Keresés

Részletes keresés

wunde Creative Commons License 2001.10.14 0 0 348
Kedves Musaic..
.....Stoner is emliti a levélben a BSE-t, ti is akkor Mo. igy nevezitek. Marha-kor betegség, 96 ban tört ki.
Elképesztö dolgokat irtak le a fertözés forrásaként. A priont egyébként kimutatták...
Külömben köszi az infot. Erdekesnek tünik.
(Magyar TV-itt nyugaton nem nézünk mi.)

Előzmény: Törölt nick (347)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.12 0 0 347
Kedves Wunde!

Mi az a BSE?
A vesebeteges dologhoz nem tudok szólni, szerintem baromság, de mindegy.
Activia: Nem nézel tv-t?
Ha már activiát eszel, nem azonos a actimellel (amibe cukrot tesznek, huh!), és csak a natúr jó valamire.
A savbázishoz: nem kell ennyire bonyolítani.
Találtam neten infót táplálkozáshoz:
http://www.santmat.hu/Terkep.php

Előzmény: wunde (346)
wunde Creative Commons License 2001.10.11 0 0 346
Kedves Musaic,
A vegetáriánusság életforma, nem kedv. Szereted a diktátot, én nem. Megszokás dolga is...
En személyesen egy par éve növényi eredetü kaját eszem a BSE eset is segitett. De néha csalok. Nagyon keveset eszek, de töbször kicsinységet.
Amirol te irsz az ugynevezett Trennkost-, mert irod akik nem tudják, mit és mivel kell enni. Dr. Howard Hay találta ki ezt, akik vesebetegek, kövérek. ! Elválasztotta a Kohlenhydrat (szénhidrát)-ot amibe sok fehérje tartalom van.
Vagy a savakat termelö élelmiszereket a bazis (alap) –ot alkoto élelmektöl. ERRE gondolsz?
„Aktiviat”-irod hogy egyek, sajnos nem ismerem. Külföldi produkt?

Előzmény: Törölt nick (344)
wunde Creative Commons License 2001.10.11 0 0 345
Kedves Stoner,
...Feladtad a leckét. Gondolod?
Lehet nem veszem olyan nagyon komolyan a dolgokat, mert fiatal az ember és nincs baja, talán akkor máshogy gondolkodnák.
De elvben elérhetö, hogy az emberi közösség, rendelkezzen bizonyos tulajdonsággal, pl. hogy szeresse a zöldfözeléket. (Bocs. Az ékezetek miatt, a billentyüzet nem magyar, egy kicsit idegelö olvasni, de nem megy máshogy...)
Gondolj csak bele, nálunk sorra nyilnak a vegetáriánus éttermek és a kártevök a termés 4o % elpusztitják. Használják a n ö v é n y v é d ö szereket, a mütrágyát stb. Az állattenyésztök meg egy csomo gyogyszervegyülettel növelik a hushozam növekedését. Tartozkodni kell az egészségre káros volta miatt, megértelek hiszen ez mindenütt probléma. A biotermékeket pedig a növényit csak szezonjában fogyasztják.
A piacokon is az ellenörzés ritka.
A külföldi termékek értékei rosszabbak, mint a miénk.
Szerintem hiába divat az egészséges táplálkozás, van mindenben hátrány is.
A csirákat fogyasztom, hidegen préselt olajbogyo olajat is használom és...és...és...
Ami érdekelne a tejröl amit irsz. Honnan tudod ezt, hogy a betegségek a tej miatt jönnek. Megjegyzem a hurutnak a legtöbbször mértéktelen alkohol, dohányzás az oka., tudtommal. Az érelmeszesedésnél , a táplálkozás és az ember életmod... jelentös szerepe van, itt sem a tej hibás.
Erdekel a vércsoport diéta, nem fér a fejembe ...valoban igy van.

Előzmény: Stoner (343)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.10 0 0 344
Kedves Wunde!

Egyetértek Stonerrel! Más kérdés a vércsoport szerinti étkezés, ami egy ismerősöm szerint furcsa, mert a védákban nem esik szó ilyenről. Sokkal egyszerűbb az étkezés, mint hisszük. Alapvetőbb szabályok érvényesülnek.

