Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.04.17 0 0 434
Szia!

Az árak nem vészesek magyar viszonylathoz számítva olcsóbb. Ha nem a szállodában veszed az üdítőt, akkor még olcsóbb is. Én Sousse-ban voltam. Ott van egy Magazin General áruház. Mi ott szereztünk be mindent.
A fakultatív program: Sahara túra. Szerintem érdekes és a hosszú utazás sem annyira megterhelő. Rengeteg program, érdekes emberek, sivatagi tevegelés.
Nálunk a szállodában is lehetőség volt tevegelésre. Az árát nem tudom megmondeni, mert mi a Sahara túrán voltunk.
Megnézni: amit mi megnéztünk az a Sahara túra, Port El Kantanui kikötő és aquapark, Sousse-ban Medina, Ribat erőd, Kalózhajó.
Borravaló: sokan nem adnak. Mi vacsorára ásványvizet randeltünk, ami másfél dínár volt és mi kettőt fizettünk.
Cigi: én nem dohányzom, de olcsóbb mint nálunk.
Előzmény: márti13 (433)
márti13 Creative Commons License 2006.04.17 0 0 433

Sziasztok !!!!

Az olvasottak alapján ti már jártatok tunéziában.Én először utazom oda Sousseba.

Gyerekekkel megyer és az ottani árak felől szeretnék tájékozodni Pl.: egy üditő egy fagyi milyen árban van ???

Illetve a gyerekek tevegelni szeretnének az érdekelni, hogy a fakultativan szervezett 100 Euros szahara turán kivül van- e errre máskép is lehetőség ???

és ha ti ezt kiprobáltátok véleményetek szerint mennyire korrekt és megbizható ezen fajta tevegelés??? illetve a Szahara tura milyen azaz meg-e éri az utazási iroda álltal hirdetett árat ????

Segitsetek mit érdemes megnézni , megvenni, hol érdemes vásárolni illetve a szálloda személyzete helyi árakhoz viszonyitva mennyi borra valót vár el.

Ja és a cigeretta ott milyen árban van egy itthoni közép kategoriás cigire gondolok. 

Válaszotokat előre is köszönöm: Márti

GYURMÓKA Creative Commons License 2006.04.17 0 0 432

Szia !

Semmiképpen ne  fizesd be a Szahara túrát idehaza. Majd  kint az idegenvezetőnél.

Több ezer forintot is spórolhatsz vele  !!!

Üdv

Gy

Előzmény: pocok100 (431)
pocok100 Creative Commons License 2006.04.17 0 0 431

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni abban, hogy a 2 napos túrát az utazási irodánál érdemes-e befizetni vagy vannak kinti irodák ahol esetleg olcsóbban meg lehet úszni és ugyan olyan jó?

Köszönöm. Timi

kriszta23 Creative Commons License 2006.04.16 0 0 430

Szia Mercike1!

Írtam neked e-mail-t, olvasd el!

Előzmény: Mercike1 (427)
Nonamona Creative Commons License 2006.04.13 0 0 429
Kolléganőm nagyon el volt ájulva az el hana-tól. Mi csak kívülről láttuk, nem is teccett. A szálloda előtt egy nagyon forgalmas úton átmenve tudsz csak a tengerpartra lejutni. A hátsó része egy nagy-széles sikátornak is megfelelő koszos utcára nyílik, a szobák ablakának fele is ezáltal. Előnye, hogy benn van a városban, nem sokat kell gyalogolnod, ha vásárolni akarsz. Hátránya, nagyon messe Port el Kantaoui-tól.
Előzmény: Mercike1 (425)
csokigombocz Creative Commons License 2006.04.11 0 0 428
Mi az El Hana beachben voltunk, teljesen korrekt helynek tűnt.  Semmi luxus, de alapjáraton tiszta volt. A recepciós kellőképpen korrupt- ha tengerre nyíló szobát kérsz, megoldható némi eurócskával.
Előzmény: Dydand (426)
Mercike1 Creative Commons License 2006.04.05 0 0 427
Köszi a tippet.
Előzmény: Dydand (426)
Dydand Creative Commons License 2006.04.05 0 0 426
Sajna az El Hana-ról semmit nem tudok, de a Tunéziai élmények topikban (ami ezerszer pörgősebb, mint ez) szerintem biztos rengeteg infót találsz az El Hana-ról, hiszen az egy elég népszerű szálló.
Előzmény: Mercike1 (425)
Mercike1 Creative Commons License 2006.04.05 0 0 425

Köszönöm a segítséget! Te tudsz mondani valamit az EL HANA-ról Sousse-ban? Ha nem okoz gondot szívesen meghallgatnám a véleményedet.

