Koszi. Probaltam, de sajnos Mac-en nem tudtam osszehozni, pedig jo a magyarazat meg amit irtal az is. Sajnos nem vagyok egy tul jartas az ilyen dolgokban. Nemsokara hozza jutok egy windowos laptophoz es akkor visszaterek a problemara. Koszi szepen addig is
Ha megy az angol, akkor nem lesz gondod a program bemásolásával és futtatásával. A feltett kérdésre válaszolj igennel, és pár másodperc elteltével elkészít egy listát egy külön dokumentumba. Nem nyomtatja ki (nagyon helyesen), az majd a te dolgod lesz.
Ha a saját szövegedet szeretnéd látni, akkor a hátulról számított 10. sorban
.InsertAfter "ABCDEFG 1234567890 hijklmnop"
az idézőjelbe írj be tetszés szerinti szöveget. Lehet akár több soros is.
Egy javaslat. Az utolsó sor (End Sub) elé szúrj be egy sort ezzel: MsgBox "A lista elkészült". Ekkor a futás végén kiírja, hogy elkészült, és OK után nézheted a listát.
A szerző Office 200 és 2003 alatt próbálta ki, én most 2010-es verzióval futtattam, és kitűnően működik.
Ha gondod van, ma egy darabig még gépnél vagyok, holnaptól problémásabb lesz, mert elutazom, de azért telefonról tudok segíteni. Egyébként meg emailre előbb utóbb válaszolok.
Felirattervezes illetve kiirasokhoz keresem a megfelelo betutipust. Van par elvaras kinezetre illetve meretre is.
Word-nek nincs olyan documentacioja ahol ki tudom nyomtatni az osszes betuttipust hogy ossze tudjam oket hasonlitani?
Persze az lenne a legjobb ha lenne valami program vagy valami weboldal ahol az alatalam beirt szoveget megjelenithetem kulonfele betu tipusokban es azt ki tudom nyomtatni es osszehasonlitani.
Probalkoztam online betutipus keresovel is de az sajnos nem nyujtott megoldast a problemamra.
Egy hete telepítettem a 2016-os office csomagot, de minden olyan dokumentumot, amit nem abban hoztam létre nem nyit meg.
Felugrik egy ablak, ahol megkérdezi, hogy melyik programmal akarom megnyitni. Csak a Word jelenik meg, szóval azt kiválasztom, azonban mikor leokézom nem nyitja meg, hanem rögtön nyomtatja a doksit... Megnéztem, hogy ezeknek "Microsoft Word 97–2003-as dokumentum (.doc)" a fájltípusa.
Nem írtad meg, hogy milyen Office verzióval dolgozol. Ha 2003 felettivel, akkor sokkal egyszerűbb a dolog, mert be van építve a Word-be. A fájl menüben a Mentés másként alatt "Mentés Adobe PDF fájlként", de a mentés másként gombra kattintva ugyan×gy ki tudod választani a PDF formátumot.
Egy forum 20-30 oldalnyi hozzászólásait (több esetben képekkel) szeretném magamnak elmenteni lehetőleg PDF-ként. Nagyjából meg vagyok elégedve azzal a módszerrel, hogy lementem a oldalanként html módban az oldalakat és elmentem word-be; a word fájlokat meg 1 word dokumetumba összeszerkeszteném. A problémám az, hogy így "webes elrendezéssel" van a word-ban is, amit ha nyomtatni vagy PDF-ben menteni akarok, az szétcsúszik és ugyanúgy kezelhetetlen lesz.
Kérdésem, hogy van arra valami lehetőség, hogy a webes elrendezés mód formátumának megtartásával lehessen PDF-be konvertálni a dokumentumot?
Ha ennél egyszerűbb módszert is tudnátok a forum hozzászólás lementésre, akkor segítsetek.
Elég fura dologgal találkoztam. 3 gépen ugyanaz a word verzió fut (2007) és az egyiken pár napja az Enter leütése után nem egy sornyit ugrik( tudom, shift+enter), hanem egy fél oldalt. Összehasonlítottam a beállításokat, a stílusokat, stb. és ugyanaz, mint a másik két gépen, amiken viszont normálisan működnek a dolgok.