"kell a szivnek egy kis koleszterin"

Ezt lehet hogy mondják, de a koleszterint, ami a szervezetnek kell, megtermeli saját maga. Csak erről senki nem beszél...

A vegás táplálkozással olyan embereknek van bajuk, akik 5 percre akarnak "áttérni". Olyanok lesznek betegek, akik nem tudják, mit és mivel kell enni.

Az élesztőre gondoltam. Tudomásom szerint NEM helyes a fogyasztása. Olyan ez, mint régen a piócázás. Kb. ilyen MA annak a szakembernek a tudásszintje, aki ajánlja. Fölfúj, és táptalaja a gombáknak, ami által leépül az immunrendszer. Stoner világosan elmondta a lényeget, és egyetértek vele.

Kefirgomba helyett egyél activiát. Még mindig jobb. Ha jól tudom persze.

KEDVES STONER!

Hol lehet normális élesztőpehely nélküli szejtánt venni?

Előzmény: wunde (342)
Stoner Creative Commons License 2001.10.10 0 0 343
Kedves Wunde!
Feladtad a leckét. A Te gondolkodásod ott tart, mint az enyém 20 évvel ezelőtt. Akkoriban ettem az élesztőt, mivel sok benne a B vitamin, ettem a tojást, mert sok benne a fehérje, meg a többi hasznos tápanyag, ettem a mézet, mert az erősít stb. Ezeket tanultam a szüleimtől és az újságok egészség-rovatából. Ettől függetlenül híztam, fáradt voltam, vérszegény, zabáltam de számos betegség együtt kínzott. 14 éve már nagyjából (az első 3-4 évben még kefíreztem) csak növényi ételeket eszem. Minden megvan bennük, ami az embernek kell. Soha nem tudsz tőlük elhízni és minden betegséged elmúlik. Ha sportolsz, akkor olyan magasabb fehérjetartalmú ételeket kell enned, mint a tönköly fehérje (szeitán), vagy a legmagasabb fehérjetartalmú, a lencsecsíra, csicseriborsócsíra, napraforgócsíra. Kis menyniségű földimogyorót is ehetsz. A szóját nagyon ajánlják de nem felel meg az embernek. JA! Nem vagyok szektás. Semmilyen vallást nem gyakorlok, mert szeretném a tudatomat tisztának és függetlennek tudni, különösen ebben a vallásháborús ronda korszakban. Egyébként a világ is a rossz szokásaitól szenved. Rengeteg energia megy el a felesleges nagy területet igénylő takarmánygabonára. Legeltetésre, állattartásra. A betegségek is rengeteg pénzt és energiát emésztebnek fel. Az emberiség nem tud elszakadni ettől a rögeszmétől, hogy ő a világ ura és mindent a szájába töm, amit meglát. Auz állati dolgok ajánlása nagyon fontos része az élelmiszeriparnak. A reklám velejárója. A fizetett szakértők és laboratóriumok azon dolgoznak, hogy a BSE és egyéb állati eredetű betegségek (hepatitis C) és a gyorsan terjedő, felvilágosult gondolkodás ellenére ne csökkenjen a kereslet. Mindenféle új előnyöket fedeznek fel ezekkel kapcsolatban... A tej egyébként amellet, hogy terjeszheti a prionokat, vérszegénységet okoz, allergiát, csontritkulást, érelmeszesedést, hurutokat, bélbajokat stb. Az állati származékok egyszerűen más rezgőkörben vannak, mint mi, ezért nem szabad pl. állati szerveket felhasználni inplantátumként. Éppen a hormonrendszer, ami a legjobban sérül az állati információk hatására. A tesztoszteron szint megemelkedik, ezzel az agresszió növekszik az emberek között. Einstein mondta, hogy ha csak az emberek a húsevésről lemondanának, már nem volna több háború... Kis túlzás de a valóságban is kipróbálták büntetőintézetekben. A diákok is jobban figyelnek és nyugodtabbak, ha nem reggeliznek mást, mint gyümölcsöt. Az egyik legnagyobb butaság, hogy a gyerekeknek kell az állati étel. Az állat kicsinye ugyanazt eszi, mint a felnőtt. Ennyi. Azt hiszem be kell fejeznem. Sok minden van még, mert látom, hogy a vércsoport diéta nem fér a fejedbe. Szerintem pont az a szektás, aki a civilizációs kényszerfolyamataihoz ragaszkodik.
wunde Creative Commons License 2001.10.09 0 0 342
Sziasztok,

