Keresés

Részletes keresés

Kirus78 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 5255
Ez most már kezd átcsapni a nevetséges kategóriába, pro és kontra. Szerintem be kéne fejezni. Aki tud jobbat, csinálja, szívesen elmegyek rá. Ha mi csinálunk ilyet legközelebb, megpróbáljuk mi is jobban csinálni.
A hangosításokkal kapcsolatos kritikákat meg majd továbbítom a nem eléggé elhivatottnak.
ptolgyes Creative Commons License 2009.03.05 0 0 5254

Valószínűleg ott szúrtam el a dolgot, hogy a "Linedance és country fesztivál" megnevezésből a country fesztál részt, mint country kedvelő, fontosnak éreztem. A fotókat és leírásokat elnézve nekem az jön le, hogy csak a linedance-ről szólt a dolog, ehhez nyújtott aláfestést időnként pár zenekar. Pl. rengeteg fotó van táncosokról, de a zenekari fotók elenyésznek.

 

Ha lehet, akkor most már megkérdezem tőled, mert ennél hitelesebb forrást úgyse tudok: hány ember ment csak country zenét hallgatni és hány ember ment táncolni? A csak zenehallgatók irányából milyen volt a visszajelzés?

 

A hangosítás a képeket elnézve a lehető legjobbtól elég messze volt (és mertem feltételezni, hogy tényleg nem volt jó, ha már egyszer jött rá egy általam őszintének vélt kritika). Nem, tényleg nem hallottam ott a zenakrokat, de egy 3 gyártójú hangfalból összeállított, szellősen szétpakolt front cucc jól szólni általában nem képes. Sejtem, hogy az ok itt is az volt, hogy spórolni kellett a dolgon, meg kellett oldani X összegből. Profi cég 100e alatt nem vállalna be egy ilyen bulit, akinek viszont van valami elhivatottsága a dologgal szemben, az akármilyen erőfeszítéssel, de megcsinálja olcsón. Egy sportcsarnok tényleg nem egy koncertterem, de megdöbbentő különbséggel tudnak szólni ott különböző hangosítások.

 

Sajnos általános megfigyelésem (és elnézést, hogy általánosítok, de elég sokszor futottam már bele), hogy a hangosításra a szervezők hajlamosak nem adni. Egyszerűen nem értenek hozzá, hallottak már olyant, hogy Watt meg hány darab hangfal, erre támaszkodnak. Nekem már mondták azt 3000W hangra, hogy az már úgy akkor elég. Ld. Gárdony esetében Dj Smash hangosítását 2006-2007-ben. Az akkori szervező szerint az volt a lehető legjobb megoldás, és ráadásul 2007-ben szintén megkapta a feladatot az illető.

 

"Este 6 óra körűl belett mondva, hogy lehet kezdeni a vacsorázást mert "csak" este 10 -ig van étkeztetés...Mit kellett volna még tennűnk??"

 

Szerintem vagy közölni mindenkivel a jegy vásárlásakor ezt (és még mindent mást, amit a pénzükért cserében kapnak, ha már bele vannak építve dolgok a jegyárba), vagy a jegy mellé a kezükbe nyomni egy A5 v. A6-os lapra nyomtatva az alap dolgokat, és minimum kiírni a vendéglátó ipari egységhez, hogy meddig van normál kaja, amiért mindenki fizetett, ha már időhöz van kötve.

 

Ettől függetlenül azt mondom, hogy teljesen jó, hogy mára eljutott a linedance oda, hogy egy fesztivált lehet neki szervezni, és az embereket érdekli, elmennek rá. A TV kihívása főképp jó ötlet volt. Ha a közösséget sikerül egyben tartani, akkor rohamos fejlődésnek indulhat a dolog, és tényleg sokkal jobb lesz minden. Ezektől függetlenül szerintem country fesztiválként hirdetni valamit, ami tényleg a táncról szól, nem jó ötlet.