Köszi Merci

Előzmény: Dydand (422)
szerjozska Creative Commons License 2006.04.04 0 0 424

Hali,

voltatok a Riadh Palms-ban?

Folyik még építkezés?

Előzmény: stevepoppy (408)
k.valcsi Creative Commons License 2006.04.04 0 0 423

Szia severina!

Nézd meg a következő honlapot. Ott 10 napra előre találsz időjárásjelentést.

http://weather.yahoo.com/forecast/TSXX0009.html

Egyébként most 21°C van Sousséban.

Üdv.: Valcsi

Előzmény: severina (418)
Dydand Creative Commons License 2006.04.04 0 0 422
Szívesen. A Húsvét és a Ramadan két külön dolog, pont ezért írtam az előtte lévő nagyböjtöt, mert kb. ahhoz hasonló a lényege (próbatétel, megtisztulás, önkontroll stb.) és a Ramadán vége (az utolsó este) felel meg a Húsvétnak. Ha belegondolsz, hogy mi lenne, ha 30 napig semmi nem lenne nyitva :)))
Előzmény: Mercike1 (421)
Mercike1 Creative Commons License 2006.04.04 0 0 421

Köszike az infót, de ha nálunk például húsvét van, minden zárva van. Erre gondoltam. Amúgy köszi.

Merci

Előzmény: Dydand (420)
Dydand Creative Commons License 2006.04.03 0 0 420
Nekik ramadan van, Te pedig turista vagy. Ennyi. Nálunk mi van akkor, ha húsvét előtti nagyböjtkor (pl. most is) itt vannak a külföldiek, illetve nem keresztény vallásúak? Megáll az élet? Ugye nem :) Ott sem. NEKIK vannak korlátozásaik:)

Remélem tudtam segíteni, ha további kérdésed van nyugodtan írd meg.

Üdv: dy
Előzmény: Mercike1 (419)
Mercike1 Creative Commons License 2006.04.03 0 0 419

Sziasztok!

Senki nem tudja hogy mi van akkor amikor nekik ramadan van?

Előzmény: Mercike1 (415)
severina Creative Commons License 2006.04.02 0 0 418
Vajon mostanság mennyire van meleg ott? 1 hét múlva utazunk, help :).
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.31 0 0 417
Az El Hana Beach a kategóriájához képest nagyon jó szálloda. A tisztasága? A medencéket mindennap takarítják egy víztisztó berendezéssel. A kertjét szintén locsolják minden reggel, és az esetleges szemetet is eltakarítják. A tengerpartját is minden reggel takarítják. A szobába minden nap cserélnek törölközőt. Nekünk minden nap kiporszívóztak, és rendet rakrak. Igaz ezért minden másnap otthagytunk 1 dínárt a kispárnán.
Mercike1 Creative Commons License 2006.03.28 0 0 416

Szia, írnál nekem is pár dolgot az El Hana-ról? Az érdekelne hogy milyen a kaja, milyen a tisztasága stb...

Köszi

Előzmény: dzsamall (379)
Mercike1 Creative Commons License 2006.03.28 0 0 415

Mi van olyankor amikor nekik ramadan van? Megáll az élet?

Merci

Előzmény: Dydand (413)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.02 0 0 414
Sziasztok!

Én tavaly júniusban voltam Sousse-ban. Nagyon jól éreztem magam. Az El Hana Beach szállodában laktunk. Mindennel meg voltunk elégedve. A személyzet kedves, udvarias volt. (a második napon már a nevünkön szólítottak minket) Jó szokáshoz híven a megérkezéskor páros számú szobát kaptunk, amit 10 dínár ellenében sikerült páratlanra cserélni. Így már tengerre néző szobánk volt. A kilátás leírhatatlan volt!!! Sokan írták, hogy étkezéskor nem adnak kiskanalat. Mi az állandó pincérünktől kértünk az első napon, így ezt követően mindig ki volt készítve az asztalunkra. Sőt az utolsó vacsorára fel volt virágozva az asztalunk. (mindez napi fél dínár kb. 75 ft. borravalóért!)
De Afrikában nyaraltuk, emberileg megértettük őket így elfogatuk a helyzetet.