Sziasztok! 2007-es Wordöt használok, és valami nagyon gyanús lett. Korrigálok, szerkesztek vele, és a visszajött anyagokban (akár Word, akár InDesignból készült pdf) eltűnt jó pár szóköz. Úgy érzem, valami konvertálási hiba lehet. Tehát a nálam lévő eredeti fájlban ott van a szóköz, az átszerkesztett vagy betördelt anyagban nincs. Nem az összes hiányzik, ez talán a legfurcsább. Egyféle szóköz használok természetesen. Eddig két megrendelőnél fordult elő. Van valami ötletetk? Előre is köszönöm.
Szerintem érdemes lenne kipróbálni a dolgot egy másik nyomtatóval, vagy esetleg másik nyomtató driverrel, már ha van olyan a nyomtatóhoz és az adott operációs rendszerhez.
A hiba okát megmondani teljesen esélytelen részemről. De nem hinném, hogy erre van szükséged. Biztos vagyok benne, hogy meg szeretnéd nyitni.
Megjegyzem, nem szerencsés, hogy az elmúlt 9 évben, amióta megszűnt az office 2000 támogatása (a terjesztése már 2003-ban) nem volt módod áttenni a dokumentumaidat valamelyik újabb verzióra.
A javaslatom a következő:
Nem tudom van-e olyan géped, amin megvan a Microsoft Office valamelyik újabb változata. Ha igen, próbáld meg azzal megnyitni. (már a 2003-as is réginek számít, de azért azzal talán meg tudod nyitni.)
Ha ilyened nincs, vagy nem nyitja meg, próbálkozz az OpenOffice-al megnyitni. Az ingyenes. Töltsd le innen: http://www.openoffice.org/hu/support/ és próbáld meg azzal. Ha nem tudja, akkor próbálj meg egy régebbi változatot letölteni. Például ezt: http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/openoffice3.html. De azért figyelj a rendszerkövetelményekre. Olyan gépen, amin Windows 98 van, ne próbáld letölteni őket. Nem fog menni.
Ha valamelyik módon meg tudod nyitni a Word fájlodat, akkor azonnal ments is valamelyik újabb verzióban, a régit meg töröld nyugodtan.
(Megjegyzés: Ha vannak fontos Excel, vagy PowerPoint dokumentumaid 2000-es verzióban - nem is tudom, volt-e már akkor PowerPoint-, akkor azokkal ugyanez a teendő, ha még használni akarod őket)
Sziasztok, A Word (2000) nem jelenít meg fényképeket, amik korábban látszódtak, csak a fehér keretet. Volt már ilyen korábban is, akkor megoldódott, most nem akaródzik. A Csatolások útvonalait mutatja, de Frisssítésre nem reagál. A Beállítások/Megjelenés menüben is pipák jól vannak... Bezárás-újraíndítás sem segít... Gondoltam tmp-ből visszaállítom az utolsó mentést, de hiányzik az utolsó 10 nap tmp-je, pedig úgy van beállítva, hogy 10 percenként ment a Word és én is mindig mentem. Ezek is hova tűntek? Korábbi tmp-k megvannak. Nem volt lefagyás, semmi hiba... Mondjatok valami okosat, kössz.
Az a problémám, hogy van Word 2016-ban (MS Office proplus) egy pár soros kódrészlet, amely sorok nem érnek ki egészen a lap széléig, valamelyik csak pár karakter, és ennek szeretnék háttérszínt adni kiemelésként. Ha adok neki, akkor viszont csak a szöveg mögé tesz háttérszínt (kiemelés), és így elég gagyin néz ki. Olyat szeretnék, hogy végig érjen az egész soron a kiemelés/háttérszín. Hogy lehetne ezt megcsinálni? (példa a csúnya megoldásra a képen)
Üdv! Köszi a tanácsot! Ezt a morphologic cuccot lehet, hogy kipróbálom majd.