Előzmény: péter a rebellis (5253)
péter a rebellis Creative Commons License 2009.03.05 0 0 5253
Korábbi hozzászólásaid ismeretlenül is kedvemre valók voltak,ezért a legutóbbi beirásod válaszra késztetett...
"Ezért is remélem, hogy lesz ez még sokáig, mert addigra jó lesz benne a szervező gárda... :)irod.
A fórumokon elolvastam a fesztivállal kapcsolatos problémákat, sőt reagáltam is rá...,
A Te véleményed picit sziven ütött...akármilyen mögötte az emotikum,jelezném Neked, kifogás csak az előtérben lévő szolgáltatásokra érkezett.
Legnagyobb örömünkre, magára a programmra, zenére, összeállitásra stb. semmi kifogás nem volt.
Minden programmpont megvalósult!! Jó hangulat volt.
Ez a lényeg !!!
Jó zenekekarokat hivtunk,olyanra biztuk a hangositást, akiről tudtuk, hogy a nem igazán jó aksztikájú sportcsarnokból a lehetö legjobb eredményt hozza majd ki.Tudtuk, hogy nem tökéletes egy sportcsarnok akusztikája, de a zeneakadémiát mégsem bérelhettük ki...
Éjjel 1 órakor még volt hotdogos, volt még némi ital is...
Az étkeztetést a kerület egyik legjobb éttermére biztuk, akik még a megrendelt 350 adagon túl-pótlólag- rántott pulykamellet hoztak, burgonyával.A késön ébredők még ezután is beválthatták hotdogra a kajajegyüket....persze csak akkor ,ha megkérdezték ...
Este 6 óra körűl belett mondva, hogy lehet kezdeni a vacsorázást mert "csak" este 10 -ig van étkeztetés...Mit kellett volna még tennűnk??

Az ital és ruhatár árak kicsit valóban magasabbak voltak a stabil helyen működőknél...ez van...sajnálkozom is miatta....
Itt nem volt állami docáció ,a járulékos kőltségeket beépitették az árakba...nem volt nyereséges részleg amiből kompenzálni lehetett volna.

Azért vettem a fáradtságot az irásra, mert úgy éreztem ,hogy Te , akinek a véleményével általában egyetértek,néhány ,-- egyes dolgokat kritizáló ,de mégis gratuláló--beirás alapján reménykedsz, hogy majd "egyszer" jó lesz a szervező gárda...

Jó lenne nem eltéveszteni az arányokat....

Természetesen igyekszünk a következőkben még jobban odafigyelni a dolgokra, de most--talán szerencsénk is volt-- jól sikerűlt a rendezvény .Jók voltunk!

Látod, igy van ez...irtam egy sort,hogy többnyire egyetértek Veled és utána ötvenet, amiben nem értek egyet Veled....ha nem adnék a véleményedre, nem irnék egy sort sem....ennyit az arányokról...
Üdv.Péter
Előzmény: ptolgyes (5251)
picking man Creative Commons License 2009.03.04 0 0 5252
Szervezők! Ne szomorkodjatok, inkább okuljatok! Kérdezzetek tapasztalt fesztivál szervezőket a buktatókról! Egyébként gratulálok. Az RTL meghívása telitalálat. Azon mondjuk csodálkozom, hogy el is mentek. Bár vittek magukkal két bulvárt is, de ez kit érdekel. Csak így tovább!!!!!!!!!!
ptolgyes Creative Commons License 2009.03.03 0 0 5251

Abszolút belátom, hogy miért tudta jól érezni magát valaki, aki a táncért ment.

Ezért is remélem, hogy lesz ez még sokáig, mert addigra jó lesz benne a szervező gárda... :)

Előzmény: Csibito (5250)
Csibito Creative Commons License 2009.03.03 0 0 5250
Maradjunk annyiban, hogy én - illetve az egész szegedi táncos csapat - azért tette meg a 200 kilométeres utat, hogy jól érezze magát olyanok társaságában, akikkel ritkán találkozik, és a lelkük egy kis darabja közös. Épp ezért nem voltam hajlandó fönnakadni semmin, lett légyen az ruhatár, hangosítás, büfé, bárakármi.
Első ilyen jellegű rendezvény volt; arra kellene büszkének lenni, hogy végre nálunk is elindult valami. Én igenis örülök, hogy az első lépéseknél jelen lehettem. Minden hiba ellenére is le a kalappal a szervezők előtt, és csak így tovább!
Előzmény: ptolgyes (5241)
ptolgyes Creative Commons License 2009.03.03 0 0 5249

Winnetou-ra?? :) Ez nekem csak alátámasztja, hogy bármire képesek vagytok... :-D

Amúgy megtisztelő.