.....Az orvosok nem ajálják a teljes vegetárius étkezést...Az étkezés nem egyszerüen „üzemanyag-tankolás”, hanem rendkivül bonyolult idegrendszeri és hormonális folyamatokkal kisért-élettani müvelet.
Aránytalanul magas zsirfogyasztás nincs nálam, de mivel sportot üzök kell a szivnek egy kis koleszterin. Mivel a zsirok két vegyi alkatrészböl, zsirsavakbol és glicerinböl épülnek fel...miként néhány aminosavrol, ugy néhány zsirsavrol is kimutatták hogy tartos hiányuk az étrenböl betegséget okoz. Magyarul esszenciális zsirsavaknak nevezik....(En nem vagyok szektás,-mert itt Nyugaton csak azok legtöbbnyire vegetáriusok...), én az állatokat szeretem és azért vagyok jobban növényevö. Azért irtam részben vagyok vegás. Engem csak a dolog érdekel, mint minden.
A biodiszno „huncutság” irod Stoner, szerintem attol függ mivel etetik. Nem?
Musaic, az élesztöre gondolsz? A Te véleményed, hogy „erjedt étel nem hordoz hasznos tápanyagot”?
Nálunk nagyon használják az élesztö pasztát mint izesitöt, kenyérre kenik, a zöldségfélékre teszik, tele van fehérjével és B-Vitamin van benne. Egy amit nem helyeslek a sok so benne.
Paradicsommal is szkeptikus vagyok. A – faktorral, akkor nekem méreg...
Megemlitem a magokat is és a vadgesztenyét is a lenmagot, nálunk nagyon használják. Utánna a kefirgombárol hallottatok? Egy gyogyeszköz, (wirkt er faeulnishemmend).
Adee / wunde

Stoner Creative Commons License 2001.10.08 0 0 341
Van rá 3 percem, hogy megkérdezzem Wunde-t:
Azért látsz valamit ebben a vegetariánizmusban, amiért néha megpróbálod? Erről írj légyszíves!
Üdv.
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.08 0 0 340
Kedves Wunde!

Bocs a megítélésért, de akkor nem vagy vegetáriánus. Csak amikor van kedved, akkor eszel, amikor nem, akkor nem eszel. A vegetáriánusság életforma, nem kedv.
:)

Előzmény: wunde (338)
Stoner Creative Commons License 2001.10.08 0 0 339
Kedves Wunde!
Te már igazi spíler vagy! Nem véletlen, hogy ebbe a topicba toppantál. Itt a lélekről lenne szó, és nem is én kezdtem el. A témagazda halkan lelépett. A test a lélek temploma. Így azért már érthető, hogy a lelkükkel felelősen foglalkozók miért találják meg ezt a tiszta táplálkozási módot. Van egy topicom (Egészség-receptek) Ebben még nem találkoztam ilyen haladó vegetáriánussal. (Vagy valami ilyesmi) Több kérdés is volt, amit lehet hogy nem tudok gyorsan megválaszolni, mert 10 perc múlva órát tartok. Az ecet alkoholszármazék és májkárosító. A vércsoport szerinti táplálkozás felfedezője és kidolgozója egy amerikai orvos. D'Adamo. Az állati alkatrészeket is belevette a rendszerébe. Ez specilális immunrezisztens fehérjékről, a LEKTIN-ekről szól. Ezek vannak az állati, de a növényi ételek között is. Attól, hogy valakinek lektin szempontból a birka jó lenne, egyébként pedig ezer okból nem, az ilyen táplálkozás ugyanúgy civilizációs huncutság, mint a biodisznó és társai. Azonban, a növények között is vannak veszélyes lektinek, akiknek nem illik hozzájuk a vércsoportjuk. Pl a paradicsom az A és B vércsoportúak számára mérgező növény. A rossz lektinek összetapasztják a sejteket, így a vérlemezkéket is. Az ismeretlen rosszérzések és betegségek, gyulladások ilyenektől is lehetnek.
Örülök a kérdéseidnek. Honnan jönnek?
Üdv.
wunde Creative Commons License 2001.10.07 0 0 338
...hogyan lehet részben vegetáriusnak lenni, mert nem tartom be a szabályokat. Ha kivánom a hust eszek, vagy a tojást.
Előzmény: Törölt nick (337)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.07 0 0 337
Kedves Wunde!

