Szia! Merre jártál még? Szólj nekem is, ha találsz valami kedvező árú utat! Böngészek én is rendesen, így talán sikerül túlélnem a telet. Most itt zuhog a hó, minden fehér! De jó lenne egy kis napsütés, egy kis tengerpart!
Szia jámász! Igaz, hogy nem az ígért időpontban, de jelentkezem. A tavaszi nyaralásom nagyon jól sikerült, nagyon jól éreztem magam, mennék vissza! Volt időszak, hogy egyedül voltam a szállodában magyar, de ez cseppet sem zavart, nem éreztem magam egyedül, mert mindenki roppant kedves, aranyos, barátságos volt. Nagyon sok fak.programon voltam, szintén egyedüli magyar /nem tudom, a többiek hol voltak/ , megmásztam a Mózes hegyet, voltam a Színes kanyonban, egy magyarral sem talalálkoztam. Este szintén egyedül sétálgattam, teljes biztonságban, igaz az egyedül azt jelentette, hogy alig lehetett lépni a forgatagban. Szóval csodálatos volt, és igazad volt, sokkal jobb volt, hogy senkihez sem kellett alkalmazkodnom. Ráadásul máj.8-án nem tudtak hazahozni, a turnusváltás keddről péntekre változott, /bár a hivatalos indoklás nem ez volt, de ez engem egyáltalán nem zavart/, így kaptam ajándékba 3 napot!!! Még volt szeptemberben egy kalandunk. Mallorcara készültünk a férjemmel együtt, Bella Tours-sal, ami ugye az ismert okok miatt meghiúsult. /bár itt is hozzá kell tennem, hogy mind az ut.iroda, mind a biztosítója nagyon korrektül intézték a dolgokat/. 3 nap telefonálgatás után sikerült egy másik irodával elutaznunk, igaz nem Mallorca- ra, hanem Krétára, de az is csodálatos volt. Már most nézegetem a következő helyszínt, így legalább jobban átvészelem ezt a ronda időt. Te hová készülsz? Remélem a topictársak megbocsátják a nem e topicba illő hozzászólást, de csak itt tudunk "beszélgetni". Szia!
Mi megyünk. Igaz, hogy Fortalezába. Garantáltan nagy buli lesz. Mi voltunk már 5 éve saját szervezésben, és akkor is az volt. Azóta vágyunk vissza, és most meglesz.
Jövő héten utazok egy hétre Manausba. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire biztonságos a város/környék arrafelé. Például ha egy értékesebb fényképezővel a nyakamban mászkálok a városban akkor van-e reális esélye, hogy lelőnek, leütnek, kirabolnak, stb? És mi a helyzet este? Van olyan városrész amit tanácsos elkerülni?
Kicsit késve tudok pontos válaszokat adni, de kisegítelek a nevekkel. A fortalezai szálloda neve Vela e Mar volt a Beira Mar -on, Rioban pedig amire gondoltál a Rio Copa Hotel, a Copacabanara vezető úton kb. 2-300m-re a tengertől. Fortalezában az utazási iroda neve pedig Libratur, és itt a címe is:
Mi Fortalezától 90 km-re, Praria des Fontesben voltunk, ez egy 300 lakosú kis halászfalu, közvetlen tengerparton 4*-os bungallós elhelyezés félpanzióval, minden illetékkel, biztosítással eggyüt 246.000 Ft/fő. A Fortalezai szállodák is hasonló árban vannak, aki szereti az állandó nyüzsit, annak az még előnyösebb is.
Mi két évvel ezelőtt jártunk Fortalezaba, akkor 16 nap, megfelelő színvonalú 3*-os tengerparti szállodában repülővel 156.000 Ft volt. Ennyi pénzért szerintem azt kaptuk, amire számítani lehet. Természetesen a Kartago horribilis összeget kért a fakultatív programokért és nem törődtek igazán az utasokkal, de feltaláltuk magunkat és remekül boldogultunk, sok helyre eljutottunk, a brazilok kedvesek és segítőskészek voltak, jól éreztük magunkat. Ennyi pénzért csodát nem lehet várni, de nekünk így nagyon megérte.
