Keresés

Részletes keresés

stiglinc Creative Commons License 2006.02.10 0 0 387

Mivel én magam sem bízom a saját memóriámban (okkal), megkérdeztem a METEO topicot, jól emlékszem-e hogy volt egy hosszabb igen hideg időszak az előző télen.

Ezt itten rferi válaszolta:

Volt bizony, novemberben, azaz 2004 novemberében, de hát az ugye még a tavalyi télhez tartozik.

Két hét, kemény hó nélküli mínusz 15-17 volt nálunk pesten.Aztán decemberben volt egy pár hetes elég enyhe időszak, és aztán januárban jöttek a havak, összesen vagy 60 centi nálunk, több hullámban.

Emlékszem, állandóan a havat lapátoltam

Nálunk is közelített a -20-hoz.

Előzmény: kiwancsi (384)
ZsuR Creative Commons License 2006.02.09 0 0 386
Egy!!! EGY! Es van 6 bokrom. . . es az az egy is picike volt. . .(natessektelhetetlenvagyok)

Mostanaban nagyon figyelem az orgona bokrokat, a rugyeket - es feltetlenul ket different formaju rugyet latok. Duci meg sovany. . .
Előzmény: kiwancsi (385)
kiwancsi Creative Commons License 2006.02.09 0 0 385

Mit mondasz hogy idén sem???!!!

Tavaly volt egy gyönyörű kis bugád! :-))

Előzmény: ZsuR (380)
kiwancsi Creative Commons License 2006.02.09 0 0 384

Jópofi vagy! -ha szabad ilyet mondani.:-)

Na jó, Te mindenképp megtudod. Ha akarod ki is lesheted. :-)

Én nem emlékszem ilyen hidegre tavalyról, de majd utánanézek a férjem feljegyzéseiben.:-)

Guriga tuti hogy cserepez, mert kicsi a kertje. Szerinte ugyan ott megélnének a földben is. Azt is mondta hogy nem takarja a cserepet. Igazából elképzelhető, mert nincs mélyen a gyökere, tehát átfagyhat a kertbeültetett is.

Tul. képpen Ő is besegített ebbe a bolondériámba. Végülis már három éves lesz némelyik, virágozhatna. De jópofa lenne a nappali előtt a teraszon, kicsi orgonabokrok!

Előzmény: stiglinc (382)
kiwancsi Creative Commons License 2006.02.09 0 0 383

Jópofi vagy! -ha szabad ilyet mondani.:-)

Én nem emlékszem ilyen hidegre tavalyról, de majd utánanézek a férjem feljegyzéseiben.:-)

Guriga tuti hogy cserepez, mert kicsi a kertje. Szerinte ugyan ott megélnének a földben is. Azt is mondta hogy nem takarja a cserepet. Igazából elképzelhető, mert nincs mélyen a gyökere, tehát átfagyhat a kertbeültetett is.

Tul. képpen Ő is besegített ebbe a bolondériámba. Végülis már három éves lesz némelyik, virágozhatna. De jópofa lenne a nappali előtt a teraszon, kicsi orgonabokrok!

Előzmény: stiglinc (382)
stiglinc Creative Commons License 2006.02.09 0 0 382

Szerintem a tavalyi tél rosszabb volt. Akkor volt egy hosszú, nagyon hige időszak, ha azt kibírta, most se lesz baja. Kiwancsi vagyok rá!:-)))

Előzmény: kiwancsi (378)
stiglinc Creative Commons License 2006.02.09 0 0 381

Nekem cserépben nincs, de olvastam olyat, hogy megoldható. Sőt, korábban mintha Guriga is azt írta volna, hogy neki van, vagy hogy lehet úgy is tartani.

Nemsokára nyílnak!!!!

ZsuR Creative Commons License 2006.02.09 0 0 380
Azt hittem, hogy a nap hianya miatt nem viragoznak. . .ha iden sem, akkor cserepelek.
Előzmény: kiwancsi (379)
kiwancsi Creative Commons License 2006.02.09 0 0 379

Tényleg Zsur!!!

Ezt miért nem próbálod ki?

Ahogyan én a rhododendront! :-)

kiwancsi Creative Commons License 2006.02.09 0 0 378

Van másnak is cserépben orgonája?

Vajon ki fogja bírni ezt a telet? Tavaly nem történt baja, és idénre már virágot vártam volna, de sajnos nem takartam be.

Mit gondoltok?

Egyáltalán van még ilyen őrült a mi éghajlatunkon mint én? Hogy cserépben nevelgeti, azért(is) hogy a teraszon is legyen? :-)))

Igazából ez úgy kezdődött hogy nem tudtam átültetni a nyaraló kertjébe, mert ott homok van, én meg nem mindíg. Vagy meg sem eredt, vagy alig fejlődött. Aztán erre kitaláltam, csinálok én konténereset házilag. Bevált a dolog, gyorsabban is fejlődik, de az én agyam meg elszállt. :-)))

ZsuR Creative Commons License 2005.11.07 0 0 377
Nezegetem a bokraimat - a levelek meg mindig haragos zoldek, fenyesek, egeszsegesek, eszuk agaban sincs sargulni vagy lehullani.