Előzmény: countrygirl (5247)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.03 0 0 5248

"3. a linedanceknél pont az volt a jó, hogy a zene is sokszínű volt, nemcsak Alan Jackson-zenére lehet linedance-elni..."

 

Valóban nem csak Alan Jacksonra lehet. Van kismillió más zenekar kismillió albummal, zenével. Jó ez a tánc, nem hiába találták ki régen a pasik. De nem technora, meg ilyenekre. ezeket countryra csinálták. Mindegy. én útálom az ilyen zenének nevezett akármiket, ezért vérzik a fülem tőle. ha én tudnék linedancelni, csak countryra nyomnám.

countrygirl Creative Commons License 2009.03.02 0 0 5247

Elég nagy baj, hogy el se jöttél, mert hallottad volna a Winnetou Jr. Folsom Prison Blues-át... ugyanis mi arra (is) táncoltunk... :PPPPP

Szóval bármennyire is nem akartad, ott voltál!!!!!!!!:PPPPPPPPPPPPPPPPPP

 

A mixünkben az alábbi zenék voltak:

 

1. Estefelé - River Country Band (Szeged)

2. Folsom Prison Blues - Winnetou Jr. (Székesfehérvár)

3. Iskolamester - Bojtorján

4. Ahol a lusta folyó... - Bojtorján

5. A ma a tiéd - Colorado Country Band (Szeged)

6. Kék színű virág - 100 Folk Celsius

7. Engedd, hogy szabad legyek - River Country Band (Szeged)

8. Be my baby tonight - Blue Timers

9. Irish Medley - Don Attila Band

10. Cowboy-láz - Oklahoma Country Band (Tatabánya)

 

Köszönjük minden magyar country-zenésznek, hogy felvállalja a country-zenét annak ellenére, hogy (még) kis létszámú a country-rajongótábor!!!

 

 

 

 

 

Előzmény: ptolgyes (5241)
countrygirl Creative Commons License 2009.03.02 0 0 5246

Bocs, az előző hsz a cowboyup-fórumra (is) íródott és utalás van benne "Iza hozzászólására": ennek az a lényege, hogy a sportcsarnok meccsekre van kitalálva, nem koncertekre..:)

countrygirl Creative Commons License 2009.03.02 0 0 5245

1. a közönség úgy tapsol, ahogy akar... örülünk, ha vannak!:)
2. kaja, pia: ha már benne volt a belépő árában a kaja, tényleg gáz, hogy nem volt... elég jól felmérhető volt a résztvevők létszáma, illett volna ahhoz igazodni. Az árakat egyértelműen magasnak vélem, a ruhatártól kezdve az italig. (bár a kabátot én is magammal vittem)
3. a linedanceknél pont az volt a jó, hogy a zene is sokszínű volt, nemcsak Alan Jackson-zenére lehet linedance-elni... hanem akár magyarra vagy "techno"-ra (country-popra). Egyébként itt jegyzem meg, mea culpa, hogy pont a Blue Timers-t felejtettem ki, amikor felsoroltam a mixünkben szereplő együtteseket, nehari Libisati+többiek!!!:)
4. az akusztika tényleg gáz, de ld. Iza hozzászólása
5. khm... egy nagyon pici kritika, de csak azért, hogy "máskor...": a linedance-klubok nevét írjuk úgy, ahogy használják! Olyan kevesen vagyunk, tényleg nem nagy cucc megnézni a honlapon szereplő nevet... tudom, hogy sok-sok meló az egészet megcsinálni, meg tudom, hogy nagyon sokat gürizett mindenki rajta... csak legalább évente egyszer, a "szakmai résztvevők" előtt hangozzon el helyesen a név, azoké, akik tesznek vmit a magyar linedance életben... Bocsánat, ez nagyon kikívánkozott!!!

