Persze. Csak az már nem a hozzá nem értő felhasználók szintje. Amíg billentyű nyomkodással átkapcsolható, addig egy jutyúb filmecskével egy háziasszony is meg tudja csinálni. De amíg egy kapcsolási rajz sincs hozzá, addig profinak kellene csinálni.
Nem. Ha feljebb viszed az AM-et, torz lesz a moduláció. Így viszont nagyon jó. Tiszta, hangos, jól kialakított a hangszíne a szimpla eredeti mikrofonjával is.
Akinek elég, vagy speciális célra kell AE-6110-es CB rádió (25-30MHz), annak most érdemes rendelni Lengyelországból, mert 18%-os engedmény van, így 50 dollár postástól (kb 15eFt)
Nálunk, én vagyok a "nagygépes". Szeretek is nagy gépen dolgozni. (persze a kicsin is tudom hozni az elvárást)
Ekkora gépet, csak láttam tanuló koromban, gyárlátogatáson a Láng-ban, de szivesen dolgoznék is rajta. (de azt hiszem, ez már nekem nem fog összejönni)
Amin most dolgozom, azon "csak" 1400mm fordul el. (a csúcsesztergán, amin szintén melózok, azon is ekkora forog el)
Szivargyújtós töltőből nálam kimagaslóan a Xiaomi Roidmi 3-as vált be a legjobban. Ebben van bluetooth és FM transmitter is, de a lényeg a töltő ág minimális zajtermelése. Nem olcsó. De sok más occcógizdaságost kukáztam (többe voltak...) mire rátaláltam.
Nagyon szépen szól kevés alapzajjal, forgalmazásom a visszajelzések szerint szuper egy Grant-hez képest.
(akitől vettem, az összes kondit újra cserélte, finomhangolta)
Nos a probléma a következő.
Ha feldugom a telefonom töltőre, megemelkedik az alapzaj minimum a 2-szeresére, olyannyira hogy a közeli kamionosok
beszédét sem értem.
Arra rájöttem, ha kitekerem az antenna csatlakozót a rádióból, a zaj megszűnik. Valszeg akkor antennára gerjed, hogy nincs az USB-s töltőnek zavarszűrője.
Erre kérnék ötletet, hogy tudnám zavarszűrni az antennát, vagy esetleg valamilyen más megoldást.
Az akkori rádiózók döntő többsége a telefon pótlására használta. Kevesen csak a rádiózás öröméért. Amikor egy vonalas telefonra 6-8 évet kellett várni........
A 80-as évek elején én CB-ztem. Szép emlékeim vannak. Nagyon összetartó segítőkész társaság volt akkoriban. Telefonpótlónak is használtuk, sok mindent elintéztünk egymásnak. Sokat DX-eltünk. Nekem Charlie Bravo 158 hívójelem volt. A K36-os csatornán "lakott" Elizabeth, Portugáliából, akit szinte minden nap hallottunk, nagyon sok magyar CB-st ismert.
" Fostak az elvtársak a diverzánsoktól, az imprilistakapitalistapista szabadságnak a gondolatától is."
Most, hogy botrány botrányhátrán van, mit gondolsz miért záratta le a belső határokat, még a túristaösvényeket is?Gondolod vki betegen, összegörnyedve a tünetektől turístáskodni fog tömedmagával?
Az USA szabályaiban pedig a mai napig le van írva! :-) 250km a jogszabályi limit, plusz hogy más osrzággal tilos. Továbbá tartalmi előírások vannak, tilos a kereskedelmi reklám, a politikai ppropaganda, zene és hangeffektusok sugárzása. Beszélni legfeljebb 5 percig szabad és más csatornána áttérve egy perc szünetet kötelező hagyni.
Az akkori CB engedélyben tételesen le volt írva, hogy összeköttetést csak az országhatáron belül és csak magyarul szabad létesíteni. Fostak az elvtársak a diverzánsoktól, az imprilistakapitalistapista szabadságnak a gondolatától is. Más cucilista országokban még ennyit sem engedtek, kivéve a lengyelek.
Érdekes fordulat volt, mikor itt már 40 csatornán SSB-ztünk, az NSZK-ban meg 12 AM csatornán 0,5 W-al nyomorogtak. Igazából csak pár éve "értek utol", mikor az EU-s szabványokban megjelent az SSB lehetősége.