A honaljakban meg rengeteg a rugy! Alig varom a tavaszt!!!
tücsökmadár Creative Commons License 2005.11.06 0 0 376
Ma újabb orgonával gazdagítottam  a kertünket! A barátnőmtől kaptam. Az övé sötét lila, teltvirágú és illatos (ennek a sarját hoztam el). Remélem, az enyém is ilyen lesz!!!
Kiskertész Creative Commons License 2005.11.03 0 0 375
Remélem megmarad. Sok sikert hozzá!
Előzmény: kiwancsi (374)
kiwancsi Creative Commons License 2005.11.02 0 0 374

Kedves Kiskertész!

Eljutott hozzám a kék orgona amit küldtél!!!!!

És nagyon-nagyon boldog vagyok.

Köszönöm szépen!

Azt is hogy nem felejtetted el, hogy nekem is küldesz.

Vigyázok rá ahogy tudok.

üdv.

kiw

Előzmény: Kiskertész (332)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.10.09 0 0 373

Gyönyörű rügyek vannak az idei ültetésű orgonámon!! Remélem jól bírják a hideget!!!

Az idei utolsó (?) nyáriorgona virágok:

ZsuR Creative Commons License 2005.07.13 0 0 372
Gonosz leszek - irigyellek meg egy kicsit :))
Előzmény: tücsökmadár (371)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.07.13 0 0 371
Az a jó, attól hízok...!!! :)))
Előzmény: ZsuR (370)
ZsuR Creative Commons License 2005.07.12 0 0 370
De jo neked! IRIGYELLEK :))!
Előzmény: tücsökmadár (369)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.07.12 0 0 369

Az illata is olyan, mint késő tavasszal. Nem úgy néz ki, mint aki szenved, így remélem, hogy csak ez a kerge időjárás zavarta meg!

Előtérben a fehér levendula virága.

Háttérben a lila dáliák.
Előzmény: ZsuR (368)
ZsuR Creative Commons License 2005.07.12 0 0 368
Nincs igazsag. . .nekem meg szezonjaban is egy irinyopirinyo virag jut, neked meg repeta!!! :((
Előzmény: tücsökmadár (367)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.07.11 0 0 367

Képzeljétek, újra virágzik a törpeorgonám!!!! :O

Ha végre leáll az "automata" öntözés, lefotózom!

stiglinc Creative Commons License 2005.07.10 0 0 366
Azt írja a szakirodalom, hogy alaposan vissza kell vágni. A vastagabb törzseket a talajhoz közel különböző magasságban, a vékony, de erőteljes hajtásokat egy kicsit magasabban. A művelet közben könyörtelenül ritkítani is kell: vagyis sok hajtást a talajszint alatt  kell likvidálni. Utána jól megtrágyázni, meglocsolni  a tövet. Mindezt tavasszal. Abban az évben persze nem lesz virág, de aztán!!!!!
Előzmény: zsupla (365)
zsupla Creative Commons License 2005.06.30 0 0 365

Sziasztok!

Segítséget kérek. Nagyon magnőtt az orgona, sok helyet foglal, szeretném csökkenteni. Nem akakrok neki esni, valamennyit hagynék, de nem tudom hogy fohjak hozzá. A régi, vastag törzsűeket hagyjam meg, vagy a fiatal, de erőseket?

A virága már kicsi és sok.

Köszönöm, ha adtok tanácsot.

Merci! Creative Commons License 2005.06.29 0 0 364
Köszi, úgy lesz - tényleg konténeresek :) Amúgy ezek nagyon pici virágok, nem is biztos, hogy megmaradnak, de azért drukkolok nekik!
Előzmény: stiglinc (363)
stiglinc Creative Commons License 2005.06.28 0 0 363
Valószínűleg konténeresek voltak, úgyhogy nyugodtan hagyd őket virágozni. A visszametszést majd csak jövő tavasszal, a hideg elmúltával kell megejteni.
Előzmény: Merci! (362)
Merci! Creative Commons License 2005.06.27 0 0 362
Sziasztok! Tavasszal ültettem 3 nyári orgonát és most vettem észre rajtuk a kis virág-kezdeményeket. Ezeket hagyjam kifejlődni, vagy csípjem le, mint a "rendes" orgonánál?
tücsökmadár Creative Commons License 2005.06.27 0 0 361
Köszi!
Előzmény: szilkszilky (360)
szilkszilky Creative Commons License 2005.06.22 0 0 360
Félfás, kb. augusztus elején, merthogy már a kertekben az első virágok el is virágoztak, innen tudtam melyik szinből szedjek. Betettem cserépbe és a többi növény mellé a teraszra, majd szeptember végén kiültettem. Idén már kb. hetven cm-esek.
Előzmény: tücsökmadár (359)
tücsökmadár Creative Commons License 2005.06.22 0 0 359

Zöld vagy félfás dugvánnyal? Mikor? Hogyan? Én is szeretnék idén szaporítani!

Előzmény: szilkszilky (358)
szilkszilky Creative Commons License 2005.06.22 0 0 358
Én tavaly dugványról szaporitottam lila nyári orgonákat és már mindkettőn látom a bimbót!!! Nagyon örülök neki, szeretnék még fehéret is, már csak alanyt kell találnom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!