számomra egyszersmint siralmas és nevetséges, nem is tudom elfogadni TDHnak, mert ez nem az, ez valami regionális verseny jóindulattal.
Előzmény: extekergo (2135)
extekergo Creative Commons License 2007.07.31 0 0 2135
"Coccotti válasz | megnéz | könyvjelző 2007.07.26 09:27:01 (22341)

Az a megdöbbentő, annyira nincs reklámozva a verseny, hogy véletlenül vettem észre az ablakból, hogy az élboly itt húz el a ház előtt Szilvásváradon. Azonnal kimentem, így én lettem az egyetlen, aki tapsolt és buzdította a versenyzőket. Még néhány kísérőkocsiból is megköszönték a szurkolást.
Mintha a szervezők saját maguk ellenségei lennének. Legalább egy plakát, meg egy levél a polgármesternek, azokon a telelepüléseken, ahol elhalad a mezőny!!!
A helyi lakosok engem kérdeztek-mint láthatóan jól értesült személyt-kik ezek e biciklisták. Az útlezárás elmaradását már meg sem említem. Tiszta életveszély."

én ezt akartam linkelni, de az index másként döntött. :(
Előzmény: extekergo (2134)
extekergo Creative Commons License 2007.07.31 0 0 2134
extekergo Creative Commons License 2007.07.31 0 0 2133
"S talán jövőre Munkács felé is kilép a mezőny. És senki sem jön vissza."

... és nem hetvenrendőr, hetvenrendőr, hetvenrendőr... fogja kísérni ott őket, hanem 70 ukrán maffiózó! :)))
Bringaga Creative Commons License 2007.07.31 0 0 2132
Kidühöngöm magam, holott valójában semmi értelme. Az idei DöCöGö Tour – amely tudom, az utolsó pillanatban más elnevezést kapott – szervezői ismét előreléptek.

Sorolom: a honlapjukról megtudhatjuk, hogy az övék az első kétnyelvű tdh-weboldal. Az már tavaly kiderült, hogy nem nagyon nézik a hálót, legalábbis az online számukra azt jelenti, hogy két héttel a verseny után felrakják a valahonnan összeollózott eredményeket – szóval nem haragszom, hogy nem nyitottak rá egyszer sem a megdicsőült www.tdh.hu-ra, az előző Magyar Kör honlapjára, ejszen rögvest kiderült volna számukra, hogy dehogy az övék az első kétnyelvű – csak kellett mondani valami nagyot.

Aztán: megtudhatjuk, hogy 150 versenyző (rekord létszám, sőt, figyu: a Tour de Hongrie történetének legnagyobb és legerősebb mezőnye – ah, ah...) indul az idei körversenyen, aztán végül csak elindult 109, ami a Gemenci Nagydíjénál két csapatnyival kevesebb – naná, a szekszárdiak nem sunnyogták el az UCI-bejegyzést, így a külföldiek nem akartak hirtelen nem megérkezni. Nocsak, nem éppen ez volt az előző tdh-szervező fő bűne? Pedig a februári sajtótájékoztatón még hangsúlyozták: „a szervezők komolyan veszik az UCI 2.2 kategóriás bejegyzést”. Én is komolyan veszem a karácsonyt.

Alig győztem kapkodni a fejem, annyi helyen jelent meg hír az idei versenyről. Az nem csoda, hogy a megyei sajtóban (kivéve természetesen a borsodit - de nehogy má megint megsértődjenek a borsodiak, semmi bajom a borsodiakkal, ott is vannak okosok, szépek, buták és csúnyák) egy sort sem írtak róla, sikerült két év alatt belterjessé tenni a versenyt, amely idén kilépett BAZ-megyéből: a rajtja például a hagyományoknak megfelelően Magyarország egyik nagyvárosában, Gyömrőn volt, aztán kiszaladt a Tour észak felé, s a szervezők következetesen Kosicének hívták Kassát, ezzel is emlékeztetve mindenkit: ez a Magyar Tour.

Azon már fel sem kaptam a fejem, hogy Bradley vajon osztrák, amerikai vagy ausztrál, a klubjának honlapja szerint osztrák, de ezt talán csak én néztem meg, a világsajtó ausztrál győzelemről írt. Csak emlékeztetőül: tavaly Riska végig cseh fiú volt a sajtóban, míg hosszas nyomozás után ki nem derült, hogy szlovák.

A tv-összefoglalókra nem is kell várnom, meg tudom nézni a Bringa TV-n, hogy milyen sokan látták élőben az idei Tourt, azon sem akadtam fenn, milyen szépen fellógatták a szervezők a molinókat, nem csoda, hogy tolonganak a szponzorok.

Tudom, hogy már rég nem az a garnitúra van a bicikliszövetségben, aki segített megfúrni az előző szervezőt (aki a rend kedvéért Magyarországon körbevitte a Magyar Kört), de az exelnök legalább így, kívülállóként, felelősség nélkül feltehetné a kezét: bocs, hülyeséget csináltam. Amúgy nagyban mintha ugyanez menne most az UCI és a TDF szervezői között – az emberek már csak ilyenek, mindig azt akarják tönkretenni, ami a legjobban megy, amiből és amiért amúgy ők maguk is élnének...

Szóval nekem ilyen volt az idei tdh vagy mifene, remélem mások nálam jobban élvezték. S talán jövőre Munkács felé is kilép a mezőny. És senki sem jön vissza.
Előzmény: Sanyi-ka (2131)
Sanyi-ka Creative Commons License 2007.07.30 0 0 2131
Sajna sokat rontot a helyzeten a tavaji cirkusz:(((( Tuti ennek is betudható.
Előzmény: extekergo (2130)
extekergo Creative Commons License 2007.07.30 0 0 2130
Nézegetem a bringa.tv képeit... és szomorú vagyok.

Mintha kijárási tilalom lenne a verseny idejére. Az emberek, a szurkolók hol vannak?

Üres utcák, lézengő, ásítozó emberek a célban.

Klottgatyás díjátadó... hát...

De bringások, a felvételek tetszettek.

Hiába na, a valódi tourhoz van szokva a szemem...
Előzmény: AnnMary (2128)
extekergo Creative Commons License 2007.07.27 0 0 2129
Köszi, tudom, tudom, csak jelezni akartam egyesek mennyire veszik komolyan az általuk szervezett túrt. De most inkább megyek valódi tourt nézni. :)
Előzmény: AnnMary (2128)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!