Semmilyen erjedt étel nem hordoz hasznos tápanyagot. Ráadásul ha mással fogyasztjuk, tönkreteszi a többi étel emészhetőségét is.
Hulladék.
Sajnos, pedig én is szeretem az ecetet...
Éppen ma mondtam le egy kis mákos gubáról... Mert cukros/élesztős...
Ritkán azért lehet ezt-azt enni (persze a vegásság betartásával), de jó tudni, mire számítson az ember a gyakoribb erjedt/élesztős/stb. ételekkel..

Hogyan lehet részben vegetáriánusnak lenni?

Előzmény: wunde (336)
wunde Creative Commons License 2001.10.06 0 0 336
....En is vegetarius vagyok, de csak részben.
Szerinted az ecet miért méreg ? Almaecetet hasznalok, bio. A so is irod,( a tengeri sot a gorombat hasznalom), persze keveset inkább több füszert hasznalok fözésnél .
Cukor helyett mézet szoktam adni a kávéhoz, vagy nádcukrot.
A teát is iszom mégpedig a zöld teat.
A szaftokat egyedül préselem. A céklát keveset préselek, mert sok a nitrát benne mint a spenotba. Olajat a hidegen préseltet használom. Algát , virágport is szeretem. Hus helyett a szojat eszem stb. Ismeretes-e nalatok a bulgur pld. Boulghour, Burghul idegen nyelven, hasonlo mint a rizsa.
Vércsoportokrol is irsz az indiai modszer szerint? Irjál rola...kiváncsi vagyok.