Elárulnátok mennyiért vesztegették ezeket az utakat annak idején? Emlékszem, hogy többször láttam még last minute-ban is hirdetve, de az összegre már nem emlékszem, viszont teljesen felcsigáztatok. Nagyon remélem, hogy ezen a télen is elindul ez a Fortalezai charter és akkor talán mi is eljutunk Brazíliába. Aki volt, kérem írja meg milyen ársávban mozogtak a különböző kategóriájú szállások, utak. Mi négyen vagyunk 2 felnőtt+ 2 kisgyerek. Köszi
A segítségeteket szeretném kérni, tanácstalan vagyok,hogy hol is tudnék beszerezni Varig-os air pass-t....Ha esetleg valakinek van tapasztalata, kérem segítsen, mert mihamarabb el kell döntenünk,hogy mely járattal utazunk brazíliába.
11 napi szállás + ellátás + transzfer + rep.jegy olcsóbb, mint bárhol máshol a rep.jegy. Csodát gondolom nem kell várni, aki pedig egy Skoda áráért BMW-t remélt, hát az kicsit pofára esett. A szállás és ellátás árérték-aránya szerintem rendkívül jó volt. A nyaralás élményei bőven feledtedték a 13 órás repülőút hányattatásait. Ha tehetném, én már ma indulnék megint.
Én nem ajánlom a Kartagot!Mi is velük voltunk,Travel Service-el repülnek.Szar gépek,szar kiszolgálás,lerohad a gép/nekünk 1 napra/.Igaz, hogy olcsóbb mint a többi,de elrontja az egész nyaralásod.
Már elkezdtem visszaolvasni, de egyelőre nem találtam infót arról, hogy hol a legolcsóbb a repjegy Fortalezába! Ti melyik légitársasággal szoktatok utazni?
Számít, hogy mikor foglalod a jegyet, (mint a fapadosoknál), vagy fixebb árak vannak?
Szoktak lenni akciók?
Januárban mennénk, 2 hétre, de még semmi konkrétum, csak álmodozunk....
Kérlek szépen írjál egy kicsit bővebben arról a jegyvásárlásról amiről írtál.
Tehát a Tam oldalán lévő 418Eur-os repülőjegyről.
KOnkrét kérdésem az lenne, hogy honnan hová szólt a repülőjegy?
Egy utazási irodában engem úgy tájékoztattak hogy pl a Varig -nál van egy olyan jegy lehetőség hogy plussz egy várost meglehet nézni ha náluk veszem a jegyet. Tehát Fortaleza-ba mennék de kapok plussz egy városba egy ingyen utat.
A ti általatok vett jegynél is volt egy ilyen lehetőség.
Jővő tavasszal szeretnék utazni és ez egy elég nagy segítség lenne mivel itthonról nagyon drága a jegy.
Szia jámász! Köszi az érdeklődést és a jókívánságokat. Kedden Sharm-ba /-ra/ utazom. Sajnos egyedül. A férjemnek ilyenkor tornyosul a munka, nem tud velem jönni. Az út befi- zetése után gondolkodtam, hogy most kellett volna Brazíliát választanom, mivel oda a hosszú repülőút miatt nem akar jönni. Most már mindegy, majd legközelebb. Azért is történt ez így, mert sokáig hagytunk Neki időt, hátha meggondolja magát, a szo- ba ugye megvolt /60 E Ft felárral/ kérdés csak az volt, hogy a repülőn lesz-e még hely. Most már az is betelt. Az ismerősök, barátok kezdik a kedvem szegni, nyavolyognak, hogy egyedül el merek menni, mindenféle rémtörténettel riogatnak, egyedül leszek, nincs kihez fordulnom, ha esetleg valami bajom lesz, stb. Eddig még mindig nagyon kedves utastársakkal sikerült találkozni, összebarátkozni, remélem most sem lesz másként. Kérlek nyugtass meg Te is, hogy lehet egyedül is kellemesen, problémamentesen nyaralni! Üdvözöllek!