Kirus78 Creative Commons License 2009.03.02 0 0 5244
Bú, hát pálesz, kaja és ruhatár ügyben tényleg elnézést. Jövőre pedig (én bízom benne) remélem, hogy sikerül mind zenészek, mind táncosok, mind a hozzáértő közönség számára színvonalasabb fesztivált csinálnunk. Ígérem, addigra a tapsolni nem tudókkal külön órát veszek.
Előzmény: Törölt nick (5243)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.02 0 0 5243

a pálinka kóstoló nem ingyenes volt, de ez nem érdekes. nem azért mentünk, hogy ingyen igyunk. az volt a baj, hogy elmentek a pálinkások. Máskor nem szabad őket elengedni, sőt szerintem az sem baj, ha üvegnyi páleszokat is hoznak, hogy tudjunk "vásárfiát" venni :DDDDDD

 

Igen, ez a 10órakor alig lézengett valaki.... no comment. Ha én elmegyek egy fesztiválra, és ha nem is tetszik, akkor is ott maradok végig.

 

A gárdonyi feszt meg azért olyan amilyen, mert ingyenes. Én szívesebben megyek fizetős buliba, bár járunk Gárdonyba is, mert aki nem odavaló emberke, az nem fog belépőt fizetni. Ugye érted hogy értem :DDDDDDD

 

Mindenesetre, mint írtam, jól éreztük magunkat. Hisz ez nem country fesztivál volt, hanem line dance fesztivál.

Előzmény: Kirus78 (5242)
Kirus78 Creative Commons License 2009.03.02 0 0 5242
Sajnos, mint az első alkalmak általában, a fesztivál szervezése is hagyott kívánnivalót maga után.
Sajnáljuk a kellemetlenségeket, és a csalódást. A ruhatárról nem tudok nyilatkozni, nem volt közünk hozzá. Ha ez valóban így volt, akkor ez rablás. Nekem sem tetszett volna. Az, hogy este 18-kor már nem volt pálinka kóstoló, az is a kóstoltató dolga volt. Addig ad ingyen páleszt, ameddig akar. Hogy este tízkor nem volt kaja, no comment. Voltak így is viták kaja ügyben. Mi azért is könyörögtünk, hogy a jegy árában ne legyen benne a kaja, egyen mindenki azt, amit akar, vagy nem akar, és legyen olcsóbb a jegy. Mivel anyagilag nem a Six Rebels zsebét terhelte a fesztivál, így ilyen dolgokba nem volt beleszólásunk.
Azért hidd el, nem volt egyszerű dolgunk.
Délben kaptuk meg a csarnokot, így a díszítést, öltöző kiosztásokat, 3óra alatt kellett megoldanunk, ami hatalmas káoszt okozott. Délben természetesen még nem volt színpad, ami szintén szívás volt. Hetekkel korábban kaptunk már visszajelzést a csarnokkal kapcsolatban, hogy az akusztikája hányás, úgyhogy tudtuk, hogy a hangosítással csodákat nem lehet művelni. 3óra alatt színpadra várni, bepakolni, madzagolni, stb. és szar helyen jól szólni.... Hát, ez van, ezt tudtuk kihozni belőle. Voltam már ezer bulin, ahol zenekarok ennél szarabbul szóltak.
Azt is elcsesztük, hogy nem a "táncos" zenekarokat raktuk előre, hiszen 22óra körül már csak lézengtek az emberek, a vidékiek szinte mind rég hazamentek. Mivel így is volt fél órás csúszás, ezét az Oklahoma is kevesebbet tudott csak játszani, és a Blue Timer's-nek gyakorlatilag már semmi értelme nem volt. 1,5órás blokkal készültek (ebből 4magyar nyelvű nóta volt, amikért egyébként én sem nagyon rajongok), ebből szinte alig játszottak valamit. Személy szerint én már alig vártam, hogy lepakoljanak, és otthon tudhassam magunkat. Mindenki hulla volt.
Táncosok: ne haragudj, ha nem tettek a kedvedre. Itt a tánc tudás volt a lényeg, hogy a csapatok megnézhessék, ki mennyire olyan, amilyen. Az utolsó csapat egyébként én-mi voltunk. Köszönjük a tetszést, és a kritikát is. Én személy szerint rühelltem az utolsó nótát, de ez a buli kedvéért volt benne. Elvégre a közönségnek csak az számít, hogy legyen mire visítani. Vásári, de szerintem sikerünk volt vele.
Szerencsére pozitív kritikákat is kaptunk, és a Te negatív kritikáddal is 95%-ban egyetértek. Legközelebb - reméljük lesz legközelebb - a hibáinkból tanulva igyekszünk ennél jobbat nyújtani.
Hiába, nem vagyunk profik. Gárdonyban ezer éve van fesztivál, mégis hagy kívánnivalót maga után minden évben. De annyi szent, hogy most már tudom, mennyi meló van mire egy ilyen rendezvény megvalósul, és lezajlik, és jobban fogom tisztelni a Gárdonyi szervezők munkáját is.
Én azért büszke vagyok mindenkire, aki ott volt, szervezett, hangosított, zenélt és táncolt. No meg magunkra is.
Előzmény: Törölt nick (5240)
ptolgyes Creative Commons License 2009.03.02 0 0 5241