Előzmény: Stoner (335)
Stoner Creative Commons License 2001.10.04 0 0 335
Nem kimondottan. Az a véleményem, hogy önmagában az ülőéletmód ellensúlyozására végzett kocogás, vagy kerékpározás nem teszi az embereket egészségesebbé, csupán kicsit felgyorsítja a testükben keringő tisztátalan folyadékokat. Ezáltal valóban egy kicsit tisztulnak is: izzadás, gyorsabb kiválasztás stb. Az igazi megoldás az étrend gyökeres megváltoztatása. Nem tudom nem untatlak-e ezzel. Csak nagyon egyszerűen: többen rájöttek arra, hogy az ember nevű lény mindenszempontból erősebb, egészségesebb és szebb is lesz, ha elhagy bizonyos ételeket. Ezekkel pedig túl sokat élünk. Konzervek, szárított rácsálhatók, kommersz gyorskaják. Hozzá üdítők. Ehelyett az élő, friss gyümölcsöket, nyers zöldségeket és a csíráztatott gabonákat és egyéb csíranövényeket, megfelelő növényi olajokat fogyasszuk. Az az érdekes, hogy a tervezett Mars-expedíciónál már csak iylen ételeket lehet elképzelni a hosszú űrutazás alatt. 1990-ben az Oxford University Press egy tanulmányt tett közzé, melyben kijelentette, hogy a világon minden embernek vegannak kellene lennie. Akik csak növényi ételeket esznek. Én is közéjük tartozom azzal a további választékkal, hogy a konyhai mérgeket sem fogyasztom: só, alkohol, ecet, cukor, kakaó, kávé, tea, bors csoki, kóla és más üdítők, konzervek stb. A zöldekben vércsoport szerint is diétát kell tartani. Ennyi.
wunde Creative Commons License 2001.10.02 0 0 334
....irod minden érdekel. Biztosan az életmod is hogyan élnek az emberek és annak megváltoztatása is?
Több mozgás, aktivabb életvitelre van szükség, az embereknek. Ezek nem gondok Mo.?
Pszichologiai támogatással, vannak intézmények nálunk ahol a magas vérnyomástol az elhizásig (nem csak esztétikai szempontbol) sikeresen müködnek.
Sok szerencsétlen ember van. Sok pénzt hoz a másik oldalon sok embernek a betegek növelése.
Sok leküzdött betegség után, regenerálódni szeretnének. Erröl irsz?
Előzmény: Stoner (333)
Stoner Creative Commons License 2001.10.01 0 0 333
Nekem már nem is meglepő, hogy éppen egy külföldön élő ember reagál az én gondolataimra. Itthon meglehetősen durva reakciókkal találkoztam. Az én titulusom nem annyira meghatározható, mert minden érdekel de legfőképp az ember és a világ kapcsolata. Ennek kapcsán jöttek elő azok a tevékenységek amiket most csinálok. Zenetanárként működök egy konzervatóriumban, Veszprémben; természetes életmóddal- gondolkodással foglalkozom
14 éve, erről is írok, korábban a műlegyezésben voltam szaktekintély, rovattal a sportujságokban. Rengetegfélle dolog izgat még mindig és egyre inkább. A lélek nem magában, hanem az életünk és szellemi fejlődésünk tükrében érdekel. A holisztika nekem a világ teljes befogadását és a még nem eléggé kiismert folyamatainak a tanulmányozását jelenti. Fő témám, hogy az állat hogyan nyilvánul meg az emberben és hogyan lehet az embert egyre nemesebbé, ugyanakkor a természetbe illőbbé tenni.
wunde Creative Commons License 2001.09.28 0 0 332
Kedves Stoner,
... bocsánat, ”h” akart lenni, eltippeltem, a nagy rohanásban...Erdekes dolgokat irsz, nálunk is van külföldön ilyen.
Egyik barátunk ha tulterhelt, kimerült, (alvászavarokkal küzdö orvos), megtanult relaxálni, nálatok a Holisztika Gyogyüdülöben. Irogatsz is? Ujságiro vagy?
Igy kell a lélekröl is tudnod?

Előzmény: Stoner (331)
Stoner Creative Commons License 2001.09.27 0 0 331
A kolisztika – jól hangzik! Nem a kólikával foglalkozom. A holisztika nem alsősorban az egészséggel hanem az EGÉSZ-séggel foglalkozik. Én aztán a lehető legjobban törekszem az érzések finomítására, hiszen a ma embere már 20-30%-al kevesebben érzékel és érez, mint 30 évvel ezelőtt. Köszönhető mindez az üvöltő és üres információ és ingerözönnek. Én érzéspárti vagyok. Keresem az ilyen rövid és találó megfogalmazásokat, mert ma már csak ez jelent valamit. Cikkeimet alig jelentetik meg, mert nem egyezik szellemiségük a ma megkövetelt irányzatokkal. A Kagylókürt-ben jelent meg 2 cikkem és egy másik a Vegetáriánus Hírlevélben és másutt. Ebből látszik, hogy egyáltalán nem vagyok erőszakosan nyomuló. A holisztika nálam azt jelenti, hogy minden érdekel és minden hasznosat azonnal beépítek a rendszerembe. A logo-m a híd, mert mindent rögtön átadok és átengedek. Kapcsolat, mint a jövő egyetlen alternatívája...
wunde Creative Commons License 2001.09.27 0 0 330
...a „kolisztika”? Egészség érdekében a káros hatásokat kiküszöbölöd. Jol értem?