Személy szerint úgy vagyok a Word, és a többi hasonló ellenőrző programmal, először hagyom, hogy felhívja a figyelmem az elkövetett nyilvánvaló hibákra, utána pedig még kétszer átolvasom az írásomat, nehogy hülyeséget adjak ki a kezeimből.
Office 2007-et használok. Úgy érzem, a nyelvi ellenőrző része a korábbi verziókhoz képest egészen jól sikerült. A problémát az jelenti, hogy megváltozott a magyar helyesírás, és ugye most hónap elején véglegesítették is. Tud-e valaki segíteni, hogy a nyelvi ellenőrzőt miképpen lehet frissíteni? Nem csak a kivételek beírására lenne szükség, hiszen azt pár perc alatt be lehet juttatni a programba, hanem a hibássá vált verziókat kivenni, hogy ne fogadja el. Köszi!
Macen hasznalok 2011 Word. Pontot szeretnek rajzolni egy betu fole. Hogy lehetne ezt megoldani. A legjobb ha olyat lehetne hogy leveszem i folul a pontot es athelyezem. Raadasul a szintnek is meg kellene egyeznie.
És még elfelejtettem, hogy a vonalzón a tabulátorok helyét jelző kis jelet az egérrel balra-jobbra tudod huzigálni, ha nem tetszik a helye. A vele beállított szöveg ennek megfelelően mozdul. Ha meg kettőt kattintasz rá, akkor egy kis ablakban számszerűen is meg tudod adni a pozícióját. Ha meg kitetted, de nincs rá már szükséged, akkor az egérrel megfogod, és fogva tartva kihúzod a vonalzóról. Mintha egy szőrszálat húznál ki.
Hogy mire hasonlít, azon lehet vitatkozni. Nevezheted hangjegyre hasonlítónak is. Amikor behívod a Word-öt ezt a karaktert látod az üres lapon (ld. lenti piros nyíl). Ott ez jelzi, hogy új bekezdés következik. (Ugyanis amikor egy szöveg írását ENTER-el fejezed be, akkor nem új sort, hanem új bekezdést hozol létre):
És mivel ez a jel az egyik "nem nyomtatható karakter" ugyanez szimbolizálja fenn a menüben a nem nyomtatható karakterek megjelenítését a képernyőn, illetve eltüntetését onnan.
A Caps Lock felett szintén egy nem nyomtatható karaktert tehetsz a szövegbe, amit tabulátornak hívnak. Ezt szimbolizálja a kis nyíl. Alapesetben meghatározott távolsággal (kb. 4-5 betűnyivel) tolja el a villogó cursorod helyét. Sokan úgy szokták például az aláírást a lap jobb szélére tenni, hogy annyi TAB-ot nyomnak, amíg a jobb szélre nem kerül a cursor. Nagyon rossz megoldás (ennél csak az rosszabb, ha ugyanezt szóközök nyomogatásával csinálják), ugyanis a tabulátornak van egy trükkje. Ha ráállsz egy üres sor elejére, majd a vonalzó sorára (ha nem látszik, akkor a nézet menüben meg tudod jeleníteni) valahol (mondjuk próbáld meg a közepén) rákattintasz az egérrel, akkor egy kis fekete jel jelenik meg a vonalzón azon a helyen. Ha ezután nyomod meg a Tab billentyűt, akkor a nyíl hosszabb lesz, és a szöveged írása a sornak azon a részén folytatódik. Ha még egy tabulátort teszel a vonalzóra, akkor a következő szó ennél kezdődik. Gyakori használata, ha például egy levél alján két aláírást szeretnél egy sorban látni, akkor ez kiváló eszköz arra, hogy az egyik név a bal, a másik a jobb szélen legyen.
Később majd olyan trükköket is megismersz, hogy a tabulátorhoz ne a szó kezdete kerüljön, hanem a közepe, vagy a vége.
Törölgetni meg akkor kell őket, ha tényleg feleslegesek. A nyomtatásban nem jelennek meg.
És egy idő után megszokod, nem fognak zavarni, sőt segítenek a nem nyomtatható karakterek. Például látod majd, hogy egy sor végén csak sortörést használt-e valaki, vagy új bekezdést kezdett.