Kb. az összes, a rendezvénnyel kapcsolatos fenntartásomat sikerült leírnod.

 

Mi végülis nem mentünk, mert időbe és érdeklődésbe 2 zenekar megnézése fért volna bele, és a köztük levő 2 óra linedance, a 3500 forintos beugró (bár valami lefogyasztható, de nem egész napos programnak terveztük), az ismert linedance mentalitás (techno zene, 1-3-ra tapsolás - igen, engem is zavar) elriasztott minket.

 

Remélem eljut a rendezvény az iskolás korba, addigra majd csak kinövi a mostani problémáit.

Előzmény: Törölt nick (5240)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.02 0 0 5240

Ott voltunk szombaton.

 

18ra értünk oda. Ki volt írva, hogy Rózsa pálinka kostoló, stb. Kerestük, nem találtuk. Kiderült, már elmentek. 6kor?????

 

Be akartunk menni, majd közölték ruhatár kötelező. Jó rendben. 250Ftért betettük a kötelező ruhatárba. Amikor kimentünk, kivettük a kabátot, közölte a csaj, hogy a következő kör 250 Ft lesz. (Kötelező a ruhatár 250ért, de nem vehetem ki annyiszor, ahányszor én akarom) Nem lehetett bent dohányozni, nem gond, így helyes, de vagy körönként fizetek 250et, vagy fagyjak meg.

 

Enni 22 órakor már csak hotdogot lehetett. Ezt nem értettem és ma sem értem. Ha van egy jegy mennyiség, amit eladnak illetve elfognak adni, annyi adag ételnek kéne lennie. Vagy csak mi 10en vettünk jegyet, és csak nem jutott, nem tudom.

Már csak tonik maradt. Ezeket az ételeseket és italosokat no comment.

 

A hangosítás elég sz@r volt, finoman szólva. A zenekarok jók voltak, bár az elsőt nem láttuk. De az utána játszó 3 zenekar kárpótolt mindent. A Blue Timersbe csalódtam :(((((( annyira szeretem az albumukat hallgatni, de így élőbe ezekkel a széllel szemben járok, stb számokkal.... Ettől függetlenül nagyon jó zenészek. És akiket láttunk, nagyon jó zenészek.

 

A táncosokban csalódtam :(((((  Nekik mindegy mi szól. A technós zenéktől vérzett a fülem. Az utolsó tánc csoport tetszett nekünk a legjobban. De az utolsó számnál kész voltam.

Na meg, hogy ellenkező ütemre tapsolnak a pálya szélén... Mert a közönség az hagyán. Van egy megmozdulás, boldog boldogtalan elmegy, hogy elmondhassák ott voltak. De hogy az, aki állítólag szereti a countryt, ellenkezőleg tapsoljon... Mint a Fenyő koncerteken :DDDDDDD

 

Volt egy Lucky Luke, aki Elvisezett. Nem értettük, aztán kiderült, hogy Ő csak a rockot ismeri, a Rock and roll és rockabilly műfaj mint olyan, nem ismeri,(ezzel nincs semmi baj) de még a szót sem. Mi azért mentünk el, mert mi szeretjük a műfajt. (swingtől kezdve a bluegrasst és countryt és had ne soroljam. illetve mi csak ezeket szeretjük)

És bármilyen kellemetlenségek voltak, jól éreztük magunkat.

cowboyup Creative Commons License 2009.03.01 0 0 5239
Első adag kép a fesztiválról: Orzságos Linedance & Country Festival honlapja

Várom a további képeket a : cowboyup.elgreco@gmail.com címre

Köszönöm
Elgreco
ötfelezős Creative Commons License 2009.03.01 0 0 5238
És volt tegnap egy első linedance & country fesztivál...
Betsy 73 Creative Commons License 2009.02.26 0 0 5237

Más téma, de közérdekű!