Nitsche nem az esetem, de olvastad töle biztos a Jenseits von Gut und Böse.
Az élet fáj..., ez igaz, söt jo hangzik, mint egy vers cime. De gondolkodtál már azon milyenek lennénk érzékek nélkül?
Előzmény: Stoner (329)
Stoner Creative Commons License 2001.09.26 0 0 329
Örülök az egyetértésnek!
Egyetértek a Te kivonatos véleményeddel. Egy kicsit a biológia és a holisztika felől figyelem az embert és persze a világot. Nem szűkítem le erre a két területre... Tegnap pislantottam bele egy Nitsche életéről szóló filmbe a S-on. Vele is sokmindenben egyetértek. Majd megnézem az egész filmet. Annyi jutott eszembe, amit valahol már le is írtam, hogy ...Az élet fáj...
wunde Creative Commons License 2001.09.25 0 0 328
Egyetértek veled...az érzelmek szétsugároznak, irradiálnak mindarra amit érzelemmel egy idöben átélünk.
(Pl. ahol valamilyen tragikus élményünk volt, jellegzetes érzelmi szinezetet nyerhet: szomoruak leszünk, valahányszor ha arra járunk.)
Az érzelmeknél a lelki jelenség fö vonása, a cselekvéshez való viszony.
Előzmény: Stoner (327)
Stoner Creative Commons License 2001.09.24 0 0 327
Az a véleményem, hogy vannak érzéseink és indulataink, melyek állati énünk maradványai és nem kellene annyira büszkén viselnünk őket. Az a rengeteg szenvedés és zűrzavar, ami a közeli és távolabbi időkben az ember által történt, arra vezetett, hogy kimondjam: nem az eszköz, hanem a gondolat teszi az embert. Ma az eszköz uralja a gondolatot. Erősen kötődünk az állati részünk által követelt gondolkodáshoz. Azt hiszem, látnunk kellene e furcsa kettősség tarthatatlanságát, ha valóban emberek akarunk lenni.
wunde Creative Commons License 2001.09.22 0 0 326
Megerositettelek, hiszen ma aktualis...
Előzmény: petoL (321)
wunde Creative Commons License 2001.09.22 0 0 325
A lélek érzései és szenvedélyei a gyülölet, a félelem a harag és a szeretet.
Stoner Creative Commons License 2001.06.07 0 0 324
Én már el is felejtettem a követ. Most annak örvendeztem, hogy Te is a tudatalattit tartod vezetődnek. Én már most is nagy vagyok. Te is pontosan akkora vagy, mert élő emberként nyomkodod a billentyűket. Azt hiszem, azonban ketten sem vagyunk nagyobbak, mint egy pók a sarokban, mert ő mindig pontosan tudja, mit kell tennie.
petoL Creative Commons License 2001.06.01 0 0 323
Nem találod jónak, hogy bejegyeztem?
Előzmény: Thoughts (322)
Thoughts Creative Commons License 2001.06.01 0 0 322
Engedelmeddel, ezt a 17. definíciónak minősítettem.
Előzmény: petoL (321)
petoL Creative Commons License 2001.06.01 0 0 321
A lélek érzései és szenvedélyei a gyülölet, a félelem a harag és a szeretet.
Nem önmagából merít a lélek, mert szorosan egyesítve van a testtel és befogadja a testben keletkezö mozgások benyomását.
[Bocs, ma egy diszkúszió volt nekem, ezért bejegyzem].
ÜDV.
Thoughts Creative Commons License 2001.05.31 0 0 320
Eszerint, ha nagy emberré válsz, az unokáim majd puskaírás helyett, csak bevágnak a zsebükbe követ.

Szép kis jövő... (-;

Előzmény: Stoner (319)
Stoner Creative Commons License 2001.05.31 0 0 319
Mélyen Tisztelt Thoughts!
Végre valami, amiben tökéletesen egyetértünk. Az a bizonyos jungi izé, ami azt lesi, hogy mennyire vagyunk EMBEREK, az figyelmeztet minket különböző idióta formákat eredményezve arra, hogy nem a megfelelő úton járunk. Az más dolog, hogy az útkeresés az egyik legjobb szórakozás, ami a Homo Ludensre jellemző. Ez a játék nem annyira ártalmas, mit a tűz (atommáglya). Egyúttal érthetővé válik, hogy a gorilla miért van ott ahol van, vagy ahol hagyjuk neki, hogy legyen. Ő a megfelelő helyen van. Mi még csak most keressük. Egyébként kösz Csapo kollega reakcióját. Vállalom a titulust: jövőépítő. Ezt szoktam aláírni speciális alkalmakkor.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!