A medencéjét minden nap tisztítják, a kertje minden reggel karbantartva, frissen locsolva. Az animátorok közvetlenek, segítőkészek és ígyekeznek minden vendéget bevonni a szálloda életébe. Az esti programok nyelveket nem ismerők számára is szórakoztatóak voltak.

A szálloda a város központjától kb. 5 perc sétára van. Sousse tipikus afrikai város. Nem éppen a tisztaságáról híres, de mint említettem, aki elfogadja, hogy Afrikában nyaral az együtt tud élni vele.

Elsőre talán ennyit. Minden kérdésre válaszolok. Ígény esetén képeket is küldök.

atomlab@citromail.hu
Dydand Creative Commons License 2006.03.01 0 0 413
Szia!

Olvasd el a 10225, 10241, 10242, 10384-es hozzászólásaimt a Tunéziai élmények topikban, abból többet is megtudhatsz, ha pedig további kérdésed lenne, csak jelezd:)

Üdv: dy
Előzmény: stevepoppy (412)
stevepoppy Creative Commons License 2006.02.27 0 0 412

szia  p.g.m.

köszönöm a tippeket,följegyeztem.

steve

p.g.m. Creative Commons License 2006.02.27 0 0 411

szia!

két napos túra: El Jem: amfiteátrum, matmaták: barlanglakások, tunéziai Grand kanyon, itt azt ígérték, hogy fürdeni lehet, de nem. A kősivatagban menetközben a csillagok háborúja forgatásának helyszíne. Másnap hajnal: kiszáradt sóstó: Chott El Jerid, aztán Touzer: oázis megtekintése, fakultativ dzsipszafari, szőnyegbolt, hogy valami pénz is legyen. Megérte.

Egy napos variációk:

- Tunisz: nekem csalódás, Bardo M. gyönyörű, bazár félelmetes, koszos, erőszakosak

- Sidi B.S.:, Karthago: kár lett volna kihagyni

- Béreljetek motort: Sousse, Monastír, Mahdia könnyen bejárható, pár sztotyinkáért vigyáznak a motorra amíg bemész a mecsetbe, piacra, kikötőbe, állatkertbe.

Üdv, p.g.m.

Előzmény: StingeR (390)
stevepoppy Creative Commons License 2006.02.24 0 0 410

Köszi Dy

A lényeg az,hogy napozni tudjon egy kis vizzel lehűtve. Neki ez a pihenés.

De estefelé nyakába veszi a várost,és nem bír elfáradni. Az esti nyüzsit a

szállodában is jól viseli.

(esetleg valami jó tipp? minden érdekel)

Steve

Dydand Creative Commons License 2006.02.23 0 0 409
Ilyen meglepire büszke lehetsz, ehhez méltó a válaszom:
IGEN :)
Van víz a medencében és most is lehet napozni, nemhogy március közepén - végén! Jó pihenést, ha bármi kérdés van, szívesen válaszolok.

Üdv: Dy

Ps: Annyit tennék még hozzá, hogy azt gondold át, hogy simán csak pihizni szeretnétek-e, vagy nyüzsizni, mert ha a pihi az elsődleges, akkor nem javaslom -még ebben az időben sem- a Riadh-ot
Előzmény: stevepoppy (408)
stevepoppy Creative Commons License 2006.02.23 0 0 408

sziasztok

Elvinném a nejemet egy hétre a Riadh Palms-ba. Semmi extra,csak egy kis pihenés.

Szerintetek jól választottam?

Csak két kérdés: van-e víz a medencében,ill.napozásra alkalmas e az idő ?        

Ja,március 17-én indulnánk (ő még nem tudja)

kőszi

Éva71 Creative Commons License 2006.02.22 0 0 407

Szia!

Nézd meg, hogy nem nem túl nagy-e a fénykép, mert nekem az volt a gondom. A lap tetején ki is írta, de mivel a képfeltöltést a lap alján kell csinálni, először nem vettem észre.

Üdv. Éva

Előzmény: Nonamona (403)
szépazélet Creative Commons License 2006.02.22 0 0 406

szia! nagyon irigyellek, én sajnos most nem megyek ide. egyébként naggggyon jó kis szálloda mi már 2x voltunk és idén is megyünk.

üdv Évus

ui: a képeket kérnél róla a www.kep.tar.hu/pepita megtalálod

Előzmény: koralkert (405)
koralkert Creative Commons License 2006.02.19 0 0 405

Sziasztok

Március 10-én utazunk SOUSS-ba a Hannibal Palasba.

érdeklödnék hogy ezidőbe jönevalaki .

vagy e napon tunéziába.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!