 

Holnap, azaz péntek este, Miskolcon az Ifi Házban, (Győri kapu 27.) az Illés klub vendége Pomázi Zoli lesz.  A program 19.30-kor kezdődik.

Aki a közelben lakik, vagy éppen erre jár :-) feltétlenül jöjjön el, biztos jó buli lesz!

Bözse 

Stms Creative Commons License 2009.02.25 0 0 5236
Vannak ilyen dolgok a világon. Lencsét is eszik mindenki, mégse látott lencseföldet senki. ;)
Előzmény: Betsy 73 (5233)
ptolgyes Creative Commons License 2009.02.24 0 0 5235
Volt róla szó, hogy meghívjuk őket, csak pont akkor volt valami csúnya balesete egyikőjüknek, és így elmaradt. Persze attól még meg lehetne próbálni újra...
Előzmény: string (5234)
string Creative Commons License 2009.02.24 0 0 5234
1985 nyarán hallottam őket élőben a Kiskunsági homoksivatag közepén egy építőtáborban. Csodásan szólt a kezükben az akkor elérhetetlen Morris gitár. Egyszer beszélgettünk stms-sel, hogy meg lehetne hívni őket valamelyik klubba, aztán azóta sincs több infóm róluk. Pedig érdekes lenne.
Előzmény: Betsy 73 (5233)
Betsy 73 Creative Commons License 2009.02.24 0 0 5233

Én is olvastam a cikket pár napja. És nekem is meg volt még a mesejáték lemezük is. De sose voltam koncertjükön. Miért nem lehet őket látni hallani soha? Egy fesztiválon se találkoztam még velük. Pedig állítólag még Szörényiéket is ők tanították meg gitározni....

Bözse

string Creative Commons License 2009.02.23 0 0 5232
Előzmény: string (5231)
string Creative Commons License 2009.02.23 0 0 5231

Cikk a  Muszty Dobay párossal:

 

Valaha, ki sem merem mondani mikor, úgy  huszonvalahány  éve  az ő gitáriskolájuk vezetett sokunkat az első akkordokhoz.

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 5230

Teljes mértékben igazad van, és megértelek. Párom ugyanígy van a zenéléssel. Ő is azt játszik amit szeret és nem hajlandó se mulatóst se mást... A táncolásban is igazad van. Hiába szól rock and roll, mi sem táncolunk mindenféle rock and roll zenékre. csak a jókra :)))) pedig nem vagyunk táncosok. De megválogatjuk, mire ropunk.

Várom a 28.-át :))))) Remélem lesznek könnyebb line dance-k is, amiket megtudunk tanulni :)))))

Előzmény: Kirus78 (5218)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 5229
Azt kaptam e-mailben válaszként, hogy a helyszínen is meg lehet venni... az szép lesz, oda megyünk 10en és nem lehet...
Előzmény: cowboyup (5228)
cowboyup Creative Commons License 2009.02.18 0 0 5228
Már csak tíz nap hátra az Országos Linedance & Country fesztiválig. Aki szeretne jönni annak ajánlom, hogy időben vegye meg a jegyét, nehogy jegy nélkül maradjon.

Jegyek után érdeklődhet a következő telefonszámok valamelyikén: 06-(30)-932-3472, +36-(1)-306-7173
csabiga Creative Commons License 2009.02.16 0 0 5227
Kedves barátaink!

Február 18.-án este 8-tól Colorado Country Band koncert lesz a Millenium
kávézóban (Szeged, Dugonics tér 12.)
Countrytáncol a Szeged Linedance Klub!
Várunk mindenkit szeretettel!

Colorado Country Band
perszy Creative Commons License 2009.02.12 0 0 5226
Bocs, nem Szegeden, Sziksoson, viszont néha nagyon jó volt.
Előzmény: perszy (5224)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!